Det er særligt ét tidspunkt på året, hvor de fleste har brug for at se ekstra flotte ud. Og det er december.

December markerer både årets største tradition og årets afslutning. Derfor er juletiden og nytåret tidspunktet, hvor mænd griber efter deres smoking sæt.

Smoking sættet er nemlig den fineste form for beklædning, som en mand kan iklæde sig. Det bliver ikke mere æstetisk smukt.

Et smoking sæt med tilhørende laksko, formel hvid skjorte og butterfly er en kombination, der er meget svær at overgå.

Iklædt et smoking sæt minimum én gang om året

Det skal en mand være ifølge naturloven.

Det er sikkert ikke alle, som er enige i denne lov, men den er også kun skabt for mænd, der sætter en ære i at klæde sig stilfuldt og elegant og navnligt på store mærkedage.

Hvis du godt kunne tænke dig at være blandt de mænd, der skal følge naturloven, er step one at anskaffe sig et smoking sæt. Det giver sig selv.

Men hvordan skal mit smoking sæt se ud?

Et smoking sæt er som regel kendetegnet ved at have et unikt udseende, hvor reversen er glansende sort samtidig med, at benklæderne har den samme sorte stribe langs siderne.

Derudover er et smoking sæt også sort. Det er i hvert fald den mest gængse farve, men du kan også få et jakkesæt i andre farver.

Her er et blåt smoking sæt det mest populære alternativ, men der findes også vildere alternativer i pangfarver. Dem finder du dog ikke nogen af i denne omgang, selvom jeg altid sætter pris på den slags.

Jeg mener nemlig, at et smoking sæt bør respekteres. Det er klassisk påklædning, som går mange år tilbage, og derfor skal der ikke laves alt for meget om på det.

Billigt sort smoking sæt
smoking sæt

Pier One / 1095 / Gå til shop

Det er som regel ikke nogen billig fornøjelse at anskaffe sig et smoking sæt. Det trækker gerne tænder ud, og særligt hvis du heller ikke ejer et par laksko og den rigtige skjorte.

Nå, men Pier One, som du formentligt allerede har stiftet bekendtskab med, er et af de tøjmærker, som altid er god for et prisvenligt alternativ, og uden at der er slækket på designet.

Jeg vil til hver en tid råde at investere i et ægte kvalitetspræget smoking sæt. Det er desværre bare ikke alle, som lige har de nødvendige likvide midler, hvorfor jeg tillod mig at finde dette klassiske sorte smoking sæt til lige over en tusse.

Mørkeblåt Lagerfeld smoking sæt
smoking sæt

Lagerfeld / 4895 / Gå til shop

Siger Karl Lagerfeld dig noget? Jep, det er der god chance for.

Med Lagerfeld in mente er lige præcis dette smoking sæt et lækkert eksempel på et blåt smoking sæt. Lagerfeld kan du nemlig altid stole på.

Dette sæt er, som du kan se, udstyret med en vest, hvilket er et spørgsmål om smag og behag. Personligt mener jeg, at det giver god mening i et smoking sæt.

Det er dog vigtigt, at du vælger en hvid eller sort skjorte med tilhørende lommeklud, da andre farver har det med at gøre outfittet kontoragtigt.

Blåt Hugo Boss smoking sæt

smoking sæt

Hugo Boss / 5295 / Gå til shop

Hugo Boss er muligvis det bedste sted i verden at købe et smoking sæt, hvis du altså ikke vælger den helt dyre løsning at få skræddersyet et fra top til tå.

Tyskernes sans for kvalitet og klassisk design er uovertruffen på jakkesætområdet, hvorfor du også får lov at hoste op.

Du kan dog være sikker på at få mest for pengene ved Hugo Boss, hvis du sammenligner med konkurrerende mærker, der laver smoking sæt.

Unikt mørkeblåt smoking sæt af polyester

smoking sæt

Scotch & Soda / 2395 / Gå til shop

Dette smoking sæt fra Scotch & Soda er et ikke helt almindeligt et af slagsen, hvilket måske også forklarer, hvorfor det er min personlige favorit.

Det er selvfølgelig svært at skubbe et helt klassisk sort smoking sæt af pinden, men forandring er altid godt.

Godt nok har modellen på billedet hvide sneakers på, men kunne du forestille dig et par sorte laksko, en sort formel skjorte og sort lommeklud? Det ville være ret dapper at se på for at sige det mildt.

Klassisk sort Hugo Boss smoking sæt

smoking sæt

Hugo Boss / 5495 / Gå til shop

Apropos de helt klassiske sorte smoking sæt til mænd, kommer vi ikke ret meget nærmere med dette elegante sæt, som naturligvis er fra Hugo Boss.

Smoking sættet kræver ikke nogen dybere præsentation. Skal du have et ægte sort smoking sæt, har du svaret foran dig.

Eksklusivt sort Versace smoking sæt

smoking sæt

Versace Collection / 5995 / Gå til shop

Hvis Hugo Boss er en anelse forudsigeligt, kan du for en ekstra plovmand vælge et lige så klassisk smoking sæt fra den verdensberømte modedesigner, Versace.

Jeg ville nok selv vælge Versace, men jeg er også en mærkeluder. Eller det er jeg i hvert fald blevet anklaget for en del gange.

Gennemført Gucci smoking sæt med rød tråd

smoking sæt

Gucci / 14700 / Gå til shop

Godt nok er smoking sæt for Hugo Boss og Versace noget af det bedste, du kan vælge, men det er kun, når vi holder os inden for rimelighedens grænser.

For der findes en superliga af internationale modedesignere, hvor elegant påklædning bliver til kunst.

Det synes jeg også denne Gucci smoking er et godt eksempel på.

Når du smider 14700 for sådan et smoking sæt, er det fordi, du sætter pris på det bedste af det bedste. Du ønsker ikke at gå på kompromis, og samtidig er du optaget af at vælge tøj, som ingen andre går i.

Det er dyrt at have det sådan, men det er også det værd.

LÆS NU:

I hvilken mundering bør man fejre juleaften?

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!