I øjeblikket befinder vi os i perioden, som jeg kalder for højsæsonen for blazere. Det hænger sammen med, at temperaturerne er perfekte på den led, at det ikke er nødvendigt at have en jakke på udover blazeren. Samtidig bliver det heller ikke for varmt med blazeren, hvilket jo er tilfældet henover sommeren. I hvert fald når vi har en sommer, der ikke er lige så håbløs som dette års udgave. Samtidig er der også en eller anden dejlig parallel mellem de falmende træer og det at have en lækker blazer på.

Jeg har samlet 20 lækre blazere til efteråret. De er alle forskellige fra hinanden, men viften af farver og nuancer er relativt begrænset. Det vil nemlig hurtigt gå op for dig, at udvalget ikke tæller meget mere end grå og blå med enkelte undtagelser. Særligt grå er den helt store farve op til efteråret 2015, men det gør bestemt ikke noget. En grå blazer indgår nemlig glimrende med de fleste outfits, samtidig med at en grå blazer tillader herren at tilføje outrerede elementer til både fodtøjet, bukserne og skjorten.

Elegant mørkeblå blazer
lækre blazere til efteråret

Bugatti / 1595 / Find blazeren her

Dog starter vi ud med en nydelig blå blazer fra verdens dyreste bilmærkes navnebror. Vi har at gøre med en klassisk blå blazer, som er komplementeret af en hvid syning langs reversen samt forlommerne. Det tilføjer blazeren en smule spraglethed, men ikke desto mindre er blazeren stadig velegnet til daglige gøremål. Min personlige anbefaling ville være at sætte denne blazer i forlængelse af et par jeans og elegante brune sko. Vælg selv skjorten!

Grøn blazer til gallafesten

lækre blazere til efteråret

Noose & Monkey / 1495 / Find blazeren her

En grøn blazer tænker du sikkert? Og så er blazeren ovenikøbet af velour? Jep, men det er også derfor, at blazeren primært er velegnet til gallafesten, juleaften og lignende begivenheder. Dog må vi ikke glemme at sætte pris på blazeren. Det er nemlig en fremragende nuance og samtidig oser blazeren af høj kvalitet, men til en pris der er cirka 3-4 gange lavere end hvad denne slags blazer normalt koster. Og så er kvaliteten stadig i top.

Formel mørkeblå blazer

lækre blazere til efteråret

Tiger of Sweden / 2595 / Find blazeren her

Tiger of Sweden har tilsyneladende knækket koden på den perfekte blazer, som alle mænd bør eje. Der er selvfølgelig tale om denne nydelighed, som ganske enkelt er perfekt. Jeg har selv en blazer identisk med denne, og den følger mig overalt. Det er rent faktisk den eneste blazer, jeg i øjeblikket har med mig rundt, da jeg lever i en kuffert. Godt nok er blazeren relativt formel, men alt afhængig af hvad du sammensætter den med, vælger du selv, hvor formel den skal fremstå.

Elegant blå blazer

lækre blazere til efteråret

Tiger of Sweden / 2195 / Find blazeren her

I meget skarp konkurrence finder du en tilsvarende model med ovenstående, men i en mere kornet og i øvrigt lysere blå. Fremfor at kalde denne blazer formel, vil jeg hellere kalde den elegant. Den nemlig langt mere elegant end den er formel, forstået på den måde, at den passer fremragende ind i en casual konstellation.

Karamel beige blazer

lækre blazere til efteråret

Banana Republic / 1995 / Find blazeren her

Banana Republic har efterhånden eksisteret i lang tid. Jeg har været bekendt med deres kollektioner siden 2009, hvor jeg første gang rendt ind i dem i New York, hvor de har deres flag ship store. Egentligt er jeg aldrig blevet ramt af en forelskelse, men alligevel har jeg altid haft en vis respekt for deres brand.

Marineblå Ralph Lauren blazer

lækre blazere til efteråret

Polo Ralph Lauren / 3695 / Find blazeren her

Ralph Lauren er nok mit all time yndlings modehus. Det er synonymt med klassisk herremode, kvalitet, design, og sådan kan vi fortsætte. Derfor kan du også regne ud, at en model som denne eksklusive marineblå blazer er et home run af et køb. Læg i øvrigt mærke til at blazeren blot har en enkelt knap omend i guld. Classy!

Eksklusiv marineblå blazer

lækre blazere til efteråret

J. Lindeberg / 2895 / Find blazeren her

Apropos eksklusiv blazer kan vi passende rette blikket mod denne luksuriøse sag fra svenske Lindeberg. Der hvor jeg bliver behageligt tilfredsstillet er det øjeblik, hvor mine øjne rammer den nydelige og kornede marineblå. Det er næsten som om, at blazeren er skabt af mig selv. Skulle jeg designe en kornet marineblå blazer, ville den nemlig se nøjagtigt lige således ud.

Billig marineblå blazer

lækre blazere til efteråret

Kiomi / 849 / Find blazeren her

Jeg har ad flere omgange prædiket, at en blazer skal være præget af dybdegående kvalitet. Det står jeg sådan også ved, men da jeg også er bekendt med, at mine læsere favner bredt rent alders- og pengepungsmæssigt, bør dette udvalg også tælle et par muligheder, der er til at betale. Dog har jeg nøjsomt valgt modeller, som stadig opretholder et pænt niveau af både kvalitet og design.

