Overgangsjakke til mænd – 18 fede modeller

Det er en kendsgerning, at foråret er under en måned væk. Sommeren er snart slut og hvor har den gået hurtigt. Den har nemlig kun varet 2-3 uger i alt. Jeg mindes nemlig ikke en sommer, hvor vejret har været ringere ud fra en samlet betragtning.

Men, men, men.

Intet er så dårligt, at det ikke er godt for noget. Dårligt vejr betyder nemlig, at du kan have mere tøj på. Og mere tøj gør, at man kan gøre et outfit lidt federe.

Om ikke andet så som regel i hvert fald.

Det skal handle om en overgangsjakke til mænd, men i en håndfuld forskellige fede modeller. En overgangsjakke er sjovt nok bedst anvendt i overgangsperioden fra sommer til det sene efterår og sågar tidlige vinter. Den fås i mange forskellige afskygninger, hvor nogle er lettere end andre.

At vælge en overgangsjakke til mænd bør baseres på, hvor kuldskær man er. Personligt holder min quiltede overgangsjakke fra Ralph Lauren hele vejen til den sene vinter, men jeg er til gengæld også den diametrale modsætning af det at være kuldskær. Udvalget består, som altid, af en solid portion kvalitet, hvor det primært er store og kendte mærker, der figurerer. Men det gør vel heller ikke noget?

Blå Gant overgangsjakke overgangsjakke til mænd

Gant / 2395 / Find overgangsjakken her

Gant er definitionen på klassisk herremode, hvor der samtidig lægges vægt på det moderne snit. Denne blå overgangsjakke er stilren og enkel i sit design, men alligevel har den en vis x-factor. Blandt andet er jakkens materiale skinnende uden at være for meget. Derudover komplementeres stilrenheden af et par ærmer med en farverig kontrast i form af de røde og hvide striber. I det hele taget en overgangsjakke til mænd, der med sikkerhed ikke vil skuffe.

Grøn Ralph Lauren overgangsjakke overgangsjakke til mænd

Polo Ralph Lauren / 2695 / Find overgangsjakken her

Hvis du spekulerer i en overgangsjakke til mænd, der hverken er kedelig eller specielt let i materialet, bør du tage et ekstra kig på en grøn mønstret nydelighed som denne. Det er en de overgangsjakker som med nød og næppe kan holde vinteren over, hvis altså ikke den bliver alt for hård.

Med andre ord er det lige tidligt nok at springe i en overgangsjakke af denne type, hvis temperaturen stadig ligger over de 15 grader. I øvrigt er det en ganske favorabel pris for sådan en Ralph Lauren jakke, da de som oftest ligger i en prisklasse over de 4000 kroner.

Regnjakke som overgangsjakke

overgangsjakke til mænd

Rains / 599 / Find overgangsjakken her

En regnjakke er selvfølgelig ikke en overgangsjakke i traditionel forstand, men tænkte at jeg alligevel ville have idéen med i denne artikel. Det er jo nemlig sådan, at efteråret er præget af særligt meget regn, hvorfor en fin regnjakke som denne pæne model er et godt alternativ til den normale overgangsjakke, når det står ned i stænger.

De fleste overgangsjakker er ikke regntætte, hvorfor det kan blive en våd og ikke mindst træls fornøjelse at cykle på arbejde mandag morgen. Regnjakken varmer ganske rigtigt ikke specielt meget og derfor bør den kombineres med en varm trøje, alt efter temperaturen. Kort sagt findes der altså pæne regnjakker til mænd, der kan holde dig tør, når du har mest brug for det.

Let overgangsjakke i sort

overgangsjakke til mænd

Lagerfeld / 1295 / Find overgangsjakken her

De seneste par år har vi haft et rigtig mildt efterår og endda start på vinteren. Når det er tilfældet er det ikke nødvendigt med en tung overgangsjakke. Tværtimod er et let overgangsjakke til mænd det rigtige valg. Et eksempel på en pæn overgangsjakke til det milde vejr er denne sorte sag fra Lagerfeld.

