Man kan roligt sige at tøj til mænd er et vidt begreb, men vi kan i hvert fald nå frem til enighed om, at tøj til mænd er en beklædningsform, vi alle er nødsaget til at benytte af praktiske årsager.

Her på Stayclassy.dk skriver jeg dagligt om herremode, hvor der ikke hersker den store tvivl om, at jeg har klare holdninger til, hvordan tøj til mænd bør se ud. Der er utvivlsomt en horde af mennesker, der er lodret uenige med mine holdninger og smag i forhold dette begreb. Et af de punkter hvor jeg oplever størst uenighed, er mantraet ‘kvalitet over kvantitet’. Danske mænd er i hvert fald overvejende kvantitative i deres tilgang til tøj. Lad mig eksemplificere.

Når du sidder på nettet og handler tøj, har du en enten kvantitativ eller kvalitativ indgangsvinkel til, hvordan et succesfuldt tøjkøb ville tage sige ud. Er du kvantitativ anlagt, vil du se hvor mange t-shirts, du kan få til så billige penge som muligt. Samtidig anskuer den kvantitative mand også indkøbet ud fra et udelukkende praktisk perspektiv, hvor tøjet kun har den funktion at holde dig varm og dække din krop.

Omvendt ville den shoppende mand med et kvalitativt mind set lede efter den t-shirt, der repræsenterer et højt niveau både design- og kvalitetsmæssigt. Her handler det ikke blot om at få det praktiske behov dækket, men også det selvrealiserende aspekt. Det at tøjet korrelerer med det, du gerne vil repræsentere. Frem for at vælge 5 t-shirts til 100 kroner vil den kvalitative mand i stedet vælge én t-shirt til 500 kroner, fordi denne repræsenterer førnævnte værdier.

Nuvel. Det behøver ikke altid være det dyreste valg, der er det bedste. Generelt handler det blot om, at man baserer sine tøjkøb på hvad, man synes ser godt ud.

Mit mål med herremagasinet Stay Classy er at servicere mænd, der deler ovennævnte opfattelse, men et andet mål er bestemt også at inspirere de kvantitative mænd til at skifte kurs og i stedet vælge den kvalitative.

Tøj til Mænd – Den Komplette Guide

Denne guide skulle gerne være i stand til at klæde hvilken som helst mand på, således kvinderne vil kigge en ekstra gang. Jeg ville ikke have noget imod, at guiden opfattes som “the blueprint” til hvordan tøj til mænd klæde sig, for det mener jeg naturligvis selv. I guiden giver jeg eksempler på, hvordan både den casual og formelle ekvipering kan se ud.

Vi starter i den nedre del af ekviperingstabellen og slutter af med en række af de mest essentielle accessories til mænd.

Sko til mænd

Casual sko

Casual fodekvipering henvender sig naturligvis mest til den almindelige hverdag, men et par casual sko kommer i mange forskellige former. De mange forskellige former for casual sko kan for mit vedkommende koges ned til følgende tre slags.

Sneakers

fede sneakers fra ralph lauren

Et par klassiske sneakers er en fin samarbejdspartner til jeans og skjorte. Ralph Lauren laver i øvrigt nogle af de bedste. Jeg har strikket et udvalg af 8 lækre sneakers fra selvsamme mærke. Dem kan du finde her.

Et par sneakers behøver selvfølgelig ikke være fra Ralph Lauren.

Der er tusindvis af glimrende muligheder, hvor jeg kan anbefale dig at kigge på denne samling

Loafers

loafers mænd

Loafers er min personlige favorit. De fås i en milliard forskellige udgaver, hvor disse designs både kan repræsentere det casual og formelle. Dette par er blandt de casual, men meget elegante loafers. Loafers repræsenterer en vis elegance, og er i øvrigt en af de mest komfortable sko at have på. Du finder en håndfuld nøje udvalgt loafers her.

Ligeledes er der et pænt udvalg at finde her

Sejlersko

sejlersko herreEt par sejlersko er den tredje slags af casual sko, som er blandt mine personlige anbefalinger. De henvender sig til alle årstider bortset fra vinteren. Samme gør sig stortset også gældende for et par sneakers og loafers, men personligt klarer jeg mig nu altid godt igennem vinterhalvåret med mine relativt sommerlige sko.

