En cardigan til mænd er vendt tilbage. Og den er kommet for at blive. Det er i hvert fald den tendens, jeg ser. Personligt har jeg gjort meget lidt i cardigans, mens jeg har været i live, men på det seneste har min underbevidsthed været ganske tiltalt af en klassisk cardigan til mænd. Særligt de stilrene cardigans med lynlåse har jeg udviklet en svaghed, hvorfor jeg også var nødsaget til at investere i to af dem forleden.

Det som gør cardigans interessante, er de mange forskellige designs de findes i. En cardigan er ikke en generisk klud, men har i stedet ret frie rammer til at eksperimentere uden at miste sin titel. Det bærer udvalget også præg af, hvor du både kan finde en afslappet og formel cardigan.

Fordi en cardigan til mænd er åben, har kluden også den glimrende egenskab at agere solid partner med spændende t-shirts, som jeg flere gange har luftet min nyligt fundne interesse. Såfremt du også er tiltalt af cardigans og t-shirts i et tæt makkerskab, bør du tage et kig på disse 30 t-shirts.

Cardigans har også en sjov evne til at være både afslappede og formelle på én og samme tid. Af den grund er cardiganen også en glimrende overdel til kontoret, der ikke forlanger jakkesæt og fine sko.

Tyk strikket cardigan til mænd med knappelukning
Cardigan til mænd

Pier One / 399 / Find cardigan her

Når de kolde vinterdage står på, er det denne type cardigans, man er bedst tjent med, såfremt man er interesseret i at kunne holde varmen. Denne blå cardigan har kraftig forring og en krave, der kan slås op som et slags halstørklæde. Dog er du nok nødt til at finde et rigtigt et, når du skal udenfor. Både cardiganens strikkede mønster og de i øjenfaldende knapper gør det til en elegant model, der snildt kan bruges på kontoret, cocktailturen fredag aften eller den private fest.

Det er i øvrigt svært at slippe afsted billigere med en lækker cardigan i denne slags kvalitet.

Tyk sort cardigan med dekorerede knapper

Cardigan til mænd

Selected Homme / 399 / Find cardigan her

De tykke cardigans kan minde meget om hinanden i form og detaljer, men det er nu alligevel sjældent man finder to, som er ganske identiske. Denne cardigan skulle også gerne være i stand til at holde dig varm. Dog er designet mere simpelt uden det strikkede mønster, hvor knapperne er eneste detalje, som bryder det stilrene design.

Varm sort cardigan med brune knapper

Cardigan til mænd

Dickies / 849 / Find cardigan her

“Men jeg vil jo bare gerne have en pæn og tyk cardigan, som ikke har de der sjove knapper”. Alright, så skal du ud i noget a la denne model. Det er ikke rigtigt muligt at finde de helt tykke cardigans uden de store knapper. Dog kan du længere nede finde forskellige varme cardigans til mænd, hvor knapperne har samme farve som stoffet.

Meleret mørkegrå cardigan til mænd

Cardigan til mænd

Marc O’Polo / 1195 / Find cardigan her

Marc O’Polo er om nogen kendt for at kunne levere kvalitet i en højere potens, hvorfor det ikke er nogen tosset idé at gå efter dette modehus, hvis man er interesseret i at købe en luksus-cardigan.

Stoffets grove tekstur gør den til en fin allround cardigan i forhold til de afslappede begivenheder. Det er en luksuriøs fritidscardigan, vil jeg sige. Den er god til turen i indkøbscenteret, den uformelle fødselsdag og sågar også en runde golf.

Pæn mørkeblå cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Marc O’Polo / 1195 / Find cardigan her

I helt samme bås som førnævnte hører denne pæne og afslappede cardigan også til. Høj komfort, lækker mørkeblå farve og lynlås er cardiganens USP (unique selling point – to år på skolebænken var ikke for ingen verdens nytte).

Pæn lysegrå cardigan med knapper

Cardigan til mænd

Pier One / 299 / Find cardigan her

Skal man give den sande definition af en klassisk cardigan i visuel format, må det være noget i retning af denne model. Du har den åbne hals, der går ned i et v, som overtages af velplacerede og diskrete knapper. Derudover er stoffet også relativt tyndt, hvilket er en vigtig grundpille.

Er det første gang du giver dig i kast med en klassisk cardigan, ville sådan en lysegrå ikke være noget dårligt førstevalg. Prismæssigt er det heller ikke nogen voldsom risiko at løbe.

Pæn mørkeblå cardigan med knapper

Cardigan til mænd

Pier One / 299 / Find cardigan her

Nøjagtigt samme model fra Pier One findes også i en pæn mørkeblå, som automatisk fremstår finere. Læg i øvrigt mærke til den hvide streg langs knappeåbningen og hele vejen rundt om kraven. Det ville se meget pænt ud med en enkel rundhalset t-shirt i hvid indenunder. Uha, og med et par mørkeblå chinos og helt hvide sneakers. Klassisk herremode i moderne form, når det er bedst.

Pæn og ordentlig cardigan i blå

Cardigan til mænd

GAP / 499 / Find cardigan her

Normalt er jeg meget lidt for at reklamere for GAP. Det skyldes selvfølgelig referencen fra filmen Crazy, Stupid, Love, hvor Ryan Gosling prøver at forklare Steve Carell “You are better than the GAP”.

Nå, men i hvert fald er det en ganske nydelig cardigan, som sagtens kan vises offentligt. Det vigtigste er blot, at du kan abstrahere fra det faktum, at der står GAP i nakken.

Smart cardigan med orange lynlås

Cardigan til mænd

Mads Nørgaard / 1095 / Find cardigan her

Danske Mads Nørgaard er de fleste herrer (og kvinder) sandsynligvis bekendte med. Generelt er det fornemme klude, der forlader deres fabrik, hvor denne smarte cardigan med orange lynlås agerer glimrende ambassadør. Netop denne slags subtile kontraster begejstrer mig, da en ellers klassisk og traditionel cardigan pludselig fremstår unik og anderledes.

Stilfuld sort cardigan med højhals

Cardigan til mænd

Lindbergh / 599 / Find cardigan her

Lindbergh er begyndt at blive et ret populært tøjmærke og det er der en grund til. Deres produkter er både kvalitets- og designmæssigt sammenlignelige med eksempelvis J. Lindeberg og Tiger of Sweden. Derimod er deres priser generelt en anelse lavere. Denne stilfulde cardigan til mænd er beriget med et nydeligt diskret mønster, som gør den til sin egen. Derudover kan vi også glæde os over højhalsen, der kommer en til gode gennem de kolde stunder.

Stilren cardigan af miksede grå farver

Cardigan til mænd

Lindbergh / 599 / Find cardigan her

Også fra Lindbergh, men i et lidt andet design og ikke mindst farver, finder du en stilren cardigan med et unikt miks af grå farvekoder. Det ligner lidt skærmen på det analoge tv, når der ikke er signal. Den primære for skel er dog, at støjen på denne cardigan ligger sig i horisontale linjer. Der er et eller andet eksklusivt over cardiganen, selvom de grå modeller ofte fremstår afslappede.

Stilren beige cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Harris Wilson / 659 / Find cardigan her

Det hele skal ikke gå op i mørke toner. Hvad med en cardigan til mænd i beige? Hvis cardiganen skal være udstyret med lynlås og samtidig have et stilrent design, er der gode grunde til at gå efter denne model. Læg mærke til stoffets melerede tekstur samt lynlåsen, der gemmes væk bag de to folder. Jeg vil vove at påstå, det er classy. I følgeskab med cardiganen kunne jeg finde på at vælge et par klassiske loafersbeige chinos og en enkel skjorte.

Stilren grå cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Pier One / 249 / Find cardigan her

Designet er tæt på identisk med den beige cardigan fra Harris Wilson. Den eneste forskel er sådan set, at denne stilrene cardigan til mænd er grå med en pris et godt stykke under det halve. Der vil selvfølgelig være en forskel i kvaliteten, men det er ikke meget.

Stilren marineblå cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Esprit / 699 / Find cardigan her

Gode gamle Esprit er altid i stand til at levere solide produkter, der sjældent skuffer. Esprit er lidt som en labradorhund. Man kan sgu altid stole på dem. Denne trøje er endnu et glimrende eksempel på en stilren cardigan med lynlås som har kvaliteterne til at gå med en nydelig blazer og pæne bukser.

Elegant mørkeblå cardigan med knapper

Cardigan til mænd

Esprit / 699 / Find cardigan her

Som der indledningsvist blev nævnt, kunne man scrolle længere ned, hvis man var på udkig efter en varm cardigan med knapper, der ikke skiller sig ud. Det mener jeg, at denne cardigan lever op til. Læg mærke til hvordan den fornemme mørkeblå farve formår at tilføje et eksklusivt touch til en ellers super casual cardigan.

Casual marineblå cardigan med knapper

Cardigan til mænd

Harris Wilson / 1255 / Find cardigan her

Ovenstående model fra Harris Wilson minder meget om Esprit-cardiganen. Dog er stoffet finere og mindre groft. Om du vælger det ene eller andet er sådan set udelukkende op til dine præferencer. Begge cardigans er nemlig skide pæne.

Sort plysset cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

ADPT. / 399 / Find cardigan her

Blandt de mere interessante og specielle cardigans til mænd har vi denne plyssede fyr. Trods et ellers enkelt design sikrer den plyssede feature, at cardiganen ligner overdelen til en dyr pyjamas. Og det kan jeg sådan set godt lide.

Flot hvid cardigan med lommer og knapper

Cardigan til mænd

Pier One / 399 / Find cardigan her

En flot strikket cardigan i hvid klæder enhver mand. Det kan ikke diskuteres. Derfor er denne model fra Pier One muligvis også det bedste valg, såfremt der ledes efter en tyk cardigan til mænd.

Flot mørkeblå cardigan med hætte

Cardigan til mænd

Scotch & Soda / 1195 / Find cardigan her

Godt nok er det mere reglen end undtagelsen, at cardigans til mænd ikke har hætte, men de eksisterer altså. Det er denne blå fætter et levende bevis på. Bortset fra sit attraktive design, er cardiganen særligt praktisk, da den kan fungere som overgangsjakke, når temperaturen bevæger sig op over de 10 grader.

Flot mørkegrå Michael kors cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Michael Kors / 1295 / Find cardigan her

Fordi jeg er så rar, har udvalget af cardigans til mænd i overvejende grad været præget af prisvenlige modeller. Dog vil jeg heller ikke fornærme herrerne, som sidder og venter på de dyre cardigans. Derfor var jeg også lige forbi Michael Kors og finde en lækker cardigan.

Forskellen på denne mørkegrå cardigan med lynlås og alle de andre, er den dybe skæring ved halsen. Den finder man ellers normalt kun ved cardigans med knapper. Kort sagt er det altså lidt af en unik cardigan til mænd.

Karismatisk grå cardigan med mønster

Cardigan til mænd

Denim & Supply Ralph Lauren / 1595 / Find cardigan her

Det er svært ikke at være begejstret for dette pragteksemplar af en alternativ cardigan til mænd. Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte, men lige fra mønsteret og farvevalget til stoffets rå tekstur, kan det ikke blive meget mere sexet.

Blå Ralph Lauren cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Denim & Supply Ralph Lauren / 1395 / Find cardigan her

Ralph Laurens denimafdeling laver også cardigans, der er mindre karismatiske, om end denne model bestemt ikke er kønsløs.

Klassisk blå Hilfiger cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Tommy Hilfiger / 949 / Find cardigan her

Tommy Hilfiger kan sit kram, når det drejer sig om tidløs og klassisk herremode. Sådan en blå cardigan til mænd er et fornemt eksempel herpå. Behøver jeg virkeligt nævne, at kvaliteten er i top? Nej vel.

Meleret grå cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Tommy Hilfiger / 1195 / Find cardigan her

Tommy Hilfiger er dog ikke fastlåst, hvad angår den helt klassiske herremode. Der eksperimenteres bestemt også, hvilket denne nydelige cardigan bærer præg af. Læg i øvrig mærke til cardiganens rå strikkemønster. Nammenam.

Klassisk cardigan med knapper i meleret marineblå

Cardigan til mænd

Selected Homme / 399 / Find cardigan her

Sådan kan en helt og aldeles nydelig cardigan se ud. I forhold til beskrivelsen af den klassiske cardigan tidligere i artiklen, må man sige, at cardiganen kvalificerer sig hertil.

Klassisk sort cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Hugo Boss / 1495 / Find cardigan her

Hugo Boss har både et orange og grønt mærke, som begge er mere sporty end det traditionelle black label. Dog vil jeg beskrive det grønne mærke som mest sporty. Derfor er denne sorte cardigan, trods sit ellers klassiske design, velegnet til friluftslivet, hvad end det er 18 hullers golf, campering (hvis man altså er til det) eller en frisk hiking tur.

Lang afslappet cardigan a la Big Lebowski

Cardigan til mænd

Banana Republic / 799 / Find cardigan her

Af og til falder jeg over en herretøj med en stærk reference til et eller andet, vi alle kender. Oftest er det film. Også denne gang. Du kender nemlig The Big Lebowski, hvor hans trøje har fået noget nær kultstatus. Godt nok er det slet ikke den samme trøje, men forbindelsen er der.

Stilren mørkegrå cardigan med lynlås

Cardigan til mænd

Tom Tailor / 429 / Find cardigan her

Af de 37 cardigans til mænd gemmer der sig en del modeller i nøjagtigt dette design. Derfor er der heller ikke nogen grund til at give nogen dybere beskrivelse. Tom Tailor leverer udmærket kvalitet med et prisniveau, der ligger en lille smule over Pier One.

Meleret lysegrå cardigan med lynlås og hætte

Cardigan til mænd

edc by Esprit / 399 / Find cardigan her

Som bekendt er det sjældent, at cardigans er udstyret med en hætte. Dog er der alligevel plads til en mere. Hvor den anden hættecardigan egnede sig godt som alternativ overgangsjakke, er denne model god til afslapning i hyggelige omgivelser. Jeg kunne eksempelvis godt sætte mig foran computeren i sådan en og åbne for Steam. Dog er det også tilladt at bevæge siden udenfor i den, for det er faktisk en ret nydelig cardigan.

Elegant cardigan med lynlås i grå nuancer

Cardigan til mænd

Tiger of Sweden / 1195 / Find cardigan her

Tiger of Sweden havde jeg en længere periode et anstrengt forhold til. Synes de var begyndt at falde af på den, men jeg må indrømme, at der er kommet andre boller på suppen. I løbet af det seneste år, er det næsten kun nydelige sager, der bliver lavet. Jeg har vist også været ret flittig til at fremhæve disse sager.

Det Tiger of Sweden er dygtige til, er at lave minimalistisk tøj, der som bekendt er blevet populært. Jeg synes eksempelvis, at sådan er en grå cardigan er skide lækker. Designet er enkelt, men ikke kedeligt.

Elegant cardigan med lynlås i blå nuancer

Cardigan til mænd

Tiger of Sweden / 1195 / Find cardigan her

Samme gør sig gældende med nøjagtigt samme model, bare i mørkeblå farver. Hvis ikke det var fordi, der skal spares, kunne det meget vel ligne mig at smide penge efter begge modeller.

Elegant brun cardigan med knapper

Cardigan til mænd

Selected Homme / 399 / Find cardigan her

Jeg er ikke meget for at sige det, men Selected Homme har haft held til at designe denne brune cardigan til mænd, som lægger sig helt i spidsen ift. de flotteste her i artiklen. Og så er den tåbeligt billig. Og varm.

Eksklusiv sort cardigan til mænd

Cardigan til mænd

Hugo Boss / 2195 / Find cardigan her

Det kan være svært at se den store forskel på denne cardigan og mange af de andre 36 modeller. Derfor kan det også være svært at acceptere, hvorfor prisen skal være så høj. Selvfølgelig betales der for, at der står Hugo Boss i nakken, men kvaliteten er altså også ganske uforlignelig. Medmindre dit klædeskab angribes af stædige møl, kan du se frem til mange år med sådan en cardigan om kroppen.

Bordeauxrød cardigan med lynlås og høj krave

Cardigan til mænd

Petrol Industries / 399 / Find cardigan her

Udvalget af cardigans til mænd er temmeligt begrænset ift. stærke farver. Det er meget de klassiske farver, der går igen. Dog findes der selvfølgelig enkelte imellem. Godt nok er bordeauxrød ikke kategoriseret som pangfarve, men vi kan vel godt blive enige om, at sådan en cardigan er til at få øje på.

Billig cremehvid cardigan

Cardigan til mænd

Your Turn / 199 / Find cardigan her

Cardigan nummer 36. og 37. er både artiklens billigste og klassiske. Det er Your Turn som har specialiseret sig i at lave herremode til discountpriser. Kigger man på cardiganen, er der dog ikke noget discountagtigt at spotte. Det er faktisk helt igennem klassisk og tidløst. Dog vil jeg anbefale af du fjerner det sorte logo nederst til højre. Det er ganske distraherende.

Billig blå cardigan

Cardigan til mænd

Your Turn / 199 / Find cardigan her

Meget passende er den 37. og sidste cardigan til mænd også den, der skiller sig mest ud ift. farve. Normalt holder jeg mig til en svagere nuance af blå, men der er ikke noget i vejen med en stærk kongeblå. Indenunder cardiganen kunne du meget passende vælge en stilren rullekrave.

LÆS NU:

10 lækre overgangsjakker

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube