Vi er efterhånden kommet godt ind i 2020. Det betyder også, at vi skal kigge på en masse lækre herrebukser og naturligvis vigtigst i denne forbindelse, hvilke der hitter. Jeg har samlet et betragteligt udvalg på i alt 53 herrebukser, som er opdelt i fem forskellige kategorier. På den måde er det mere overskueligt og hvis du allerede har en idé om, i hvilken kategori dine herrebukser er at finde, jamen så sparer du jo en masse unødvendig scrollen-ned.

Medmindre man er fanatisk tilhænger af diverse trends, som altid gør sig gældende sæson efter sæson, kan du være sikker på at blive skuffet med dette udvalg af herrebukser. Jeg synes ikke, at man blindt bør følge tendenser og trends, men i stedet lade sig inspirere af det, der rent faktisk tiltaler en.

Der er for meget Lemminge-mentalitet over at købe noget tøj, blot fordi en eller anden hysterisk modedesigner med velourmøbleret lejlighed i Brooklyn, dikterer, at “sådan er det bare”. En af de store trends modedesignere har forsøgt at trække ned over nakken på os de sidste to år er de såkaldte wide-leg trousers. Det ser helt forkert ud og hvis du ikke tror på mig, kan du kigge på følgende eksempel, hvor selv ham den berømte model ikke kan pull it off. Jeg kan ikke huske hvad han hedder og nægter at google det.

De fem forskellige kategorier er hhv. klassiske jeans, alternative jeans, klassiske chinos, farverige chinos og spraglede herrebukser. Keder de klassiske bukser dig, bør du derfor finde ned til den sidste femtedel af artiklen, hvor du kan finde lidt af hvert, som du kan være helt sikker på ikke ses i gadebilledet særligt ofte.

10 klassiske jeans til mænd

Jeans er stadig den klart mest populære form for bukser til mænd. Og det vil den garanteret blive ved med de næste mange år. Det er heller ikke svært at forstå, hvorfor jeans er populære. De sidder godt, holder længe og findes i en milliard forskellige designs. Dog er det de sædvanlige blå denim jeans, fyre er gladest for at hoppe i. Her synes jeg godt, at d’herrer kan tænke lidt ud af boksen og prøve lidt nyt. Et par jeans kan snildt være klassiske og beige på én og samme gang.

Jeg har selv været offer for den ensidige mentalitet i forhold til hvilke slags jeans, man gider have på. For mit vedkommende har bukserne i klædeskabet været 90% blå denim jeans. Og så begynder det altså at blive lidt småkedeligt og ikke mindst besværligt at sammensætte et spændende outfit, der ikke ligner det, man altid har på.

Stilrene mørkeblå jeansstilrene mørkeblå jeans

Hugo Boss / 1295 / Gå til shop

Af klassiske jeans til mænd er det blandt andet sjældent, at man ser en herre i et par helt mørkeblå jeans. Hvorfor det, egentligt? Mørkeblå bukser er blevet min personlige favorit. Mørkeblå er nemlig en dejlig eksklusiv farve, som ligeledes gør et outfit fornemt at se på. Og så er de jo ovenikøbet behagelige at have på. What’s not to love?

I øvrigt er jeg blevet helt tosset med at have en hvid t-shirt og hvide sneakers på sammen med sådan et par mørkeblå bukser. Det er sgu ret fresh, hvis man lige skulle stjæle stemmebåndet fra en Joe & The Juicer et øjeblik.

Vinterblå Wrangler jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Wrangler / 699 / Gå til shop

Man siger Levi’s var opfinderen af denim bukser, men det er tæt ved, at Wrangler har været at finde på markedet i lige så lang tid. Det betyder også, at de Wrangler forstår sig på at lave solide herrebukser, der ligeledes er flotte at se på. Det er ovenstående par en godkendt demonstration af med sin vinterblå denim og slim fit pasform. Kort sagt sidder bukserne lige i skabet. Og helt bogstaveligt talt bør de også.

Billige beige jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Benetton / 299 / Gå til shop

Mange mænd lever i den tro, at jeans kun kan være blå, grå og sorte. At alle andre farver må være chinos, stofbukser og hvad der ellers er. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Klassiske jeans til mænd findes selvfølgelig i mange forskellige farver, hvor sådan en beige her naturligvis også er at finde. Det er italienske Benetton, som har stået for skabelsen, hvilket gør bukserne til et oplagt valg, hvis herren ønsker et par billige jeans, som både er nydelige og i god kvalitet.

Billige marineblå jeans

billige marineblå jeansYour Turn / 249 / Gå til shop

Your Turn er kendt for sin grotesk store samling af herretøj, som samtidig er til at betale. Heriblandt gemmer der sig et par pæne marineblå jeans, der faktisk minder en del om chinos. Jeg har ikke nogen erfaring med Your Turn, men deres produkter skulle efter sigende være af ganske acceptabel kvalitet. Og hvis det er tilfældet, er det jo som at have bingopladen fuld. For 249 kroner for et par bukser er jo absurd billigt, ikke sandt?

Hvidvaskede Ralph Lauren jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Ralph Lauren / 999 / Gå til shop

Vores allesammens Ralph Lauren bidrager sågar også med lidt lækkerier i form af et par herrebukser af denim. Selvom Ralph Lauren aldrig har været specielt kendt for at lave jeans til mænd, er det langt fra ensbetydende med at det toneangivende modehus ikke forstår sig på det. Hvis du hopper ned i Ralph Lauren-afdelingen i ILLUM og mærker efter, er det ikke til at tage fejl af kvaliteten. Det er ekstra tykt denim, som føles langt mere kvalitetspræget end et par fra eksempelvis Tiger of Sweden (selvom jeg også er glad for deres jeans).

Buksernes lyse vask gør i øvrigt, at du kan forvente et par jeans, der over tid bliver meget lyse, hvilket jeg synes er ganske pænt.

Klassiske blå denim jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Nudie / 1195 / Gå til shop

I den anden ende af de helt klassiske blå jeans til mænd, har vi et lige så klassisk mærke i form af Nudie. Jeg kan huske, at Nudie var the shit tilbage i folkeskolen. Det var et kæmpe kvalitetsstempel at have deres umiskendelige jeans på. Folk vidste nemlig godt, hvad de kostede. Og så så de også godt ud. Og det gør de såmænd også den dag i dag, hvorfor jeg ikke ville tøve et øjeblik med at hoppe i et par. At de var populære i folkeskolen, spiller ikke nogen rolle. Jeans er på mange måder jeans nøjagtigt som et Levi’s kan sidde både på en seks-årig knægt og en 64-årig herre.

Klassiske mørkegrå Levi’s jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Levi’s / 899 / Gå til shop

Speaking of the Devil, har vi søreme et par nydelige herrebukser fra dens opfinder, Levi’s. Det er iblandt min personlige favorit i forhold til farver til jeans. Der er et eller andet modbydeligt stilet over et par mørkegrå jeans. Derudover er der også den fordel, at mørkegrå jeans kan sammensættes med de fleste farver.

Klassiske sorte Diesel jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Diesel / 999 / Gå til shop

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har købt tøj fra Diesel. Det er godt nok ved at være nogle år siden, men årsagen hertil er ikke utilfredshed med deres produkter. Det er nok mere en tilfældighed og så det faktum, at jeg generelt har holdt mig til bukser fra Tiger of Sweden og NN07. Enhver ved jo nemlig godt, at Diesel har godt styr på at strikke et par lækre jeans sammen i en fornem kvalitet.

Lækre jeans i blandede grå nuancer

lækre herrebukser der hitter i 2016

Religion / 449 / Gå til shop

Jeg er ikke den store tilhænger af religion, men lige når det kommer til tøjmærket, er jeg positivt stemt. Her er det et par klassiske grå jeans, som har fået sig en grundig vask, der har resulteret i et virvar af grålige nuancer. Man kan diskutere om sådan et par herrebukser ikke går ind i kategorien over spraglede eller alternative jeans, men det mener jeg ikke. Det er meget normalt at jeans efterlades med sådan et udseende, hvis de har fået en hård vask ifm. produktionen.

Pæne hvide jeans i luksuskvalitet

lækre herrebukser der hitter i 2016

Just Cavalli / 2095 / Gå til shop

Ej at forglemme, kan et par klassiske jeans til mænd selvfølgelig også være hvide. Her har jeg valgt et forbandet lækkert par fra den italienske herretøjssnedker, Just Cavalli, hvor kvaliteten naturligvis lever op til prisen. Her i 2020 forudser jeg en tendens, hvor lyse jeans og hvide i særdeleshed tages i brug. Jeg inklusiv.

10 alternative jeans til mænd

Nogen gange kan det klassiske valg også være det kedelige. Derfor er det sgu også meget rart at have lidt at vælge mellem, når man står en fredag eftermiddag og skal finde sår’n lidt lækker’ frem til en aften i alkohol og venskabers tegn. Således kan du også vælge mellem 10 jeans af alternativ karakter.

Af en eller anden grund er jeans til mænd irriterende dyre. Lynhurtigt har man brændt 1500 kroner af på et par umiddelbart helt almindelige jeans. Dette gør sig i endnu højere grad ved de alternative jeans. Så snart der er tilføjet et par huller og et par detaljer her og er prisen med det samme op og runde to af de lange. Sådan er livet desværre og vi må bare bide det i os. Heldigvis var jeg i stand til også at finde et par, der er til at betale.

Afslappede jeans med elastisk linning

lækre herrebukser der hitter i 2016

Pepe Jeans / 749 / Gå til shop

Og det kan vi jo lige så godt starte ud med. Det er et ret interessant par og i øvrigt blandt de få jeans med et loose fit, som jeg bryder mig om. Den bedste beskrivelse er nok at kalde dem for denim jeans svar på et par joggingbukser (dem jeg personligt bruger som hyggebukser). Forskellen er bare den, at du rent faktisk kan tillade dig at have disse på til fester og lignende.

Jeg kunne sagtens finde på et at krydre dem med et par sneakers forneden og en pæn t-shirt. Det ville ikke se helt forfærdeligt ud, vel?

Casual himmelblå jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Replay / 1395 / Gå til shop

I samme boldgade finder vi ligeledes et par casual jeans, som også er velsignet med et loose fit, der er udholdeligt at se på. Derudover er det i øvrigt en rigtig lækker blå farve, som jeg har valgt at navngive himmelblå.

Eksklusive blå Pierre Balmain jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Pierre Balmain / 3595 / Gå til shop

Det er garanteret de færreste, som ikke er bekendt med Pierre Balmain. Det var nemlig designeren, som fornyligt havde et samarbejde med H&M, hvor unge mennesker camperede uden for deres butikker for at få fingrene i kludene. Det fatter man ikke helt, for det er jo stadig H&M. I stedet for at ulejlige sig med et Harald Nyborg telt og dåsetun, giver det næsten mere mening at købe the real deal. Det er selvfølgelig ikke gratis, men omvendt findes der heller ikke mere eksklusive jeans.

Det er egentligt sjældent, at jeg tiltales af denne slags jeans, men de er faktisk ret lækre, hvor detaljen med rillerne springer i øjet på den gode måde. Jeg ville formentligt vælge et par nydelige og gerne farverige mokkasiner som fodtøj og en pæn formel skjorte i hvid eller blå.

Sorte Pierre Balmain jeans med lynlåse ved knæene

lækre herrebukser der hitter i 2016

Pierre Balmain / 4195 / Gå til shop

Kostumedesigneren, Pierre Balmain, har også haft fingrene i denne bomuldssamling, hvor de ellers stilrene linjer brydes af tre symmetrisk anrettede lynlåse, der vistnok udelukkende tjener et æstetisk formål. Jeg tror i hvert fald ikke, at hensigten er praktisk, om end der kunne gemmes en masse kvitteringer og mønter. Til over 4000 kroner bliver det ikke meget dyrere, men hvis man vil have fingrene i et par specielle jeans, der i den grad skiller sig ud, koster det.

Ekstra slim fit jeans i mørkeblå

lækre herrebukser der hitter i 2016

Meltin’ Pot / 859 / Gå til shop

Såfremt du er af almindelig bygning, anbefaler jeg slim fit jeans. Værd at nævne er dog, at der kan være stor forskel på de individuelle modehuses definition af “slim fit”. Dette par er ekstra slim fit, hvor de vil være som malet på benene, såfremt du altså ikke har chicken legs. Det er ikke for alle og heller ikke mig, men det kan faktisk se udmærket ud.

Grå bikersinspirerede jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

True Religion / 3095 / Gå til shop

True Religion står for dette par bikerinspirerede jeans, som jeg først troede var fra Pierre Balmain. Synes i hvert fald, at der er en vis lighed mellem deres jeans. Om du køber det ene eller anden har ikke den store betydning, da kvaliteten stort set er den samme, hvilket også afspejler sig i prislejet.

Grå denim jeans i slidt look

lækre herrebukser der hitter i 2016

Just Cavalli / 2295 / Gå til shop

Jeg har aldrig helt kunne finde ud af, hvad jeg egentligt synes om de her slidte jeans med huller, rifter og således. En del af mig synes de er proletariske og grinagtige, hvor en anden del er kind of intrigued. Jeg ejer ikke et par, men overvejer at kaste mig ud i det. Her kunne jeg passende starte med denne model fra Just Cavalli.

Rå Ralph Lauren jeans med huller og slitage

lækre herrebukser der hitter i 2016

Denim & Supply Ralph Lauren / 1595 / Gå til shop

Ralph Laurens rå undermærke Denim & Supply har også en del af de slidte bukser i porteføljen. I stedet for direkte indgang til huden er hullerne beklædt med militærstof, hvor det kamouflerede stof heldigvis ikke dominerer.

Det bliver lige lidt for råt til min smag, men det er ikke svært at kalde sådan et par jeans for alternative.

Slidte lyseblå Lee jeans

lækre herrebukser der hitter i 2016

Lee / 999 / Gå til shop

Lee har altid været i skarp konkurrence med Levi’s, når det kom til at få mig som kunde. I hvert fald tilbage i folkeskolen. I sidste ende tror jeg nok, at det var Lee som vandt slaget og de kan tilsyneladende endnu. Dette par er i hvert fald det bedste bud på et par alternative jeans til mig klædeskab. Det hænger sammen med kombinationen af hullernes hvide bomuldstrenge, vasken og de ellers stilrene snit. Derudover gør det heller ikke noget, at de er til at betale.

Sorte slim fit Versace jeans med lynlås

lækre herrebukser der hitter i 2016

Versus Versace / 2395 / Gå til shop

Jeg må indrømme, at jeg ikke kan finde rundt i de forskellige Versace navne. Der er Versus Versace, Versace Jeans, Versace Collection og Versace. Indtil videre er jeg kun nået til konklusionen, at Versus Versace og Versace Jeans er de lidt billigere alternativer, om end 2395 kroner for et par sorte jeans stadig er et klækkeligt beløb. Det skal dog ikke stå i vejen for de roser, jeg har tilovers for parret.

Fokuserer man et øjeblik på stoffet, ser vi at stoffet er meleret. Og det kan vi jo godt lide. Udover at være nogle lækre herrebukser, minder de også en del om et par klassiske stofbukser. Jeg går aldrig i stofbukser, fordi de ganske enkelt sidder ad helvedes til på mig, men jeg har altid været tiltalt af dem. Buksernes lynlås er pænt anrettet uden at det bliver mærkeligt. Faktisk bidrager lynlåsen til, at bukserne fremstår ekstraordinært eksklusive, hvilket de selvfølgelig også er.

10 klassiske chinos til mænd

Jeg nævnte tidligere i teksten, at jeg det meste af mit liv har haft for vane at gå i jeans. For det har man jo bare gjort, fordi jeans er vel de eneste slags bukser, der eksisterer. Eller hvad? Det er i hvert fald lidt den tro, jeg har gået rundt med i en del år. Ikke at jeg ikke har været bekendt med chinos og stofbukser, men jeg har per automatisk elimineret dem som potentielle muligheder, da det ikke virkede som noget for mig.

Det har selvfølgelig altid været noget vrøvl. Har jeg fundet ud af. Der er nemlig ikke noget bedre end chinos og på mange måder, er det den omvendte verden i dag, hvor jeg sjældent går jeans. Et par klassiske chinos til mænd fungerer nemlig bare bedre. De er skide rare at have på og udover sig ikke nær så meget i størrelsen, som er klassisk for jeans.

Udover at holde størrelsen og være skide behagelige er chinos også sjovere at sammensætte et outfit med. Der er langt flere muligheder og det er noget nemmere at se farligt skarp ud ift. et par jeans. Og så findes der også chinos i langt flere farver, hvilket yderligere bidrager til min pointe. Dog venter vi lige et øjeblik med de farverige modeller og lægger i stedet ud med 10 af de klassiske chinos til mænd.

Marineblå Hugo Boss chinos

lækre herrebukser 2016

Hugo Boss / 949 / Gå til shop

Hvis jeg ikke tager fejl, har Hugo Boss kørt med denne model de seneste to år, hvor den er at finde i en håndfuld forskellige farver. Heriblandt er den marineblå selvfølgelig at finde og det er naturligvis også vores førstevalg. Marineblå chinos er nemlig uforskammet elegant. Min vinter- og forårsgarderobe bærer i høj grad præg af netop sådanne chinos. De passer både til min sneakers, loafers og brogues. What’s not to love?

Lækre hvide chinos

lækre herrebukser 2016

Gant / 799 / Gå til shop

I forbindelse med de klassiske jeans, gav jeg udtryk for, at hvide herrebukser vil blive en bragende succes her i 2020. Om du vælger et par hvide chinos eller hvide jeans, betyder egentligt ikke det store. Hvis bare du har et par klart til roségrill og varme sommeraftener på Victor, er du godt kørende. Det med Victor var selvfølgelig skrevet i sjov. Vi lever nemlig ikke i 1998.

Klassiske sorte chinos

lækre herrebukser 2016

Selected Homme / 399 / Gå til shop

Til de beskedne ben der kræver stilren herremode, som er til at betale, gør det ikke noget at se i retning af Selected. De har chinos til de fleste formål, hvor vi i denne omgang har fat i en helt igennem klassisk sort model.

Klassiske grå chinos

lækre herrebukser 2016

Selected Homme / 399 / Gå til shop

Selected Homme tilbyder også sådan et par nydelige chinos i grå, der kan bruges til afslappede outfits med gummisko og t-shirt, men også blazerbrune herresko og skjorte kan de med.

Fede marineblå chinos

lækre herrebukser 2016

Filippa K / 849 / Gå til shop

Jeg har helt bevidst valgt chinos i forskellige blå farver, da blå bare er den bedste farve til chinos. Det har garanteret også noget at gøre med, at det er min yndlingsfarve.

Whatever.

Du kender Filippa K og er dermed også bekendt med det, de står for. Nemlig kvalitet og stilrent design. Til en pris et godt stykke under en tusse, har du efter min mening et knaldgodt tilbud, du kan være helt sikker på, er pengene værd.

Eksklusive mørkeblå chinos

lækre herrebukser 2016

Marc O’Polo / 899 / Gå til shop

Ligesom marineblå chinos ser dødlækkert ud, gør et mørkeblåt par også. Derfor er det også din pligt som herre at have minimum et par chinos i hver farve hængende i garderoben.

Såvidt muligt holder jeg mig til chinos fra samme mærke, da jeg pasformen helst ikke må variere for meget. Jeg foreslår, at du gør det samme. Viser det sig at Marc O’Polo laver nogle chinos, der sidder skide godt på dig, så er det jo bare dit mærke.

Elegante mørkegrå chinos

lækre herrebukser 2016

Kiomi / 299 / Gå til shop

Kiomi er efterhånden blevet fast inventar her på Stayclassy.dk, hvorfor den tilbagevendende læser også har fundet ud af, at det faktisk ikke er så tosset et mærke trods sine altid lave priser. Kvaliteten er selvsagt ikke konkurrencedygtig med premium mærker som Hugo Boss og Filippa K, når det handler om kvalitet. Til gengæld kan Kiomi i høj grad være med, når det drejer sig om design. Se bare sådan et elegant par mørkegrå chinos, der ligner noget til 1500 kroner.

Billige chinos i khaki

lækre herrebukser 2016

Pier One / 299 / Gå til shop

Ligesom et par fra Selected Hommes til 399 kroner er aldeles prisvenligt, må det også være på sin plads at kalde ovenstående fra Pier One for billige chinos. Det er heldigvis ikke noget, man kan se på dem. De ligner nemlig alle mulige andre chinos. Det er i øvrigt fordelen ved chinos. Som udgangspunkt har et par chinos et stilrent design, hvorfor det er svært at se forskel. Af den grund kan man altså slippe afsted med at ligne en frygtelig dyr fyr i et par skide billige bukser. Til sådan et formål ville der ikke være noget i vejen med at vælge dem i en fornem khaki.

Stilrene beige chinos

lækre herrebukser 2016

Kiomi / 299 / Gå til shop

Jeg kan cementere pointen med billige chinos i eksklusive designs ved at fremhæve denne stilrene model i en ekstrem flot beige. Det kan virke over the top at kalde en beige farve for ekstrem flot, men lige netop med denne nuance synes jeg, det er på sin plads. Jeg er ikke faldet over sådan en næsten skinnede beige før. Sådan en beige fortjener næsten at være lavet af den fineste kvalitet, så den holder sin farve og stil efter en masse maskinvaske.

Pæne sommerblå chinos

lækre herrebukser 2016

Tom Tailor / 499 / Gå til shop

Godt igennem en masse lækre herrebukser får du et tiende par fra kategorien klassiske chinos til mænd. Det er et par sommerblå af slagsen, som ville fremstå endnu flottere, hvis ikke det var for det brune bælte, der heldigvis ikke følger med.

Når vejret på et tidspunkt bliver varmere og solen står lidt højere på himlen, ville dette par se formidabelt ud med et par hvide sejlersko og en afslappet, men genial sommerskjorte. Fold eventuelt bukserne op et par gange.

10 farverige chinos til mænd

Fra de klassiske bevæger vi os over til de mere farverige chinos til mænd. Selve designet på følgende chinos i helt samme boldgade som forrige 10 varianter, hvorfor man på sin vis godt kan beskrive dem som klassiske. Pointen er dog bare den, at det ikke er specielt klassisk at gå i de farverige modeller. Det er i hvert fald ikke noget, der skinner igennem i gadebilledet for at sige det mildt.

Man kan argumentere for, at farverige chinos til mænd egner sig bedst til sommerhalvåret. Alt andet lige giver et par gule chinos mest mening, når solen skinner og roséen flyder som saltvandet i kanalerne. Alligevel er der sgu noget noget over en herre, der tager det tunge i skyts i brug i form af pangfarver, selvom solen kun viser sig 7-8 timer i døgnet. Kort sagt opfordrer jeg til, at man går i farver året rundt.

Skinnende brune chinos

fede herrebukser 2016

Tommy Hilfiger / 799 / Gå til shop

Normalt beskriver jeg ikke brun som overvejende farverig. Det er mere en farve, der hører til den neutrale gruppe med sort, grå og mørkeblå. Det er bare ikke tilfældet med dette par, som er smurt ind i en skinnende brun farve, der fremstår aldeles eksklusiv.

Jeg kunne levende forestille mig et par kridhvide loafers omkring fødderne og en hvid sommerskjorte. Det gør ikke noget, den har lidt farverige detaljer.

Afdæmpede gule chinos til sommeren

fede herrebukser 2016

Burton Menswear London / 299 / Gå til shop

Hvis nu man skulle have et par gule chinos på en januar vinterdag, hvordan kunne et outfit så se ud? Jeg ville køre sorte kontraster, hvor en sorte rullekrave ville fungere fint foroven. Forneden ville et par brune brogues være en vild kontrast, om end resultatet ville være aldeles interessant. Hvorfor ikke kaste sig ud i sådan en eksperiment?

Pæne grønne chinos

fede herrebukser 2016

Only & Sons / 299 / Gå til shop

Af farverige chinos er de grønne modeller blandt de mest anvendte. Det hænger selvfølgelig sammen med, at de fleste grønne nuancer er relativt ufarlige forstået på den måde, at de ikke er pangpangpow ligesom følgende par.

Til gengæld er det et dejligt frisk alternativ til de sædvanlige jordfarver, og så er det altså stadig grønne chinos, som du kan være helt sikker på, folk lægger mærke til.

Knaldrøde chinos til mænd

fede herrebukser 2016

Hugo Boss / 1095 / Gå til shop

Sådan et par røde chinos fra Hugo Boss lever i høj grad op til pangpangpower. Iklæder du dig disse knaldrøde chinos, bliver du helt automatisk fikspunkt i gadebilledet uanset hvor du befinder dig. Om det så skulle var i juleudstilling i Magasin, ville du tiltrække en vis portion opmærksomhed.

Så spørgsmålet er, hvordan man behersker sådan et par? Kan det overhovedet lade sig gøre at have sådan nogle på uden at ligne en fastelavnsdeltager? Nogen ville garanteret sige nej, men det er naturligvis noget vrøvl. På mange måder handler om det at eksperimentere. Jeg ville kaste mig ud i nogle mørkeblå farver. Det kunne være en skjorte eller trøje. Omvendt kan du også vælge lyse nuancer af brun og sort. Jeg medgiver dog gerne, at det ikke er specielt nemt at lave et outfit med en så dominerende farve.

Elegante mørkerøde chinos

fede herrebukser 2016

Hugo Boss / 899 / Gå til shop

Så er det noget nemmere med et par mørkerøde chinos, som vi jo tilfældigvis har fat i her. Fordi dette par fra Hugo Boss fremstår så elegante og formelle, kan de sagtens anvendes som benklæder til gallafesten, hvis du går efter den kreative løsning, hvor forskellige lækkerier kombineres. Det synes jeg i øvrigt, er noget sjovere end at dukke op i den sædvanlige smoking.

Hvis du står foran en stor gallafest og gerne vil skille dig ud, skal du være velkommen til at tage fat i mig. Jeg vil meget gerne hjælpe med at sammensætte et killer outfit. Du kan sende en besked på min kontaktside.

Lyserøde chinos til herren med selvtillid

fede herrebukser 2016

Tommy Hilfiger / 899 / Gå til shop

Er du en mand med selvtillid? Så skal du have et par lyserøde chinos. Der vil altid være masser af mænd, som synes et par lyserøde herrebukser er forbeholdt homoseksuelle. Det er noget forbandet sludder, men netop fordi mange er af den holdning, kræver det lidt ekstra at hoppe i sådan et par. Du skal nemlig være i stand til af abstrahere fra skæve blikke og ellers hvile i dig selv.

Jeg er ret sikker på, at København får mig at se i bukser a la sådan et par her til foråret og sommeren. Lige netop denne farve synes jeg ikke er så god til vinterhalvåret.

Lilla Paul Smith chinos

fede herrebukser 2016

Paul Smith / 1295 / Gå til shop

Godt gamle Paul Smith har linet op til et stilfuldt 2020 med dette lilla par, der i øvrigt ikke er specielt iøjnefaldende. Godt nok sagde sundhedsplejersken i folkeskolen, at jeg var farveblind, men lilla lægger sig vel egentligt ret tæt op ad de mørkeblå nuancer. Er du ikke enig?

Billige orange chinos

fede herrebukser 2016

Pier One / 299 / Gå til shop

Skal det være farverigt, selvom du ikke er helt overbevist om, at ‘det er dig’, anbefaler jeg at prøve kræfter med et par billige chinos fra Pier One. Du kunne passende starte med en orange testpilot. Netop denne nuance er i øvrigt interessant, da den ikke er alt for vild.

Hvis kunne godt tænke mig at se sådan et par med en hvid t-shirt og mine brune Tod’s med guldspænde. De ser i øvrigt sådan her ud, hvis du skulle være i tvivl.

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Flotte kongeblå chinos

fede herrebukser 2016

Hugo Boss / 1095 / Gå til shop

Godt nok er blå chinos en fast integreret del af min garderobe, men jeg har endnu til gode at prøve sådan et kongeblåt par. Jeg elsker farven, men der kan gå mange ting galt, hvis ikke man tænker sig om. Ligeså elegant og eksklusivt et outfit med kongeblå chinos kan se ud, ligeså billigt og discountagtigt kan det ende med at se ud.

Jeg ville prøve med brune brogues forneden til at starte med.

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

I forlængelse heraf ville jeg igen overveje den sorte rullekrave eventuelt med en sort blazer udenpå.

Sommerlige petrolgrønne chinos

fede herrebukser 2016

7 for all mankind / 1595 / Gå til shop

7 for all mankind lukker ballet med farverige herrebukser i en sommerlig petrolgrøn. Det er en glimrende farve og i øvrigt en af de bedre, når det kommer til letheden ved at sammensætte et outfit. Jeg har tidligere givet udtryk for min begejstring for hvide sko og t-shirt i et outfit. Det ville fungere ret godt med sådan et par grønne chinos, som navnligt vil være oplagt til den lune forårsdag med spirrende træer og blomster.

13 spraglede herrebukser

Som afslutning på en efterhånden ret lang artikel med indtil videre 40 par lækre herrebukser, tænker jeg at runde af med en håndfuld særegne herrebukser, som bedst kan beskrives som værende spraglede. Nogle af herrebukserne er reelle klude, der sagtens kan bruges, hvor andre mere agerer guideline i forhold til what not to wear.

Sorte læder bukser med lynlåse ved knæ

spraglede herrebukser 2016

Just Cavalli / 2795 / Gå til shop

Jeg har aldrig ejet et par læderbukser og tør heller ikke sige, om jeg nogensinde kommer til det. Derfor tør jeg alligevel godt sige, at det er en interessant tanke at kaste sig ud i et par og se hvordan man egentligt ville tage sig ud i sådan et par. Til formålet ville jeg ikke være afvisende for et par Just Cavalli læderbukser, om end jeg lige skulle vænne mig til sådanne lynlåse i forening med læder. Det ville ikke være lodret forkert at drage en parallel med et svingeroutfit, men det er måske bare min fantasi, der får frit løb.

Måske verdens dyreste læderbukser

spraglede herrebukser 2016

Versace / 20695 / Gå til shop

Når jeg lige tænker over det, kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har set en mand iklædt et par læderbukser. Det er uhyre sjældent og hænger garanteret også sammen med, at læderbukser ganske enkelt ikke hitter i øjeblikket. Til gengæld findes der garanteret masser af herrer, som holder meget af læderbukser. Og i den forbindelse kan de glæde sig over muligheden for at købe vel nok verdens dyreste par serieproducerede bukser. Som du måske allerede har noteret dig, koster sådan en forhenværende ko mere end 20.000 kroner. Slask!

Så havde jeg nok valgt Just Cavallli læderbukserne og suppleret med en læderjakke og militærstøvler bare lige for at køre den helt ud.

Plyssede grå stofbukser af uld

spraglede herrebukser 2016

Calvin Klein / 1295 / Gå til shop

Sådan et par plyssede Calvin Klein stofbukser har en helt særlig evne til både at kunne indgå i klassiske elegante outfits og gøgleriske klovnekostumer. I forhold til det klassiske outfit, skal der ikke mere til end et par pæne brune herresko, en klassisk hvid Ralph Lauren skjorte og så kan du selv få lov at bestemme hvilken blazer, du skal have på. Omvendt kan du sikkert også forestille dig disse bukser med størrelses 68 klovnesko, en gøglerjakke og rød paryk. Livet er forunderligt.

Mærkværdige klovnebukser i sort

spraglede herrebukser 2016

D.GNAK / 1495 / Gå til shop

Apropos klovnekostumet kan vi passende skride videre til denne lille sag, som er skabt af det ganske alternative modehus D.GNAK. Kigger vi på kollektionen helt generelt, er det ikke svært at få øje på den ihærdige indsats, der gøres for at skille sig ud. Og det er helt naturligt medvirkende til, at der sker nogle såkaldte bommerter. I hvert fald hvis nogen havde interesse i, hvad jeg mente.

Sorte træningsbukser til gøglere

spraglede herrebukser 2016

D.GNAK / 1595 / Gå til shop

Og det vil jeg i øvrigt gerne bakke op med endnu et eksempel fra D.GNAK. Umiddelbart skulle man slet ikke tro, at sådan et par træningsbukser er bygget til mennesker. For at det giver mening, skulle menneskets kropsbygning se ud som noget i retning af det her:

Vi kan selvfølgelig ikke afvise, at mennesker med denne kropsbygning eksisterer. Måske går D.GNAK bare efter et meget lille segment, der fysisk matcher denne slags tøj.

Højtsiddende bukser i mørkeblå

spraglede herrebukser 2016

Paul Smith / 1495 / Gå til shop

Umiddelbart ligner dette par herrebukser helt almindelige bukser. Det er også rigtigt, men kun næsten. Det må være fra Paul Smiths afdeling for alternative designere, at bukserne er lavet. Det er nemlig ganske højtaljede bukser, der skal sidde oppe over navlen. For at give en reference svarer det til, at du giver dig selv en seriøs olfert. Cirka sådan vil disse bukser sidde på dig.

Det kan godt være, jeg er lidt gammeldags, men jeg forstår det sgu ikke.

