Det skal for en gangs skyld handle om materialisme. Helt konkret skal det handle om ting en mand med respekt for sig selv bør eje. Og når jeg skriver bør, mener jeg skal. Måske synes du, det er overfladisk, men du kan ikke lave om på, at materialisme af og til, hvis ikke tit og ofte, er afgørende for en mands succes og mentale velvære.

Der er naturligvis en masse andre vigtige ting en mand også bør eje, men for ikke at gøre det alt for uoverskueligt og deprimerende at være mand, holder vi os til elleve i første omgang.

Måske ejer du allerede nogle af tingene. Og det er jo sådan set fint nok. Måske. Det er nemlig vigtigt at notere, at der ikke må spares på disse områder.

Et skide dyrt jakkesæt

Det giver sig selv. En herre skal eje et jakkesæt, men ikke hvilket som helst. Det skal være et skide lækkert et af slagsen, og det er ofte skide dyrt. Som regel slipper du ikke afsted med sådan et jakkesæt for under 3500 kroner. Og lynhurtigt kan du i øvrigt ende oppe omkring 7-8000 kroner.

Det er dog ikke nødvendigt. Tiger of Sweden laver nogle lækre jakkesæt i forrygende kvalitet og en pasform, der komplementerer de fleste mænd af almindelig bygning. Må jeg anbefale, at du går efter et flot blåt jakkesæt?

Det helt optimale ville dog være at få lavet et skræddersyet jakkesæt. Det løber dog hurtigt op her i Danmark og det der med at få lavet et i Thailand, tror jeg, man skal være ret varsom med.

Et par fede hovedtelefoner med fucking god lyd

bedste bluetooth hovedtelefoner

Jeg kender ikke ret mange mennesker, som ikke hører musik på daglig basis. Faktisk kender jeg ikke rigtigt nogen, som heller ikke abonnerer på en eller anden streamingtjeneste som Spotify og Apple Music. Og når vi kan slå fast, at der bruges pænt mange timer i musikkens tegn, bør man også investere i ordentligt høreværn.

Selv har jeg lidt af en fetish for lyd, hvor høretelefoner og in-ears dominerer denne interesse. Når jeg arbejder, laver mad eller rydder op bruger jeg primært mine bluetooth Denon hovedtelefoner, som leverer helt forrygende lyd. Dog skifter jeg også mellem mine i øvrigt splinternye Denon AH-MM400 og et par nydelige BeoPlay H2. Derudover har jeg også et par BeoPlay H3 in-ears, som formidler lyden på indkøbsture, gåture og lignende.

Kort sagt har jeg altså investeret en del i god lyd. Det burde du også.

Et mega lækkert ur

Jeg har efterhånden pointeret det en del gange. En mand med respekt for sig selv skal have et ret fucking lækkert ur. Et ur er mandens eneste vigtige smykke, hvorfor der bør gøres noget ud af det. Det kan være en dyr affære at anskaffe sig et lækkert ur, så for de flestes vedkommende handler det om at udpege drømmeuret og lave en ambitiøs opsparingsplan, der kan realisere et køb inden for overskuelig tid.

På mit håndled sidder der i øjeblikket et klassisk Breitling Chronomat, som jeg er ganske tilfreds med. Alligevel har jeg en hed drøm om et Audemars Piguet Royal Oak, vist på ovenstående billede. Men det bliver nok ikke lige foreløbig.

Et kamera der ikke kan gå på Facebook

Bevares, smartphone kameraer er blevet ret gode, men der er stadigvæk en markant forskel på billedkvaliteten, når man sammenligner med et rigtigt kamera. Du ved… sådan et der ikke kan gå på Facebook.

Det kan godt være at et gammeldags kamera er skide bøvlet at slæbe med rundt, men i sidste ende er det besværet værd. Det handler jo ikke om, at diverse ligegyldige byture skal foreviges med god billedkvalitet. Det drejer sig om ferier, oplevelser, forlængede weekender, hikingture og så videre.

Priserne på gode kameraer er efterhånden til at have med at gøre. For snart to år siden købte jeg et Olympus Ep-5, som jeg i høj grad kan anbefale. Kan se at det åbenbart fås til 5000 kroner i dag, hvilket må siges at være noget billigere end de 12k, jeg smed i sin tid. Billedkvaliteten går i øvrigt lige i piben, samtidig med et retrodesign der kan konkurrere med Carmen Electra, dengang hun var relevant.

