Efteråret ligger på lur og derfor drejer det sig i denne omgang om en pæn håndfuld fede Chelsea boots til mænd. Du ved helt sikkert godt, hvad et par Chelsea boots er.

Ikke sandt? Om ikke andet genkender du garanteret udseendet.

Chelsea boots er klassisk elegance, når det er bedst. Samtidig er det også praktisk fodtøj, der faktisk kan stå igennem en god portion af, hvad det danske vinterhalvår normalt har at byde på.

Hvornår skal man gå i chelsea boots?

Det er et godt spørgsmål, men egentligt er der ikke nogen facitliste. Dog fungerer Chelsea boots særdeles godt i et business casual outfit.

Forestil dig et af de syv nedenstående Chelsea boots sammen med et par lækre jeans, en hvid skjorte og en raffineret blazer.

Det spiller.

I det hele taget er Chelsea boots et fint alternativ til de klassiske brune herresko. Og særligt når vejret begynder at blive dårligere i takt med efterårets indmarch.

Som nævnt indledningsvist bydes der på 28 fede Chelsea boots til mænd, men prisniveauet er ganske varierende. Med andre ord bydes der både på Chelsea boots i den høje og lave ende af prisskalaen. Og selvfølgelig også midt imellem.

Cognacbrune chelsea boots i læder

fede chelsea boots til mænd

Giorgio 1958 / 1995 / Find støvlerne her

Mig bekendt er der ikke meget, der kan slå eksklusivt og cognacbrunt kvalitetslæder. Og slet ikke i en konstellation som denne fra italienske Giorgio 1958.

Et par chelsea boots i dette materiale, farve og kvalitet er et statement. Et statement der cementerer dine værdier. Værdier der bygger på kvalitet og kvantitet og ikke mindst fremragende design.

Blå chelsea boots
fede chelsea boots til mænd

Doucal’s / 2195 / Find støvlerne her

Doucal’s er et italiensk modehus, jeg først er blevet bekendt med fornyligt. Doucal’s specialiserer sig i fodtøj til herrer kombineret med et design, der tager udgangspunkt i et unik og alternativt grundlag dog uden at ignorere den klassiske herremode.

Dette par er et godt eksempel på, hvordan de formår at skabe nogle produkter, der ikke hænger på træerne. Parret har det klassiske chelsea boot design, men i en blå med tre forskellige nuancer, hvor den dominerende mørkeblå sikrer, at støvlen kan bruges sammen med både jeans, chinos og sågar jakkesæt.

Mørkebrune chelsea boots

fede chelsea boots til mænd

Doucal’s / 2195 / Find støvlerne her

Dog er Doucal’s også i stand til at lave klassisk ekvipering uden hokus pokus.

Her er det et par klassiske chelsea boots i en nydelig mørkebrun, der komplementeres pænt af den chokoladebrune sål. Brune Chelsea boots er altid en sikker vinder, da man bogstaveligt talt aldrig går galt i byen. Med et sådan par om fødderne kan du nyde godt af både høj komfort og et flot design.

Klassiske sorte chelsea boots i læder

fede chelsea boots til mænd

Tommy Hilfiger / 1295 / Find støvlerne her

Chelsea boots er blevet så populære og udbredt blandt mænd, at selv Tommy Hilfiger er hoppet med på bølgen. Normalt laver Hilfiger ellers ikke lignende fodtøj. Om ikke andet i så høj grad i hvert fald.

Med andre ord er det et vidnesbyrd på, at chelsea boots er særdeles attraktivt fodtøj til mænd.

Personligt ville jeg aldrig vælge et par chelsea boots i sort, men vi kan ikke lave om på, at chelsea boots i sort læder er klassisk elegance fra snude til hæl.

Lysebrune chelsea boots

fede chelsea boots til mænd

Zign / 649 / Find støvlerne her

Som lovet tæller de syv fede Chelsea boots til mænd også et par eller to, der er til at have med at gøre prismæssigt. Blandt andet har Zign lavet dette nydelige par lysebrune Chelsea boots.

Der kan ikke rigtigt sættes en finger nogen steder. Det ser godt ud og eneste forskel på dette par og et par Giorgio 1958 er fin kvalitet versus rigtig fin kvalitet.