Jeg har nemlig svært ved vinterstøvler i det hele taget. Det er sjældent, jeg falder over et par, som ikke overvejende har til formål at tjene det praktiske aspekt.

Sejlerskoene kan du finde her

Formelle sko

Ligesom casual sko indgå i et formelt outfit, forholder dig sig også omvendt. Formelle sko kan jeg personligt bedst lide i en casual konstellation, men lad os lige se på hvilke formelle sko, den elegante mand kan vælge mellem.

Den outrerede herresko

italienske herresko

De formelle sko findes i mange udgaver ligesom et casual par. Det er vigtigt, at man præger sin garderobe med en vis diversitet i forhold til de formelle sko.

Et outreret par som dette ser man sjældent i gadebilledet, men der hersker jo ingen tvivl om, at de er fantastisk nydelige. Du kan bruge dem både til jakkesættet og et casual blazer outfit. Det gør ingenting, at man skiller sig ud af mængden.

Der er flere outrerede herresko at finde her

Den klassiske brune herresko

brune herresko

Man behøver naturligvis ikke altid skille sig markant ud af flokken. Ofte er det også en god idé blot at repræsentere den klassiske elegance, som Stayclassy.dk står inde for.

Når du vælger de klassiske brune herresko, er det vigtigt, at de har de hersens pyntesøm. Det gør alt for skoen.

Næste gang du står i herreforretningen og skal shoppe sko, så prøv at lægge mærke til hvor røvsyge et par brune herresko uden pyntesøm egentligt er. Hvis du er revisor, er sådan et par måske det rigtige valg, men don’t be that guy.

Se udvalget af brune sko her

De to-farvede herresko

italienske herreskoDet kan godt være jeg har set Sopranos og alt for mange gangsterfilm, men derfor er jeg alligevel tilhænger af denne to-farvede type af herresko.

Så længe du ikke vælger et nålestribet jakkesæt eller en hvid blazer med overdimensionerede reverser, synes jeg selv, at de er forbandet raffinerede. Du kan finde italienske herresko lige her.

Den klassiske lakskolaksko til mænd

Laksko?”, tænker du sikkert. Det bruger man jo kun til gallafester?

Ja og nej.

Laksko er overvejende mest anvendt til helt særlige begivenheder og højtider, men jeg har ved flere lejligheder haft mine egne klassiske sorte laksko på sammen med et par mørke jeans, hvid skjorte og blazer.

Man kan ikke komme udenom, at laksko er en nydelig form for fodekvipering, så hvorfor er du egentligt bange for at have dem på, bare fordi alle andre ikke har det? Bangebuksen har altid kun sin ekstravagante dragt på, når alle andre har det. Skil dig ud i stedet til arrangementer og lignende, hvor munderingen ikke allerede forventes.

Bukser til mænd

Næste punkt i guiden over tøj til mænd omhandler benklæderne. Personligt bruger jeg stortset altid to typer benklæder, og det er klassiske jeans og chinos. Derfor er det også lige nøjagtigt, hvad der er på menuen af casual benklæder. Der er mange bud på, hvordan jeans og chinos skal se ud, men lad mig lige give en facitliste herpå.

Casual benklæder

Blå jeans

fede jeans til mænd

Alle mænd har et blåt par jeans. Det går jeg i hvert fald ud fra. Om ikke andet ser et ægte par således ud. Det der er vigtigt ved at par jeans, er, at de ikke er plastret til med detaljer som slitage, sjove syninger eller baglommer med print.

De skal være simple, enkle og elegante. Derudover skal de også være smalle i bunden. Trompetbukser og alt i den retning er absolut bandlyst.

Der er flere blå jeans at finde her.

Grå jeansfede jeans til mænd

Et par grå jeans passer til næsten alt. Du kan have de brune herresko på til en skjorte i valgfri farve og ja, hvilken som helst blazer. Dog anbefaler jeg ikke, at man folder benklæderne i det hele taget, medmindre man bogstaveligt talt er ude på dybt vand.

Du finder det helt rette udvalg af jeans lige her.

