De seneste seks måneder har Stay Classy.dk fået en del henvendelser omkring forslag til en lækker garderobe, som ikke koster det hvide ud af øjnene. Her på siden er det almindeligt kendt, at udvalget som regel er præget af nogle relativt høje priser, netop fordi der ikke gås på kompromis med kvaliteten. Dog er det altid et mål at efterkomme læsernes ønsker, hvorfor der over de næste par uger vil være fokus på netop god kvalitet, men til en pris der er til at betale. I denne omgang er der fokus på 18 billige herresko i god kvalitet.

Men hvad er god kvalitet? For et par sko til 400 kroner kan jo ikke sammenlignes med et par til 4000?

Eller hvad?

Nej, det kan de selvfølgelig ikke, men et par sko til 4000 er ikke automatisk i ti gange bedre kvalitet. Det du betaler for ved et par rigtigt dyre sko, er det særligt lækre materiale. De lækre detaljer. Det lækre design. Altså i det hele taget det den lækre sko fra hæl til tå. Dog betyder det ikke, at de holder i længere tid end et par til 400 kroner. Ofte har de dyre sko faktisk en kortere levetid, fordi der gås på kompromis med funktionaliteten til fordel for designet. Her er Tod’s klassiske driving shoes et godt eksempel. De holder ikke ret længe, men de er skide lækre. Og skide dyre!

Et par billige herresko i god kvalitet er ud fra en relativ betragtning. Du får ikke de lækre detaljer og det er ikke hundred procent gennemført. Til gengæld kan du få en ganske solid herresko i et pænt design og en god kvalitet, der rækker til slitage og hverdagsbrug. Derudover er materialerne ofte også overraskende lækre.

Udvalget af de i alt 18 billige herresko i god kvalitet er i overvejende grad fra brands som Pier One, Your Turn og Kiomi. Årsagen hertil er, at disse mærker producerer ekstremt mange produkter og dermed har lavere produktionsomkostninger. Altså kan deres kvalitet sagtens sammenlignes med sko, der koster flere gange så meget.

Klassiske mørkebrun herresko
billige herresko i god kvalitet

Zign / 399 / Find skoene her

Udover Pier One, Your Turn og Kiomi er Zign i øvrigt også et af de brands, som kan tillade sig at sætte en lavere pris pga. produktionsvolumen. Tager vi et hurtigt kig på selve skoen, er det ikke svært at få øje på skoens klassiske elementer. Det er et helt igennem par flotte billige herresko, men til en lav pris. Skoene fungerer fint til hverdagsbrug, men kan også sagtens bruges i en business casual konstellation.

 Skinnende sorte sneakers

billige herresko i god kvalitet

Kiomi / 399 / Find skoene her

Hvis du er bekendt med det franske modehus Lanvin og deres sneakers, kan du garanteret også godt få øje på sammenlignelighederne, når du tager et kig på denne model fra Kiomi. Om Kiomi’s team af designere bevidst har hentet inspiration fra Lanvin, tør jeg ikke sige, men det er i hvert fald et fremragende alternativ, hvis man ikke har tre af de lange, og samtidig har våde drømme om et par Lanvin sneakers.

Billige grå sneakers i eksklusivt design

billige herresko i god kvalitet

Kiomi / 399 / Find skoene her

Nøjagtigt samme par sneakers findes også i grå. Heller ikke denne model distancerer sig særligt meget fra Lanvins top of the line modeller. Det ville være løgnagtigt at påstå, man ikke er en lille smule fristet til at springe over, hvor gærdet er lavest.

 Billige mørkegrå støvler af læder

billige herresko i god kvalitet

Your Turn / 349 / Find skoene her

Vinteren er et desværre en årlig tradition, vi ikke kan se os fri fra. Derfor forlanger garderoben også et par vinterstøvler, men de behøver ikke koster toogethalvttusinde kroner. Personligt undgår jeg såvidt muligt at gå i vinterstøvler, så hvis du har det på samme måde, bør du overveje om et par billige vinterstøvler fra Your Turn egentligt ikke er et glimrende valg.