Dette par skal nok holde et pænt stykke tid, for Zign leverer som sagt fin kvalitet, men levetiden er selvsagt ikke den samme som et par til 3-4 gange prisen.

Mørkeblå chelsea boots

fede chelsea boots til mænd

Zign / 649 / Find støvlerne her

Zign har et pænt udvalg af Chelsea boots i forskellige farver. Hvis jeg skulle vælge, ville valget falde på dette hamrende pæne par, der forkæles af en dyb havblå, som efterlader et eksklusivt indtryk.

Brune chelsea boots med pyntesøm

fede chelsea boots til mænd

Jeffery West / 2095 / Find støvlerne her

Hvis et par chelsea boots i det traditionelle og klassiske design bliver en kende for ordinært, er der råd for det. Det spraglede modehus, Jeffery West, er altid god for en innovativ fortolkning af et ellers klassisk design.

Jeg har efterhånden ad flere omgange givet udtryk for min begejstring for herresko med pyntesøm. Og pyntesøm må man sige dette par har.

Derfor er jeg også forelsket, om end man kan argumentere for det er liiige i overkanten. Der findes formentligt argumenter herfor, men der skal ikke lyde noget vrøvl herfra, hvis læseren begiver sig ud i et køb. Det er outreret, men alligevel klassisk og elegant.

Tør du?

Brune Tom Ford chelsea boots af kernelæder

fede chelsea boots mænd

Tom Ford / 9600 / Find støvlerne her

Du kender garanteret Tom Ford. Hvis ikke, kunne det være hyggeligt at besøge dig på månen, hvor jeg passende kunne fortælle et par ord om netop denne designer.

Tom Ford er nemlig blandt verdens allerhotteste tøjmærker, hvor design, kvalitet og feel går op i en højere enhed.

Det kan også ses på prisen, for skal du eje dette par brune chelsea boots af kernelæder, skal du have tæt ved 10k op af lommen.

Det er ret mange penge, men sådan et par holder formentligt også på den gode side af ti år.

Casual matblå chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Bottega Veneta / 4400 / Find støvlerne her

Bottega Veneta er, ligesom Tom Ford, et brand, der ikke er til at spøge med. Det er i hvert fald en dum idé at undervurdere deres mange designeres unikke talent til at skabe herremode, der forener kreativitet og klassiske elegance.

Sådan et par matblå chelsea boots med lys sål er glimrende til hverdagsbrug det meste af året. Faktisk er det kun om sommeren, hvor det bliver lige varmt nok om fusserne.

Omvendt kan det også blive en anelse køligt, hvis kong vinter banker på.

Eksklusive Berluti chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Berluti / 12135 / Find støvlerne her

Det kan stort set ikke blive finere, hvorfor det heller ikke er nogen overraskelse, at Berluti er afsenderen. Italienske Berluti er nemlig synonymt med klassisk herremode på ypperste niveau.

De betragter ikke deres varer som praktisk beklædning. Det er kunst. Alle deres produkter er lavet med hænderne og af materialer, der kræver exceptionel ekspertise at udvinde.

Får du fingrene i sådan et par chelsea boots, må du gøre mig den tjeneste at passe enormt godt på dem. Ikke noget med sene byture på Gothersgade, fordi drengene holder shotsgilde.

Keep it classy.

Lysebrune chelsea boots fra Acne

fede chelsea boots mænd

Acne / 3570 / Find støvlerne her

Acne har lavet et par lysebrune chelsea boots, og de ser således ud. Hvad synes du?

I modsætning til de fleste andre chelsea boots, er den elastiske åbning trekantet i stedet for rektangulær (se næste par for eksempel).

Grunden til at støvlerne er en anelse dyrere, end hvad Acne normalt koster, er selvfølgelig materialet, som er eksklusivt ruskind. What’s not to love?

Brune Saint Laurent chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Saint Laurent / 5170 / Find støvlerne her

Nu bliver det spændende. Der er nemlig Saint Laurent på menuen, og skulle du være i tvivl, er Saint Laurent et af verdens mest anerkendte brands i øjeblikket. Det er også blandt mine personlige favoritmærker.

Der hvor Saint Laurent udskiller sig, er ved at have produkter, som ikke ligner hinanden over hele linjen, hvilket til tider gør sig gældende for eksempelvis Louis Vuitton og Gucci.

