21 vilde skjorter til mænd med selvtillid

På trods af at vi her på Stayclassy.dk er tilhængere af stilren og minimalistisk herremode, er det ikke ensbetydende med, at vi ikke også holder af det farverige og spraglede.

Det understøtter følgende kollektion af mønstrede skjorter til herrer forhåbentligt også, hvor både det diskrete og psykedeliske indgår er en integreret del.

Vælger du en mønstret skjorte i vilde farver, er det vigtigt, at resten af dit outfit ikke skiller sig ud. Ellers kommer der nemlig hurtigt til at gå Hornsleth i den.

Sortimentet er naturligvis præget af høj kvalitet, men for en gang skyld er prisniveauet overraskende fornuftigt, selvom der er par afstikkere i form af Just Cavalli, der som bekendt ligger i den dyre ende.

I forhold til mønstrede skjorter har jeg personligt altid haft stor respekt for de personer, der tør skille sig ud af mængden med en mundering præget af spraglet originalitet.

Hvid skjorte med diskret mønster

Mønstrede skjorter til herrer

Farah Vintage / 649 / Hop til Shop

Det første indslag i form af en mønstret skjorte er ganske sobert. Den hvide skjorte spiller fornemt sammen med det diskrete mønster og de sorte knapper.

Faktisk tenderer skjorten til det klassiske segment, men jeg mener alligevel mønstret gør udslaget, og dermed retfærdiggør sin plads i denne artikel med mønstrede skjorter til herrer.

Mønstret Gant skjorte med blomster

fede mønstrede skjorter til mænd

Gant / 899 / Hop til Shop

Selvom Gant bedst er kendt for sin klassiske herremode, er det ikke usædvanligt at finde spraglede klude på deres garderobebøjler. Her har du et eksempel på, hvordan en mønstret skjorte kan se ud, hvis du gerne vil have lidt mere opmærksomhed end normalt.

På en lun sommerdag ville skjorten være ideel med et par hvide shorts og hvide sejlersko.

Unik mønstret Ralph Lauren skjorte i blå

fede mønstrede skjorter til mænd

Polo Ralph Lauren / 1099 / Hop til Shop

Ralph Lauren har også et bud på en mønstret skjorte og den ser således ud. Den er udstyret med den ikoniske Ralph Lauren bamse samt en klassisk Ralph Lauren sweater.

Det er en af de skjorter, som du enten hader eller elsker. Jeg synes, det er en lækker skjorte, selvom jeg nok ikke ville have den på flere dage om ugen, da man hurtigt bliver træt af denne slags skjorter.

Fed mønstret skjorte i sommerfarver

fede mønstrede skjorter til mænd

Morris / 999 / Hop til Shop

En af mine favoritter, i denne serie af mønstrede skjorter, er denne sommerlige herlighed fra svenske Morris.

Jeg har altid været fjollet med outrerede skjorter med en hvid base. Det gør nemlig, at skjorten stadig virker let, hvor en mærk base hurtigt kan gøre skjorten tung og fyldig.

Det er den oplagte skjorte til sommerferien ved den franske riviera med sol og rose ad libitum. Husk i øvrigt et par lækre solbriller fra eksempelvis Thom Browne.

Elegant mintgrøn mønstret skjorte

fede mønstrede skjorter til mænd

Morris / 1199 / Hop til Shop

En mintgrøn bandit som denne er også et formidabelt valg til et sommervenligt outfit. Sådan en skjorte ville være ideel med et par matchende grønne chinos og et par mokkasiner i valgfri farve.

Det er bare et eller andet over en herre i grønt. Det emmer succes, overskud og positive vibes. Og det er vi nok mange mænd, der gerne vil associeres med.

Gul mønstret skjorte med fugle

fede mønstrede skjorter til mænd

Stenströms / 1599 / Hop til Shop

Hvis du er helt tosset med idéen om en gul mønstret skjorte, finder du en nydelig løsning i denne model fra svenske Stenströms, hvor der ikke er holdt tilbage med farvemætningen.

Denne slags mønstrede skjorter er velegnede til fredagsfesten under åben himmel, hvor sommervibes og godt humør hersker. Jeg kunne sagtens finde på at køre linen ud og smide grønne bukser i forlængelse med helt hvide sko.

Flot mønstret skjorte i pangfarver

Stenströms / 1499 / Hop til Shop

Denne skjorte, ligeledes fra Stenströms, må næsten tage prisen som “mest flamboyante mønstret skjorte”. En skjorte som denne er ikke altid nem at smide ind i et outfit, da den fylder så meget.

Af den grund er det vigtigt, at det resterende outfit er lyse og letter farver. Og her er hvid altid en fornuftig løsning, men hvis det ikke skal være forudsigeligt, kan du prøve med lysegule bukser – du ved, samme nuance som en Københavnerstang.

Farverig mønstret Etro skjorte med lynlås

fede mønstrede skjorter til mænd

Etro / 1599 / Hop til Shop

Mit yndlingsmærke, Etro, er altid på pletten med ekstraordinære lækkerier. Her er det en unik mønstret skjorte, som er udstyret med lynlås, hvilket er et dejligt friskt pust, som kun bør imødekommes.

Det giver nemlig mulighed for en masse kreativitet. For eksempel kunne du smide en grøn t-shirt indenunder og lade skjorte stå åben. På den måde får du et helt andet udtryk, da skjorten bruges som jakke.

Beige mønstret skjorte fra Morris

fede mønstrede skjorter til mænd

Morris / 899 / Hop til Shop

Svenske Morris har en særlig evne til at lave fede mønstrede skjorter til mænd, som ikke går på kompromis med design og kvalitet. Her har du en model, som tager udgangspunkt i en attraktiv beige farve, der forenes med sommerlige nuancer af grøn og orange.

Skjorten kan godt være lidt af en udfordring at sammensætte i et outfit, men det er ikke umuligt. Skjorten ville ekempelvist se godt ud med et par blå jeans og en klassisk blå blazer.

Hvid skjorte med prikket mønster

Mønstrede skjorter til herrer

Ben Sherman Tailoring / 799 / Hop til Shop

Gode gamle Ben Sherman er altid garant for elegante klude, hvor denne hvide skjorte med prikket mønster naturligvis ikke er nogen undtagelse.

Der er ikke så frygteligt meget at sige til den, andet end det er en oplagt tilføjelse til din kollektion af mønstrede skjorter, hvis du altså overhovedet har en.

 Blå denimskjorte med hvide fugle

mønstrede skjorter til herrer

Hilfiger Denim / 799 / Hop til Shop

Jeg har aldrig været nogen stor tilhænger af denim bortset fra på jeans. Der er lidt for meget Lucky Luke over det, men da jeg faldt over denne denimskjorte med søde små hvide fugle, tænkte jeg, at det egentligt ikke var helt dumt.

Måske er det fordi, at farven har DNA fra Ralph Laurens klassiske blå skjorte, men uanset hvad er det ganske lækker og unik skjorte.

Sommerskjorte med trefarvet mønster

mønstrede skjorter til herrer

Gant / 799 / Hop til Shop

Med denne spraglede skjorte fra Gant kan du måske fornemme, at vi er på vej mod de mere farverige himmelstrøg.

Farvernes falmede nuance gør egentligt, at skjorten fremstår ret afbalanceret uden at være specielt outreret.

En skjorte som denne er man nødt til at eje, hvis man sommeren over skal lege chef på de sydfranske breddegrader.

Rød skjorte med tandemhjul

mønstrede skjorter til herrer

Scotch & Soda / 699 / Hop til Shop

I en ægte djævlerød farve er vi nået til den første pangfarve i serien af seriøse mønstrede skjorter til mænd.

I virkeligheden er skjorten ret simpel, hvor mønstret af tandemhjul og en lille brystlomme er de eneste detaljer, der gør sig bemærket. En rød skjorte som denne ville være et interessant valg til en elegant blazer i lyserød eller grå.

Hvid skjorte med pangfarvet mønster

mønstrede skjorter til herrer

Desigual / 649 / Hop til Shop

Jeg er ikke helt sikker på, hvorfor jeg overbeviste mig selv om, at denne ret specielle skjorte var kvalificeret til samlingen af mønstrede skjorter.

Måske er det min underbevidsthed tilbage fra de sene teenageår, der tillod det.

Alligevel står jeg ved, at denne skjorte har flere spændende elementer i sig, hvor jeg som eksempel kan nævne de sommerlige farver på den hvide baggrund, der skaber et væld af muligheder i forhold til sko, benklæder og overtøj.

Det er nok en af de skjorter, du enten elsker eller hader. Og de fleste hader den formentligt.

Mørkeblå skjorte med blomster

mønstrede skjorter til herrer

Jacques Britt / 1195 / Hop til Shop

Selvom det lyder fransk, så er Jacques Britt rent faktisk en tysk tøjproducent, der i udpræget grad står bag spraglet herretøj.

Denne mørkeblå skjorte med hvad der minder om mælkebøtter, ligner mest af alt noget Jeremy Clarkson kunne have på i et afsnit Top Gear, og det er jo i sig selv begrundelse nok til at købe den.

Den mørkeblå og hvide farvekombination er ganske klassisk, og ville være et frisk indslag i det til tider trivielle jakkesæt.

Blå skjorte med mønster

mønstrede skjorter til herrer

Just Cavalli / 1695 / Hop til Shop

Find din indre italiener frem, for denne skjorte passer kun til dig, hvis du har stramme jeans og langt sort slikhår.

Okay måske er det at stramme den, men det er nemt at forestille sig denne skjorte i en sådan konstellation, men sagen er, at denne mønstrede skjorte sagtens kan forsvares at have hængende i garderoben.

Mønstret skaber et eksklusivt udseende, og så er det bare at holde resten af outfittet nedtonet.

Af de mønstrede skjorter til mænd ligger denne sag fra Just Cavalli i den dyrere ende med et prismærke på 1695 danske kroner.

Hvid skjorte i blomstret mønster

mønstrede skjorter til herrer

Just Cavalli / 1995 / Hop til Shop

Vi kravler endnu højere op på prisstigen, men holder os indenfor samme modehus.

For godt 2000 kroner kan du udvide din kollektion af mønstrede skjorter med denne blomstrede sag.

Der er ingen tvivl om, at skjorten isoleret set er ganske forfærdelig, men igen må jeg henvise til det kunstneriske element ved at kombinere klassisk elegance med det spraglede.

Beige skjorte med musikkunstnere

mønstrede skjorter til herrer

Uniforms for the Dedicated / 1195 / Hop til Shop

Som navnet på denne skjortes mærke indikerer, så er det en uniform for de dedikerede. Man kunne godt få den mistanke, at alt hvad der kommer fra fabrikken er outreret og dermed navnet. Men faktisk er denne skjorte én af en række undtagelser, for Uniforms for the Dedicated står generelt for den nydelige og enkle herremode. For at sætte et par ord på skjorten harmonerer den ganske fortrinligt med dets utraditionelle mønster af alternative musikalister i sommerlige farver.

Mønstret skjorte i beige og grå

mønstrede skjorter til herrer

Supreme Being / 799 / Hop til Shop

Uden der skal gå københavnsk hipstermode i den, synes jeg denne fyr er et frisk pust i rækken af mønstrede skjorter til herrer. Skjorten henvender sig helt og aldeles ikke til den formelle stil.

Den er mere designet til den tilbagelænede tøjstil, hvor skjorten ville gøre sig godt i fællesskab med et par mørke chinos og et par sneakers. Yderligere kunne du overveje at tilføje en sixpence og et par sorte solbriller.

Rød skjorte med mønster

mønstrede skjorter til herrer

Ted Baker / 949 / Hop til Shop

Engelske Ted Baker er synonymt med klassiske skjorter til herrer, og har gennem en lang årrække været trofast leverandør heraf. Deres sortiment er som regel præget af stilrene og formelle skjorter i traditionelle kontorfarver.

Dog har de også et udvalg af mindre traditionelle skjorter, hvor denne røde skjorte med mønster bestemt udmærker sig positivt. Skjorten er sommerlig og et perfekt match til et par pæne blå shorts.

Skjorte med psykedelisk mønster

mønstrede skjorter til herrer

Signum / 799 / Hop til Shop

Denne ret vilde skjorte minder mest af alt om kunstmaleri fra Louisiana Kunstmuseum. Jeg orker ikke, at lave en billedanalyse, men vi kan vist roligt slå fast, at den skiller sig suverænt mest ud af de af mønstrede skjorter, jeg har samlet.

Med sit psykedeliske farvespil kan man næsten kun forsvare at bære denne skjorte på en øde ø i det Caribiske Hav. Omvendt er det en perfekt skjorte at iklæde sig, hvis du sætter pris på opmærksomhed omkring din tilstedeværelse.

I en aftagende brandert sent ud på natten kunne jeg formentligt godt selv finde på at købe denne skjorte, men indtil videre synes jeg, vi skal lade den stå, som dette indlægs sjove indslag.

LÆS NU:

69 fede skjorter til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!