 Billige pink mokkasiner

billige herresko i god kvalitet

Kiomi / 499 / Find skoene her

Mokkasiner er class, class, class all the way. Dog koster mokkasiner også ofte en pæn sjat. Heldigvis har Kiomi en løsning, hvis netop budgettet er problemet for den mokkasinsøgende herre. Tag nemlig lige et kig på dette par pink mokkasiner, som har et design efter kunstens regler. Mokkasinernes sål minder om Tod’s driving shoes, men årsagen til de vil holde væsentligt længere skyldes, at knopperne er lavet af en form for plastik og derfor er meget mere slidstærkt end gummi.

 Billige sorte sneakers med hvid sål

billige herresko i god kvalitet

Burton Menswear London / 399 / Find skoene her

Sorte sneakers med hvid sål er en af de mest populære kombinationer, hvilket i øvrigt giver mening, da det stilrene design bærer sig glimrende ad med næsten hvilken som helst ekvipering. Burton Menswear London står bag dette par, som har et prisskilt, hvor der kun står 399. Det er ret imponerende taget i betragtning, at skoens ydre materiale er af ægte læder. Med andre ord finder du ikke et par sneakers, hvor kvaliteten overstiger prisen i så stærk en grad.

 Billige hvide gummisko

billige herresko i god kvalitet

Your Turn / 129 / Find skoene her

Vi har alle et par gummisko, der fungerer som allround sko. Mit par er et par Ralph Lauren gummisko, jeg fandt på udsalg til 299 kroner sidste år, men det kan faktisk gøres billigere. Your Turn har nemlig et af de billigste sko, du overhovedet kan få. For 129 kroner kan du nemlig iklæde dig dette par hvide gummisko. Det er enkelt, pænt og så gør det ikke noget, hvis du sviner dem til. Du køber bare et nyt par. Nyt, nyt, nyt!

 Sporty grå herresko med pyntesøm

billige herresko i god kvalitet

River Island / 399 / Find skoene her

Jeg er ret begejstret for at have fundet dette par sporty grå herresko fra River Island. Den primære årsag hertil, bortset fra et åbenbart pænt design, skyldes at de minder mig om Cole Haans eksklusive sko, som netop også kombinerer det klassiske med det sporty. Fordelen med dette par er bare, at du kun skal have små 400 kroner op ad lommen.

 Billige brune herresko i eksklusivt design

billige herresko i god kvalitet

River Island / 499 / Find skoene her

Godt nok har jeg altid prædiket, at netop med brune herresko bør der aldrig gås på kompromis. Dog må vi også anerkende, at det ikke er alle, som har midlerne til at smide plus totusinde kroner efter et par sko, der måske endda ikke skal bruges mere end et par gange om året.

Så hvordan kan et par billige brune herresko se ud?

Tag et kig på ovenstående model. For en femhundredemand kan du nemlig stikke fødderne i et eksklusivt design. Det kan ikke gøres billigere. Derudover kan du også stole på, at folk vil få det indtryk, at du har et par dyre futter på.

 Billige brune herresko med pyntesøm

billige herresko i god kvalitet

Pier One / 399 / Find skoene her

Pier One er ligesom River Island dygtige til at lave klassiske herresko, der er til at betale. Her har du et par billige brune herresko med pyntesøm. Skulle nogen spørge mig, kunne det ligeså godt være et par lækre sko fra Oliver Sweeney. Dette par fungerer kanon godt med et eksempelvis blåt jakkesæt.

 Hvide gummisko med brun sål

billige herresko i god kvalitet

Your Turn / 199 / Find skoene her

Your Turn er igen på pletten med et par nydelige hvide gummisko, som næsten er gratis. Det der gør dette par særligt interessant er den sommerlige brune sål, som oser af lækkert klima på Hawaiianske breddegrader. Dog kan sådan et par gummisko sagtens bruges i Danmark selvom temperaturen ikke viser 28 grader. Du kan snildt bruge dem på en tør efterårsdag. Jeg kan holde varmen i mine ned til 8-10 grader.

 Billige brune mokkasiner

billige herresko i god kvalitet

Pier One / 399 / Find skoene her

Hvad siger du til et par billige brune mokkasiner i ægte læder? Jo tak, skulle man næsten mene. Sådan et par har Pier One til salg og trods den lave pris på 399, kommer du alligevel til at ligne en million. Okay måske ikke en million, men du kommer i hvert fald til at signalere, at du lægger vægt på at se godt ud.

 Billige beige vinterstøvler

billige herresko i god kvalitet

Pier One / 499 / Find skoene her

Den skarpe læser har sikkert allerede gennemskuet, at dette par beige vinterstøvler minder mistænksomt meget om de klassiske modeller fra Timberland, hvilket bestemt også korrekt. Til gengæld minder priserne overhovedet ikke om hinanden. I stedet for at give mere end totusinde kroner kan du slippe afsted med at betale blot 500 kroner. Og så kan du i øvrigt være stensikker på, at dine fødder nok skal holde sig behageligt varme.

 Billige hvide sneakers

billige herresko i god kvalitet

K-SWISS / 499 / Find skoene her

Dette par kridhvide sneakers fra K-SWISS er endnu et glimrende eksempel på billige herresko i god kvalitet. Samtidig er designet stilrent og med diskrete detaljer, der blot sikrer skoen et unikt design. Godt nok er skoens ydermateriale af imiteret læder, men som kompensation herfor er prisen også mærkbar lavere end konkurrenterne. Forresten er imiteret læder særdeles slidstærkt.

 Pæne blå herresko

billige herresko i god kvalitet

Pier One / 299 / Find skoene her

Er du tilhænger af herresko, som ikke fremstår splinternye ud af boksen? Kan du bedre lide et par med brugsspor? Så har du her en oplagt kandidat fra Pier One til en pris, der vist ikke kan blive meget lavere. Foruden den bevidst halvsnavsede sål er der jo egentligt tale om et par ganske pæne blå herresko. Navnligt den dybe blå farve får skoen til at fremstå eksklusiv

 Billige blå sneakers med hvid sål

billige herresko i god kvalitet

River Island / 549 / Find skoene her

Sneakers behøver ikke altid være stilrene og minimalistiske. For engangs skyld har vi derfor fat i et par billige blå sneakers med hvid sål og sort snude. Den blå tekstil har i øvrigt en meleret feature, hvilket vi generelt er særdeles begejstrede for her på siden. Netop denne melerede blå arbejder godt sammen med den sorte snude og hvide sål. På mange måder minder designet en del om Lanvin sneakers, hvilket vi talte om længere oppe her i artiklen.

 Billige blå gummisko uden snørebånd

billige herresko i god kvalitet

Kenneth Cole reaction / 449 / Find skoene her

Hvis du ikke har lært at binde dine snørebånd endnu er det nok ved at være på tide. Dog findes der glimrende alternativer, såfremt du altså ikke er interesseret i at lære, hvordan sådan et par snørebånd bindes. Ovenstående gummisko løser nemlig denne opgave til A++. Derudover er der også et eller andet cool og ekstra afslappet over sådan et par gummisko.

 Billige høje sneakers i mørkebrun

billige herresko i god kvalitet

Your Turn / 249 / Find skoene her

Høje sneakers har aldrig været nogen stor designmæssig præstation. De fleste høje sneakers ligner mildest talt lort. Ikke desto mindre fandt dette mørkebrune par vej til mit hjerte. Dog var det tanken om at bruge dem som alternativ vinterstøvle, der tiltalte mig. Hvorfor skulle man ikke kunne det? Givetvis er de ikke lige så varme som et par Timberlands, men for 249 kroner er det næsten værd at tage chancen.

Således kan 18 billigeherresko i god kvalitet altså se ud. Føler du udvalget ikke henvendte sig til dig? Jamen, så skal du da lige skrive lidt om, hvad du søger og så vil jeg gøre mit bedste for at være dig behjælpelig.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!