Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på Stayclassy.dk er fantastisk begejstrede for blazere til herrer. Og det gælder altså alle typer blazere uanset stoftype, farve og design.

Faktisk vil jeg gå så langt og sige, at det tenderer til en fetish. Min egen personlige samling af blazere udgør godt og vel ti stykker, som indeholder alt fra den klassisk neutrale til blazeren i pangfarver som gul og skrigende orange.

Nogle af mine blazere kan godt være svære at finde en anledning, hvor det giver mening at have dem på. Altså hvor tit vælger man lige en gul blazer? 

Udvalget af blazere til herrer er præget af klassisk elegance, men alligevel har alle blazerne en vis nyhedsværdi, både hvad angår syninger, detaljer og mønstre.

De fleste af dem er casual og kan bruges i de alle sammenhænge. Blazerne jeg har valgt i denne omgang, falder med sikkerhed i din smag, hvis du er tilhænger af, at man kombinerer det traditionelle med smarte detaljer, men selvfølgelig uden det bliver for smart.

Min egen klare anbefaling i forhold til den komplementerende del af påklædningen er, at man vælger en lækker skjorte og et par jeans eller chinos. Dertil er en gerne farverig pocket square (red. lommeklud) også en fin detalje at tilføje blazeren.

Men lad os få gang i noget shopping.

 Møglækker Hugo Boss blazer

elegante blazere til herrer

Hugo Boss / 2795 / Gå til shop

Nu hvor vi har fat i emnet, elegante blazere til herrer, kan vi passende lægge ud med en røvlækker af slagsen. Det bliver sgu nok ikke meget mere gennemført, når det skal være blåt og eksklusivt.

Oldschool blazer i kornet sorthvid

elegante blazere til herrer

Sisley / 1395 / Gå til shop

Man skal nok være tilhænger af den lidt mere oldschool garderobe for at være helt oppe og ringe over denne blazer fra Sisley. Men er man det, er det muligvis også svært at få armene ned.

Der er nemlig ikke nogen grænser for, hvor lækkert et outfit man kan sammensætte med denne blazer i vællingen.

Jeg forestiller mig et par olivengrønne chinos, sorte monkstraps, en hvid skjorte og en paisley lommeklud.

Ternet marineblå Selected blazer

elegante blazere til herrer

Selected Homme / 1095 / Gå til shop

Selected Homme er efterhånden blevet et tøjmærke, jeg har fået ret meget respekt for. Det er ellers ikke mere end et par år siden, at jeg rullede øjne af det.

Og sådan kan man ændre sin holdning gennem dette forunderlige liv. Jeg vil dog lige påpege, at Selected har oppet sig gevaldigt her de seneste år.

Deres kollektioner er skarpe på et niveau, hvor der kan konkurreres med de langt dyrere brands. Det er denne blazer også et glimrende eksempel på, synes du ikke?

Alternativ elegant blazerjakke i blå

elegante blazere til herrer

Samsøe Samsøe / 1800 / Gå til shop

Måske var du ikke klar over det, men Samsøe Samsøe laver faktisk også blazere. Og såmænd også alternative af slagsen, for det vil jeg i høj grad kalde denne blazerjakke, som ikke desto mindre er enormt elegant.

Elegant blå Samsøe Samsøe blazer

elegante blazere til herrer

Samsøe Samsøe / 1500 / Gå til shop

Det er naturligvis ikke kun alternative blazere, der forlader Samsøe Samsøe fabrikken. Denne model falder nemlig ind i kategorien for helt klassiske og elegante blazere til herrer, hvor den mørke blå farve oser af kvalitet og eksklusivitet.

Det er i øvrigt And Pants, der forhandler disse Samsøe Samsøe blazere, i hvilken sammenhæng jeg vil tillade mig at orientere dig om, at der er 5% af hente på alle deres produkter, uanset hvad du forelsker dig i på siden.

Det siger man ikke nej til, vel?

Orange blazer med de helt rigtige linjer

Blazere til orange

Bertoni / 1895 / Gå til shop

Denne lækre blazer i orange er rent faktisk seneste skud på stammen i forhold til nyheder i min egen garderobe.

Blazerens orange og kornede tekstur var lige præcis, hvad mit humør var til, da jeg shufflede rundt i diverse online shops.

Netop teksturen gør, at farven ikke bliver for meget. Den har et par utraditionelle detaljer, heriblandt de store jakkelommer samt de skæve syninger som man kan ane forneden.

Uanset hvad har blazeren det rette cut, hvorfor jeg synes, det er en helt igennem magnifique blazer.

Blå blazer i råt design

Blå blazere til herrer

Cinque / 1995 / Gå til shop

I en lidt mere neutral farvekode har vi en blå blazer med rå tekstur. På mange måder er det en meget klassisk blazer, men en lille detalje som den pangfarvede knappelukning gør, at den virker lidt skarpere.

Det tager lige toppen af de ellers ret formelle linjer, således man ikke ligner en, der skal i retten.

For De som ikke kender mærket Cinque, kan jeg fortælle, at det er et tysk tøjhus, der er særdeles velkendt for både eksklusiv kvalitet og design.

 Brun blazer i stilrent design

Brun blazer

Loxwood / 2395 / Gå til shop

Om muligt så vil jeg næsten påstå, at jeg har fundet årets flotteste brune blazer. Det er Loxwood, som jeg i øvrigt ikke kender særlig meget til, der står bag den brune skønhed.

Lige som den orange blazer fra Bertoni har den nogle store forlommer, men på grund af syningerne fremstår de neutrale, hvor det heller ikke kræver tilvænning for øjet. Blazeren har tilmed et par mørkebrune lapper på albuerne, hvilket jeg generelt er stor tilhænger af.

Elegant blazer i mørkeblå

Mørkeblå blazere til herrer

Cinque / 1895 / Gå til shop

I en særdeles elegant mørkeblå finder vi denne blazer, som også er fra tyske Cinque. Blazeren er formel og afslappet på samme tid.

Den mørkeblå farve kombineret med de gule knapper og stilrene lommeklud skaber et skarpt look. Sådan en blazer er perfekt at kombinere med et par lyse jeans og brune håndsyede sko.

Lækker blå blazer med lækre detaljer

Blå blazere til herrer

mørkeblå blazer med brune lommermørkeblå blazer med brune lapper

Vicomte A. / 2695 / Gå til shop

Som et nyere indslag fandt jeg denne mørkeblå blazer, der skiller sig særdeles positivt ud af mængden. Det som gør, at jeg personligt finder den enormt fed, er kombinationen af den stilrene blå farve og lommerne og lommekluden i den brune ruskindsfarve.

Den er klassisk elegant, men samtidig en innovativ hjørnesten i blazer-verdenen. Ok, det er måske sat lidt på spidsen, men skal vi ikke blive enige om, at den er pæn?

Kongelig blazer fra Morris Stockholm

Blazere til herrer Morris Stockholm

Morris Stockholm / 3195 / Gå til shop

Selv Sverige har gjort sig fortjent til en plads på listen over blazere til herrer, men det kan vel heller ikke overraske, da svenskerne generelt har ret godt styr på det med mode.

I forhold til blazeren er der tale om en kongelig blazer med det endnu mere kongelige logo, som man i øvrigt ikke har svært ved at få øje på. Logoet er ret voluminøst, men det gør ikke så meget, da resten af den blå blazer er afbalanceret uden dikkedarer.

Grå blazer fra Patrizia Pepe

Grå blazere til herrer

Patrizia Pepe / 3195 / Gå til shop

Patrizia Pepe er kendt som et førsteklasses tøjmærke, og derfor er det heller ikke en tilfældighed, at denne grå chef er med på listen over blazere til herrer.

Den har en anderledes pasform end traditionelle blazere, som har en vis stivhed ved eksempelvis skulderbladene og reversen. Blazeren lægger sig mere på skulderne.

Pasformen kan bedst sammenlignes med en cardigan, men uanset hvad er man ikke i tvivl om, at det er en blazer.

Jeg er meget begejstret for det diskrete og gråternede mønster. Det gør, at blazeren er spændende og anderledes, og så kan man jo selv eksperimentere med et par smarte lommeklude.

Blåternet blazer i Hr. Mortensen stil

Blåternet blazere til herrer

Moods of Norway / 399 / Gå til shop

Man skulle næsten tro at denne blazer var et klenodie fra hele Danmarks elskede Olsen Banden-film. Den kaster nemlig tankerne tilbage på den gode gamle Hr. Mortensen, der altid var klædt i en blåternet blazer.

Selvom det er en meget sjov og rammende sammenligning, så mener jeg nu alligevel godt, at man snildt kan bære denne blazer uden at føle, at man er til en Olsen Banden audition.

Man skal bare ikke have et slips og hvid skjorte på til sådan en blazer, for så er det, at man begynder at ligne en ung Ole Ernst.

Klassisk sort blazer

Sorte blazere til herrer

Cinque / 1595 / Gå til shop

Artiklens sidste blazer er tredje produkt fra tyske Cinque, og det er såmænd ikke mindre end en klassisk sort blazer.

Stilfuld og elegant med den smalle revers og den skrå brystlomme kan man roligt beskrive den som. Skal du have en klassisk sort blazer, gør du klogt i at vælge en skønhed som denne.

LÆS NU:

Marineblå blazer – 12 suveræne modeller