Hvad angår jeans og bukser i det hele taget, har det altid været et helvede at købe det. Sådan har det i hvert fald været for mit vedkommende. Der er flere ting i forhold til buksekøb, som gør det til en problematisk og belastende oplevelse.

  • Bukserne sidder næsten altid ubehageligt, første gang du prøver dem.
  • Du føler dig altid utilpas i tøjforretningen, når du har bukserne på.
  • Du er svært ubeslutsom, når det kommer til at træffe en endelig beslutning.
  • Tøjekspedienten står altid helt oppe i dit hoved og minder dig gerne om, at bukserne aldrig har siddet bedre på et menneske.

To af grundene til jeg generelt ikke køber jeans i traditionelle offline tøjbutikker, er, at udvalget er meget begrænset samt tøjekspedienten altid virker presserende.

Modsat kan der naturligvis også være udfordringer, når det kommer til at købe et par jeans online. Det er jo lidt et problem, at man for eksempel ikke kan prøve bukserne, mærke stoffets elasticitet eller den generelle pasform. Det kan særligt være et problem, hvis du ikke har haft jeans fra et givent modehus før.

Inden vi går videre til artiklens produktmæssige indhold, vil jeg i øvrigt lige tilføje et par ord, ift. hvad der kendetegner samlingen af de 10 fede jeans til mænd.

Som med alle andre ekviperingsrelaterede artikler her på Stayclassy, er det naturligvis kvalitet og design, der er fællesnævneren. Derfor befinder vi os også prismæssigt i den højere ende, selvom det efterhånden er almindeligt kendt, at man ikke kan få et par jeans til meget under en tusindkroneseddel. Man skal som regel op i det niveau, hvis man vil have kvalitet, der holder, samtidig med et vist niveau er opretholdt rent designmæssigt.

Derudover er alle jeans i slim fit eller straight leg, hvilket naturligvis er en selvfølge. Der findes ikke nogen større misforståelse end et par jeans, der ligner et par trompetbukser. Men lad os se på stofferne.

De helt originale blå Levis jeans

fede jeans til mænd

Levis / 799 / Hop til Shop

Når det drejer sig om fede jeans til mænd, kan vi lige så godt lægge ud med Levis’ ægte og originale blå jeans, som er hele grundlaget for den jeans-kultur, vi har i dag. Hvis du ønsker at bevæge dig rundt i et par historiske benklæder, der samtidig ser godt ud, bør du naturligvis eje dette par.

Mørkeblå Ralph Lauren jeans med patchwork

fede jeans til mænd

Polo Ralph Lauren / 1399 / Hop til Shop

Jeans til mænd er generelt ret meget af det samme. Du har ikke den samme variation som med eksempelvist sneakers til mænd. Dog er der selvfølgelig mange fede jeans, der skiller sig ud. Og dette par fra Ralph Lauren er et af dem, hvor du har et patchwork af forskellige ikoner, heriblandt et dødningehoved.

Det er måske ikke alles kop te, men selve bukserne er sgu ret fede. De kan styles på alle mulige spændende måder, hvor et eksempel kunne være et par sjove sokker med et par brune brogues og en vild skjorte. Kan du forestille dig det?

Mørkeblå rå Nudie jeans med huller

fede jeans til mænd

Nudie Jeans / 1399 / Hop til Shop

Ikke specielt overraskende laver Nudie Jeans jeans. Hvem havde regnet med det? Spøg til side, så er har Nudie Jeans været en formidabel leverandør af flotte jeans til mænd. Det er altid høj kvalitet, lækre designs og, vigtigst af alt, suveræn pasform, der har gjort sig gældende.

Dette par jeans har den helt rigtige vask, hvis du spørger mig. Kombinationen af den mørkeblå og lyseblå giver den det der eksklusive look, som er årsagen til, at jeans er så populære.

Lyse indigo jeans fra A.P.C.

fede jeans til mænd

A.P.C. / 1199 / Hop til Shop

Jeans til mænd behøver ikke være blå og forudsigelige. Hvorfor ikke vælge et par lyse, indigo jeans, som giver en masse spændende sammensætningsmuligheder? Det er i øvrigt et par rigtigt fede jeans til sommeren, hvor netop den lyse tone er oplagt at kombinere med en hawaii skjorte og et par lækre loafers, men det er kun herren med ekstra god stil, der tør kaste sig ud i den slags.