Brune chinos med psykedelisk mønster

spraglede herrebukser 2016

G-Star / 1495 / Gå til shop

Jeg vil tro, at det er første gang, G-Star får spalteplads her på siden. Det hænger naturligvis sammen med, at G-Star er et tøjmærke for wannabe gangstere med hvid hudfarve. G-Star prøver alt hvad de kan for at være hippe, men det fungerer bare ikke.

Det synes jeg også, at disse herrebukser bærer glimrende præg af. Her har man gjort en indsats for at lave et par bukser, der skal være unikke og spændende. I stedet er man endt med et resultat, der måske ville blive godkendt i innovationsafdelingen på Lotus toiletpapir, hvor folk med svær diarré helt automatisk vil bruge mindre toiletpapir, da de tror, der er rent deromme.

Nu skal vi selvfølgelig heller ikke være alt for onde. Nogen gange går det bare galt, når folk forcerer det at være hip. Finder du nogle spraglede herrebukser, bør du altså kun købe dem, hvis du oprigtigt mener, de er pisse fede.

Beige cargobukser til safarituren

spraglede herrebukser 2016

Superdry / 799 / Gå til shop

Drømmer du om at være lidt mere som Dan Bilzerian, er du nødt til at købe en håndfuld cargobukser. Alle ved nemlig, at cargobukser kun kan komplementere en herre. Man kan selvfølgelig diskutere, om det er spraglede herrebukser, men du kan være helt sikker på at skille dig ud fra mængden. Kigger man i Dansk Statistik, viser det sig nemlig, at kun fire danske mænd, i kalenderåret 2014, havde cargobukser på. Kort sagt er der ingen, der går i dem. Og sådan skal det gerne forblive.

Tiger of Sweden stofbukser med sorte og grå striber

spraglede herrebukser 2016

Tiger of Sweden / 1595 / Gå til shop

Hvis du læste artiklen forleden, der omhandlede slim fit blazere til mænd, kan du sikkert huske makkeren til dette par herrebukser. Ganske rigtigt findes der nemlig også en blazer til dette par. Havde det været Joen for 8 år siden, som have set sådan et jakkesæt, kan du være sikker på, at jeg ville overveje at investere i det. Det gør sig dog ikke gældende den dag i dag. Ikke desto mindre giver sådan et par herrebukser en masse muligheder i forhold til spændende outfits.

Stilrene marineblå stofbukser

spraglede herrebukser 2016

Bugatti / 799 / Gå til shop

Måske er det lidt en fejl at tage sådan et par stilrene stofbukser med i kategorien for spraglede herrebukser. Årsagen til jeg alligevel gjorde det, er at ligesom de grå plyssede stofbukser kan indgå i mange alternative outfits. Der skal ikke meget mere til end at smøge bukserne op et par gange, smide et par seler uden på en stribet trøje og så ellers et par valgfrie snøresko forneden. Huske eventuelt et par korte hvide sokker.

Spraglede Versace bukser med guldmønster

spraglede herrebukser 2016

Versace Jeans / 2495 / Gå til shop

Hvis vi virkeligt skal snakke spraglede herrebukser, kan vi roligt tage fat i dette par fra Versace. Umiddelbart kan det kun forsvares at have sådan nogen på, hvis man ejer Atlantis-hotellet i Dubai, men der skal selvfølgelig være plads til frisind og forandring. Tænker du, at sådan et par ville være lige noget for din garderobe, er det ikke andet for end trykke på køb-knappen. Og så er det altså okay ikke at være slotsejer, men i stedet deltidsansat i Hassan’s grøntsagsmekka på ydre Nørrebro.

Sorte slim fit bukser med elastisk linning

spraglede herrebukser 2016

One Green Elephant / 1095 / Gå til shop

Hvor træningsbukserne fra D.GNAK var gak gak, virker dette par fra En Grøn Elefant en del mere tiltalende, hvis altså de traditionelle træningsbukser er for ordinære. Egentligt er sådan et par herrebukser en slags hybrid. Det ligner i hvert fald en krydsning af sorte jeans og hyggebukser komplementeret af forskellige detaljer hist og her.

Ekstra brede bukser i grå

spraglede herrebukser 2016

Tiger of Sweden / 1395 / Gå til shop

Netop som vi startede, tænker jeg, vi slutter. Indledningsvist snakkede vi nemlig om, hvordan smarte internationale modedesignere de sidste par år, har forsøgt at presse os ned i deres wide-leg trousers. Det opfordrede jeg til at gå imod. Det ser nemlig forfærdeligt fjollet ud, hvilket du også snildt kan få øje på, når du lader øjnene hvile på sådan et par. Bukserne er jo bygget til folk, der fanatisk kører leg-day hver eneste dag i fitnesscenteret.

Oh well, modeverdenen skal nok have held alligevel med at hjernevaske en masse sagesløse mænd, der er ikke er helt sikre på hvad der er rigtigt og forkert, tilladt og forbudt.

LÆS NU:

160 herresko – den ultimative samling af sko til mænd

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube