10 klassiske herresko – elegant og tidløst

Er der noget bedre end sko? Måske, men det ligger alligevel højt på listen over materielle goder, der øger en herres livskvalitet. Derfor har jeg igen været på rov efter sko og i denne omgang er det klassiske herresko, der er på buffeten, og du har 10 forskellige par at vælge mellem.

Definitionen af klassiske herresko favner givetvis bredere, men jeg mener, at indholdet her i artiklen giver et pænt billede af, hvordan det cirka forholder sig. Det er fodtøj, der både kunne ses i gadebilledet i 60erne og i dag.

Hvis du skal ud og kaste penge efter et par lækre klassiske herresko, er anbefalingen herfra ikke at spare. Køb noget ordentligt. Noget der holder og hvor designet er, som det skal være. De 10 modeller repræsenterer naturligvis begge dele, men spørgsmålet er bare, hvilket par, man skal vælge?!

Rå brune herresko

klassiske herresko til mænd

H by Hudson / 1595 / Find skoene her

En klassisk herresko fra H by Hudson kunne eksempelvis se sådan her ud. Den er dejligt uformel, hvilket skyldes det rå og slidte udseende. Herreskoen er fremragende både til hverdagsbrug med jeans og aftenbrug med stofbukser og blazer. Det er en ren win/win.

Klassiske herresko i cognac

klassiske herresko til mænd

Belmondo / 1195 / Find skoene her

Tyske Belmondo er kendt for at fokusere både på design og kvalitet samtidig med priserne er forholdvist lave. Det kan man ikke klage over. Personligt har jeg ikke erfaring med Belmondo, men jeg er tosset med herreskoen.

Klassiske herresko i et stilrent design

klassiske herresko til mænd

Avelar by PB / 1395 / Find skoene her

Hvis man er på udkig efter klassiske herresko uden pyntesøm, er dette stilrene par måske en fin mulighed? Dette par er blandt de klassiske herresko, der er en kende mere formelle. Parret ville være glimrende til den flittige kontorhest, der går i jakkesæt på job.

Mørkebrune herresko fra Magnanni

klassiske herresko til mænd

Magnanni / 2395 / Find skoene her

Magnanni er begyndt at blive en ganske velrenommeret skodesigner, hvor innovative elementer er kendetegnende, men uden at negligere de klassiske ingredienser et par tidløse, elegante herresko forlanger. Pyntesømmene er særprægede, men ikke desto mindre giver det et samlet resultat, der er lækkert og klassisk.

Klassiske lysebrune herresko

klassiske herresko til mænd

Oliver Sweeney / 1795 / Find skoene her

Vores kære Oliver Sweeney er naturligvis også med til festen med dette par klassiske lysebrune herresko, hvor pyntesømmene er anrettet helt korrekt. Skoen er ganske uformel, men blot klassisk nydelig og let anvendelig til de fleste begivenheder.

Klassiske marineblå herresko

klassiske herresko til mænd

Oliver Sweeney / 1795 / Find skoene her

Næsten magen til, men i marineblå finder du endnu et par fra Oliver Sweeney. Et par klassiske herresko i blå er dejligt forfriskende og herrens skotøjsgarderobe burde i øvrigt også indeholde et par eller to.

Lækre klassiske herresko fra Franceschetti

klassiske herresko til mænd

Franceschetti / 3125 / Find skoene her

Franceschetti er de klassiske herreskos svar på Real Madrid. Det er håndlavet kram, der baserer sig på mange års specialiseret erfaring. Prisen er godt nok også derefter, men det er som at forære fusserne to nye Bentleys.

Elegante brune herresko med klassisk pyntesøm

klassiske herresko til mænd

Franceschetti / 3065 / Find skoene her

Den bedste kandidat til artiklens mest lækre og klassiske herresko må næsten være ovenstående par, som naturligvis også er fra italienske Franceschetti. Pyntesømmene er anbragt efter kunstens regler og den mørke nuance af den brune farve gør den eksklusiv, men uden det bliver vulgært. En klar vinder der vil gøre de fleste andre sko i garderoben grønne af misundelse.

Klassiske herresko til aftenbrug

 

Jefferey West / 1695 / Find skoene her

På trods af de alternative detaljer vover jeg alligevel at kalde dette par fra Jefferey West klassiske. De klassiske elementer er nemlig nemme at få øje på, såfremt man er i stand til at abstrahere fra folderne under snørebåndet og de hurtige syninger langs vristen. Det er givetvis ikke alle, der er tilhængere af sådan en sko, men jeg kan nu personligt vældigt godt lide den.

Nydelige herresko med pyntesøm

klassiske herresko til mænd

Fratelli Rossetti / 3095 / Find skoene her

Buffetens sidste lækkerbisken er denne italienske delikatesse fra Fratelli Rossetti, der er trods sine klassiske ingredienser alligevel er lidt anderledes. Eksempelvis er læderet fra hælen til svangen løst, så den sidder om foden som en behagelig sutsko. Visuelt gør det herreskoen mere uformel og i højere grad velegnet til herren, der godt kan lidt at forkæle fødderne, selvom det er mandag formiddag og der ikke er nogle møder at finde i kalenderen. Prisen taget i betragtning er det en ganske overskudsagtig måde at underspille ens eksklusive ekvipering.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!