21 Dyre Loafers til Herren med Styr på Tilværelsen

Har du styr på tilværelsen? Er det penge på kontoen? Og har du god stil?

Jamen, så er det ikke noget at rafle om. Loafers er skabt til dig. Der findes ikke mange andre sko, der kan konkurrere med det ergonomiske aspekt af et par loafers og fødderne kombineret med det æstetiske, som er årsagen til, at de mest stilede mænd i verden har dem som foretrukket fodtøj.

Tag gerne et kig på følgende outfit, som netop viser, hvorfor et par loafers ganske enkelt er svære at konkurrere med.

Samlingen af loafers er helt bevidst i den dyre ende, da jeg ikke mener, at en herre kan gå på kompromis, når det handler om at udvælge et par loafers, der skal agere prikken over i’et. Derudover er jeg som bekendt også fortaler for kvalitet fremfor kvantitet og så er jeg sådan set ligeglad med, om du blot skal have ét par billige loafers.

Der er dog ingen grund til at blive skræmt allerede nu. Der er fede loafers til omkring en tusse, og det kan jo ikke gøres meget billigere.

Klassiske loafers af mørkebrune kalvelæder

loafers herre

Crockett & Jones / 3799 / Hop til Shop

For god ordens skyld lægger jeg ud med et kongeeksempel på et par klassiske loafers, som er synonymt med perfektion. Ikke tilfældigt er det britiske Crockett & Jones, som er snedkeren bag, hvilket retfærdiggør den høje pris.

Crockett & Jones er en ikonisk skomager, der i 150 år har forsynet mænd verden over med håndlavede herresko i en kompromisløs kvalitet. Et par loafers fra Crockett & Jones kan holde hele livet, hvis du behandler dem med den respekt, de fortjener. Tag et kig på deres veludførte shoe care guide.

Mørkeblå loafers fra Crockett & Jones

loafers herre

Crockett & Jones / 3299 / Hop til Shop

Par nummer to er også fra Crockett & Jones. Her har vi fat i et par hamrende lækre loafers i en mørkeblå, som giver dem et mere formelt udtryk. Dette par loafers er ideelle til både det blå og brune jakkesæt. Blå og brun er nemlig rigtigt gode venner, når det kommer til at mikse og matche.

Heldigvis er disse loafers ikke begrænset til de formelle outfits. Du skal ikke holde dig tilbage med at kombinere dem med et par lækre shorts og en nydelig skjorte. Men husk solbrillerne.

Mørkebrune tasselloafers med lædersål

loafers herre

Santoni / 3299 / Hop til Shop

Jeg har ikke selv ejet et par loafers som disse. På en eller anden måde har de altid skræmt mig. Hvorfor? Jeg er ikke god nok til dem. Jeg fortjener dem ikke. Jeg er ikke stilet nok. Ja, det er den effekt loafers kan have på en mand.

Dertil kræver det også en usædvanlig selvtillid at gå i sådan et par et mørkebrune tasselloafers, der har semifeminine træk i form af den forhøjede hæl og spidse næse. Dog er der også nok alvorligt maskulint over det. Og navnligt hvis du sammensætter dem med et eksklusivt jakkesæt, hvor prisen ikke spiller en rolle, bare det er det bedste, der kan fås.

Ekstremt dyre loafers fra John Lobb

loafers herre

John Lobb / 8299 / Hop til Shop

Måske er du allerede træt af de her vanvittige priser, men som du kunne læse på overskriften er udvalget også henvendt til herren med styr på tilværelsen – især på den økonomiske front.

For det er helt afgørende når vi lader øjnene behage af dette par voldsomt nydelige loafers fra John Lobb, som laver nogle af verdens fineste herresko. Det er loaferens svar på Apple, men et niveau højere. Faktisk er det bedre, vi kalder dem for loaferens svar på Rolls Royce. Det passer også bedre til de britiske rødder.

Det der gør dette par så dyre, er materialerne. Vi har at gøre med, bogstaveligt talt, den fineste form for kalveskind, du kan finde. Dertil er skoen lavet med kærlige hænder af en klassisk og elegant herre med den der accent, der helt automatisk får dig til at fremstå tiltalende, velhavende og charmerende.

Elegante brune loafers fra Loake 1880

loafers herre

Loake 1880 / 2399 / Hop til Shop

Loake 1880 er blandt mine personlige favoritter, når der drejer sig om at finde et par fede loafers, som prismæssigt befinder sig på et rimeligt niveau. Faktisk indgår Loake 1880 i min samling af dyre tøjmærker, som jeg mener er pengene værd.

Denne type loafers henvender sig primært til mænd, som er halvvejs gennem 30’erne og op efter, dermed ikke sagt af en ung stilfuld herre på 24 ikke kan gå i dem. Men du ved, hvad jeg mener, ikke sandt?

Grå slip-on loafers med højt skaft

loafers herre

Santoni / 3299 / Hop til Shop

Bevidst har jeg valgt at inkludere en række forskellige loafers, da et par loafers kan være mange forskellige ting. Og helt og aldeles anderledes må dette par slip-on loafers siges at være.

Normalt har loafers ikke højt skaft, men det gør sig altså gældende her. Designet gør loaferen velegnet til et casual outfit, hvor du har et par grå chinos og en pæn hvid skjorte.

Italienske Santoni er snedkeren bag, hvorfor prisen øjeblikkeligt forsvares. Kvaliteten er exceptionel og glæden ved at eje sådan et par, kan du se frem til hver dag, når du lader fødderne glide ned i dem.

Navyblå loafers til playboyen

loafers herre

Bowhill & Elliott / 2299 / Hop til Shop

Til herren som er inspireret af Hugh Hefner, forefindes dette par loafers, som egentligt ikke fortjener den store beskrivelse. Designet er skabt til herren, som har et indgående kendskab til det gode liv.

Her taler vi stor villa i Hellerup, Rolls Royce Phantom i garagen og en smuk, slank kone. Af disse grunde kommer jeg nok aldrig til at eje et par, da jeg ganske enkelt ikke er kvalificeret til at eje dem.

Det er blot noget, jeg kan stræbe efter på den lange bane. Og derfor arbejder jeg hårdt hver dag.

Flotte loafers med espadrillos-sål

loafers herre

Castañer / 1099 / Hop til Shop

Her i starten af mine tredivere, foretrækker jeg at holde stilen mere casual end smart. Idet jeg nærmer mig den uundgåelige midlife crisis med hastige skridt, er jeg nødt til at få det sidste ud af min smuldrende ungdom.

Og dette par loafers fra spanske Castañer er én af de måder, jeg holder mig ungdommelig, men klassisk og elegant. Jeg faldt helt pladask for designet, som teknisk set ikke kan beskrives som et par loafers, da de i lige så høj grad er espadrillos. Faktisk er parret en sjov hybrid af loafers og espadrillos. Og denne blanding passer perfekt ind i min tilværelse her i Portugal, hvor vejret allerede i februar går hen og bliver sommerligt.

Lækre loafers med espadrillos-træk

loafers herre

Castañer / 1099 / Hop til Shop

Min begejstring for Castañers fortolkning af loafers er så stor, at jeg har inkluderet en håndfuld variationer af samme design. Selv har jeg bestilt førnævnte par, da jeg har en svaghed for beige og lyse brune toner.

Her har du de unikke loafers i en eksklusiv brun, som faktisk kunne være oplagt at kombinere med et sommerligt jakkesæt. Kan du forestille dig et luftigt jakkesæt af hør?

Marineblå Castañer loafers

loafers herre

Castañer / 1099 / Hop til Shop

Jeg ved ikke hvorfor, men sko i denne marineblå/mørkeblå farve giver helt automatisk et eksklusivt og formelt touch. Det der gør denne kombination af sivsålen og det mørkeblå ruskind så unikt er, at du har to ekstreme kontraster.

Og det gør dem til en fremragende og trofaste sko til en lang og varm sommer med masser af rosé.

Håndsyede Castañer loafers til sommeren

loafers herre

Castañer / 1099 / Hop til Shop

Beklager at måtte inkludere alle disse varianter, men jeg kan ikke dy mig. Faktisk havde jeg foretrukket dette par, men fordi jeg bor i Portugal kan jeg ikke bestille dem direkte fra Care of Carl.

Så da jeg ledte efter steder online, der sender hertil, måtte jeg hurtigt sande, at disse modeller fra Castañer er voldsomt populære. Denne model er allerede komplet udsolgt, hvor samme gør sig gældende for de andre i mere eller mindre samme omfang. Jeg overvejede at gå så vidt at bestille dem til mine forældre i Esbjerg og så sende dem hertil, men 350 kroner i forsendelse blev lige pebret nok. Nu venter jeg på den beige udgave, som jeg simpelthen ikke kan vente på!

Skriv gerne en kommentar med din holdning til denne spændende hybrid. Er du fan?

Håndlavede tasselloafers fra Crockett & Jones

loafers herre

Crockett & Jones / 3999 / Hop til Shop

Crockett & Jones laver herresko lige fra derbys og brogues til støvler og loafers. Og mens de er hårdkogte specialister i alle kategorier, er deres loafers i en klasse for sig. Her har vi et par håndlavede loafers, som har de hersens frynser hængende. Det er sikkert ikke alle, der bryder sig om dem, men ingen kan komme udenom, at sådan et par loafers repræsenterer elegance og sofistikation på ypperste niveau.

Sommerlige loafers i brun ruskind

loafers herre

TOD’S / 3299 / Hop til Shop

TOD’S er mit all-time favoritmærke. Jeg ejer mere end 15 par TOD’S sko og kan med andre ord ikke få nok. TOD’S har gennem de seneste fem år udviklet sig helt enormt, hvad angår deres kollektioner. Det er ikke lang tid siden, at deres udvalg primært bestod af deres ikoniske driving shoes, som i øvrigt er dem, jeg har købt flest af.

I dag ser det helt anderledes ud. Selvfølgelig har TOD’S stadig deres formidable udvalg af klassiske driving shoes, men det der i dag dominerer er deres mange finurlige designs, som konsekvent ligger sig imellem de klassiske modeller.

Hvordan beskriver vi ovenstående model? For det er jo ikke et par klassiske loafers i nogen forstand. Men det har stadig elementer derfra, samtidig med at der er elementer fra sejlerskoen. Og denne form for innovation, der ikke taber grebet om den klassiske elegance, er jeg meget betaget af.

Sporty loafers i ruskind fra TOD’S

TOD’S / 3299 / Hop til Shop

Som tidligere nævnt, har jeg en svaghed for beige og lysebrune sko. Derfor har jeg også været på nippet til at købe dette par, men af og til må man vælge fra, hvorfor jeg i stedet købte modellen fra Castañer.

Sporty marineblå loafers fra TOD’S

loafers herre

TOD’S / 2999 / Hop til Shop

Endnu et eksempel på TOD’S finurlige designs er dette par sporty loafers, som på mange måder ikke rigtigt er loafers. Det er mindst lige så meget espadrillos over dem, men i virkeligheden er det ikke så vigtigt at putte dem i båse.

Det afgørende er, at man har en connection med dem. At man kan se sig selv spadsere rundt i sommervarmen og føle sig herligt til mode – pun intended.

Designet er ret eksklusivt og fordelen ved dette par er, at de på mange måde er universelle, hvad angår sammensætningsmuligheder. Jeg ville ikke have noget problem med at kombinere dette par med et jakkesæt ej heller et sommeroutfit med hawaii skjorte og farverige shorts.

Sporty beige loafers fra TOD’S

loafers herre

TOD’S / 2999 / Hop til Shop

Naturligvis findes selvsamme model også en nydelig beige udgave, som du nok kan regne ud betager mig. Her må jeg dog holde hovedet koldt, så jeg ikke smider hele sommerferiebudgettet efter sko med den konsekvens, at sommerferien ender med at blive en forlænget weekend i Lalandia.

Klassiske blå loafers af ruskind

loafers herre

Aurlands / 2499 / Hop til Shop

Aurlands har du garanteret ikke hørt om, vel? Aurlands er rent faktisk en norsk skomager, som går helt tilbage til starten af 1900-tallet. Grundprincipperne bag den norske skomager er at lave flotte skodesigns af høj kvalitet.

Og her er vores nordiske naboer ikke gået galt i byen. Kvaliteten er sammenlignelig med engelske Crockett & Jones, men du slipper for at betale lige så meget af den enkle årsag, at Aurlands ikke har have internationale renommé.

Klassiske brune Paul Smith loafers

loafers herre

Paul Smith / 2199 / Hop til Shop

Paul Smith fortjener ikke yderligere introduktion. Det er et husholdningsnavn, som vi alle forbinder med eksklusiv mode til dem, der vil have det bedste. Det jeg godt kan lide ved Paul Smith er, at deres priser ikke er latterligt høje.

Jeg har i mange år gået i Paul Smith skjorter og sko, hvorfor jeg også ved, at kvaliteten er fornem. Jeg har sågar stadig fine skjorter fra starten af 2010’erne. Desværre har min krop udvidet sig, således at jeg ikke længere kan kravle i dem. Jeg arbejder på at lave om på dette.

Brune ruskindsloafers fra Crockett & Jones

loafers herre

Crockett & Jones / 3299 / Hop til Shop

Hvis du har læst hele vejen hertil, har du allerede et indgående kendskab til britiske Crockett & Jones. Der er ingen tvivl om, at deres målgruppe er mænd i aldersgruppen +50. Min far går eksempelvis altid rundt i loafers som dette par – i øvrigt gerne fra Crockett & Jones, som er et hans yndlingsskomagere.

Hvis jeg skulle gå i dette par, ville jeg kombinere dem med et par beige chinos, hvid skjorte og beige blazer. Det bliver ikke ret meget mere elegant!

Brune Crockett & Jones loafers med frynser

loafers herre

Crockett & Jones / 3999 / Hop til Shop

Sømmet i Crockett & Jones kisten kommer i form af disse loafers, som er født i den dyreste nuance af brun, som er den direkte konkurrent til mørkeblå. Disse to farver kan bare et eller andet magisk. Den brune ruskind oser af elegance og eksklusivitet.

Hvis du drømmer at være klædt lige så elegant som italienske mænd fra Milan, er det denne model, du skal investere i. Det fede ved et par tasselloafers er, at du kan skeje ud på den måde, at du kan kombinere et blåt jakkesæt med en vild skjorte i pangfarver. Det behøver ikke være konservativt og kedeligt. Slå dig løs!

Eksklusive loafers til jakkesættet

loafers herre

Loake 1880 / 2399 / Hop til Shop

Vi slutter af med et par eksklusive loafers, der agerer symbol på hvad et par klassiske og elegante loafers i virkeligheden er. Loafers er en sko, der henvender sig den stilfulde herre, der ved, hvad han vil have. Herren som går op i sin tilstedeværelse og som ved, hvad hvor vigtigt førstegangsindtrykket er. Og det er netop her at et par lækre loafers kommer til sin ret ligesom resten dit outfit.

Det egentlige spørgsmål er således blot, hvilke loafers passer bedst til dig?

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!