Fordelen ved veste til mænd er, at du kan skabe langt mere dynamik i dit outfit, fordi der netop ikke er nogle ærmer.

Det betyder altså, at du snildt kan fremstå lidt skarpere end med en traditionel jakke med lange ærmer, fordi du har mulighed for at komplementere vesten med en lækker striktrøje, hvor farverne kan arbejde sammen.

Foruden at veste har, så at sige, kosmetiske fordele, er der også praktiske fordele.

En vest i høj kvalitet kan nemlig holde din krop varm et godt stykke ind i vinteren, da selve overkroppen er den største afgiver af varme.

Sidste vinter gik jeg med min quiltede Ralph Lauren vest helt ind i januar måned, hvor det altså gerne bliver rigtigt koldt.

Inden jeg overlader dig til den formidable samling af veste til mænd, får du lige serveret en forret i form af inspiration til, hvordan en vest kan se ud i et outfit.

Unik blå vest fra JOOP!

fede veste herre

JOOP! / 1295 / Gå til shop

Jeg har altid været begejstret for veste. Dog må jeg anerkende, at vestene i vidt omfang ligner hinanden. Det er ikke så tit, at du finder en vest, der skiller sig voldsomt meget ud af mængden.

Heldigvis findes der enkelte eksempler, hvor denne vest fra JOOP! naturligvis er en af dem.

Vesten er relativt tynd i materialet, hvilket gør den velegnet til mænd, der har lidt for meget på sidebenene. Vesten henvender sig selvfølgelig også til mænd og herrer af almindelig bygning, hvor et nydeligt outfit til foråret kunne være bestå af denne vest, en hvid striktrøje, blå chinos og et par hvide sneakers.

Klassisk grå Ralph Lauren vest
fede veste herre

Polo Ralph Lauren / 1895 / Gå til shop

Hvis vesten både skal være elegant, varm og præget af fremragende kvalitet, går du aldrig galt i byen med en vest fra Ralph Lauren.

Og slet ikke denne konkrete model, som er udstyret med en møglækker grå, som jo er en farve, jeg for tiden er helt syg med.

Kan. Ikke. Få. Grå. Nok.

Pæn marineblå Selected vest

fede veste herre

Selected Homme / 499 / Gå til shop

Selected Homme har virkeligt fået styr på garderoben, så at sige. Modekoncernen spytter nemlig den ene lækkerbisken ud efter den anden.

Denne quiltede marineblå vest er blot et eksempel herpå. Den fremstår skide eksklusiv og skide pæn. Alligevel koster den ikke mere end en sølle plovmand.

Lækker mørkegrå vest fra Cinque

fede veste herre

Cinque / 799 / Gå til shop

Cinque står bag denne mørkegrå vest, som er udstyret med de hersens smalle dunpuder, hvilket jeg personligt godt lide.

Fordelen ved de smalle dunpuder er nemlig, at du ikke kommer til at se ‘puffy’ ud, hvilket nogen gange kan være tilfældet ved eksempelvis førnævnt Ralph Lauren vest.

Denne vest er i øvrigt velegnet til både foråret og efteråret, samtidig med at den kan bruges til milde vinterdage og kølige sommeraftener.

Orange vest fra Benetton

fede veste herre

Benetton / 399 / Gå til shop

En vest til mænd behøver ikke være dyppet i ‘kedelige’ farver som grå, sort og blå.

Der findes også lækre pangfarver som denne orange, der er som skræddersyet til foråret, som snart gås i møde.

Forestil dig sådan en orange vest med en tynd hvid trøje, hvide bukser og et par farverige krabatter i fodenden?

Would not be bad, would it?

Shiny blå vest

fede veste herre

Knowledge Cotton Apparel / 899 / Gå til shop

En tendens inden for dunveste er de shiny farver, hvor vi passende kan fremhæve denne model fra Knowledge Cotton Apparel.

Jeg synes nemlig, at det kan se ret godt ud, hvis du bare formår at holde resten af outfittet neutralt. Med andre ord er vesten særdeles classy, men hvis du pynter den for meget, kommer du hurtigt til at ligne en russer med penge.

