Det er blevet tid til en solid omgang fede bukser til mænd. Der er ikke mindre end 21 af slagsen på tapetet, hvorfor enhver mand burde kunne tilfredsstille sig selv med minimum et enkelt par. Primært består udvalget af chinos og jeans, da det er den slags bukser til mænd, jeg personligt foretrækker.

Både chinos og jeans findes nemlig i en milliard forskellige udgaver, hvorfor det ikke er svært at skille sig ud af mængden, selvom det “bare” er et par jeans, man eksempelvis har på. Opskriften på et par nydelige jeans er ret simpel. Formen skal være straight leg eller slimfit. Helst sidstnævnte. Slimfit ser nemlig pænest ud, såfremt man ikke har en kropsbygning a la Prins Henrik. Det er dog vigtigt, at man ikke tager slimfit alt for bogstaveligt, da det ser forfærdeligt ud, når et par jeans er som malet på benene. Med måde som man siger. Derudover er det vigtigt, at et par jeans ikke er massakreret i form at stor huller, voldsom slitage og en alt for dominerende vask. Vi lever ikke i 2003 længere, så sørg for dine bukser ikke er hullede og slidte.

Mht. chinos er opskriften også simpel, men heldigvis varierer buksens form ikke særligt meget, hvorfor det er sværere at gå galt i byen. Et par klassiske chinos har som regel smalle ben, hvilket er det vigtigste. Ingen har nemlig lyst til at gå rundt i trompetbukser.

Værs’go.

Mørkeblå jeans fra Diesel

fede bukser til mænd

Diesel / 1095 / Find bukserne her

Diesel har i ret lang tid været synonymt med klassiske jeans i formidabel kvalitet. Det er dog ikke altid, at de har succes med at kreere klassiske jeans, da mange af dem er hærget helt bevidst med huller og slitage. Heldigvis er det som regel altid muligt at finde et par af klassiske modeller, som eksempelvis dette lækre mørkeblå par med en afbalanceret og nydelig vask.

Lækre lyseblå jeans

fede bukser til mænd

Replay / 1195 / Find bukserne her

Næsten magen til det mørkeblå par fra Diesel finder du også et par fra Replay, hvor den blå farve er lidt lysere. Personligt synes jeg, det er sundt med en garderobe, hvor der er et væld af jeans i forskellige blå nuancer. Kvaliteten af Replays jeans er i øvrigt ligeså solid som Diesel, men det vidste du sikkert godt i forvejen.

Klassiske slimfit Nudie jeans

fede bukser til mænd

Nudie Jeans / 1095 / Find bukserne her

Nudie Jeans har været på banen, siden jeg startede i folkeskolen, så der er nok ikke mange af læserne, der er ubekendte med denne jeans-snedker. Derfor er der heller ikke nogen grund til at lave nogen dybdegående beskrivelse, for sådan ser et par klassiske slimfit jeans nemlig ud.

Grå slimfit Lee jeans

fede bukser til mænd

Lee / 799 / Find bukserne her

Jeans behøver ikke være blå. De kan også være grå. Ja, jeg vil næsten gå så langt at sige, at et par grå jeans er dejligt forfriskende. Man ser nemlig i overvejende grad blå jeans, så hvorfor ikke forkæle garderoben med lidt forandring? Det fryder nemlig, siger man.

Sorte slimfit jeans

fede bukser til mænd

Lindbergh / 499 / Find bukserne her

Ligesom enhver mand har et blåt par, så har han også et par sorte jeans. Om ikke andet så burde han i hvert fald. Det kan i øvrigt lade sig gøre at få et sort par jeans uden at skulle af med en tusse og derover. Lindbergh er et dansk modehus, der leverer solid ekvipering indenfor den klassiske herremode. Og klassisk herremode, det kan vi li’.

Mørke jeans fra Levi’s

fede bukser til mænd

Levi’s / 899 / Find bukserne her

Henry Ford opfandt bilen. Levi’s opfandt jeans. To bedrifter der næsten kan måle sig med hinanden, for hvad gjorde vi uden jeans og biler? Godt nok var det først par jeans fra Levi’s blå, men et mørkt par er der nu heller ikke noget galt med.

Elegante blå chinos fra Esprit

fede bukser til mænd

Esprit / 799 / Find bukserne her

Vi hopper over til de kære chinos. Efter min mening er chinos lidt sjovere at lede efter, da de findes i så mange forskellige spændende farver. Måske er denne blå ikke voldsomt spændende, men det er til gengæld hamrende elegant. Derudover ved jo godt, at Esprit er lig med glimrende kvalitet.

Kongeblå chinos

fede bukser til mænd

BOSS Orange / 899 / Find bukserne her

BOSS Orange har en del chinos med på menuen, da de netop har lanceret en lang serie af spændende farver. Det er det samme par bukser hele vejen igennem, bortset fra farven. Denne kongeblå farve faldt jeg pladask for med det samme jeg så den. Det var kærlighed ved første klik.

Klassiske blå Ralph Lauren chinos

fede bukser til mænd

Polo Ralph Lauren / 999 / Find bukserne her

For en gangs skyld er Ralph Lauren ikke overrepræsenteret, men der er naturligvis et enkelt par med. Deres chinos kan på mange måder sammenlignes med deres skjorter, idet pasformen er universel, forstået på den måde at alle kan bruge et par chinos fra Ralph Lauren, ligesom alle kan bruge en skjorte derfra. Behøver jeg nævne, at kvaliteten er sublim?