Alternativ quiltet læderjakke i sort

overgangsjakke til mænd

Versace Jeans / 5795 / Find overgangsjakken her

Hvis pungen sidder løst, bør du spekulere i en luksuriøs overgangsjakke i form af denne alternativt quiltede læderjakke fra ingen mindre end Versace Jeans. Den er gennemført og skiller sig i øvrigt ud fra de klassiske og traditionelle læderjakker, som vi kender dem. Det er nu også et Versaces varemærke ikke at lave noget af ordinær kaliber. Læderjakken er en badass form for overgangsjakke, men ikke alle kan pull if off. En læderjakke skal ledsages af et gennemført outfit som et par jeans, en langærmet t-shirt og et par fede sko – eventuelt et par hvide sneakers.

Stilren mørkeblå overgangsjakke

overgangsjakke til mænd

Hugo Boss / 2195 / Find overgangsjakken her

Tyske Hugo Boss har også et bidrag med på listen over overgangsjakker til mænd. Og bidraget er nydeligt for læg lige mærke til kombinationen af den smukke mørkeblå farve og et stilrent design, der kan indgå i hvilket som helst outfit.

Eksklusiv overgangsjakke fra Just Cavalli

overgangsjakke til mænd

Just Cavalli / 4195 / Find overgangsjakken her

Just Cavalli laver kun dyrt tøj, men de rammer til gengæld også plet ret tit. Det må man i hvert fald erkende, når vi lader øjnene hvile på denne eksklusive overgangsjakke i blå. De sorte detaljer, lynlåse i sølv og et flot quiltet design danner til sammen en hamrende lækker jakke, som er et perfekt jakkevalg til den forestående overgangsperiode.

Oliven dunjakke til efteråret

overgangsjakke til mænd

Peuterey / 3095 / Find overgangsjakken her

Hvis vi skulle blive så uheldige i Danmark, at efteråret bliver bidende koldt, er der heldigvis råd for det. Og selvom rådet er dyrt, er det godt. Dunjakkerne findes nemlig også i designs, der ikke henvender sig til Randerssegmentet og Brøndby fanklub. Det er denne jakke fra Peuterey et glimrende eksempel på. Bortset fra den herlige olivenfarve er designet både moderne og tidsvarende. Det bølgende arrangement af dun gør jakken elegant og perfekt til den stilfulde herre, der sætter pris på design og det at holde varmen.

Quiltet overgangsjakke i sort

overgangsjakke til mænd

Cinque / 1595 / Find overgangsjakken her

Hvis du er med så langt, kan du godt se, at det quiltede design falder i god jord her på siden. Men det er altså også pænt at se på og så er det i øvrigt en udbredt trend inden for den klassiske herremode, der har varet et godt stykke tid efterhånden. Modehuset Cinque står bag denne model, der på mange måder er enkel i sit design, men samtidig har hentet inspiration fra bikerjakken med sin skrå lynlås og parallelle syninger ved skuldre og albuer.

Det er en overgangsjakke til mænd, der egner sig bedst til det uformelle hverdagsbrug. Derudover er jakken også til at betale.

Elegant blå overgangsjakke

overgangsjakke til mænd

JOOP! / 2295 / Find overgangsjakken her

JOOP! er og bliver et af mine nye favoritmærker. Det er stort set kun elegante produkter, der kommer ud fra modehusets samlebånd. Og den elegance er ledsaget af uovertruffen kvalitet, der mere end retfærdiggør det relativt høje prisniveau.

Leder du efter en klassisk elegant overgangsjakke til mænd, er jeg overbevist om, at ovenstående model er noget for dig. Det simple og stilrene design samt den eksklusive blå farve gør den til en sikker vinder, der kan smides ind i både det formelle og uformelle outfit.

Blå Michael Kors overgangsjakke af læder

overgangsjakke mænd

Michael Kors / 7450 / Find overgangsjakken her

Michael Kors er altid god for en fornem overgangsjakke, og denne model er blandt deres finere udgaver, som du nok kan se på prisen.

Det skyldes naturligvis også, at overgangsjakken er strikket af det fineste rensdyrlæder, du kan finde.

Designet er både stilrent og eksklusivt, hvor et par marineblå chinos, en hvid t-shirt og hvide sneakers. Uha, det lækkert, hva?

