Hoodies har aldrig været mere populære end lige nu

Hvis man kigger sig omkring i gadebilledet, hersker der ikke megen tvivl om, at hoodien blandt mænd er blevet enormt populær igen. Denne gang er det bare ikke på helt samme måde, som det plejer.

Hoodien er ikke længere en overdel, der henvender sig til computernørder, som gemmer sig i mørke kældre, eller skumle typer der lusker rundt i mørket på Christiania. Hoodien er nemlig blevet en anerkendt beklædningsdel i de smartere outfits.

Eksempelvis et smart casual outfit med blazer og chinos, hvor et par sneakers i øvrigt er gået samme vej som hoodien.

For mig at se er tendensen, at vi godt kan lide at krydre det formelle med det uformelle. Vi gider ikke altid gå rundt i stramme jakkesæt og fine sko.

Personligt holder jeg meget af denne tendens, da det giver langt mere dynamik i mænds måde at klæde sig på. Der kan altså hurtigt gå lemmingekonservatisme i den, når alle går rundt i de samme jakkesætsuniform.

Knaldsort hoodie fra Christopher Ræburn
hoodie til mænd

Christopher Ræburn / 1595 / Gå til shop

Lynhurtigt vil jeg dog skynde mig at påpege, at det ikke er alle hoodies, der passer lige godt ind i et smart casual outfit. Dem er der flere eksempler på her i artiklen.

Denne eksklusive sorte hoodie fra Christopher Ræburn er dog ikke et af disse eksempler. Hoodien ville nemlig være en gevinst for de fleste outfits.

Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at se den med en grå blazer, grå bukser og et par grå sneakers.

Badass, much?

Lækker pink hoodie
hoodie til mænd

Nicce / 699 / Gå til shop

En pink hoodie, tænker du? Hvem fanden skulle gå med sådan en? Det er jo mega meget en tøsefarve.

Næh. Overhovedet ikke.

Den eneste grund til ikke at skulle gå med en pink hoodie, skulle være din manglende selvtillid og tilstrækkelige usikkerhed.

Det er altid godt med farver. I min verden findes der ikke forkerte farver. Det hele afhænger af humøret, og hvis jeg har lyst til at have en pink hoodie på, er der altså ikke noget, der holder mig tilbage.

Minimalistisk mørkegrå hoodie

hoodie til mænd

Your Turn Active / 249 / Gå til shop

Your Turn laver nogle rigtigt lækre hoodies til meget rimelige penge. Jeg ejer selv en enkelt hoodie fra dem, hvorfor jeg også gerne vil stå på mål for en anbefaling af denne meget tiltalende og minimalistiske hoodie.

Hvorfor ikke?

Mintgrøn Carhartt hoodie

hoodie til mænd

Carhartt / 799 / Gå til shop

Kan du huske Carhartt? Selvfølgelig kan du det.

Carhartt var nemlig det absolut sejeste mærke tilbage i folkeskolen omkring sluthalvfemserne og startnullerne. Dengang gik vi alle rundt i Carhartt bukser, som helt automatisk fordoblede ens street cred.

Skatermærkets popularitet løb dog ud i sandet af den primære grund, at deres design dengang var en anelse outreret.

Sådan forholdet det sig ikke i dag. I hvert fald ikke nødvendigvis, for tag lige et kig på denne stilrene hoodie, som er beklædt i en nydelig mintgrøn. Den har sådan set det hele.

Hvad med at kombinere sådan en hoodie med et par hvide jeans og mintgrøn t-shirt indenunder? Eventuelt med et par helt hvide sneakers.

Klassisk Carhartt hoodie i grøn

hoodie til mænd

Carhartt / 699 / Gå til shop

Selvom Carhartt har ændret kursen, er det naturligvis stadig muligt at få fingrene i en klassisk Carhartt hoodie. Og den kunne du jo passende vælge i en charmerende grøn.

Lækker grå Makia hoodie

hoodie til mænd

Makia / 649 / Gå til shop

Hvis jeg skal pege på en personlig favorit her i samlingen, kunne jeg godt finde på at vælge denne nydelige hoodie fra Makia.

Generelt er jeg ikke meget for tekst og tilfældige citater printet på tøj, men der er et eller andet smukt og subtilt over lige netop denne hoodie. Derudover er der heller ikke meget, som kan konkurrere med meleret grå bomuld. Det spiller altså bare.

Stribet hoodie i mørkeblå

hoodie til mænd

J.CREW / 799 / Gå til shop

Den model som er længst fra det, vi kender som en god gammeldags hoodie, er uden tvivl denne stribede hoodie fra J.CREW.

Det skyldes netop striberne, som har en særlig evne til at give tøj en anden dimension. Jeg er overbevist om, at det har at gøre med synsbedraget. Man lægger jo næsten ikke mærke til hætten.

Hoodien ville passe formidabelt sammen med et par mørkeblå chinos og hvide sneakers. Og skal du have en jakke udenover, kan du passende vælge en blå bomberjakke.

Billig hoodie i olivengrøn

hoodie til mænd

Produkt / 179 / Gå til shop

Takket være vores globaliserede samfund, kan du i dag få en skide lækker hoodie smidt i hovedet for ingen penge.

Skulle det være en pæn og flot hoodie i meleret olivengrøn? Så gerne. Det bliver 179 kroner. Med andre ord et greb i lommen.

What a time to be alive.

Ægte Fila hoodie fra halvfemserne

hoodie til mænd

Fila / 499 / Gå til shop

Husker du de gode halvfemsere? Jeg husker årtiet som et af de bedste, men det kan selvfølgelig godt være, at det er min følelsesladede og nostalgiske hjerne, der driver gæk.

Uanset hvad var det en herlig tid, hvor der udsprang helt enormt mange trends, der rakte fra a til z på mainstreamskalaen. En af de populære halvfemsertrends var at gå i Fila tøj.

Det var sådan set lige meget, om det var Fila sparkedragter, Fila sko eller Fila hoodies. Havde du Fila på, var du pretty f*cking cool.

I dag i 2017 er halvfemserbølgen så småt at spotte i horisonten. Det gør sig i særdeleshed gældende for kvinderne. Og hvorfor skulle vi mænd ikke også hoppe med? Vi kan passende starte med en Fila hoodie.

Helt stilren og clean hoodie i grå

hoodie til mænd

Holzweiler / 949 / Gå til shop

Selvom det lyder tysk, er Holzweiler rent faktisk fra Norge. Det forklarer også, at hoodien har et klassisk skandinavisk design, hvor der er lagt vægt på det enkle og stilrene.

Det er svært ikke at være tiltalt af hoodien, ikke?

NEXT UP: