I filmen Shawshank Redemption gives der udtryk for, at man ikke rigtigt kigger på en anden mands sko. Det er jeg ikke helt enig i.

Eksempelvis betyder et par elegante brune herresko vanvittigt meget for et outfits helhedsindtryk.

Jeg synes, at man ser mange nydelige herrer i gadebilledet med pæne jakkesæt, men hvor fodtøjet træder helt forkert.

Ikke at der er noget i vejen med et par sorte herresko, men billige og særligt røvkedelige modeller med svagt design er en typisk genganger, der skal sættes en stopper for.

Et par herresko skal have karisma, og i min verden må de gerne skille sig ud fra mængden.

Derfor har jeg fundet syv brune herresko, som alle er præget af lækre detaljer, men uden at være outrerede og eksperimenterende. Brune herresko som disse er oplagt til diverse jakkesæt og jeans-habitjakke kombinationer.

Let’s go.

Smukke mørkebrune brogues fra Church’s

elegante brune herresko

Church’s / 4600 / Gå til shop

Church’s er på mange måder the mother of classy handmade shoes. Lige siden jeg var helt lille, har Church’s for mig stået klart som den absolutte topscorer, hvis man skal have nogle elegante herresko.

Det skyldes navnligt, at min far, i sit virke som advokat, havde tyve par stående i garderoben.

Hvorfor så mange kan jeg huske, jeg spurgte ham, hvortil han fortalte mig, at den måde hvorpå sådan et par håndsyede sko lever længst, er ved ikke at udsætte dem for slitage og svedige fødder på daglig basis.

Denne væsentlige pointe gør sig gældende for samtlige herresko her i artiklen.

Muligvis verdens fineste brune herresko
elegante brune herresko

Berluti / 11400 / Gå til shop

Kender du Berluti? Det er det absolutte tophold i den absolutte topliga. Det bliver ikke bedre. Det kan ikke blive bedre. Det er også derfor, du får lov at betale det samme som en splinterny kvalitetsfladskærm hjem til stuen.

Det kan måske være svært at forstå, hvordan et par sko nogensinde kan være så dyre, men det er faktisk mening med galskaben.

I denne artikel fra New York Times får du en dybere indsigt i, hvordan et par Berluti sko laves. Det er nemlig ikke bare sko. Det er kunst.

Casual brune herresko

elegante brune herresko

Gordon and Bros / 949 / Gå til shop

Om end denne herresko fra Gordon and Bros er ganske elegante, er designet mere casual end de fleste andre herresko i artiklen.

Det skyldes primært skoens lyse sål og patinaen der giver ved snude og hæl, der gør designet lidt mere hverdagsagtigt. Eksempelvis til et par klassiske jeans.

Brune herresko i lidt mere råt design

elegante brune herresko

H by Hudson / 1195 / Gå til shop

Samme casual design gør sig også gældende for denne model fra H by Hudson. Sålen er lys og læderet fremstår slidt, hvilket naturligvis er en helt bevidst detalje.

Trods sine casual tendenser er modellen selvfølgelig stadig velegnet til jakkesæt og lignende outfits af formel karakter.

Mørkebrune herresko i helt clean design

elegante brune herresko

Moreschi / 2915 / Gå til shop

Jeg har aldrig lagt skjul på, at brune herresko med pyntesøm altid har været min personlige favorit.

Denne præference skal dog ikke spænde ben for alle andre elegante herresko. Jeg synes nemlig, at sådan et par helt clean herresko er enormt lækre. De har også en helt specielt effekt på et outfit.

Eksempelvis med et blåt slimfit jakkesæt kan du skille dig ud af mængden på ekstraordinært fornem vis.

Hvis du gerne vil blive lidt klogere på, hvad Moreschi er for et skomærke, kan du med fordel tage kit på deres hjemmeside. Uden at røbe alt for meget kan jeg afsløre det er italiensk.

Billige, men elegante brune herresko

elegante brune herresko

Pier One / 399 / Gå til shop

Jeg vil altid advokere for, at en herre med respekt for sig selv bør bruge dét det et par ordentlige brune herresko koster.

Omvendt er jeg også klar over, at alle ikke har et par tusinde at bruge på et sko. Derfor er jeg naturligvis venlig nok til at inkludere et par lækre herresko, der nærmest er gratis.

Til 399 er det i hvert fald tæt på. Pier One er, som du sikkert allerede ved, kendt for at lave prisvenligt herretøj med stort fokus på design og en relativ god kvalitet.

Unikke brune Franceschetti herresko

elegante brune herresko

Franceschetti / 3195 / Gå til shop

Franceschetti er nogle af de bedste i verden til at lave klassiske herresko, der forener sublim kvalitet med sublimt design.

Selvom Franceschetti har mange år på bagen, har de ikke låst sig fast på konservative idealer. Der er fart over det innovative felt, hvilket denne model er et fornemt eksempel på.

Stilrene brune herresko med pyntesøm

elegante brune herresko

Gordon and Bros / 1295 / Gå til shop

Man skulle næsten tro, at Gordon and Bros og Franceschetti havde samme designere. Denne model er nemlig tæt på identisk.

Den eneste forskel er sådan set bare prisen. Den forskel er til gengæld også ret markant. Så hvad er forskellen?

Forskellen består selvfølgelig i de små detaljer, finish, kvalitet og kærlighed. Og den slags koster altså. 9

Klassiske brune herresko med pyntesøm

elegante brune herresko

J.Crew / 3595 / Gå til shop

J.Crew er et af der brands, som er synonymt med fashion week i New York. Det er det hotte brand, som altid sætter standarden. En høj standard.

Og den høje standard gør sig selvfølgelig også gældende her. Der er nemlig ikke meget mere at sige end fy for en skefuld.

Sådan en model er definitionen på et par elegante brune herresko, hvor der ikke er gået på kompromis. Overhovedet.

Elegante brune herresko af forskellige materialer

elegante brune herresko

Belmondo / 999 / Gå til shop

Eller faktisk er det ikke forskellige materialer, men nok mere forskellige behandlinger. Skoen består nemlig af ren læder.

Hvis vi forholder os et øjeblik til designet, er det for mit vedkommende svært ikke at være begejstret.

For det første har jeg aldrig set et par ellers klassiske sko markere sig på denne måde. For det andet ser skoen bare ekstra lækker og eksklusiv med sine forskelllige læderopdelinger.

Til en tusse virker det som en rigtig fin investering.

Brune herresko fra Franceschetti

brune sko til mænd

Franceschetti / 2965 / Gå til shop

Der lægges ud med et par aldeles lækre brune herresko fra italienske Franceschetti, som har leveret førsteklasses herresko siden 1965.

Denne brune herresko har flere ting kørende for sig.

Blandt andet har den kombineret et traditionelt neutralt look med et fint arrangeret pyntesøm. Særligt skoens skinnende chokoladesnude varmer hjertet.

It goes with saying, at et par brune herresko som disse er oplagt til et blåt jakkesæt, men de ville også være fornemme til et par jeans og en almindelig t-shirt.

Den elegante herresko fra Cheaney

skarpe herresko i brunCheaney / 2895 / Gå til shop

Fra det engelsk skomagerhus Joseph Cheaney & Sons har vi dette pragteksemplar af en elegant brun herresko.

Med et skær af bordeauxrød og strømlinede design oser skoen af eksklusivitet på første klasse, hvilket den i øvrigt også repræsenterer rent kvalitetsmæssigt, da det altid har været Cheaney’s signatur.

Den chokoladebrune herresko i stilrent design

Chokoladebrune skoGalizio Torresi / 1945 / Gå til shop

I en lidt anden boldgade lister denne chokoladebrune herresko sig også med. Galizio Torresi står bag denne stilrene herresko.

Klassiske elegante herresko er faktisk ikke Galizio Torresi’s hjemmebane, da de normalt beskæftiger sig med noget mere moderne skotyper. Alligevel mener jeg, at denne herresko har x-factor i klassisk forstand.

Den sofistikerede herresko fra Oliver Sweeney

Brune herresko med pyntesøm

Oliver Sweeney / 1795 / Gå til shop

Engelske Oliver Sweeney er som regel aldrig meget for at forsvinde i mængden af sko. De laver nemlig næsten kun sko med karisma.

Nogle har måske lige lovlig meget karisma i form af sprælske farver og specielle gimmicks, men de formår generelt at levere et sobert produkt, der skiller sig ud på den gode måde.

Denne brune herresko er ingen undtagelse med sine meget fine detaljer der på ingen måde, er overladt til tilfældighederne.

Oliver Sweeney skoene har træk fra klassiske herresko, hvor Church’s kunne være en udmærket reference. Denne sko er bare lidt mere afslappet, hvilket den også gerne vil signalere med sin hvide syning langs sålen.

Jeg sætter i øvrigt også stor pris på skoens interiør med sin grønne sål og et sølvfarvet brand-stempel.

Den flotte brune herresko fra Loake

lædersko til herresko

Loake / 2195 / Gå til shop

Som en stille tvillingebror til Sweeney-modellen kommer denne raffinerede herresko i brun. Nu siger jeg en stille tvillingebror, idet herreskoen er noget med afbalanceret og klassisk uden utraditionelle afvigelser. Med nydeligt anlagt pyntesøm er denne Loake herresko en værdig kandidat til en flot skotøjsgarderobe.

Den skarpe herresko i ren læder

bruine herresko der skinner

Calver / 1595 / Gå til shop

Fra et skomærke ved navn Calver der i øvrigt ikke er mig bekendt, fandt jeg en skarp brun herresko i læder fra top til tå.

Denne herresko havde noget frækt over sig. Læderet har øjensynligt fået en meget flot behandling, for den er da lige til at spise. Simpliciteten og alvoren  i denne sko kan sammenlignes med en Ferrari 599.

Jeg har ikke prøvet denne sko, men det er formentligt vigtigt at have bukser på der sidder slimfit, da løse bukser nemt kunne få skoen til at ligne et par glatte støvler. Min personlige holdning er, at det er pænest, når man kan se skoens snørrebånd. Uanset hvad er denne brune herresko fantastisk lækker at se på.

Den mørkebrune herresko

Den slidte brune herresko

Bagatt / 969 / Gå til shop

Til den sidste tår vin i glasset kan du varme dig på denne mørkebrune herresko fra italienske Bagatt.

Læderet er behandlet på en måde, der får skoen til at ligne et træbord fra 1800-tallet. Det rå look tiltaler mig i høj grad, da den ikke virker mega formel. Den mørkebrune herresko ligger i øvrigt også fornuftigt med et prisleje på en lille tusindkroneseddel. Umiddelbart får skoen prisen for bedst value ud de syv forskellige herrer i serien.

LÆS NU:

10 slim fit blazere til stilbevidste mænd