Rå blazer i grå

lækre blazere til efteråret

Cinque / 1595 / Find blazeren her

Normalt er blazere rene, pæne, fine, nydelige og en masse flere adjektiver. Dog findes der også blazere, som adskiller sig fra denne gruppe. Sådan en model har Cinque eksempelvis skabt i form af ovenstående rå grå blazer. Sådan en blazer henvender sig bedst til et hverdagsoutfit på kontoret, hvor dresscode ikke er alt for formel.

Sort rå blazer

lækre blazere til efteråret

Cinque / 1595 / Find blazeren her

Cinque laver også tilsvarende rå blazer i sort. Så er spørgsmålet bare om det skal være den ene eller anden. Personligt har jeg svært ved at se forskel, men jeg er også farveblind.

Kornet grå blazer

lækre blazere til efteråret

Noose & Monkey / 1395 / Find blazeren her

Der er som sagt en del grå blazere på menuen. En af de mere outrerede udgaver er denne kornede grå blazer med en revers i en rå blå farve. Derudover har blazeren også kun en enkelt knap. I det hele taget er det en genial blazer til herren, der godt kan lide at kombinere tøjdele, der ikke kommer fra den traditionelle skuffe.

Mørkegrå blazer med tre knapper

lækre blazere til efteråret

Napapijri / 1995 / Find blazeren her

Norske Napapijri interesserer sig ikke specielt meget for den klassiske herremode, hvorfor det er atypisk at se en blazer de breddegrader. Dog har modehuset tilsyneladende en evne til at slippe ganske pænt afsted med det, for den mørkegrå tre-knappede blazer er gennemført og hamrende elegant.

Sort formel blazer

lækre blazere til efteråret

Esprit / 999 / Find blazeren her

Esprit har efterhånden være et toneangivende mærke i lang tid. Okay, måske ikke toneangivende, men Esprit har vi altid forbundet med god stil og glimrende kvalitet. Dette image er Esprit fortsat i stand til opretholde og når man tager et kig på denne blazer, forstår man hvorfor. Af de billigere blazere finder du nok ikke en bedre model. Det er en kanon allround sort blazer, du kan bruge til de fleste begivenheder.

Klassisk grå Bertoni blazer

lækre blazere til efteråret

Bertoni / 1495 / Find blazeren her

Bertoni laver nogle af de bedste blazere på markedet ud fra et value-for-money perspektiv, men ikke forstået på den måde, at det er et eller andet produkt a la Ecco. Bertoni er hipt og deres designerteams har om nogen fingeren på pulsen. Det er også derfor, at jeg selv kaster penge efter deres blazere. Det fungerer og kvaliteten er sammenlignelig med modeller fra 3-4k-klassen.

Mørkegrå Tiger of Sweden blazer

lækre blazere til efteråret

Tiger of Sweden / 2595 / Find blazeren her

Tiger of Sweden kan godt kalde sig kongen af markedet for mainstream blazere i luksusklassen. De har topkandidater til hvilket som helst design og sjældent er der en finger at sætte. Står du derfor og mangler en mørkegrå blazer i topklassen, som samtidig er til at betale, har du den her.

Kornet mørkegrå blazer

lækre blazere til efteråret

Ben Sherman / 1595 / Find blazeren her

Dog ville jeg vente med at købe den klassiske mørkegrå blazer og i stedet rette blikket mod de kornede modeller. Den mørkegrå blazer kan nemlig også se sådan her ud. Spørger du mig, mener jeg at denne model er den rigtige at vælge. Den er tidsvarende og langt fra ordinær.

Klassisk grå blazer

lækre blazere til efteråret

Tiger of Sweden / 2195 / Find blazeren her

Og lige nøjagtigt derfor tæller Tiger og Swedens blazerportefølje selvfølgelig også sådan en model, der læner sig op ad sådan et udseende. Her har du nemlig en klassisk grå blazer, men hvor den kornede tekstur dominerer på diskret vis. Uhh, hvor er det pænt.

Billig grå blazer

lækre blazere til efteråret

Pier One / 599 / Find blazeren her

Den billigste blazer du finder af de i alt 20 lækre blazere til efteråret, er denne model fra Pier One. Jeg har talt varmt om Pier One et par gange, da jeg nemlig selv har testet deres produkter og dermed kan stå inde for kvaliteten. Altså kan du her få en nydelig grå blazer til en pris, der sådan set ikke kan blive lavere. Rækker dit budget ikke til en blazer i tusindkronersklassen er der ikke meget at rafle om. Du skal have denne her!

Spraglet grå blazer

lækre blazere til efteråret

Desigual / 1495 / Find blazeren her

Af alle de 20 blazere til efteråret vinder ovenstående model prisen for stærkeste element af gøgleri. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro eller tænke. Men det er ikke nødvendigvis negativt. Sådan en blazer ville være fremragende til det helt tilbagelænede outfit. Blazeren henvender sig særligt godt til kunstnertypen, der går i Maartens-støvler og ryger rød Cecil. Dog behøver du ikke være helt så outreret for at kunne hoppe i den, men prøv alligevel at være kreativ.

Afslappet grå blazer

lækre blazere til efteråret

Anerkjendt / 699 / Find blazeren her

Apropos den afslappede kunstnertype, sluttes der af med en ganske alternativ blazer, jeg vil kalde en hybrid af en morfar-sweater og blazeren som vi kender den. Resultatet er tilfredsstillende. Blazeren er selvfølgelig ikke oplagt til de finere begivenheder, men derimod kan du bruge den som hverdagsklud på dage, hvor du normalt aldrig ville have en blazer på. Sådan en blazer fortjener enhver herregarderobe, når jeg egentligt lige tænker over det.

LÆS NU:

10 slim fit blazere til stilbevidste mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!