Når det kommer til ekvipering af fødderne, er der efter min mening ikke meget, der slår et par lækre loafers til herrer.

Den primære årsag er, at et par loafers gennemgående har de samme linjer, men alligevel fås i uendeligt mange forskellige farver og designs.

Samtidig kan du bære et par loafers til hvilket som helst outfit, hvad end der tale om et par shorts, jakkesæt eller endda et par badeshorts.

Okay, måske passer loafers og et par joggingbukser nok ikke voldsomt godt, men du forstår, hvad jeg mener.

Loafers til herrer er tidløse, uanset hvilken farve de kommer i.

Derimod kan farven på et par loafers være mere sæsonbaseret, selvom jeg personligt ikke er bleg for at matche et par jeans med et grønt par i vinterens bidende kulde og deprimerende mørke.

Alligevel er følgende loafers til herrer nøje udvalgt til den nært forestående sommer, hvor friske sommerlige farver er og bør være obligatorisk.

Når der er gråt og trist otte måneder om året her i Danmark, er det oplagt at overkompensere med modsætningen.

Elegante brune loafers af flettet læder

loafers til mænd

Burton Menswear / Gå til shop

Mens I de fleste danskere havde glæde af mørke, kulde og evig vinter, var jeg så privilegeret at tilbringe hele november, december og januar i Melbourne, hvor det som bekendt er sommer.

Her lagde jeg mærke til, at denne type loafer gjorde sig aldeles bemærket i gadebilledet. Til at starte med havde jeg det lidt svært ved dem.

Som tiden gik, begyndte de dog at vokse på mig. Jeg ejer ikke et par, men det er muligvis noget, der snart laves om på.

Eksklusive blå Versace loafers

loafers til mænd

Versace / Gå til shop

Versace er altid god for et underholdende indslag, hvor end i garderoben vi befinder os.

Her har vi fat i Versaces bud på et par ikke så almindelige loafers. Det er nemlig en ret så fornem model, hvor læderet har fået sig et krokodilleimiteret look.

Som om det ikke skulle være nok, får du, oven i hatten, Versaces famøse medusakvinde. Jeg ved ikke, hvad hun symboliserer, men der hersker ingen tvivl om, at hun gør skoen til en ener.

Casual loafers af vævet læder

loafers til mænd

s.Oliver / Gå til shop

Grå og hvid har altid været best pals. Og det kommer glimrende til udtryk med dette par moderne  loafers, som på tiltalende vis er flettet sammen.

Jeg ville ikke vente tre sekunder med at smide dette par i forlængelse af grå chinos, en hvid t-shirt og mørkeblå bomberjakke.

Unikke loafers af cognaclæder

loafers til mænd

Zign / Gå til shop

Da jeg fik øje på denne ret specielle loafer, kunne jeg ikke bestemme mig for, hvad jeg syntes. Er de gale eller geniale?

Jeg er stadig lidt i tvivl, men for en gangs skyld får modellen benefit of the doubt.

Hvad synes du? Er der for meget Jesus-sandal over dem?

Stilrene blå loafers fra Kiomi

loafers til mænd

Kiomi / Gå til shop

Kiomi er altså bare et herligt tøjmærke. De forstår sig nemlig på at lave lækkert herretøj, der er til at betale.

Hvor Kiomi tidligere har specialiseret i at lave vanvittigt prisvenligt kluns til os mænd, er modehuset nu begyndt at højne kvalitetsniveauet, hvilket også smitter af på prisen.

Det er dog ikke blevet dyrt. Dette par koster 649 kroner, men det er altså også lædermaterialer, skoen er lavet af. De minder i øvrigt en hel del om Tod’s nye loafer-serie. Og de koster altså fem gange så meget.

Pæne og afslappede Ralph Lauren loafers

loafers til mænd

Polo Ralph Lauren / Gå til shop

Det sidste års tid har Ralph Lauren ikke gjort sig specielt meget bemærket her på Stay Classy. Det skyldes, at jeg er blevet lidt udmattet af at fremhæve de samme skjorter, de samme poloer, de samme sko og de samme jakker igen og igen.

Ralph Lauren har nemlig det problem, at der ikke ret megen innovation at spore i deres kollektioner. Jeg  kunne eksempelvis godt tænke mig at se et bud på Ralph Lauren i en mere minimalistisk udgave.

Kan det lade sig gøre, Ralph? Ka’ det?

Det betyder dog ikke, at Ralph Lauren ikke stadig har evnen til at lave lækkerier. Sådan et par nydelige loafers kunne jo snildt klemme sig ind i et minimalistisk outfit sammen med et par beige chinos og en kongeblå trøje.

Luftige sommerloafers i hvid

loafers til mænd

Native / Gå til shop

Hvide sko vil altid være et helvede. Alligevel er der intet, der holder os mænd tilbage. For bøvlet med at holde hvide sko nogenlunde præsentable er langt mindre end den æstetiske glæde.

Sådan et par luftige sommerloafers er formidable til den årlige hedebølge (og her taler jeg om de 3-4 dage, hvor temperaturen rammer 25 grader) i Danmark, men i endnu højere grad sommerferien sydpå.

Fede loafers med et komtemporært touchloafers til mænd

Fratelli Rossetti / Gå til shop

En af mine personlige loafer-favoritter er denne lækre model fra italienske Fratelli Rossetti. Det der gør modellen ekstraordinært lækker, er det enkle design, der alligevel formår at skille sig ud takket være den raffinerede snørebåndsdeltaje.

Derudover har skoen et kontemporært look, der gør, at du kan bruge den til et blåt jakkesæt eller et par almindelige shorts. Det er sgu da lidt af en allround sko, hva’?

Navyblå Alberto Guardiani loafers

loafers til mænd

Alberto Guardiani / Gå til shop

Med min kærlighed for Fratelli Rossetti-modellen er det nok ikke specielt overraskende, at jeg også er begejstrede for denne model.

Det er nemlig tæt på identisk. Læg lige mærke til sålen. Pretty neat, right?

Blå Loafers fra Just Cavalli

loafers til herrer

Just Cavalli / Gå til shop

Just Cavalli er kendt for at lave outreret tøj, og dette par blå loafers til herrer er da heller ingen undtagelse. Med sit mønstrede læder minder det mest af alt om et par loafers i slangeskind, men det er altså blot designet. Det er også derfor, de blot koster lidt over et par tusinde kroner. Hvad du dog kan stole på, er, at du får en lækker sko i premium kvalitet.

Blå Loafers fra Kiomi


loafers til herrer

Kiomi / Gå til shop

Kiomi vokser mere og mere på mig. De leverer ekvipering til herrer i solid kvalitet til gennemgående fornuftige priser. Dette blå par loafers kan bedst beskrives som klassiske og enkle.

Marineblå Loafers fra H by Hudson

loafers til herrer

H by Hudson / Gå til shop

I vel nok den flotteste nuance af marineblå finder vi dette par loafers fra H by Hudson, der har en klassisk og semiformel detalje i form af snørrebåndets “klunker”. Jeg er ikke klar over, hvad man præcis kalder dem, men det minder om et par klunker på en antik sofa eller pyntesnore fra et fransk gardin.

Beige Loafers fra CAFéNOIR

loafers til herrer

CAFéNOIR / Gå til shop

Meget apropros CAFéNOIR’s navn kunne dette par loafers godt minde om en kop kaffe, men nok mere café latte end café noir. Om ikke andet er det et par herlige loafers, der vil klæde hvilken som helst mand med stil.

Blå Loafers fra Kowalski

loafers til herrer

Kowalski / Gå til shop

Dette par loafers i kornet blå er blandt mine personlige favoritter. Sammen med en poloshirt og et par shorts skriger de i desperation efter sommerens varme. Skoen har et dejligt innovativt design både farve- og snørrebåndsmæssigt.

Brune Loafers fra ETRO

loafers til herrer

Etro / Gå til shop

I en eksklusiv brun nuance smider vi fødderne ned i dette par italiensk-talende loafers, som ville tage sig godt ud til et eksempelvis blåt jakkesæt. Skoens spænde er ikke for markant, men stilfuld og passende til designet.

Mørkeblå Loafers fra Kowalski

loafers til herrer

Kowalski / Gå til shop

Af hele loafers-samlingen må dette par og siges at være aldeles sommerlige. Ligesom parret i kornet blå er det Kowalski, der står bag designet.

Orange Loafers fra ETRO

loafers til herrer

Etro / Gå til shop

Italienske Etro er synonym med kvalitet og stilrent design. Det afspejler dette par orange loafers i øvrigt også særdeles godt. Når det kommer til loafers til herrer, har jeg egentligt ikke nogen præferencer, om det skal være med snørebånd eller uden. Det er ligesom at vælge mellem blondiner og brunetter. Begge kan have sine fordele.

Brune Loafers fra Ted Baker London

loafers til herrer

Ted Baker / Gå til shop

Ted Baker’s designteam har med dette par loafers formået at kombinere det formelle med det uformelle, hvor skoens markante læderarrangement er velkendt fra Jermyn Street’s engelske skobutikker, der blandt andet tæller Alfred Dunhill, Church’s og Crockett & Jones. Det der gør den uformel, er den hvide gummisål, og jeg kan lide det. På med jeans og skjorte.

Grønne Loafers fra Kiomi

loafers til herrer

Kiomi / Gå til shop

Vi slutter af med dette par grønne loafers til herrer, som i høj grad kunne forveksles med en grøn mambaslange. Forskellen er bare, at du ikke bliver bidt, når du putter fødderne ned i dem. Skoen er herlig, og ser i den grad frem til nogle lange gåture i de varme himmelstrøg.

grøn mambaslange

Man kan godt fornemme ligheden, ikke?

LÆS NU:

160 herresko – den ultimative samling af sko til mænd