En universel hættetrøje

Selvom det ikke ligefrem kan kategoriseres som klassisk elegance, er en universel og allround hættetrøje et must-have for mænd. Hættetrøjen er altid en sikker vinder, når det kommer til overtøj i fritiden, afslapning i sofaen eller hardcore gaming ved computeren.

Derfor er det vigtigt at vælge en lækker hættetrøje i god kvalitet og godt design. Og her er der jo mange hættetrøjer om buddet, hvorfor det heller ikke gør noget, at have et par stykker at vælge mellem.

Ellers er der et godt udvalg af lækre hættetrøjer at finde her.

En classy luksusbadekåbe

Mit generelle indtryk er, at mænd ikke rigtigt bruger eller overhovedet ejer en lækker luksusbadekåbe. Og det vækker bekymring. I alle mænd gemmer der sig nemlig en Hugh Hefner. Og Hugh Hefner’en i os viser sig altså ikke, hvis man ikke engang gide klæde sig på til lejligheden.

En badekåbe er skide undervurderet, men tjener alligevel en masse formål. Ikke overraskende er en badekåbe velegnet til morgenen, hvorfor mange i virkeligheden kalder det for en morgenkåbe. Morgenkåben kan dog også være en aftenkåbe, brusebadskåbe, frokostkåbe, sommerkåbe, hentaviskåbe, hjemmearbejdskåbe, straffefruenkåbe og sådan kan vi blive ved.

Sådan en luksusbadekåbe behøver ikke være en eksakt kopi af den på billedet. Selv har jeg en hvid badekåbe, jeg havde held med at hugge fra et hotel sidste år. Den har korte ærmer, hvilket jeg kan anbefale. Ofte kan lange tykke ærmer virke klodsede og akavede.

I sidste ende handler det om at vælge en, du selv synes er fed. Tag eventuelt et kig på disse badekåber.

En nøje udvalgt signaturparfume

ting en mand bør eje

Det kan næsten ikke stresses nok, hvor vigtigt det er at eje en signaturparfume. Betragt det ligesom en hund, der pisser sit territorie af. Folk skal forbinde dig med den der karakteriske duft, som de i øvrigt skide gerne vil vide navnet på. Derfor er det ikke nogen god idé at købe en ny tilfældig parfume, hver gang den gamle er tom. Det er helt okay at skifte mellem forskellige parfumer, men signaturparfumen skal altid være at finde og ligeledes bruges med jævne mellemrum.

Jeg har både Chanel Allure og Chanel Allure Édition Blanche, hvor førstnævnte har været min signaturparfume en del år. Dog er jeg bevæget mig over til den anden af den simple grund, jeg bedre kan lide duften.

Har du en signaturparfume? Hvis ikke er det i hvert fald på høje tide, at du springer ned i parfumehelvedet, der kan findes i stueetagen både i Magasin og Illum, og vælger en med omhu. Tag gerne din homoseksuelle ven og bedste veninde med. De plejer at være gode til at hjælpe med den slags.

Skulle du være for doven, kan du køre rouletten i form af parfumer-købt-online-du-ikke-har-duftet-til og ellers håbe for det bedste.

En kuffert af høj kvalitet og lækkert design

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Da jeg forlod Danmark i januar 2015, var det med garderoben, eller så meget jeg nu kunne have med, pakket ned i en spritny kuffert, jeg havde købt i forbindelse med en, syntes jeg dengang, knaldgod deal på de i øvrigt sædvanlige lorte-deal-sites. En kort historie endnu kortere, nåede jeg ikke engang til Australien med kufferten før håndtag og hjul var revet af og lynlåsen gået i stykker.

Episoden gav selvfølgelig anledning til adskillige raserianfald, hvilket bragte mig til konklusionen aldrig mere at have en lortekuffert. Jeg besluttede mig for at smide penge efter en Rimowa kuffert, som jeg tilfældigvis lige havde forelsket mig i inden afrejse. Den investering fortryder jeg ikke.

Foruden et pisselækkert design er kufferten præget af kvalitet, der vil noget. Det er heller ikke for sjov, at Rimowa giver fem års garanti på alle deres kufferter.

Før jeg blev bekendt med Rimowa og deres smukke kufferter, havde jeg aldrig skænket kufferter en tanke. For mig har en kuffert altid bare været en kuffert, men der er altså kommet andre boller på suppen, skulle jeg hilse at sige.