Brun overgangsjakke af ruskind

overgangsjakke mænd

Valstar / 6820 / Find overgangsjakken her

Valstar stammer helt tilbage fra 1935, hvor de startede med at lave flight jackets. Det er nogle år siden, men de lever stadig i bedste velgående, hvor denne lækkerbisken er én af seks Valstar flight jackets, som er specielt designet til MrPorter.

Hvis nogen skulle spørge mig, er det en ret fremragende overgangsjakke, som i øvrigt gerne skulle være i stand til at holde dig varm i stykke ind i vintersæsonen.

Eksklusiv Berluti overgangsjakke af ruskind

overgangsjakke mænd

Berluti / 34275 / Find overgangsjakken her

Kender du Berluti? Det bliver ikke finere, hvorfor du også skal have en seriøs bunke tusindkronesedler op af lommen, hvis du vil blive lykkelig ejer af denne forbandet fornemme overgangsjakke.

Overgangsjakken er tættere på en vinterjakke end en sommerjakke. Derfor skal temperaturen også være under de ti-tolv grader, før det giver mening at have den på – i hvert fald ud fra en praktisk betragtning.

Mørkeblå Prada overgangsjakke

overgangsjakke mænd

Prada / 10430 / Find overgangsjakken her

Du kender Prada. Og du ved, hvad de står for.

Umiddelbart finder du ikke en overgangsjakke eller bare jakke i det hele taget, som rammer hovedet på sømmet bedre end dette design i forhold til tidløs og minimalistisk elegance.

Jakken er dog ikke for alle. Hvorfor ikke?

Fordi den er ret kort. Det betyder, at jakken fx ikke sidder lige i skabet på en herre, som har lange ben og kort overkrop.

Den passer eksempelvis heller ikke til mig, fordi min røv er lidt for fyldig.

Brun overgangsjakke af imiteret læder

overgangsjakke mænd

Urban Classic / 549 / Find overgangsjakken her

Skal det være lidt billigere? Men stadig ret lækkert at se på? Hvad siger du så til sådan en brun overgangsjakke, som godt nok er lavet af imiteret læder, men who cares, am I right?

Til 549 kroner er det en glimrende backup jakke her til efteråret, hvor det ikke gør noget med lidt variation i overtøjet.

Brun Esprit overgangsjakke af læder

overgangsjakke mænd

Esprit / 2115 / Find overgangsjakken her

Skulle du være allergisk over for uægte læder, er der heldigvis en løsning i form af en ægte læderjakke fra Esprit, som i øvrigt er til at betale.

For lige over to af de lange kan du nemlig få lov at ligne en opdateret udgave af Henning Primdahl, men på den gode måde.

Marineblå Strellson overgangsjakke

overgangsjakke mænd

Strellson / 1995 / Find overgangsjakken her

Om efteråret bliver mildt eller køligt, er ikke til at sige. I skrivende stund ser det ret positivt ud med +20 grader som langt vejrudsigten rækker.

Kender jeg det danske klima ret, kan vi til gengæld være sikre på, at det vender på en tallerken hurtigere, end vi kan nå at tælle til ti.

Og skulle det så ske, at efteråret bliver lige så forfærdeligt, som det er optur i øjeblikket, er det rart at være væbnet med en solid overgangsjakke.

Til dette formål tillader jeg mig lige at foreslå en marineblå af slagsen fra Strellson.

Mørkeblå Minimum overgangsjakke med mønster

overgangsjakke mænd

Minimum / 1295 / Find overgangsjakken her

18 model i af rækken af overgangsjakker til mænd skiller sig flittigt ud af mængden, som i overvejende grad er præget af samme stilrene linjer.

Om end man godt kan beskrive denne overgangsjakke som værende stilren, er det på en noget anden facon. Det skyldes naturligvis jakkens mønster, som i øvrigt gør jakken ganske afslappet og uformel.

Mens det ikke er min personlige favorit i samlingen, er jeg ret overbevist om, at den ville spille ret glimrende med et et par mørkeblå bukser og en kontrast a la et par hvide sejlersko.

LÆS NU:

15 fede efterårsjakker til mænd