Og det har du ikke lyst til.

Sort vest fra BOSS Orange

veste til mænd

BOSS Orange / 2195 / Gå til shop

Egentligt synes jeg, at Hugo Boss og deres sub brand BOSS Orange for dens sags skyld er blevet kedelige i deres seneste års kollektioner. Det er blevet for klinisk og trivielt, men når jeg så af og til falder over en lækker klud derfra, er jeg selvfølgelig også tilbøjelig til at rose.

Og ros, det fortjener denne sort vest fra BOSS Orange. Vesten er konstrueret af en række forskellige quiltede mønstre, som skaber en flot dynamik. Vesten besidder et vist niveau af eksklusivitet, hvilket i øvrigt også er tydeligt at se med sit bare øje. En sort vest som denne ville tage sig flot ud i følgeskab med en hvid striktrøje – gerne med flotte syninger.

Oliven vest fra Marc O’Polo

veste til mænd

Marc O’Polo / 1295 / Gå til shop

Jeg har tidligere givet udtryk for min nyfundne kærlighed til den oliven farve. Farven bidrager altid til et afbalanceret premium look. Den oliven vest er fra Marc O’Polo, og den er jo umiddelbart lige til at spise. Marc O’Polo er synonymt med høj kvalitet og opmærksomhed for detaljer, hvorfor der er særdeles god værdi at hente i denne vest, idet prisen bestemt er til at have med at gøre.

Marineblå vest fra Ralph Lauren

veste til mænd

Polo Ralph Lauren / 1595 / Gå til shop

Normalt repræsenterer Ralph Lauren altid det klassisk elegante, men i denne omgang er det en lille smule anderledes. Denne marineblå vest er nemlig præget af et sporty look. En vest man snildt kunne forestille sig professionelle indenfor sportssejlads kunne have på. Det betyder dog ikke, at man ikke sagtens kan kombinere den med sin almindelige garderobe, for selvfølgeligt kan man det.

Beige vest fra Gant Rugger

veste til mænd

Gant Rugger / 2495 / Gå til shop

Gant’s undermærker ‘Rugger’ er en fortolkning af klassisk amerikansk streetwear præget af det originale vintage look. Denne beige vest efterlever uden tvivl denne fortolkning. Gant Rugger har navngivet vesten ‘THE REVERSER’ af den simple grund, at man rent faktisk kan vende vrangen ud ad med det resultat, at man pludselig har en blå bomuldsvest. Personligt foretrækker jeg vesten i beige, men forandring fryder, så efter et halvt år kan man jo bare skifte vrangen.

Blå vest fra Knowledge Cotton Apparel

veste til mænd

Knowledge Cotton Apparel / 1395 / Gå til shop

Knowledge Cotton Apparel lyder som et amerikansk modehus, men det kan faktisk ikke blive meget mere forkert. Det er nemlig et dansk modehus fra Herning. Dermed er der naturligvis ikke nogen tvivl om, at kvaliteten er i top.

Det er en af de mere casual veste til mænd med sine nydelige kombinationer af farver, materialer og detaljer. Netop fordi vesten er casual afslappet, ville den være oplagt til almindeligt hverdagsbrug.

Grå vest fra Esprit

veste til mænd

Esprit / 699 / Gå til shop

Sammenlignet med de andre veste til mænd, er denne udgave lidt alternativ. Det er Esprit, der står bag den grå vest, som jeg mener passer fremragende til et afslappet hverdagslook, hvor et par fede jeans og en t-shirt indenunder ville fungere godt sammen. I fodenden kunne du så vælge et par nydelige sneakers fra Ralph Lauren.

Tynd vest i blå fra Ralph Lauren

veste til mænd

Polo Ralph Lauren / 1095 / Gå til shop

Jeg slutter af med seriens vel nok køligste vest fra Ralph Lauren. Det er ikke en vest, der holder dig varm langt ind i januar, men den fungerer som en fin overgangsvest fra de milde efterårstemperaturer til vinterens indtog. Hvis du er en ivrig golfspiller, er det i øvrigt også en ganske fornem vest.

LÆS NU:

11 ting en mand med respekt for sig selv bør eje

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!