Kraftige jeans af mørk denim

fede jeans til mænd

A.P.C. / 1399 / Hop til Shop

A.P.C. laver formidabelt tøj til mænd og deres jeans er selvfølgelig ikke nogen undtagelse. Her har du et par kraftige denimjeans i en mørke tone, som passer rigtigt godt til herren med en lidt mere rå stil, men bukserne er naturligvis ikke forbeholdt dette.

Det er altid svært at matche sko med mørke jeans, synes jeg, men det ville velsagtens se pænt ud at kombinere bukserne med et par smukke, brune brogues og og en hvid skjorte, som agerer kontrast til det mørke tema.

Hvide stretch jeans fra Replay

fede jeans til mænd

Replay / 949 / Hop til Shop

Til den lange sommer er det næsten obligatorisk at eje et par hvide jeans. Og ja, det kan da godt være, at de bliver beskidte efter fem minutter, men hvis du formår at sammensætte det rigtige outfit, kan du være sikker på, at folk kan abstrahere fra juicepletten.

Faktisk er et par hvide jeans en af mine personlige favoritter, hvad angår bukser til mænd, fordi det kan se så pokker godt ud. Jeg ville personligt vælge et par brune loafers og en sommerlige skjorte – eventuelt fra Ralph Lauren.

Forvaskede blå Paul Smith jeans

fede jeans til mænd

Paul Smith / 1199 / Hop til Shop

Paul Smith er en af mine all-time favoritter og det er kun i forhold til jeans. Det er hele garderoben. Polle, som jeg kalder ham, har en fantastisk evne til lave tøj i høj, høj klasse til hele garderoben. Og det fede er, at Paul Smith aldrig er helt uden for rækkevidde rent prismæssigt.

Dette par blå jeans, som har den helt rigtige vask, er et glimrende eksempel på Paul Smiths evne til at lave lækkert tøj til mænd. Det er faktisk en ret unik vask, som dette par jeans har.

Det ville være et helt ideelt par jeans at kombinere med et par klassiske, hvide sneakers, hvid t-shirt og en eksklusiv cardigan, eventuelt i beige.

Fede lyseblå jeans fra Replay

fede jeans til mænd

Replay / 1299 / Hop til Shop

Der findes mange flotte jeans til mænd, men min personlige favorit i hele denne samling er dette par. Jeg vil næsten gå så vidt at kalde det for det perfekte par jeans. Den blå farve og vasken giver et eksklusivt udtryk, der mest af alt minder om noget, man betaler for i dyre domme ved Gucci eller Prada.

Dertil gør det ikke noget, at det er Replay, som er afsender. Replay er nemlig hamrende dygtige til at lave netop jeans. Det er rent faktisk en af deres spidskompetencer, hvorfor du trygt kan investere i et par jeans som disse!

Fede blå Ralph Lauren jeans med huller

fede jeans til mænd

Polo Ralph Lauren / 1199 / Hop til Shop

Ralph Lauren er normalt ikke det modehus, jeg tænker først på, når det kommer til fede jeans. Ikke desto mindre er Ralph Lauren naturligvis i stand til at levere på dette punkt også.

Dog er der ingen tvivl om, at Ralph Lauren har forbedret sig væsentligt de seneste par år. De er kommet mere med på beatet, så at sige, forstået på den måde, at deres nye kollektioner er mindre oldschool konservative og mere moderne, hvad angår design og pasform. For blot få år siden, ville du ikke se et par hullede jeans fra Ralph Lauren, men det synes jeg er en meget positiv ting.

Dyre blå slim jeans

fede jeans til mænd

Jacob Cöhen / 2599 / Hop til Shop

Der findes jeans til mænd, og så findes der jeans til mænd med sunde bankkonti. Dette par fra Jacob Cöhen hører til sidstnævnte. Til mere end to en halv af de lange har vi nemlig at gøre med et par aldeles dyre jeans.

Men hvorfor er de så dyre?

Svaret er enkelt. De er håndlavet i Italien. Helt præcist i Veneto, hvor rigtigt mange af de dyre drenge får lavet deres lækkerbiskener. Kort sagt er det et par voldsomt ekslusive jeans i fænomenal kvalitet. Prisen skal derfor forklares på nøjagtigt samme måde, som et par Gucci sko koster dobbelt så meget som et par andre sko, der sådan set også er i fornem kvalitet.

Rå sorte Moschino jeans

 

fede jeans mænd

Moschino / 1995 / Hop til Shop

I dag er det ikke usædvanligt at betale 1200-1300 kroner for et par jeans, men to af de lange? Så begynder det at blive halvpebret.

Så hvad får man for merprisen? Hvad er det de 700-800 kroner ekstra giver? Det korte svar design og mærke. Kvaliteten er nemlig omtrent den samme, men det er jo ikke nogen hemmelighed, at du betaler for mærket nøjagtigt som med Gucci, Prada og så videre.

Voldsomt alternative Armani jeans

fede jeans mænd

Armani Jeans / 2695 / Hop til Shop

Hvis du er lidt træt af klassiske og almindelige jeans, kan du overveje et voldsomt alternativ i form af sådan et par Armani Jeans, der vist roligt kan beskrives som værende unikke.

For mit vedkommende er det nok ikke et par, der kommer til at hænge i garderoben. Med mindre nogen forærede mig et par, for så ville de netop komme til at hænge i garderoben.

Klassiske blå slim fit jeans

fede jeans mænd

Bonobo Jeans / 249 / Hop til Shop

Jeans behøver ikke koster på den anden side af en tusse. Et par helt klassiske blå slim fit jeans kan fås helt ned i prisklassen 249 kroner. Men så bliver det vidst heller ikke billigere, hva?

Jeg har ikke personlig erfaring med Bonobo, men kvaliteten skulle efter sigende være helt ok.

Klassiske grå Tiger of Sweden jeans

fede jeans mænd

Tiger of Sweden / 1195 / Hop til Shop

Min samling af bukser er primært fra Tiger of Sweden. Det er der en særlig god grund til. Og den er ret simpel.

Tiger of Sweden bukser sidder nemlig bare godt. Og den høje kvalitet gør, at de holder ret lang tid. Skal du have et par solide grå jeans, kan du derfor roligt stikke pengene i lommen på den svenske modekoncern.

Det betaler sig.

Mørke Esprit jeans

fede jeans mænd

Esprit / 399 / Hop til Shop

Esprit behøver vel næsten ikke nogen længere introduktion. Du har kendt Esprit lige siden, at du kom til verden. Der er endda gode chancer for, at din babygarderobe bestod af båder Esprit-huer og sparkedragter.

I dag er du en voksen mand, og sparkedragten er skiftet ud med et par jeans. Men er der en grund til at skifte Esprit ud? Næh, ikke rigtigt.

Billige mørkeblå jeans fra Benetton

fede jeans mænd

Benetton / 349 / Hop til Shop

Bare fordi det er Made in Italy, er det ikke ensbetydende med, at det skal være skide dyrt.

Det er Benetton jo et fint eksempel på. De laver fornem kvalitet og klassiske designs, der henvender sig til de fleste mænd. Et par jeans til 349 kroner? Tjo, det er ik’ så ring’ endda.

Grå slim fit jeans med riller

fede jeans mænd

Black Kaviar / 749 / Hop til Shop

Der hersker ikke nogen tvivl om, at det er Balmain, som har startet trenden med jeans, hvor du har de her riller. Ja, jeg ved ikke, hvad ellers jeg skal kalde dem.

Nå, men problemet med de her Balmain jeans er, at det koster det hvide ud af øjnene. Du kan snildt regne med fire af de lange, og det har Black Kaviar været snilde at gennemskue problematikken i.

Resultatet er en løsning, hvor du kan få fat i nogenlunde samme bukser, men til en femtedel af prisen. Men betyder det så en lausy kvalitet? På ingen måde. Et par jeans til 749 kroner kan du roligt regne med er præget af et vist kvalitetsniveau.

Pæne grå jeans til billige penge

fede jeans mænd

Tiffosi / 349 / Hop til Shop

Takket være internettet og globaliseringen i det hele taget er priserne begyndt at blive noget lavere end for bare ti år siden.

Jeg synes i hvert fald ikke, at udvalget af fede jeans i denne prisklasse var specielt stort. Det var altid få mærker, som havde de prisvenlige jeans, og så var det som regel med en pasform, design eller kvalitet, der sjældent var tilfredsstillende.

Rå jeans med huller og slitage

fede jeans mænd

Cayler & Sons / 649 / Hop til Shop

Jeg ved godt, at jeg ved flere lejligheder har påpeget, at jeans ikke bør være hullede eller alt for slidte, men lige netop dette par, synes jeg er skide lækkert at kigge på.

Jeg ville uden at blinke smide bukserne ind i et outfit med en almindelig hvid t-shirt og et par hvide sneaks. Eventuelt et par hvide Nike sneakers.

Klassiske blå jeans til mænd

fede jeans til mænd

Citizens of Humanity / 2795 / Find parret her

Citizens of Humanity er givetvis ukendt for de fleste herrer, hvorfor jeg vil tillade mig at fortælle lidt om modehuset med to sætninger. Modehuset er fra 2003 og er toppen af poppen inden for denim fashion. Derudover figurerer deres produkter i de meste berømte tøjgallerier verden over, som tæller bla. Neiman Marcus, Bloomingdale’s og Barneys New York.

Det er top kvalitet, hvilket man selvfølgelig også må forvente til den pris. Bukserne er ganske klassisk med den helt rette vask, der gør parret oplagt til et par herrestøvler og en casual blazer.

Spraglede jeans fra Just Cavalli

fede jeans til mænd

Just Cavalli / 1495 / Hop til Shop

Just Cavalli er et italiensk modehus, som ikke lader sig tilfredsstille af konservativ luksusekvipering. Der er altid format på drengen, og derfor synes jeg også, at det var på sin plads at tilføje et par til artiklens kollektion. Fortil ser de ganske klassiske og almindelige ud, men bag til og rundt omkring, er der tilføjet små frække detaljer. Enten er man til det, eller også hader man det, men det er smag og behag, som man siger.

Blåhvide jeans fra Diesel

fede jeans til mænd

Diesel / 1395 / Hop til Shop

Jeans skal helst være blå i min verden, men det betyder ikke, at man altid skal vælge den samme nuance. Dette blåhvide par sniger sig næsten helt over i den hvide farve, men det blå skær sørger for, at man ikke ligner en White Sensation-tilhænger. Parret er ganske nydeligt, såfremt man lader sig fuldføre i elegante sko og en skjorte i en pæn kontrast.

Lyse jeans fra Ralph Lauren

fede jeans til mænd

Polo Ralph Lauren / 1095 / Hop til Shop

Polo Ralph Lauren begrænser sig ikke kun til farverige sweatere og nydeligere skjorter. De laver nemlig også klassiske pæne jeans. Dette lyse par krydser hele checklisten af, i forhold til hvad et par jeans skal have.

Pæne mørkeblå jeans

fede jeans til mænd

Scotch & Soda / 999 / Hop til Shop

I den modsatte boldgade finder man også et pænt par mørkeblå jeans. Fordelen ved mørkeblå jeans er, at de efter en håndfuld maskinevask får en rigtig pæn vask. De får et lysere skær, og så nærmer man sig altså et par yndlingsjeans.

Lyse slim fit jeans fra Patrizia Pepe

fede jeans til mænd

Patrizia Pepe / 999 / Hop til Shop

Patrizia Pepe signerer ikke nogle af deres produkter uden at stå inde for suveræn kvalitet og tidssvarende design. Hvad angår fede jeans til mænd, er dette par bestemt ikke nogen undtagelse. I øvrigt er prisen ganske ræsonnabel for et par Patrizia Pepe jeans at være.

Sorte jeans til mænd

fede jeans til mænd

Nudie Jeans / 899 / Hop til Shop

Tidligere i artiklen nævnte jeg, at jeans helst skal være blå, men der er nu bestemt heller ikke noget i vejen for et sort par af slagsen.

Grå jeans fra Diesel

fede jeans til mænd

Diesel / 1395 / Hop til Shop

Enhver mand har naturligvis et par grå jeans hængende i garderoben. Om ikke andet er det på tide at få orden i sagerne. Generelt er jeg ikke imponeret af Diesels herreekvipering, men jeans, dét kan de lave.

Blå straight jeans til mænd

fede jeans til mænd

Diesel / 1395 / Hop til Shop

Vi fortsætter med endnu et par jeans fra Diesel. Dette par har en klassisk pæn vask med det akkurat acceptable niveau af slidmærker og huller. Det er vigtigt, det holdes på et minimum, og er det ikke mere end dette, er det helt i orden.

Grå jeans fra Mads Nørgaard

fede jeans til mænd

Mads Nørgaard / 999 / Hop til Shop

Jeg slutter af i Danmark med dette nydelige par jeans fra Mads Nørgaard. Lækker kvalitet og nydeligt design – sådan.

LÆS NU:

53 lækre herrebukser der hitter

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!