Saint Laurent har så at sige flere fingre på pulsen end de andre. Umiddelbart kunne jeg ikke komme i tanke om et par allround federe chelsea boots end sådan et brunt par.

Sorte Saint Laurent chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Saint Laurent / 5170 / Find støvlerne her

Og ved du hvad? Du kan også få modellen i en klassisk sort udgave, hvor sålen til gengæld adskiller sig med sin brune semitransparente gummisål.

Normalt er jeg ikke kæmpe fan af sorte sko, men når den sorte farve ledsages af en god kontrast, bliver det ofte rigtigt lækkert.

Stilrene mørkegrå chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Common Projects / 3125 / Find støvlerne her

Egentligt betegnes kul som værende sort, deraf kulsort, men i mine i øvrigt farveblinde øjne, er det mere mørkegråt end sort.

Nå, men det skal heller ikke komme an på det. Sagen er nemlig den, at Common Projects er sluppet rigtigt godt afsted med dette par, som eksempelvis ville gøre sig glimrende til et par mørkegrå chinos og en klassisk hvid t-shirt, selvfølgelig med rund hals.

Kan du ikke lige se det for dig?

Beige chelsea boots af ruskind

fede chelsea boots mænd

Common Projects / 3200 / Find støvlerne her

Beige er en farve, man simpelthen ikke kan blive træt af. Det betyder dermed også, at du med dette par om fødderne heller aldrig vil blive træt af at kigge ned på jorden.

Læg mærke til hvordan modellen udmærker sig med sit stilrene design fra hæl til tå. Nøj, hvor er de egentligt pæne.

Petroleumsgrønne chelsea boots af ruskind

fede chelsea boots mænd

R. M. Williams / 3640 / Find støvlerne her

Til tider er det problematisk for mig at sætte den rigtige farve på det produkt, jeg fremhæver. Først var jeg nemlig overbevist om, at dette par i øvrigt skide elegante chelsea boots var matblå, men de viser sig åbenbart at være petroleumsgrønne.

Egentligt er det også skide ligegyldigt, for designet er fantastisk behageligt at kigge på. Jeg er særligt begejstret for den måde, de brune toner komplementerer hinanden på.

Blå Paul Smith chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Paul Smith / 2195 / Find støvlerne her

Gode gamle Paul Smith har gjort klar til efteråret med dette par nydelige marineblå chelsea boots.

Interessant er det at bemærke, hvordan de har valgt at kombinere blå og sort, som ellers klandres for ikke at arbejde særligt godt sammen.

Denne holdning deler jeg dog ikke. Vælges en flot marineblå kan det blive rigtigt pænt at se på. Det er i øvrigt også derfor, at jeg synes et blåt jakkesæt snildt kan akkompagneres af et par sorte brogues og en sort skjorte.

Billige grå Pier One chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Pier One / 499 / Find støvlerne her

I den lave ende af prisskalaen finder vi som altid et fornuftigt alternativ fra Pier One.

Som du kan se, behøver et par chelsea boots ikke koste det hvide ud af øjnene. Måske får du ikke premium kvalitet, men selve designet er ganske premium, hvis du spørger mig.

Unikke grå chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Bugatti / 549 / Find støvlerne her

Bugatti, nej det er ikke bilmærket, har ligeledes et prisvenligt alternativ i form af denne unikke model, som på fornem vis kombinerer en dominerende grå med subtile farvedetaljer ved sål og elastik.

Jeg synes, at det er en ret fed støvle, men ville nok helst være Bugatti teksten foruden.

Afslappede brune chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Vagabond / 999 / Find støvlerne her

En ny trend inden for chelsea boots jeg har bidt mærke i, er denne ret interessante hybridudgave, hvor det formelle er mikset med det afslappede.

Faktisk minder modellen mest af alt om et par sneakers, der gerne vil prøve livet som støvle.

Casual sorte chelsea boots med gummisål

fede chelsea boots mænd

Wood Wood / 1995 / Find støvlerne her

Danske Wood Wood har også et godt bud på et par alternatiev chelsea boots, hvor dette design tiltaler mig endnu mere end modellen fra Vagabond.

Det skyldes helt sikkert, at det sorte læder mødes af en lys kontrast lidt apropos det, som vi talte om tidligere i artiklen.

