Nøjagtigt som skjorter, bukser, trøjer og så videre kan fås i forskellige pasformer, er blazere ligeledes at finde. I denne omgang handler det om slim fit blazere til mænd og allerede nu tænker du måske, hvad forskellen på normale og slim fit blazere til mænd egentligt er. Er en Tiger of Sweden blazer ikke standard i forhold til pasform? Faktisk ikke, nej.

Hvis vi holder os til eksemplet med Tiger of Sweden, kan en normal blazer virke relativt tætsiddende, men det er stadig ikke på samme niveau som en slim fit blazer til mænd. Slim fit blazere er slim fit. Ja, ikke overraskende, men de sidder altså tæt og følger kroppens overflade som en sugekop. Af denne grund er en slim fit blazer heller ikke velegnet til alle. Er man kraftig, tonet eller en lille smule tungere end hvad “normalt” er, kan en slim fit blazer være det forkerte valg. Det skyldes, at der ikke er den store tilgivelse at finde i sådan en blazer.

Faktisk er en slim fit blazer bedst egnet til mænd af slankere karakter, da en custom fit blazer ofte kan have svært ved at holde sig til kroppens form fra nakke til bækken. Det er dog svært at opdele på denne måde, hvorfor jeg opfordrer læseren til at prøve en slim fit blazer i den lokale herretøjsforretning. Det er ikke nogen tosset idé at have et klart billede af, om en blazer med normal eller slim fit pasform er det bedste valg.

Lad os se på sagerne.

Klassisk slim fit blazer i mørkeblå

slim fit blazer mænd

Lindbergh / 999 / Find blazeren her

Hvis du ligesom jeg, sætter stor pris på en klassisk marineblå blazer, ville det være et fornuftigt valg at prøve kræfter med sådan en variant med slim fit pasform. Der kan ikke sættes en finger på nogle som helst af blazerens detaljer. Det er bare i orden.

Guld slim fit blazer til gallafesten

slim fit blazer mænd

Hugo Boss / 3795 / Find blazeren her

Majoriteten af blazere til mænd har normal pasform, men det er langt fra ensbetydende med, at det ikke er muligt at finde de mere outrerede varianter i slim fit. Det illustrerer denne slim fit blazer i guld ganske overbevisende. Blazeren er ikke specielt oplagt til kontoret eller almindelige hverdags- og weekendaktiviteter. Til gengæld er det en fremragende blazer til de særlige begivenheder. Det kan være den røde løber til filmpremieren eller nytårsaften til et særligt spændende event.

Gråstribet slim fit blazer

slim fit blazer mænd

Tiger of Sweden / 3395 / Find blazeren her

Også Tiger of Sweden byder ind med en semi-outreret blazer i form af sådan en gråstribet model. Den når selvfølgelig ikke den guldfarvede blazer til sokkeholderne, men du kan være ganske sikker på, at folk omkring vil lægge mærke til dig. Idet blazeren er i grå og sorte nuancer, kan det snildt forsvares at have sådan en lækkerbisken på, en almindelig fredag aften, hvad end det er den lokale vinbar eller en af de dyre ture på natklub med flasker og hele svineriet.

Fed slim fit blazer i blå

slim fit blazer mænd

Noose & Monkey / 1395 / Find blazeren her

Noose & Monkey markerer sig oftere og oftere med nydelige produkter til mændenes klædeskab. Hvad synes du eksempelvis om sådan en fed blazer i blå, der ganske nydeligt er komplementeret af røde detaljer langs revers og lommer? Det er ret sjældent at blå og rød arbejder sammen i en blazer, men det kan tilsyneladende lade sig gøre.

Bordeauxrød slim fit blazer

slim fit blazer mænd

Noose & Monkey / 1295 / Find blazeren her

Og apropos rød, kan vi jo lige så godt tage fat i en helt rød blazer af slagsen. Det er i øvrigt også Noose & Monkey, der står bag dette pragteksemplar, som har den helt rette nuance, der vel bedst beskrives som bordeaux. Selvom røde slim fit blazere ikke er specielt almindelige i bybilledet fredag og lørdag, skal du ikke være ked af at iklæde dig sådan en farve. Derudover er det selvfølgelig en stærk farve til de mere specielle begivenheder.

Blåternet slim fit blazer

slim fit blazer mænd

Kiomi / 699 / Find blazeren her

Som du allerede har bemærket, tæller udvalget af slim fit blazere i særdeles mange spændende designs. Her er den tætsiddende blazer velsignet af et blåternet design, der balancerer mellem det afslappede og formelle. I virkeligheden er det mest et spørgsmål om, hvordan resten af dit outfit ser ud. Du kan gøre det ganske formelt (og møghamrende classy) ved at hoppe i et par marineblå chinos og brune brogues. Omvendt er jeans og en hvid t-shirt en god måde at gøre det cool and casual.

Billig slim fit blazer i meleret grå

slim fit blazer mænd

Pier One / 649 / Find blazeren her

En blazer behøver ikke koste det hvide ud af øjnene. Det gør sig også gældende for de slim fit modeller. I nakken af denne gråmelerede blazer kunne der lige så godt stå J. Lindeberg eller Tiger of Sweden, men det er altså Pier One, som er modehuset bag. Netop fordi den grå blazer er præget af den melerede feature, kan du være sikker på, at det hurtigt bliver din go to blazer, når der skal danses moderne, men også på arbejdet.

Stilren slim fit blazer i marineblå

slim fit blazer mænd

Hugo Boss / 2595 / Find blazeren her

Her på Stayclassy.dk, vil jeg tro, at der er blevet skrevet om mere end 300 blazere til mænd. Alligevel sker det jævnligt, at jeg overraskes over nye og interessante modeller, jeg ikke har set før. Denne slim fit Hugo Boss blazer er en af dem. Det som gør blazeren speciel er kombinationen af den specielle marineblå nuance og de tydelige kontrastsyningerne, der ses både ved revers, lommer, ærmer mv. Det er sgu ret magnifique.

Nålestribet slim fit blazer i marineblå

slim fit blazer mænd

Banana Republic / 1995 / Find blazeren her

Hvis du godt kunne tænke dig at ligne Lars Seier, men ikke helt kan fylde de klassiske custom fit nålestribede blazere ud på samme måde, kunne du overveje om ikke sådan en slim fit variant fra Banana Republic, er det rigtige valg. Personligt synes jeg, at det er i alt for lav grad, man ser dobbeltknappede blazere til mænd. Jeg ejer ikke engang en selv. Pinligt.

Hvis du klikker dig ind på blazeren via linket, afslører modelbilledet i øvrigt, at et par hvide jeans eller chinos langt fra er nogen dum kombination. Kort sagt er der mange muligheder for, hvad du kan kombinere sådan en blazer med, selvom den godt kan fremstå konservativ og repræsentere lidt for meget blød hat og cigar.

Kongeblå slim fit blazer

slim fit blazer mænd

Sisley / 1075 / Find blazeren her

Som rosinen i pølseenden har vi en slim fit blazer i kongeblå, der velsagtens lægger sig ind i samlingen af klassiske blazere til mænd. Det bærer blazerens design i hvert fald præg af. Den eneste forskel er sådan set, at blazeren sidder lidt tættere på kroppen end normalt. Og så er den i øvrigt til at betale, selvom den ser forbandet eksklusiv ud.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!