Mørkeblå bukser fra Hackett

fede bukser til mænd

Hackett / 999 / Find bukserne her

Blå chinos er bare hamrende pænt, og derfor skal mine læsere naturligvis også forkæles med et stort udvalg af lækre blå nuancer. Hvad med sådan et par mørkeblå chinos fra engelske Hackett? Jo, tak!

Mat blå pæne chinos

fede bukser til mænd

BOSS Orange / 799 / Find bukserne her

Endnu et par chinos fra BOSS Orange i en pæn mat blå. Den matte farve gør, at parret ligner et par jeans uden vask. Parret er ganske universelt, hvad angår formålet til hvilket, de kan bruges.

Lyseblå bukser

fede bukser til mænd

Vicomte A. / 899 / Find bukserne her

Når det lumre forår og sommer engang og forhåbentligt dukker op, ville det klæde herren med et par sommerlige chinos i lyseblå. Parret fra Vicomte A. er som stjålet fra Fritz og Pouls yachtgarderobe, så hvis du er fattig, forstår du sikkert ikke, hvorfor de er flotte.

Mørkegrønne bukser fra BOSS Orange

fede bukser til mænd

BOSS Orange / 899 / Find bukserne her

Som jeg nævnte tidligere, så findes chinos i ganske mange spændende farver. Her er det igen igen et klassisk par chinos fra BOSS Orange, men i en skræmmende lækker mørkegrøn.

Enkle beige bukser

fede bukser til mænd

Celio / 299 / Find bukserne her

Ligesom den blå farve er klassisk for et par chinos, er beige også. Her har jeg disket op med artiklens klart billigste par bukser til mænd, men jeg googlede naturligvis Celio for at finde ud af, hvad det var for en buksekreatør.

Celio er et fransk modehus, der kører en ganske troværdig forretningsmodel. De tror nemlig så meget på kvaliteten ved deres produkter, at de tilbyder 30 dages returret. Jeg har ikke erfaringer med Celio, men hvis du vælger at købe et par bukser derfra, ville jeg da hjertens gerne høre din vurdering. Prisen er i hvert fald ikke til at tage fejl af!

Lyserøde bukser

fede bukser til mænd

Hackett / 999 / Find bukserne her

Jo længere du kommer ned i artiklen, desto mere farverigt bliver indholdet. Hvad med et par lyserøde chinos? Så har du i hvert fald underdelen til den ultimative rigmandsfest på Abramovichs yacht. Du kan dog også snildt have et par lyserøde bukser på, selvom du ikke skal til rigmandsfest. Her er det nok en god idé ikke at smide alt for mange andre pangfarver ind i munderingen.

Mørkerøde chinos

fede bukser til mænd

BOSS Orange / 899 / Find bukserne her

Måske er foråret og den forestående sommer ikke de bedste sæsoner for en varm farve som denne mørkerøde, men den skal med alligevel. Bare fordi parret er mørkerøde, er det ikke ensbetydende med, at de er varme. For det er de ikke.

Nydelige røde chinos
fede bukser til mænd

Eleven Paris / 509 / Find bukserne her

Det er noget vinterligt over den mørkerøde farve, men noget sommerligt over en klassisk rød. Det er lidt paradoksalt om end en ubestridelig sandhed.

Ikke overraskende kommer Eleven Paris fra Frankrig, men hvem er de? Det er ikke nemt at finde deres historie, men kigger man på deres officielle side, kan man ikke undgå at blive en smule intrigeret. De har nemlig rigtigt meget spændende tøj både i den minimalistiske og spraglede afdeling. Det røde par må næsten puttes i sidstnævnte.

Pastelrøde bukser fra Hugo Boss

fede bukser til mænd

BOSS Orange / 899 / Find bukserne her

Hvis den mørkerøde og klassiske røde ikke er den nuance, du leder efter, var det måske noget med et pastelrødt par chinos? Det er sommerligt og friskt.

Karrygule bukser

karrygule chinos

Element / 549 / Find bukserne her

Karrygul lyder ikke særligt classy. Til gengæld ser det hamrende classy ud. Bukserne er fra australske Element, der faktisk er bedst kendt for at lave skateboards, men de er øjensynligt også i stand til at lave bukser uden hængerøv.

Pæne gule bukser fra Paul Smith

fede bukser til mænd

Paul Smith / 1395 / Find bukserne her

Eksklusive Paul Smith er såmænd også at finde på listen med et par knaldgule chinos, der ikke er for den sarte herre. Det kræver i hvert fald en portion selvtillid at spankulere rundt i sådan et par. Men respekt herfra om ikke andet!

Elegante sorte stofbukser

fede bukser til mænd

J. Lindeberg / 999 / Find bukserne her

Jeg kunne måske godt have været lidt mere gavmild med stofbukserne, men foråret og sommeren skriger bare ikke rigtigt efter dem. De er efter min smag for formelle. Derudover summer de også af kontorarbejde og stationære Hewlett Packard-computere. Du bliver dog ikke henrettet, hvis du beslutter dig for at hoppe i et par. Det kan naturligvis gøres pænt og nydeligt, men det kræver lidt ekstra omtanke.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!