Hvilke kortærmede herreskjorter hænger i din garderobe?

Dette spørgsmål er vigtigt at besvare. Det dur nemlig ikke at suse igennem en sommer uden at have styr på denne del af garderoben.

Men kan jeg ikke bare nøjes med at have t-shirts på? Tjo, det kan du vel godt, men som man plejer at sige, fryder forandring. Derfor er det ikke nogen dum idé også at have en håndfuld kortærmede herreskjorter. En kortærmet herreskjorte er også mere velegnet til sommerarrangementer, hvor der stilles krav til gæsternes mundering.

Jeg kan godt lide at have lidt af hvert i forhold til de kortærmede herreskjorter. Min egen samling af kortærmede skjorter kan deles op i to kategorier. Stilrene og spraglede designs. Denne kombination er i stand til at tilfredsstille dig, uanset hvilket humør du er i. Jeg ved i hvert fald selv, hvordan humøret kan svinge i forhold til tøjvalg.

Alt efter humøret kan mit sommeroutfit se ud i retning af følgende eksempler, hvor fordelen ved at have både stilrene og spraglede skjorter er til at få øje på.

Du har den klassiske kortærmede herreskjorte i blå, som kan kombineres med stort set hvad som helst. En kortærmet blå skjorte fungerer dog særligt godt i en elegant konstellation med hørbukser eller chinos og et par solide loafers.

De spraglede kortærmede herreskjorter fungerer af en eller anden grund rigtigt fornuftigt sammen med tusser på armene. Jeg ejer ikke selv nogen tatoveringer, men man bliver da en lille smule fascineret af idéen. Og så hjælper det selvfølgelig også, hvis man er en herre af attraktivt udseende.

Blomstrede kortærmede skjorter og spraglede modeller i det hele taget, er rigtigt gode sammen med pæne chinos og elegante snøresko. Det er klassisk og elegant, men på den alternative måde.

Classy kortærmet skjorte i lækre farver

kortærmet skjorte mænd

Polo Ralph Lauren / 999 / Gå til shop

Ironisk nok lægges der ud med en kortærmet skjorte, der egentligt ikke rigtigt er en skjorte. I hvert fald er der ikke knapper hele vejen ned, som der jo er kendetegnende for en skjorte.

Men det er heller ikke en polo. Så hvad er det?

Jeg synes bare, vi skal kalde det en lækker hybridskjorte. For det vigtigste er jo netop, at skjorten er lækker at se på. Den oser af sommer og sol og glade dage.

Hybridskjorten ville være formidabel med et par hvide chinos og nogle loafers forneden. Selvfølgelig uden sokker. Det’ klart.

Stilren kortærmet skjorte i olivengrøn
kortærmet skjorte mænd

Norse Projects / 799 / Gå til shop

Når det kommer til kortærmede skjorter, er der næsten ikke nogen regler, der gælder. Der skal nemlig ingenting til, før en kortærmet skjorte bare er lækker at se på.

Her er det en helt almindelig og helt igennem smuk skjorte, der er marineret i en eksklusiv olivengrøn. What. is. not. to. LOVE?

Genial Tommy Hilfiger hawaii skjorte

kortærmet skjorte mænd

Tommy Hilfiger / 799 / Gå til shop

Sommer og sol har altid ræsonneret godt med hawaii skjorter. Af den grund skal du heller ikke holde dig tilbage med at kaste penge efter de vildeste og mest pangfarvede skjorter, du kan komme i nærheden af.

Start med denne lækkerbisken.

Klassisk hvid kortærmet skjorte

kortærmet skjorte mænd

Polo Ralph Lauren / 699 / Gå til shop

Selvfølgelig skal du have en kortærmet hvid skjorte, nu hvor det er sommer. Og hvorfor ikke træffe en fornuftig beslutning ved at vælge dette herlige eksemplar fra Ralph Lauren?

Sådan en klassisk hvid skjorte er direkte obligatorisk at have hængende i sommergarderoben. I hvert fald hvis du er en stilet herre. Og det er du jo. Ikk’?

Lækker sommerskjorte fra NN07

kortærmet skjorte mænd

NN07 / 899 / Gå til shop

Det behøver ikke være farverigt og lyst for at være sommerligt. Det er denne skjorte fra NN07 et levende bevis på. Skjorten formår at kombinere et råt design med nydelig elegance, hvilket gør den ganske universel i forhold til kombinationsmuligheder.

Jeg ville eksempelvis foreslå, at du kombinerer skjorten med hvide chinos og et par grå sko. Det kunne eventuelt være sejlersko.

Kortærmet pangblomstret Stenströms-skjorte

kortærmet skjorte mænd

Stenströms / 1399 / Gå til shop

Det bliver ikke meget mere farverigt. Og det er jo en go’ ting. Sæt skjorten sammen med hvid, blå eller sågar grønne bukser. Det vigtigste er, at resten af outfittet er forholdsvist neutralt.

Røvlækker hawaii skjorte fra Eton

kortærmet skjorte mænd

Eton / 1299 / Gå til shop

Særligt tatovører er flittige til at bære de hersens vilde hawaii skjorter, som jo går glimrende i spænd med tussede arme. Men du behøver altså ikke være tatovør.

Du kan nøjes med at være en helt almindelig fyr, der bare godt kan lide at skeje lidt ud. Sådan en type er jeg selv.

Netop denne kortærmede skjorte er oplagt at sætte sammen med nogle pangfarver. Eksempelvis er grøn, gul og rød dominerende farver, hvorfor du snildt kan vælge et par shorts eller bukser i samme farve.

I så fald er det vigtigt, at fodtøjet er neutralt, så det ikke bliver for meget af det gode. Her kunne et par hvide sko være et oplagt forslag.

Smuk meleret blå lærredsskjorte

kortærmet skjorte mænd

Eton / 1199 / Gå til shop

Skal det være kortærmet, elegant, formelt og afslappet på én og samme tid, er det altid en fin idé at kigge i retning af en meleret blå. Og der sker ikke noget ved, at skjorten er fra Eton.

Du kan bruge skjorten både til shorts og lange bukser. Det fede ved sådan en klassisk lærredsskjorte er, at du kan kombinere den med enkle lyse, men også spraglede farver.

Det kunne eksempelvis se spændende ud med et par grønne chinos og hvide sejlersko.

Blomstret kortærmet herreskjorte i sorthvid

kortærmede herreskjorter

Selected Homme / 499 / Gå til shop

Jeg var sådan set fast besluttet på at købe lige præcis denne sorthvide blomstrede sag, men idet den ikke er ledig i medium, måtte jeg lade tårerne rulle og kigge andetsteds. Heldigvis lykkedes det mig at finde ikke en, men to skide lækre alternativer. Og dem har jeg i øvrigt være så venlig at inkludere i tilfælde af, du gerne vil gå klædt som ham der den totalt cool modeblogger fra SC.

Nå, men vi kan i hvert fald hurtigt blive enige om, at sådan en sorthvid udgave af en blomstret kortærmet herreskjorte er pæn. Det er i øvrigt et dejligt nyt indspark til de spraglede skjorter, som oftest er præget af den sædvanlige pærevælling af pangfarver, ikke at det er noget i vejen med det.

Stilren kortærmet herreskjorte i mørkeblå

kortærmede herreskjorter

Selected Homme / 249 / Gå til shop

Denne stilrene og i det hele taget møghamrende pæne skjorte er den ene af mine to seneste skjortekøb. Jeg har egentligt haft øje på den i noget tid, men igen var der problemer med størrelserne på lageret, hvorfor det var en befrielse at se den var kommet tilbage i medium.

Der er et eller andet specielt ved skjorten. Den er ikke som de andre. Det er i virkeligheden en hybrid af en poloshirt og en almindelig kortærmet skjorte. Og resultatet er urimeligt godt. Sådan en skjorte har jeg tænkt mig at tage på med mine hvide chinos og orange mokkasiner. Mokkasinerne kunne dog også snildt være blå. Ligeledes ville mine hvide sejlersko være et dristigt valg af fodtøj.

Stilren kortærmet herreskjorte i lyseblå

kortærmede herreskjorter

Selected Homme / 249 / Gå til shop

Den anden kortærmede herreskjorter jeg bare måtte have, er ikke overraskende nøjagtigt samme model, hvor mørkeblå er skiftet ud med lyseblå. Materialistisk kærlighed er altså ikke noget, man skal gøre grin med.

Lige så godt som designet, er skjortens lave pris. Dog håber jeg inderligt, at kvaliteten er høj nok til at bevare den stilrene finish et stykke ind i fremtiden. Nogle gange har jeg oplevet, at de billigere tøjmærker har en tendens til at blive nussede, hvor bomulden bliver til de her lommeuldsklumper. Nå, men lad os håbe det ikke er tilfældet.

Unik Versace skjorte med korte ærmer
kortærmede herreskjorter

Versace / 1395 / Gå til shop

I den diametralt modsatte ende, finder vi den dyreste model af artiklens i alt 22 kortærmede herreskjorter. Ikke overraskende er det også Versace, som er afsender, der ikke just har ry for at være billig. Til gengæld har Versace ry for at være præget af latterlig god kvalitet og designs, der får folk til at vende sig om på gaden. Og lige netop denne skjorte kunne jeg forestille mig, har en ekstra god chance for at skabe opmærksomhed i gadebilledet.

Der er ikke nogen tvivl om, at designet er specielt for at sige det mildt, men det kan altså snildt lade sig gøre at hoppe i sådan en skjorte uden at ligne russiske low rank gangstere, der klæder sig i kopier. Nu hvor det er sommer, ville det give glimrende mening med et par opsmøgede hvide chinos og nogle stilrene espadrillos.

Unik kortærmet herreskjorte med blå print

unik kortærmet herreskjorte med blåt print

Selected Homme / 499 / Gå til shop

Hvis de kortærmede skjorter fra Versace er lige dyre nok, kan jeg måske friste med et billigt og efter min mening lige så tiltalende alternativ. Selected er virkeligt begyndt at oppe sig med lækre og spændende designs, der ikke bare er en af mange. Det har vi efterhånden adskillige eksempler på her i artiklen.

Vanvittig og flot kortærmet herreskjorte

kortærmede herreskjorter

Versace / 1295 / Gå til shop

Vi nupper lige en enkelt mere kortærmet skjorte fra Versace, som ligeledes ligger sig tungt i den spraglede kategori. Som overskriften dikterer, er det en vanvittig og flot skjorte. Ikke vanvittig flot, men vanvittig og flot. For det er en ganske vanvittig skjorte, som kræver mod og en vis hvilen i sig selv at iklæde sig. Ikke desto mindre kan det lade sig gøre. Jeg ville igen anbefale samme løsning som førnævnte Versace skjorte med hvide bukser og stilrene sko a la espadrillos, loafers eller mokkasiner.

Klassisk hvid kortærmet lærredsskjorte

kortærmede herreskjorter

Marc O’Polo / 699 / Gå til shop

Vi tager lige en lille pause fra de outrerede modeller med et behageligt afbræk i form af en klassisk hvid lærredsskjorte. Der findes ikke nogen undskyldninger eller vej udenom. En herre skal have en sådan en hvid kortærmet herreskjorte hængende i sommergarderoben. Punktum.

Og den kunne i øvrigt passende være fra Marc O’Polo.

Klassisk blåstribet herreskjorte med korte ærmer

kortærmede herreskjorter

Gant / 699 / Gå til shop

Gant træder sjældent forkert, når det handler om klassisk herremode. Denne blåstribet model er heller ikke nogen decideret nyhed om end decideret pæn. Tag et par hvide shorts på og et par brune sejlersko. Kvinderne vil sværme om dig.

Hvid kortærmet herreskjorte med brystlommer

kortærmede herreskjorter

Wrangler / 399 / Gå til shop

En hvid kortærmet skjorte er ikke bare en hvid kortærmet skjorte. Der er forskel, kan du stole på. Denne model fra Wrangler er mere rå i designet, hvor den hvide fra Marc O’Polo er stilren og klassisk.

Det skader ikke at have et par stykker at vælge mellem, så hvorfor ikke have en stilren og en rå model?

Farverig kortærmet herreskjorte fra Desigual

kortærmede herreskjorter

Desigual / 549 / Gå til shop

Desigual har sat fingeraftrykket på denne glimrende kortærmede sommerskjorter med en dejlig dominerende sommerblå forenet med et abstrakt og farverigt print. Det sjove er, at trods skjortens spraglede dna fremstår den enkel og lige til. Skjorten findes i øvrigt også i en hvid udgave, som er mindst lige så tiltalende.

Kortærmet blomstret Ralph Lauren skjorte i blå og gul

kortærmede herreskjorter

Denim & Supply Ralph Lauren / 799 / Gå til shop

Min personlige favorit af blomstrede kortærmede herreskjorter, må næsten være denne røvelækre sag fra Ralph Laurens rå afdeling, du kender under navnet Denim & Supply.

Uden at være helt sikker, minder den en del om den, Casper Christensen har på i Klovn Forever. Jeg var ikke fan af filmen, men Capper rocker nogle alvorligt pæne skjorter, mindes jeg.

Mørkeblå herreskjorte med korte ærmer og brystlomme

kortærmede herreskjorter

Selected Homme / 299 / Gå til shop

Selected Homme må siges virkeligt at sætte sit præg på udvalget af kortærmede herreskjorter, for her har vi endnu en model af samme oprindelse. Skjorten minder meget om den stilrene mørkeblå skjorte, jeg købte, men der er alligevel nogle væsentlige forskelle.

Eksempelvis har du kinakraven, der har en vis evne til at komplementere og fremhæve hals og ansigt på den gode måde. Derudover har du også en diskret placeret brystlomme, der giver skjorten et afslappet og sommerligt touch.

Pæn kortærmet herreskjorte i mørkeblå

kortærmede herreskjorter

Napapijri / 699 / Gå til shop

Napapijri vil også være med, hvor denne klassiske og pæne mørkeblå skjorte har gjort sig fortjent til en plads i det ellers snobbede udvalg af skide flotte skjorter. Napapijri-skjorten er afslappet og helt nede på jorden, hvor modellerne fra Selected kører på den høje klinge i forhold til det stilrene og minimalistiske aspekt.

Kortærmet blomstret skjorte i blå

kortærmede herreskjorterHugo Boss / 949 / Gå til shop

Tyskland er afsender på fjortende og sidste kortærmede herreskjorte, hvor det helt konkret er den Stuttgart-baserede modegigant, Hugo Boss, som er skaberen bag.

Skjorten er igen et klassisk og ikke mindst nydeligt eksempel på, hvordan en flot, blomstret og kortærmet skjorte kan se ud. Sådan en blå sommerskjorte kan du kombinere med adskillige farver, hvor hvid, beige og blå er særligt velegnede.

LÆS NU:

Modafinil: min erfaring med virkelighedens Limitless-pille

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!