Tænk sig at det snart er nytår. Igen, igen, igen. Tiden går og klichéen tages i brug hver eneste år. Det hele er dog ikke negativt. Slutningen på året er nemlig en glimrende undskyldning for at handle lidt ind til den særligt classy del af garderoben. Heriblandt hører nytårssko til mænd naturligvis til.

Men hvad er nytårssko egentligt? Tja, faktisk er nytårssko til mænd ikke noget egentligt begreb, da skoene sådan set er ganske klassiske og allround inden for deres kategori. Dog giver det sig selv, at nytårssko opretholder et vist formelt niveau. Det giver vel egentligt også meget god mening, idet vi som regel tager vores fineste tøj på nytårsaften.

Det er korrekt, at det sorte jakkesæt er en vældig tradition, hvad angår munderingen til fejring af det nye år. Dog mener jeg, at det er ganske konservativt og tenderende kedeligt at være underlagt et sort jakkesæt. Der er intet i vejen med et kongeblåt jakkesæt og et par brune herresko forneden. Find hellere et elegant outfit som du synes er fedt frem for at lege lemming.

Sorte formelle loafers
nytårssko til mænd

Versace Collection / 4295 / Find nytårssko her

Jeg har en udpræget svaghed for loafers, hvorfor tanken om et par sorte formelle lækkerbiskener forneden er ganske tiltagende, hvad angår fejring af det nye år. Dette par fra Versace Collection er i øvrigt tilpas spraglet og over the top, hvorfor det er fremragende nytårssko. Det er selvfølgelig en god portion penge at betale, hvis det blot er for en enkelt aften, men du kan selvfølgelig også bruge dem næste år.

Spøg til side, så er denne slags sko ganske almindelige at bruge med jeans og chinos og i smart casual outfits i det hele taget.

Klassiske sorte laksko
nytårssko til mænd

Fratelli Rossetti / 2595 / Find nytårssko her

Den seneste håndfuld år har jeg konsekvent haft et par klassiske sorte laksko om fødderne. Det skyldes ganske enkelt, at jeg holder meget af laksko. Jeg synes også, at laksko korrelerer glimrende med idéen om nytårssko. Laksko er nemlig både shiny og et symbol på særligt festlige begivenheder. Det betyder selvfølgelig ikke, at laksko ikke kan bruges i hverdagen. For det kan de.

Klassiske sorte brogues

nytårssko til mænd

Versace / 1895 / Find nytårssko her

Sorte brogues. Tja, det er klassisk og elegant. Mere suppe kan man ikke rigtigt koge på det. Dette par fra Versace er glimrende til det klassiske sorte jakkesæt. Sorte brogues fungerer også nydeligt med et gråt jakkesæt.

Elegante monkstraps med lyrahulning

nytårssko til mænd

Lloyd / 1695 / Find nytårssko her

Som jeg indledningsvist gav udtryk for, behøver munderingen til nytårsaftenen ikke være sort. I forlængelse af et marineblåt jakkesæt ville disse elegante monkstraps med lyrahulning være et sublimt makkerpar. Lige netop disse monkstraps er i øvrigt nogle af de flotteste, jeg længe har set. Og så er de fra Lloyd, som man jo altid kan stole på.

Unikke brogues i cognacbrun

nytårssko til mænd

Magnanni / 2535 / Find nytårssko her

I stedet for de helt klassiske brune brogues som jeg så ofte har advokeret for, får du i stedet et par alternative og ganske unikke brogues, som selvfølgelig kommer fra Magnanni, der er kendt for sine interessante designs.

Hvis jeg kun kunne vælge ét jakkesæt at kombinere sådan et par sutter med, ville jeg uden at tvivle et sekund vælge et knivskarpt jakkesæt i en dyb kongeblå. Men pas lige på engang, for kvinderne bliver så bløde i knæene, at de dejser omkuld.

LÆS NU:

I hvilken mundering bør man fejre juleaften?

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!