Blå chinos

chinos til mænd

Se udvalg af blå chinos

I forhold til chinos gælder nogenlunde samme principper. Simple, enkle og elegante skal de være. Dette blå par opfylder alle kriterier til ug med kryds og slange.

Oliven chinos

chinos til mænd

Se udvalg af oliven chinos

Den oliven farve skal man generelt holde gevaldigt godt øje med. Den summer af eksklusivitet og elegance. Jeg har håndplukket et farverigt udvalg af elegante chinos, som du kan finde her.

Formelle benklæder

Hvad angår de formelle benklæder, er jeg faktisk ude på ret dybt vand. Formelle benklæder begrænser sig nemlig primært til habitbukser, og det kan jeg hurtigt skrive under på, at jeg aldrig går i, medmindre jeg allerede har jakkesæt på. Hvorfor går jeg ikke i habitbukser? Der er bare ikke mig. Man kan hurtigt komme til at ligne en mandlig piccoline, hvis man løber rundt i et par grå habitbukser og en kedelig trøje.

Derimod kan man sagtens kombinere et par grå habitbukser med en eksempelvis blå blazer. På denne måde kan man skabe sig et spændende outfit, men så er vi også næsten ovre i jakkesætskategorien.

blåt jakkesæt til mænd

Se udvalg af formelle benklæder

Et par formelle benklæder skal sidde tæt nøjagtigt som jeans og chinos.

T-shirts til mænd

Når det kommer til t-shirts, kan man vist ikke rigtigt kalde dem casual eller formelle – i hvert fald under ingen omstændigheder formelle. Alligevel er en t-shirt ikke bare en t-shirt. En godkendt t-shirt her på Stayclassy.dk, skal opfylde en række kriterier.

fede t-shirts mænd

En t-shirt der opfylder alle kriterierne.

  • En t-shirt må IKKE have platte eller pseudo-sjove tekster. Eksempel: “I was born to f*ck”
  • En t-shirt må IKKE sidde for stramt eller for løst.
  • En t-shirt skal helst være simpel og klassisk.

Se udvalg af t-shirts

Skjorter til mænd

Skjorter er ligesom sko. Man kan ikke få nok af dem. Af tøj til mænd i det hele taget er skjorter en af de vigtigste ekviperingsdele. En skjorte kan rette op på selv de mest uheldige sko og bukser, du måtte have på. Jeg går stort set altid i skjorte, hvor majoriteten af min skjortekollektion består af casual skjorter.

Årsagen til dette er, at jeg generelt bedste kan lide de mere afslappede outfits. Mit job påbyder mig heller ikke at gå i formelt tøj, hvilket naturligvis også hjælper på det. For læseren af nyere dato her på siden, kan jeg hurtigt fortælle at Ralph Lauren udgør størstedelen af mine skjorter. Og med god grund!

Casual skjorter

Hvid casual skjorte

hvid skjorte til mænd ralph lauren

Se udvalg af hvide skjorter

Verdens bedste casual skjorte. Den kan bruges til alle formål undtagen et bryllup. Dine casual skjorter skal naturligvis være i slimfit. Custom og classic fit sidder alt for løst, med mindre du naturligvis har en solid mave til at fylde den ud.

Blå casual skjorte

lyseblå skjorte mænd

Se udvalg af blå skjorter

Endnu en kandidat til verdens bedste skjorte. Brug den til et par shorts, jeans, chinos, habitbukser, ja – måske endda badebukser. Disse casual skjorter fra Ralph Lauren tjener alle formål, hvorfor de er mine personlige favoritter.

Derudover er kvaliteten selvfølgelig også i top, trods prisen kun ligger på de 799. Du finder skjorterne her.

Formelle skjorter

Selvom casual skjorter er mit generelle førstevalg, iklæder jeg mig da også de formelle i ny og næ. Forskellen på en casual og formel skjorte er stoffet og designet. Den formelle skjorte har som regel et meget simplistisk design uden folder, dobbelt syningerne eller logoer. Derudover er stoffet langt mere fint, men også porøst. Det bliver nemmere beskidt og krøllet. Af samme grund kan det også være en udfordring at have den samme formelle skjorte på mere end én dag ad gangen.

Ralph Lauren laver naturligvis også formelle skjorter, men for at det hele ikke skal gå op i Ralph Lauren, ville jeg lige nævne Eton som en fremragende leverandør.

Den hvide formelle skjorte

lækre eton skjorter

Se udvalg af formelle hvide skjorter

Sammenligner man den hvide casual skjorte fra Ralph Lauren med denne formelle fra Eton, er det nemt at få øje på forskellen. Denne skjorte fra Eton er nemlig langt mere ‘clean’.

Den blå formelle skjorte

lækre eton skjorter

Se udvalg af formelle blå skjorter

Samme gør sig gældende med denne formelle skjorte i blå. Et klassisk og karakteristisk træk ved den formelle skjorte er, at den ofte har et diskret nålestribet mønster.

Jeg har samlet en række nydelige formelle skjorter fra Eton, som du kan finde her.

Trøjer til mænd

Vi bevæger os fremad i guiden for tøj til mænd. Vi skal kigge på trøjer til mænd i dette afsnit. Hvis du har holdt ud hele vejen her til, tegner der sig måske allerede et billede. Du har muligvis fået øje på den røde tråd. I så fald kan du næsten også gætte, hvad anbefalingen herfra lyder på. Lige som med t-shirts gider vi ikke spekulere i casual eller formelle trøjer.

Min egen kollektion af trøjer spænder ikke særligt vidt. De minder faktisk meget om hinanden, men du får lige en visuel godbid.

Grå trøje med rund hals

Grå striktrøjer

Se udvalg af grå trøjer

Ja, sikken overraskelse! Ralph Lauren endnu engang, men er den pæn? Ja. Er den klassisk? Ja. Passer den til alt? Ja. Godt så. Jeg foretrækker selv trøjer med rund hals, men det er ikke alpha omega.

Oliven trøje med v-hals

tøj til mænd

Se udvalg af oliven trøjer

En trøje med v-hals er nemlig også ganske pænt. Derudover behøver trøjer ikke altid være i kedelige farver. Tag en eksempelvis en oliven som denne.

Casual blå trøje

blå sweatshirt fra J Lindeberg

Se udvalg af blå trøjer

Eller en kornet blå som denne fætter fra J Lindeberg? Du finder trøjer til mænd, nøjagtigt som de skal være lige her. Så længe du holder dig til trøjer, der er relativt simple som disse eksempler, kan du sagtens bruge dem i både en casual og semi-formel kontekst.

Blazere til mænd

Jeg kunne skrive tykke bøger om blazere, men jeg må nok hellere gøre det kort og præcist. En blazer er essensen af et skarpt casual outfit, hvorfor det er vigtigt, man ikke slækker på dette område. Hvordan slækker man på blazere, tænker du måske?

  • Det gør man ved at vælge elendig kvalitet; altså den billige blazer fra H&M.
  • Det gør man ved at vælge forkert størrelse; eksempelvis ved at være for lang bag til.
  • Det gør man ved at vælge upæne designs; det er subjektivt, ja, men alligevel.

Det der gør blazere særligt interessant, er den mangfoldighed, der gør sig gældende. Du kan få dem i sindssygt mange støbninger både farve- og detaljemæssigt. Blazere har altid et eller andet formelt over sig, men det handler egentligt mere om, hvordan resten af ens outfit ser ud, hvorfor jeg heller ikke vil splitte blazerne op i en casual eller formel kategori.

Lad mig give nogle eksempler på, hvordan nydelige blazere til mænd kan se ud.

tøj til mænd - den komplette guide

Se udvalg af blazere

Hvis vi lægger mærke til de første tre blazere, er de alle præget af en kornet tekstur, hvilket jeg personligt finder ganske nydeligt. Det bidrager både til et mere unikt design og et mere casual feel. Derudover fungerer den kornede tekstur særdeles godt med en lommeklud, men det kommer vi til senere.
blazer til mænd

Se udvalg af grå blazere

En kornet grå blazer er langt mere elegant end en clean grå. De clean farver – altså uden den kornede tekstur – fungerer bedst i sammenhæng med et jakkesæt.

Blazere til orange

Se hvor fræk en kornet rød eksempelvis er. Jeg ejer selv denne blazer, hvorfor jeg i særdeleshed kan stå inde for den. Det gør i øvrigt ikke noget at lommerne kan ses tydeligt. En blazer som denne er bedst egnet til det sommerlige klima, men her til efteråret kan man nu også godt bruge sådan en farve.
Blå blazere til herrerApropos efteråret, så er det vigtigt at man har et bredt udvalg af blazere i garderoben, som ikke for spraglet. Dengang jeg var blot en knøs, begik jeg den fejltagelse altid at købe de mest spraglede blazere, jeg kunne finde. Det resulterede i, at jeg købte gule blazere, gallafest-blazere og over-the-top-yacht-blazere. Blazere som jeg i virkeligheden aldrig rigtigt fik brugt, fordi de var for specielle.

Fokusér derfor på at have en blazer som ovenstående. Den er perfekt og fungerer godt som allround-blazer. Kort sagt får man generelt mere glæde af blazere, der ikke er for spraglede. Er du typen som ikke rigtigt har nogle blazere at vælge mellem, er lignende blazer det rigtige valg.

blå blazere

Se udvalg af blå blazere

Efter min mening er blå den bedste farve til en rigtig blazer. Måske har det noget at gøre med, at blå er min yndlingsfarve i det hele taget, men blå passer bare godt ind i et outfit. Særligt i sammenhæng med blazere er blå en god farve, fordi nuancerne er mange og udvalget stort. En kongeblå blazer som denne er hverken for spraglet, formel eller kedelig. Fordi jeg holder så meget af blå blazere, har jeg naturligvis håndplukket de bedste, som du finder lige her.

blazer til mænd

Se udvalg af beige og brune blazere

Hvis du ligesom mig er all-in på blazere, finder du med garanti også denne type blazer interessant. Den kan kke klandres for at være specielt diskret eller kedelig, men omvendt kan vi i hvert fald hurtigt rose den til skyerne. Det er for mig at se en ultimativ blazer til det sommerlige outfit. Du kan lige se det for dig; hvid skjorte, solbriller, brune håndsyede sko og et par jeans.

Når man vælger en blazer, er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med kvalitet eller design. Holder du dig til disse rammer, jeg har givet dig, er du home safe. Dog betyder det ikke, at du er tvunget til at smide 3-4k efter en blazer hver eneste gang. Modehuse som Matinique og Esprit laver eksempelvis fremragende blazere, der kan fås for +-1500 kroner.

Jakker til mænd

Sidste ret i hovedmenuen over tøj til mænd er jakkerne.  Desserten er accessories, men dem kommer vi til.

Danmarks elendige klima gør selvfølgelig, at man i teorien kan skifte jakken ud 3-4 gange i løbet af et år. Det er dog ikke noget, jeg selv gør i. Faktisk holder jeg det ganske simpelt i min garderobe når det kommer til jakkerne. Jeg har nemlig en god og relativ varm overgangsjakke, som jeg med nød og næppe kan komme igennem vinteren med.

Til det milde halvår går jeg så med vest i stedet for en tynd jakke. Det fungerer fint for mig om ikke andet. Der er forskel på folk, så det er langt fra sikkert, at mine råd i forhold til jakker til mænd, kan bruges i netop dit tilfælde, men lad mig give dig en idé om, hvad jeg taler om.

veste til mænd

Se udvalg af veste

Sådan kunne en vest til det milde halvår eksempelvis se ud. Den kan naturligvis også anvendes i løbet af vinteren med en windbreaker indenunder. Jeg benytter selv mine veste til skiferierne i øvrigt. Du finder en håndfuld veste til mænd lige her.

 

efterårsjakker 2014

Se udvalg af quiltede jakker

En quiltet overgangsjakke som denne her fra Ralph Lauren holder mig varm gennem vinteren, men det skyldes formentligt også, at de sidste to vintre har været relativt milde. Det kan blive nødvendigt med en rigtig vinterjakke, hvis vi ryger ned under de minus 5 grader.
efterårsjakker 2014

Se udvalg af sorte jakker

Endnu en overgangsjakke der ville fungere fint til primært brug. Bomuldsinteriøret sikrer dig mod det kolde vejr, uden at du koger ihjel en mild efterårsdag. I forhold til design har den skarpe læser måske allerede noteret eller gjort sig nogle tanker. Rigtigt nok er det igen den klassiske elegance, der gør sig bemærket. På følgende link kan du finde yderligt med elegante overgangsjakker.

læderjakke til mænd

Se udvalg af læderjakker

Jeg går ikke meget i læderjakke. Primært fordi min bagdel er for fyldig. En fyldig bagdel arbejder ikke særligt godt sammen med en læderjakke, da de som regel er korte. Jeg holder mig derfor til de lidt længere jakker. Alligevel anbefaler jeg mænd at gå i læderjakke, såfremt deres fysiske bygning er ‘in favor’.

Der er dog mange forståelser af, hvordan en læderjakke skal se ud, og er din forståelse forkert, kommer du meget hurtigt til at ligne en havnearbejder, der har givet op på livet. Derfor skal du lige frekventere denne side, så du undgår en tilværelse som en opfattet havnearbejder.

Accessories til mænd

Såfremt du har læst og forstået ovenstående pensum, bevæger vi os videre til bonus-indholdet, nemlig accessories til mænd. I denne artikel berører jeg emnet, hvor det handler om seks uundværlige accessories til mænd. Meget af indholdet ligner følgende afsnit, men det gør ikke noget, at man gentager sig selv af og til.

Uret

Jævnfør mantraet ‘kvalitet over kvantitet’ indgås kompromisser sjældent. Endnu mere sjældent må et kompromis indgås, når det kommer til uret. En rigtig mand skal have et rigtigt ur. Uret er det eneste berettiget smykke, en mand kan bære. Derfor skal man også være all-in på et lækkert ur.

tøj til mænd - breitling

Jeg købte mig et Breitling Windrider Chronomat for mere end tre år siden, efter at have sparet op i nogen tid. Det har været mit hidtil dyreste køb, men også det bedste.

Jeg er klar over alle ikke bare kan gå ud og købe et lækkert ur, men om ikke andet kan man i hvert fald sætte sig et mål. Udpeg uret af dine drømme som du kan nå at spare sammen til, inden du bliver gammel. Sæt penge af hver måned – så meget som din økonomi tillader. Gå ud og køb uret. Længere er den ikke. Tiden går bare bedre, når man har et eksklusivt ur på dit håndled.

Alternativt kan du gå efter de lidt billigere ure, der stadig oser af luksus. Her er Daniel Wellington et fremragende eksempel med deres ikoniske design, men til priser i miniputstørrelsen.

Se udvalg af lækre ure der er til at betale

Strømper

Regel nummer ét. Aldrig hvide strømper! Gentag det gerne højt et par gange. Har du allerede hvide strømper? Kill them with fire! Strømper skal som udgangspunkt være sorte, men der er ikke noget i vejen for at tage et par farverige strømper på engang imellem. Formålet med et par spraglede sokker er, at de skal give dit outfit den der unikke edge. Du finder de spraglede strømper her.

I forhold til de sorte strømper, anbefaler jeg, at man køber 20-30 identiske par, således man slipper for at skulle sidde og sortere. Will save you a ton of time!

Bælter

Opskriften på det rigtige bælte er ganske simpel. Det skal være smalt med en spænde, der ikke er dominerende. Lad mig eksemplificere.herrebælter

Se udvalg af blå bælter

Spænden er diskret og bæltet smalt. Ved at gå med bælter der opfylder disse to kriterier, er det langt nemmere at opretholde denne slim linje, jeg taler for. Det gør forresten ikke spor, at bæltet har lidt farver på sig.
accessories til mænd

Se udvalg af sorte bælter

Men du skal naturligvis have et eller to sorte bælter i garderoben. Det kan vi ikke komme udenom. Du kan finde de farverige bælter her og de klassiske sorte bælter her.

Herrepunge

Herrepunge er nok det område, hvor danske mest mænd trænger til et wake-up call. Overalt ser jeg mænd, der bærer rundt på punge, der er tykkere end en Harry Potter bog. Drop det! En herrepung skal være enkel, elegant og praktisk. Den skal kunne være i din forlomme, uden at man lægger mærke til den.

Der er absolut ingen grund til at du slæber rundt på måned-gamle kvitteringer, og ølkort fra bodegaer, du sjældent frekventerer. Keep it simple! Jeg har lavet en udførlig guide, der beskriver hvordan en rigtig herrepung skal se ud.

accessories til mænd

Se udvalg af kortholdere

Sådan her kan og bør en pung se ud. Drop mønterne i øvrigt!

Lommeklude

I forlængelse af afsnittet med blazere til mænd, er der ikke nogen vigtigere kompagnon end en lækker lommeklud. Lommekluden er blazerens bedste ven og vice versa. Generelt har du frie rammer i forhold til at kombinere lommekluden og blazeren. Selv de største farvemodsætninger kan nemlig se skide godt ud sammen.

Se udvalg af lommeklude

Så enkelt og alligevel så elegant.

Handsker

Til det kolde vinterhalvår er det nødvendigt med et par handsker, men alt med måde. Selvom det er behageligt på de rigtigt kolde dage, så mener jeg alligevel ikke, at man skal gå rundt med sine skihandsker herhjemme. Der er okay, hvis du pendler på cykel og så fremdeles, men pak dem væk lige så snart, du omgås andre mennesker.

Et par lækre læderhandsker er min personlige favorit. Det ser godt ud og tager den værste kulde. Jeg har samlet en flok lækre læderhandsker, der er aldeles anvendelige til vinterhalvåret.

læderhandsker i fantastisk kvalitet

De behøver ikke være sorte, sådan et par læderhandsker. Se engang et nydeligt par i brun.læderhandsker i fantastisk kvalitet

Se udvalg af handsker

Men det gør ikke noget, at de er sorte.

Halstørklæder

Ledsager nummer ét til et par læderhandsker er naturligvis halstørklædet. Handsker og halstørklæde bør harmonerer godt sammen. Eksempelvis er det en dårlig idé at kombinere et par læderhandsker med et kæmpe halstørklæde, som din farmor har strikket.

Jeg anbefaler halstørklæder, der bygger på det klassisk elegante princip. Dog gør det ikke noget, at du vælger en karrygul farve fx. Du finder en række nydelige halstørklæder her.

halstørklæde til mænd efterår 2014

Eksempelvis som dette.

halstørklæde til mænd efterår 2014

Klassisk elegant halstørklæde der harmonerer suverænt med et par sorte eller brune læderhandsker.

Se udvalg af halstørklæder

Solbriller

Vi nærmer os afslutningen på denne – forhåbentligt – fyldestgørende guide med fokus på tøj til mænd. Måske har scrollet dig igennem manifestet. Måske har du læst alle 4000+ ord. I hvert fald håber jeg, at guiden kan bruges som en kontinuerlig kilde til inspiration samt en reminder om hvordan tøj til mænd egentligt lige bør hænge sammen.

Sidste accessory er næsten lige så vigtig som uret, og det er naturligvis solbrillerne. Solbrillerne tjener ikke blot et praktisk formål. De har nemlig også enorm stor vigtighed ud fra en kosmetisk betragtning.

Udvalget af solbriller er uoverkommeligt og mængden af grimme udgaver overskyggende. Et par solbriller skal afspejle eksklusivitet, hvorfor det ikke gør noget, at man strækker budgettet den ekstra mil.

Thom Browne laver – efter min mening – nogle af markedets lækreste solbriller. De koster også i omegnen af 4-5k, men det betyder naturligvis også, at du slipper for at blive mikset sammen med pøblen og den uendelige strøm af sorte Wayfarers.

accessories til mænd

Sådan ser markedets i øjeblikket smukkeste solbrille ud!
thom browne solbriller

Thom Browne står også bag dette elegante par.

Se udvalg af Thom Browne solbriller

Dog skal det hele heller ikke bliver for fint. Der er ikke noget i vejen med et par klassiske aviator solbriller fra Ray Ban. Jeg har skrevet en længere artikel vedrørende dette ikoniske par, som du kan finde lige her.

11 Aviator Solbriller fra Ray Ban - Tom Cruise - Top Gun

Se udvalg af solbriller

Vælg din solbrille med omhu. Du har jo gerne solbrillerne på 300 dage om året.  Hvis du har nogle spørgsmål, er uenig, enig eller det der ligner, skal du være velkommen til at smide en kommentar eller tage kontakt her.

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Følger du min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse kultur!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!