14 sixpence til mænd – klassisk og nydeligt

14 sixpence til mænd – klassisk og nydeligt

Forleden sad jeg og tænkte over hvilke typer hovedbeklædning, der er acceptable for mænd. Konklusionen er naturligvis udelukkende baseret på mine egne holdninger, hvorfor der nok er en god håndfuld af hatteelskere rundt omkring i Danmark, der er uenige med mig, så i stedet for at fokusere på uacceptabel hovedbeklædning, synes jeg, at vi skal fokusere på den acceptable.

Denne artikel indeholder 14 sixpence til mænd. En sixpence er klassisk og nydelig, men på mange måder er det en uddød  form for ekvipering. Man ser i hvert fald ikke mange i gadebilledet og af samme grund, skriver jeg denne artikel. Det er på tide at den klassiske mand, finder sin sixpence frem, og hvis ikke den er at finde nogen steder, har jeg ganske bekvemt samlet 14 af slagsen nedenfor.

I forhold til sammensætning af en sixpence og sit generelle outfit, så er der naturligvis mange muligheder. Man kan tilføje sin sixpence til det afslappede outfit med jeans og sweatshirt og man kan tilføje den til blazer og skjorte. Den største udfordring i forhold til at gå med sixpence er at vænne sig til at se sig selv med den.

Sådan har jeg i hvert fald selv haft det, når jeg pludselig kommer i et sixpence-mode, men ingen ko på isen. Efter to-tre dage føler man sig mere tilpas end før. Hvis du er helt blottet for fantasi, kan du med rette suge lidt af følgende inspiration til dig.

Ternet sixpence i mørkebrun

sixpence til mænd

Bailey of Hollywood / 399 / Find den her

En ternet sixpence i mørkebrun er blandt de mest gængse design, når det kommer til en god gammeldags af slagsen. Det er klassisk elegant og sådan en sammensætning af tern og brune nuancer åbner dørene for hvad du kan kombinere den med. Man kunne eksempelvis vælge en nydelig brun trøje og en quiltet vest.

Ternet sixpence i brun

sixpence til mænd

Bailey of Hollywood / 399 / Find den her

Sixpencen er nøjagtigt den samme blot i en mere neutral brun. Hvilken af dem kan du bedst lide? Jeg tror egentligt, at jeg bedst kan lide denne neutrale udgave.

Sort sixpence fra Baldessarini

sixpence til mænd

Baldessarini / 399 / Find den her

Som med al anden ekvipering findes sixpence til mænd i alle mulige størrelser og skyggelser. Hvad med en eksempelvis sort sixpence fra Baldessarini? Ved at vælge mindre markant farve eller mønster, virker den mindre peacock-it-out-agtig. Det kan jeg nu egentligt også godt lide!

Enkel sixpence i plysset brun

sixpence til mænd

Bailey of Hollywood / 499 / Find den her

Apropos de mindre markante farver og mønstre, så er denne brune plyssede sag heller ikke noget dårligt bud. Ganske oplagt her til efteråret!

Brun sixpence til mænd

sixpence til mænd

Bugatti / 299 / Find den her

En sixpence er bedst kendt for gerne at have et mønster af en eller art. Her er det en brun med et ganske afbalanceret mønster, der giver den et eksklusivt udseende. Prisen er dog stadig den samme lave.

Mørkegrå sixpence

sixpence til mænd

Brixton / 299 / Find den her

Sixpences kan sagtens variere i forhold til, hvordan de er skåret. Denne her er eksempelvis lidt længere i nakken, hvilket får den til at virke lidt mere som en kasket. Foran er det dog stadig det velkendte sixpencelook.

Klassisk grå sixpence

sixpence til mænd

Hackett / 849 / Find den her

Hackett laver også sixpences, så hvis du skal ud og investere i toppen af poppen, gør du klogt i at vælge denne klassiske grå fyr. Det er en af de dyreste af de i alt 14 udgaver, men det er også blandt højeste niveau i forhold kvalitet. I øvrigt er jeg ganske tosset med designet.

