Tiden går desværre nogle gange smaskhamrende hurtigt, og derfor kan sommeren nogle gange være ovre, selvom føler den ikke rigtigt er gået igang. Af den grund er det også altid en god idé at være på forkant med tiden, hvorfor jeg i følgende artikel bringer 5 par elegante herrestøvler i læder. I min verden kan man bruge herrestøvler i læder året rundt, men normalvis er det dog først hen på efteråret, at den gennemsnitlige herre tager dem i brug. Hvis man dog skulle have en ubændig lyst til at hoppe i herrestøvlerne midt på sommeren, er der dog ikke noget i vejen for at kombinere dem med et par stilede shorts og en klassisk skjorte.

Elegante herrestøvler i læder som de omtalte her i artiklen er ikke specielt velegnede til vintervejret, hvor regn, slud og salt slider særligt meget. Med andre ord anbefaler jeg ikke at bruge sådan nogle fine støvler til hverdagsbrug, da de simpelthen bliver ædelagt. Det kræver sin skomager at holde dem ved lige i hvert fald. I stedet ville de være ganske anvendelige til weekendernes udskejelser i fælleskab med et elegant casual outfit.

De udvalgte herrestøvler her i artiklen er i øvrigt alle fra samme modehus. Giorgio 1958 er nemlig kreatøren bag og for de af Jer, som ikke kender dette mærke, vil jeg lige tillade mig at bidrage til Jeres almene viden. Ikke overraskende er modehuset fra 1958 og kigger man på navnet lyder det også rimeligt italiensk. Og det er naturligvis lige nøjagtigt, hvad det er. Giorgio 1958 specialiserer sig nemlig i at lave verdensklasses fodtøj til herrer, der lægger vægt på design og kvalitet. Alle produkter fra Giorgio 1958 er 100% Made in Italy, men alligevel formår de at levere varerne til en pris, der på ingen måde slår bunden ud af økonomien. Priserne på herrestøvlerne ligger nemlig plus minus på godt 1500 kroner, hvilket man ikke kan beskrive som værende specielt dyrt. Kigger man på andre velrenommerede fodtøjsskræddere, kommer prisen nemlig nemt op på den forkerte side af tre lange. Forskellen består ikke i kvaliteten af produktet, men derimod virksomhedens brandværdi.

Brune herrestøvler i læder med lyrahulning

herrestøvler læder

Giorgio 1958 / 1595 / Find støvlen her

Par nummer et er også mit valg nummer et, hvis jeg kun måtte lægge mine penge ét sted. Generelt er jeg en sucker for pyntesøm og lyrahulninger. Det er en sikker bidragyder til det elegante og eftertragtede design, som herrer med stil går efter. Alle ved at et blåt jakkesæt og brune sko er en sikker vinder, men kunne du ikke lige forestille dig et koboltblåt jakkesæt med sådan et par forneden?

Brun herrestøvle med rå hæl

herrestøvler læder

Giorgio 1958 / 1495 / Find støvlen her

Næste par i rækken kan man roligt sige er i en lidt anden boldgade. Det er på mange måder en ret interessant herrestøvle, da det elegante er kombineret med det rå. Det er lidt som om, at Crocodile Dundee ikke kunne bestemme sig for, om han skulle jagte krokodiller eller klæde sig civiliseret til urbane formål. Man siger forandring fryder og af samme grund mener jeg dette par er ganske nydelige. Et par lyse jeans ville være den helt rette kontrast, og så kan du så selv finde på en overdel.

Klassiske herrestøvler i læder

herrestøvler læder

Giorgio 1958 / 1395 / Find støvlen her

Følgende par herrestøvler ville netop være passende fodtøj til de urbane formål, som nævnt ovenfor. Støvlen er enkel, klassisk og helt igennem elegant.

Herrestøvler i imiteret krokodillelæder herrestøvler læder

Giorgio 1958 / 1795 / Find støvlen her

Par nummer to er faktisk næsten en hybrid af de to sidste par herrestøvler i læder. Vi havde støvlen gennemført i et enkelt design, og nu har vi så støvlen gennemført i Crocodile Dundee stilen. Dette par ville for mange nok være lige i overkanten, inklusiv mig selv, men som bekendt er Stayclassy ikke modstander af forskellighed, så længe et vist niveau af classiness er opretholdt. Med lige netop dette par er det formentligt enten eller, når det kommer til at kunne lide sådan en støvle.

Mørkebrune herrestøvler i læder

herrestøvler læder

Giorgio 1958 / 1595 / Find støvlen her

Jeg slutter lidt af, hvor jeg startede. Parret er nemlig helt identisk med artiklens første støvle, hvor forskellen blot består i farve- og materialesammensætningen. Dette par beskrives vel nok bedst som herrestøvlernes svar på en Chesterfield-sofa, hvilket i øvrigt er et udpræget kompliment. Jo mere jeg kigger på den, desto mere tiltrækkes jeg. Hvad mener læserne? Par nummer 1 eller par nummer 5? Giv endeligt din mening til kende i kommentarsporet.

LÆS NU:

160 herresko – den ultimative samling af sko til mænd