Stilrene chokoladebrune chelsea boots

fede chelsea boots mænd

Hackett / 1895 / Find støvlerne her

Ved et hurtigt øjekast kunne det godt ligne en plade Marabou, hvor der har været mus på besøg.

Selvom det ikke er tilfældet, er det alligevel svært ikke at blive en smule lækkersulten. Om ikke andet så bider det i hvert fald lidt i shoppinggenet for at udvide fodtøjskollektionen.

Hvad siger du?

Rå chelsea boots af læder

fede chelsea boots mænd

Sneaky Steve / 1195 / Find støvlerne her

Er du til herremode, hvor der spilles på de rå tangenter? Hvad end svaret er ja eller nej, er der god grund til at overveje denne løsning fra Sneaky Steve.

Selvom skoen er rå, betyder det nemlig ikke, at du også skal gå i hullede bukser og slidte denimskjorter.

Et par almindelige velvaskede jeans og en basic t-shirt ville se glimrende ud.

Klassiske sorte chelsea boots med pyntesøm

fede chelsea boots mænd

Giorgio 1958 / 1695 / Find støvlerne her

Fordelen ved et par helt sorte chelsea boots er, at du kan bruge dem dem med et par almindelige chinos med t-shirt, men også et veldrejet jakkesæt. Faktisk er det ganske almindeligt at sammensætte chelsea boots med jakkesæt.

Er hensigten at bruge dem med et jakkesæt, gør du klogt i at vælge et par a la denne model, hvor du har omtalte pyntesøm. Det hænger bedre sammen, da dine jakkesætsbukser går et stykke ned over toppen af støvlerne.

Stilrene brune chelsea boots fra Giorgio 1958

fede chelsea boots mænd

Giorgio 1958 / 1595 / Find støvlerne her

Giorgio laver naturligvis ikke kun sorte chelsea boots. Også de brune af slagsen forlader fabrikken i Italien.

Blandt de brune modeller finder du eksempelvis denne klassiske lækkerbisken, som fremstår lettere slidt. Det kan du enten bryde dig godt om eller bryde dig ikke så godt om.

Faktum er dog, at uanset hvilke chelsea boots du køber, kan du være helt sikker på, at de bliver slidt før eller siden.

Hvorfor ikke være på forkant? Så gør det sikkert også mindre ondt, når du ufrivilligt forvolder dem skade.

Klassiske cognacbrune chelsea boots af læder

fede chelsea boots mænd

Magnanni / 2595 / Find støvlerne her

Efter min mening bliver det ikke ret meget smukkere end et par eksklusive brune chelsea boots støbt i det fineste koskind, der findes. Okay, måske ikke bogstaveligt talt, men det er nok tæt på.

Jeg er særligt begejstret for læderets glans, der sikrer, at ingen i gadebilledet går glip af det behagelige syn.

Elegante brune chelsea boots med pyntesøm

fede chelsea boots mænd

Base London / 1195 / Find støvlerne her

Jeg har ad flere omgange bifaldet de klassiske brune brogues, hvorfor jeg naturligvis også er nødt til at tale pænt om støvleudgaven.

Det er jo sådan set bare et par brogues med vokseværk. Er du ikke så dygtig til det med at binde snørebånd, har du endnu et godt salgsargument.

Farverige chelsea boots til den farverige person

fede chelsea boots mænd

Melvin & Hamilton / 1485 / Find støvlerne her

Rosinen i pølseenden er en farverig af slagsen. Den primære årsag til at støvlen har gjort sig fortjent til en plads i mængden, er selvfølgelig, at den er så alternativ, at det giver anledning til latter.

Med mindre der er tale om en sjov udklædningsfest, skal du heller ikke regne med at se mig i sådan et par.

Men hvis du har en ekstra farverig personlighed, er det sikkert noget for dig. Du skal ikke høre et ondt ord herfra i hvert fald.

LÆS NU:

22 fede støvler til mænd

FØLGER DU STAY CLASSY VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden, hvor vi filmer alle vores oplevelser, som kan være alt fra fænomenale Airbnb’s vi bor i, uendeligt smuk natur, fornemme restaurantbesøg til eksotiske strande og i det hele taget alt dét, der har med det gode liv at gøre.

Hvis du kan lide videoen, må du meget gerne subscribe på YouTube.