Sixpence i sort og hvid

sixpence til mænd

Bailey of Hollywood / 499 / Find den her

Hvis du er ostehandler, ville denne sort-hvide sixpence passe ganske glimrende. Du har måske lagt mærke til at Bailey of Hollywood står bag en god portion af disse 14 hatte, og såfremt du ikke er bekendt med dette modehus, vil jeg lige tillade mig med en enkel sætning at gøre dig klogere.

Bailey of Hollywood er – sjovt nok – fra Hollywood. Siden 1922 har de lavet hatte. Udelukkende hatte. Ikke sokker, sko og hatte. Kun hatte! Med godt 100 års erfaring er de blevet ret dygtige til at lave seriøs god kvalitet kombineret med en uendelig strøm af kreativitet. Kigger man på deres officielle hjemmeside har de flere hundrede unikke hatte. Nogle federe end andre selvfølgelig, men det burde være muligt for selv den mindste hatteelsker at finde beklædning til hovedet herinde!

Quiltet sixpence med ørevarmer

sixpence til mænd

Bugatti / 399 / Find den her

Denne sixpence til mænd er af noget anderledes karakter. Det er nemlig en quiltet sixpence med ørevarmere.

Ørevarmerne kan man folde ud og ind alt efter vejrforholdene. Personligt er jeg tosset med den, hvilket formentligt også hænger sammen med, at jeg i det hele taget elsker det quiltede design. Sådan en sixpence er i øvrigt en ret kreativ hovedbeklædning til når, det bliver rigtigt koldt.

Klassisk grå sixpence af uld

sixpence mænd

Borsalino / 820 / Find den her

Selvom de fleste sixpences i højere grad er lavet af æstetiske årsager end praktiske, kan en sixpence alligevel godt varme.

Især hvis sixpencen er af uld, og det er denne model fra Borsalino naturligvis. Sixpencen har et klassisk design, der samtidig fremstår moderne og tidsvarende.

Jeg ville ikke have noget problem med at kombinere sådan en sag med en pæn skjorte, chinos og et par sejlersko.

Sort Prada sixpence af uld

sixpence mænd

Prada / 1450 / Find den her

At Prada laver sixpences, er et klart vidnesbyrd på, at denne form for hovedbeklædning lever i bedste velgående.

Denne Prada sixpence er både klassisk og elegant, nøjagtigt som det forventes af det italienske modehus. Selvom sixpencen går mange år tilbage, anerkender Prada det faktum, at der ikke bør laves om på designet.

Hvorfor ikke bare vælge en klassisk sort sixpence?

Stilren rød sixpence

sixpence mænd

Loro Piana / 1785 / Find den her

Som golfspiller appellerer sådan en rød sixpence særligt meget til mig. Sixpencen er jo i det hele taget skabt til golfsporten, hvor en af sportens sidegrene er påklædningen, der meget gerne må skille sig ud af mængden.

Og skille dig ud fra mængden kan du være helt sikker på, hvis du vælger den røde sixpence. Hvorfor ikke kombinere med en stribet polo og et par farverige bukser?

Ternet tweed sixpence

sixpence mænd

Musto Shooting / 520 / Find den her

I min verden er en ægte sixpence lavet af tweed. Det var nemlig sådan, at 99% af sixpences så ud tilbage i tidernes morgen, hvor enhver gadedreng havde dem på hovedet.

Elegant tweed sixpence

sixpence mænd

Musto Shooting / 670 / Find den her

Din tweed sixpence behøver ikke være ternet. Den kan også være grøn, hvor materialet fremstår kornet og groft.

Apropos det her med sixpences og golf, må vi heller ikke glemme, at en sixpence ligeledes er særdeles velegnet til jagt. Med andre ord tjener en sixpence en hel del flere formål, end man lige umiddelbart skulle tro.

LÆS NU:

17 modetips til mænd du aldrig skal følge