Folk er tilsyneladende også begejstrede for sådan en Rimowa kuffert. Mere end en håndfuld gange er jeg blevet komplimenteret for transportmidlet. Nogle gange bliver jeg ligefrem stoppet og anmodet om at give et live review af kufferten. “Hvordan er den?”, “Er du ikke bange for at den bliver hugget?”, “Er du glad for den?”. Det er sgu ret spøjst, om end jeg morer mig over det.

En god flaske whisky der aldrig er tom

ting en mand bør eje

Et #TBT-øjeblik i godt selskab. Jeg kan skrive under på, at det ikke kun er mig, der sætter pris på japansk whisky.

Ikke at der skal opfordres til alkoholisme, men en mand bør eje en god flaske whisky, der aldrig er tom. Det skal selvfølgelig forståes på den måde, at en herre altid bør være i stand til at kunne byde på et skvæt whisky. Med andre ord er et scenariet med “der er desværre ikke mere tilbage” på ingen måde acceptabelt.

Af forslag til sådan en whisky, kan jeg stærkt anbefale den japanske Hibiki whisky. Det er nemlig ikke kun Skotland og Irland, der ved hvordan whisky skal laves. Hibiki er klart den bedste whisky, jeg har smagt, med en eftersmag der kilder de helt rigtige steder.

Det er dog ikke en whisky, du har interesse i at servere alt for mange glas af til gæsterne. En flaske koster på den anden side af tusind kroner.

Et par eksklusive mokkasiner

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

På dansk hedder de mokkasiner og på engelsk, driving shoes. Uanset hvad du kalder dem, bliver det ikk mere elegant på den afslappede facon. Det er også grunden til, at jeg efterhånden er den glade ejer af 5-6 par. Man behøver selvfølgelig ikke eje seks par, men som minimum bør en mand eje et enkelt par.

Mokkasiner er ikke kun for “nogen særlige typer”, hvilket er min opfattelse, at Jeres opfattelse er. Mokkasiner fungerer med helt almindelige jeans og t-shirt. Du behøver ikke have tætsiddende beige chinos, hvid skjorte, blazer, modelhår og en Cote d’Azur-tan for at kunne gå i dem.

Du kan eventuelt starte med et par i den billigere afdeling, hvis du er i tvivl, om det er dig. Herefter, når det er gået op for dig, hvor skide godt ud, du ser, kan du investere i et par Tod’s, som er mit absolutte go-to-brand. Jeg plejer at bestille dem på Selfridges.com, men til min personlige lyksalighed kan jeg fortælle, at der er åbnet en Tod’s flagship store i Illum. Og de kan bestille hvilket som helst par hjem. Er livet ikke bare herligt?

En elegant og kvalitetspræget computertaske

ting en mand bør eje

En moderne mand ejer elektronik. Det er ikke unormalt både at have en Macbook og iPad (eller en Asus og whatever-tablet til Windows- og Android-tilhængerne :-D). Denne elektronik er vi ret afhængige af og som resultat heraf, har vi den ofte med os rundt, i vores færden.

Det betyder naturligvis, at transportmidlet til elektronikken er blevet en vigtig del af mandens outfit. Derfor skal sådan en computertaske også være skide lækker. Og det kan snildt koste mange penge, men hvis du ikke er interesseret i at smide 16k efter en parisisk Berluti, findes der heldigvis billigere alternativer. Både Paul Smith, Michael Kors og Ralph Lauren har fine tasker i prislejet 3-5000 kroner.

Inden i din skide lækre computertaske har du selvfølgelig en Macbook, da Apple er den eneste virksomhed i verden, der forstår sig på computere der både er lækre at se på og lækre at bruge. Til gengæld har jeg ikke meget tilovers for nogle af de ting af de ting inden i Macbooks som eksempelvis deres latterligt små harddiske, som tvinger forbrugerne til at bøvle med deres åndssvagt dyre iCloud-løsning, som ingen forstår en hat af. Jeg har dog endeligt fundet ud af, at der faktisk er solide alternativer, når ønsket er at opbevare hele lortet i skyen, hvorfor jeg passende kan nævne Onlime, hvor du har ubegrænset lagerplads for én fast pris = aldrig mere belastende notifikationer om, at man snart ikke har mere iCloud-plads.

_________

For lige at opsummere de 11 ting en mand med respekt for sig selv bør eje, kan vi hurtigt konstatere, at der skal bruges et klækkeligt beløb, som end ikke børneopsparingen med sul på kroppen kan finansiere. Skulle man derfor udpege den vigtigste ting, ville jeg ikke tøve med at vælge uret. Det gi’r sig selv.

LÆS NU:

9 tøjdele du ikke bør eje