Oppustelig cykelhjelm fra Høvding der ikke ødelægger håret

Oppustelig cykelhjelm fra Høvding der ikke ødelægger håret

Hvis der er én ting her i livet, der aldrig skulle blive populært, trendy eller in, ville cykelhjelmen ikke være noget dårligt bud. Risikoen for at ende som hjernedød, en savlende mongol eller slået ihjel overvejer ikke det æstetisk ødelæggende ved en cykelhjelm.

Det at man skal have en grim skildpadde på hovedet, der samtidig ødelægger håret og i det hele taget ens ellers nøje sammensatte outfit er med andre ord tæt på det værste, vi kan forestille os.

Heldigvis er der godt nyt. Eller faktisk er det ikke nogen dugfrisk nyhed, men skal vi ikke bare blive enige om, det ikke er blevet allemandseje?

Den klassiske hovedbeskyttelse udfordres af et innovativt koncept, nemlig en oppustelig cykelhjelm. Det er svenske Høvding, der står bag den usynlige cykelhjelm, der sikrer, at både hovedet og frisuren er in takt efter cykelturen.

Er sådan en Høvding cykelhjelm flot?

Kigger du på artiklens coverbillede, ser du hvordan cykelhjelmen ser ud i oppustelig tilstand, men sådan vil den selvfølgelig ikke se ud, når du cykler rundt.

Faktisk er det kun ved et eventuelt uheld, at den usynlige cykelhjelm bliver synlig, hvilket er hele idéen bag konceptet. Derfor kunne du sikkert godt tænke dig at vide, hvordan sådan en oppustelig cykelhjelm ser ud uden luft.

høvding cykelhjelmSåledes tager den sig ud og sådan skulle den gerne se ud hele tiden. Ændrer den udseende, betyder det nemlig, at du er væltet på cyklen eller pløjet ned af en sikker spirituspåvirket bilist.

Efter min mening kan det ikke gøres meget mere elegant, når det handler om safety first.

Mest af alt ligner det jo bare et halstørklæde, omend cykelhjelmen ikke er i stand til at holde dig varm om halsen. Heldigvis er der rigeligt med plads til halstørklæde og en kraven fra din jakke.

For at den oppustelige cykelhjelm skal virke, er det dog vigtigt ikke, at den ikke er dækket af din jakkes hætte og lignende.

Hvordan fungerer sådan en oppustelig cykelhjelm?

Cykelhjelmen er et højteknologisk redskab, som jeg på ingen måde kan give en dybdegående forklaring af, men jeg kan på pædagogisk vis forsøge at beskrive, hvordan den virker.

Høvding cykelhjelmen er styret af en computer, som hele tiden monitorerer hastighed og bevægelser. Samtidig er computeren i stand til at opfange pludselige ændringer i hastighed og vinkel, hvilket resulterer i en oppustet hjelm på et splitsekund.

Det at den usynlige cykelhjelm er styret af en computer betyder, at den har et batteri. Batteriet oplades via et mini-usb-stik, som vi efterhånden har 1000 af til at flyde rundt omkring i huset.

En fuld opladning giver omkring 9 timers effektiv cykeltur, hvor det altså er vigtigt at tænde og slukke for cykelhjelmen alt efter brug.

Hvis du er motorisk besværet generelt, kan du også have den på, når du er ude at lufte hunden. Samme princip gør sig gældende her, således at dit hoved beskyttes, hvis du skulle falde over en kantsten.

En oppustelig cykelhjelm fra Høvding kan bruges én gang og én gang kun. Har du været involveret i et uheld, hvor sikringen er udløst, skal der investeres i en ny.

Det kan måske lyde dyrt, når den koster 2300 kroner. Ingen tvivl om at 2300 kroner er mange penge, men det er en ret lille pris at betale, hvis det står mellem et hoved in takt og et hoved ikke in takt. Det er faktisk et knaldtilbud, hvis du spørger mig.

Har du lyst til at se en video af cykelhjelmen in action? Det tror jeg nok, du har.

Som du kan se, skal der en del til at udløse cykelhjelmen, men ikke mere end at den ved, hvornår dens hjælp er afgørende.

QUICK FUN FACT

En oppustelig cykelhjem fra Høvding er mere end 3 gange så effektiv som en traditionel cykelhjelm til at beskytte hovedet i et eventuelt uheld.

oppustelig cykelhjelm

Eller hvad?

Som allerede nævnt koster en Høvding cykelhjelm godt 2300 kroner, der uden tvivl vil gøre et køb til din dyreste cykelhjelm nogensinde. Men er det i virkeligheden så mange penge? Hvad plejer du at give for et par jeans? 1000 kroner? 1500? Hvad bruger du på en weekend i byen?

Det handler om prioritering og selvom en cykelhjelm for de færreste af os prioriteres højt, bør man lige opveje pros and cons.

Som den cyklende nation vi er, tilbagelægges der ret mange kilometer hver eneste dag, hvorfor der også sker ulykker hver eneste dag – mange med dødelig udgang og endnu flere med permanente hjerneskader.

En cykelhjelm man rent faktisk vil bruge, er måske den bedste investering i verden… men altså kun hvis uheldet er ude. Det er lidt ligesom med forsikringer. Det er altid billigere ikke at have en, men tør du tage chancen?

Der vil altid være en risiko for, at det bliver uhyggeligt dyrt og uden en cykelhjelm, kan prisen være dit liv.

Høvding cykelhjelmen kan købes her til 2295 (inkl. fragt)

LÆS NU:

7 gadgets til cykler