Chinos til mænd er ikke den type ekvipering, der præger bybilledet i København i nogen særlig grad. Det er langt hen ad vejen de klassiske jeans i diverse afskygninger, der gør sig gældende, og det mener jeg egentligt er lidt ærgerligt. Chinos til mænd er nemlig både enkelt og elegant, samtidig med det er en ganske behagelig form for benklæder.

Derudover er det også en nem måde at skabe lidt variation i sin påklædning. Personligt har jeg selv for dårlig vane at sætte et par almindelige jeans sammen med brune sko og skjorte i stedet for at hoppe i et par beige chinos. Det gode ved chinos er nemlig også, at man kan få dem i hvilken som helst farve, hvor cowboybukser primært kun varierer i blå nuancer.

I forhold til de 6 chinos til mænd jeg har valgt i denne omgang, er det ikke de helt spraglede farvekoder, der præger billedet, men i stedet nogle af de helt klassiske farver man oftest ser chinos i. I virkeligheden er det farver, der henvender sig til alle årstider.

Hvis du er helt tabt bag en vogn, når det kommer til at smide et chinos-baseret outfit sammen, får du lige en håndfuld inspiration i form af følgende billedekavalkade.

Blå chinos

chinos til mænd

JOOP! / 949 / Find dem her

I en klassisk blå farve har vi par nummer et, der kommer fra det tyske modehus, JOOP! Modehuset er i høj grad kommet på tavlen, hvad angår elegant herreekvipering i kanonhøj kvalitet. Generelt leverer JOOP! rigtige lækre varer til herrer. Hvis denne farve tiltaler dig, er der ikke andet at gøre end at købe dem, såfremt du bedst kan lide en smal pasform (hvilket du selvfølgeligt gør, for pasformen skal og må kun være smal).

Lyseblå chinos

chinos til mænd

Scotch & Soda / 849 / Find dem her

Ganske givet er et par lyseblå chinos til mænd som disse overvejende sæsonbestemt. Jeg ville i hvert anbefale at bruge den fra det sene forår til det tidligere efterår.

Marineblå chinos

chinos til mænd

Mauro Grifoni / 1095 / Find dem her

Hvis man skal over i et par chinos, der ligger i den formelle boldgade, er vi ude i et par marineblå chinos a la disse. På afstand kan de nemt forveksles med et par habitbukser, hvorfor de i øvrigt også netop er perfekte til det finere outfit. Dog ville jeg ikke anbefale at kombinere sådan et par chinos med en marineblå blazer, men hvis du insisterer på en blå blazer, så vælg en nuance der fungerer som en fin kontrast.

Den helt optimale partner i form af en blazer ville dog være en stærk farve som eksempelvis rød eller brun.

Mørkeblå chinos

chinos til mænd

Tiger of Sweden / 1195 / Find dem her

Hvis du er ude i et par blå chinos til mænd, som gerne må være en tand mindre formelle, er denne nuance ikke noget dumt valg. Den lysere nuance tager nemlig toppen af det fine, hvorfor det er nemmere at hoppe i et par sneakers og en semikrøllet skjorte, uden det bliver for kokset.

Oliven chinos

chinos til mænd

Denim & Supply Ralph Lauren / 799 / Find dem her

Ralph Lauren’s subbrand Denim & Supply leverer produkter, der generelt ikke tiltaler mig specielt meget. Der er for meget cowboyhat og anspore over kollektionerne, men det lykkedes nu alligevel at finde guld ind i mellem. Der er flere ting ved netop dette par chinos, der gør dem til vinderen her i artiklen.

For det første laver Ralph Lauren bukser med fremragende pasform, og endda uanfægtet om du måtte have en fyldig bagdel. Derudover er kvaliteten mega god med sit slidstærke stof og et generelt lækkert feel. Sidst, men ikke mindst, så er olivenfarven vanvittigt pæn, samtidig med den kan spille sammen med langt de fleste farvekoder. I øvrigt er prisen også ganske rimelig.

Beige chinos

chinos til mænd

BOSS Orange / 749 / Find dem her

Der er vist ikke nogen, som er i tvivl om, hvad Hugo Boss står for. Det er tysk håndværk og et anerkendt synonym for kvalitet. Bukserne har en fin pasform med en beige farve, der er helt igennem klassisk. Enhver mand burde have et par beige chinos.

LÆS NU:

53 lækre herrebukser der hitter

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!