Det er endeligt blevet hedebølge i Danmark, og det kan vel næsten ikke blive mere sommerligt end lige nu. I skrivende stund sidder jeg i haven med bare tæer og en laptop, der muligvis er mere træt af solen end en rødhåret albino.

På tapetet finder du 10 lækre mokkasiner til mænd, som for mit eget vedkommende er en af de vigtigste ingredienser i forhold til garderobens fodtøjsremedier. De 4-5 måneder om året, hvor klimaet i Danmark sniger sig op over de tocifrede plusgrader, er der ikke nogen mere behagelig type sko end et par klassiske mokkasiner. Når det kommer til mokkasiner, er der en regel nummer ét. Regel nummer ét er, at man aldrig må have sokker på i sådan et par. Det er der i øvrigt flere årsager til. For det første ser det ganske fjollet ud, fordi det er en sommersko.

Derudover er et par mokkasiner langt mere behagelige at have på uden sokker. Hvis man alligevel insisterer på at have sokker på  til et – eksempelvis – formelt arrangement, så tag et par beige sokker på. Hudfarven og/eller beige er klart den bedste kontrast til et par åbne sko, hvilket man jo må sige, mokkasiner er. I øvrigt er sker der også ofte meget i et par mokkasiner både farve- og detaljemæssigt, men det får I også at se her i artiklens 10 lækre mokkasiner til mænd. Lad os hoppe i mokkasinerne!

Brune mokkasiner med blå snørrebånd

lækre mokkasiner til mænd

Faconnable / 1995 / Find mokkasinerne her

Franske Faconnable er efterhånden ved at være lige så langt oppe i hierarkiet af luksusbrands, at man roligt kan sammenligne brandværdien og i øvrigt også produkterne helt generelt med Gucci og Etro. Dette nydelige par kan vel ikke gøres meget mere elegante. I hvert fald ikke efter min mening.

Grønne mokkasiner fra Kowalski

lækre mokkasiner til mænd

Kowalski / 749 / Find mokkasinerne her

Kowalski laver nogle ret fede mokkasiner til mænd, der faktisk læner sig en del op af linjerne, man ser ved eksklusive Etro. Forskellen er bare, at prisen er tre til fire gange lavere, men kvaliteten er ikke elendig af grund. Hvis man vil have et solidt par i udmærket kvalitet, er dette et glimrende valg.

Mørkeblå mokkasiner

lækre mokkasiner til mænd

Patrizio Dolci / 1195 / Find mokkasinerne her

Patrizio Dolci er et af de brands, der er lige på vippen til at springe op til de store drenge. Lige dette par er dog ganske vel i stand til at sammenlignes med et par fra Etro eller Faconnable. Farvekombinationen med mørkeblå og en brun snøre giver skoen et eksklusivt udseende. Dette par ville være perfekt til at par lyse jeans of en lækker blazer.

Lækre kongeblå mokkasiner

lækre mokkasiner til mænd

Faconnable / 1795 / Find mokkasinerne her

Apropos Faconnable får du lige endnu et par seriøst elegante mokkasiner fra modehuset. Denne type af mokkasiner er udpræget formel i sit design, hvorfor den er optimal til et klassisk skarpt herreoutfit. Kunne du forestille dig dette par med en kongeblå blazer, hvid skjorte og jeans?

Beige mokkasiner med sorte snørrebrånd

lækre mokkasiner til mænd

Kost / 699 / Find mokkasinerne her

Dette beige par med sorte snørebånd er velegnet til hverdagens strabadser. En ganske glimrende allround mokkasin.

Klassiske sorte mokkasiner

lækre mokkasiner til mænd

Hardrige / 799 / Find mokkasinerne her

Personligt kan jeg bedst lide, når mokkasinerne har lidt farve i sig, men er man mere til det neutrale og enkle, ville dette sorte par fra Hardrige være primo. Hardrige er i øvrigt et fransk modehus, der kan sammenlignes med Patrizio Dolci ift. kvaliteten.

Frække mokkasiner med leopardmønster

lækre mokkasiner til mænd

H by Hudson / 899 / Find mokkasinerne her

Af de 10 mokkasiner i artiklen vinder dette par fra H by Hudson suverænt prisen for ‘elegant frækhed’. Det sorte par i læder er prydet med et leopardmønster og snørearrangementet, der hænger og dingler. Man skal besidde et vist overskud, hvis man skal føre sig frem i sådan et par. Du har allerede min respekt i hvert fald!

Nydelige mokkasiner i marineblå

lækre mokkasiner til mænd

Pier One / 489 / Find mokkasinerne her

Hvis ikke du har et par tusind kroner at spendere på mokkasinerne, ville min ypperste anbefaling være dette par fra Pier One. De fås i øvrigt i forskellige farver som rød, grå og kongeblå. Dog er denne farve min personlige favorit. Kvaliteten skulle eftersigende være i top, så til den pris har du en fantastisk mokkasin, som du med garanti vil få glæde af i en håndfuld år.

Sperry Top-Sider mokkasiner i grøn

lækre mokkasiner til mænd

Sperry / 749 / Find mokkasinerne her

Sperry Top-Sider er bedst kendt for sine karakteristiske sejlersko, men de laver faktisk også mokkasiner, om end dette par ligner sejlersko. Der er ikke noget facit på et par mokkasiner, hvorfor denne type kvalificerer sig ganske pænt.  Hvis du bruger meget tid på din Bayliner, er det måske verdens bedst velegnede sko.

Elegante beige mokkasiner

lækre mokkasiner til mænd

Faconnable / 1995 / Find mokkasinerne her

Rosinen i pølseenden – for at bruge en voldtaget cliché – er dette i øvrigt lækre sovsefarvede par. Det er igen Faconnable, der er kreatøren bag. Parret er stortset identisk med det kongeblå par fra Faconnable længere oppe. Derfor er det heller ikke nødvendigt at påpege, sådan et par ikke er tiltænkt hverdagsbrug, men i stedet mindelige begivenheder i godt selskab.

Der er godt to måneder tilbage af den danske sommer. Sørg derfor at få brugt mokkasinerne inden du via klimatiske ændringer bliver tvunget ned i et par moonboots.

LÆS NU:

160 herresko – den ultimative samling af sko til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!