Minimalistiske t-shirts der er evigt relevante

Det skal være enkelt. Rigtigt enkelt endda. Så enkelt at jeg vil kalde det minimalistisk. Som behagelig afveksling er forårsvejret i dag til at få øje på med blå himmel og 12-13 grader. Personligt er jeg hoppet i et par opsmøgede hvide chinos og et par brune krokodillesko, jeg går alt for lidt i.

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

På overkroppen har jeg på, hvad jeg beskriver som en minimalistisk t-shirt i meleret lysegrå. Det var i den forbindelse, at jeg blev inspireret til at lave en bette samling af glimrende eksempler på netop minimalistiske t-shirts. Det er blevet til 20 af slagsen, i en helvedes masse lækre farver.

Inden du får lov at scrolle igennem perlerækken af t-shirts, vil jeg lynhurtigt besvare, hvad min definition af en minimalistisk t-shirt egentligt er. Kigger man på de t-shirts, jeg har samlet, er det ikke forkert at argumentere for, at det bare er basic t-shirts uden print. Og det er sådan set heller ikke forkert.

For mig er en minimalistisk t-shirt præget af enkle elementer uden unødvendige detaljer. Det skal være en ensartet farve, men må gerne være meleret. Det behøver ikke være clean blå, clean sort og så videre. Det bærer udvalget i øvrigt også præg af. Kort sagt er en minimalistisk t-shirt en no-bullshit-t-shirt og den kan du have på hver dag til hvad som helst. Helt så frie rammer har du dog ikke, hvad angår farvevalg, men så længe du ikke er åndssvagt farveblind, kan du garanteret godt selv håndtere den del.

Minimalistisk Samsøe Samsøe t-shirt
minimalistiske t-shirts

Samsøe Samsøe / 229 / Find t-shirten her

Nu hvor det handler om minimalistiske t-shirts, kan vi passende lægge ud med en model fra Samsøe Samsøe. Det danske modehus med hovedkontor på Nørrebro, er nemlig eksperter i at lave helt enkle t-shirts, der sætter retningslinjerne for en ægte minimalistisk t-shirt.

Mørkeblå minimalistisk t-shirt

minimalistiske t-shirts

James Perse / 549 / Find t-shirten her

James Perse er en fyr fra Los Angeles, der siden midten af halvfemserne har arbejdet benhårdt på at bygge et imperium. Og et imperium synes jeg ikke er forkert at kalde det, som James Perse-brandet har udviklet sig til at være i dag.

Tager man et kig på deres officielle hjemmeside, er det nemt at blive imponereret over hvor latterligt mange produktområder, brandet tjener. Det er nemlig ikke kun tøj. Også inventar, møbler, cykler og sågar kæledyrsaccessories er at finde i produktporteføljen. Endnu vildere er, at ham James gør det ret godt på alle fronter.

I forhold til netop denne t-shirt, synes jeg i øvrigt ikke, at det er nogen udfordring at få øje på, hvad det er, James Perse’s bestræbelse er. Fælles for James Perse produkter er nemlig, at de skal være præget af eksklusiv minimalisme. Det er også derfor, at t-shirten koster 549 kroner. Du kender også godt de tre K’er. Kvalitet, kvalitet og kvalitet.

Mintgrøn t-shirt med rund hals

minimalistiske t-shirts

Dstrezzed / 249 / Find t-shirten her

Minimalisme er ikke synonymt med sort og hvid. Minimalisme findes i alle farver, hvor det minimale består i helhedsindtrykket. At linjerne er rene og formålet enkelt og lige til. Sådan en mintgrøn t-shirt ville være glimrende overdel til et stilrent sommer outfit, hvor jeg ikke helt så overraskende ville vælge et par klassiske hvide shorts og nogle eksklusive sneakers.

Mørkegrå Dstrezzed t-shirt

minimalistiske t-shirts

Dstrezzed / 299 / Find t-shirten her

Jeg er overbevist om, at der findes mennesker som ville beskrive sådan en mørkegrå t-shirt fra Dstrezzed som værende outreret. Ikke mig. Jeg finder den ganske minimalistisk og denne minimalisme er at finde i t-shirtens generelle design. Selvom du har de her hvide meteorstreger, er det alligevel enkelt og stilrent.

Hvad var det Justin Timberlake plejede at sige? I’m lovin’ it.

Mørkegrå minimalistisk t-shirt

minimalistiske t-shirts

Dstrezzed / 249 / Find t-shirten her

Nu hvor vi i øvrigt har fat i Dstrezzed t-shirts, kan jeg lige så godt knytte et par ord til, hvad det er for et mærke. Der er nemlig en ret god chance for, at du aldrig har hørt om det. Det skal du ikke have dårlig samvittighed over, for Dstrezzed har ikke meget mere end fem år på rumpen.

For en gangs skyld er der samtidig tale om et nordeuropæisk modehus med rødder i Amsterdam. Dstrezzed fokuserer ligesom mange andre på moderne herremode og netop denne minimalisme, som jeg er så glad for at fremhæve.

I forhold til t-shirten, synes jeg bare, at vi skal kalde den pæn og enkel. Ikke?

Lækker mørkeblå t-shirt

minimalistiske t-shirts

Dstrezzed / 299 / Find t-shirten her

Hvis vi skal være lidt smart med ord, kan vi vist godt sige, at denne del af de tyve minimalistiske t-shirt er blandt de mere urolige. Vi har nemlig igen fingrene i en sag fra Dstrezzed, som vistnok kommer af ‘distressed’, der på dansk oversættes til ulykkelighed, bekymring, nød og lidt andre mindre positivtladede ord.

Jeg er ikke helt bekendt med baggrunden for selve navnet, men det er heller ikke af nogen væsentlighed. Det handler om produkterne. Denne mørkeblå t-shirt beskriver jeg som lækker, hvor de hvide meteorstriber er kommet endnu tættere på, sammenlignet med førnævnte mørkegrå model fra samme tøjhytte.

Zoomer vi ud, et øjeblik, er der en generel tendens i forhold til t-shirts, hvor den her kraftige melerede feature gør sig gældende. Jeg har netop selv beriget min egen garderobe med fire nye minimalistiske t-shirts, som alle deler denne DNA.

Jeg er ret humørsyg, hvad angår tøjvalg og sammensætning, men denne uge bruger jeg en del energi på at kombinere mine hvide sneakers og marineblå signatur-chinos med denne form for t-shirt-minimalisme.

And chicks fucking love it.

Hvid Hugo Boss t-shirt med grønt logo

minimalistiske t-shirts

Hugo Boss / 299 / Find t-shirten her

I’ve had my differences with Hugo Boss over the course of years, men en ting må jeg erkende. Hugo Boss går ikke af mode foreløbig. Det skyldes det tyske modehus’ fantastiske evne til at levere tidløs herremode, der samtidig følger med tiden, hvis det på en eller anden måde giver mening.

Jeg skal være den første til at erkende, at jeg aldrig helt har kunne finde rundt i deres forskellige sub-brands. Der er både BOSS Orange, BOSS Green, Hugo Boss Red Label og sikkert også andre. For mit vedkommende går det hele under én stor Hugo Boss-vifte.

Hvad angår denne hvide t-shirt fra Boss, så er det, måske ikke helt så overraskende, fra deres BOSS Green label. Et label der spiller på de sporty tangenter og har en del at gøre i golfindustrien. Det er nok heller ikke svært at få øje på, når man kigger på den brede kollektion. Til gengæld er lige netop denne t-shirt ganske allround og ligeledes orkestreret på minimalistisk vis.

Den bliver du ikke træt af.

Meleret blå Hilfiger t-shirt

minimalistiske t-shirts

Hilfiger Denim / 249 / Find t-shirten her

Som nævnt indledningsvist er melerede t-shirts blevet ganske populære. Derfor finder man dem også på tværs af næsten samtlige modehuse, der er værd at besøge.

Sådan ser Hilfigers melerede blå t-shirt ud, hvor du i vanlig stil har deres lille velkendte logo på brystet.

Mørkegrøn minimalistisk t-shirt

minimalistiske t-shirts

Tom Tailor Denim / 129 / Find t-shirten her

Tom Tailor er blandt særdeles prisvenlige modehuse på niveau med Pier One. Godt nok er det ikke helt så lækkert over den brede linje, men der er bestemt lækkerier iblandt.

Eksempelvis denne mørkegrønne og minimalistiske t-shirt, hvor der ikke er trådt en millimeter forkert. Mørkegrøn er desuden blevet en farve, der i højere grad gør sig gældende som attraktivt farvevalg til det almindelige hverdagsoutfit.

Lys grå Filippa K t-shirt

minimalistiske t-shirts

Filippa K / 499 / Find t-shirten her

For blot et par år siden, gik jeg næsten kun i skjorter. I dag er det den omvendte verden. Det er også ret nemt at se på min garderobe, som efterhånden er præget af en ret stor samling t-shirts, der er under fem måneder gammel. Vil skyde på, at den tæller omkring 14-15 t-shirts, men det er langt fra nok. Jeg skal have t-shirts i alle regnbuens farver.

En af farverne jeg mangler er denne sommergrå, hvor Filippa K i øvrigt passende kunne være leverandøren. What’s not to love?

Meleret hvid t-shirt

minimalistiske t-shirts

Filippa K / 499 / Find t-shirten her

Godt nok har jeg allerede en til flere t-shirts i meleret hvid, men ligesom hvide underbukser, er det rart at have en pæn håndfuld. I øvrigt synes jeg, at sådan en meleret hvid t-shirt er den ypperste, en herre kan have på.

Hvid komplementerer som oftest ansigt og krop. Du får automatisk lidt mere kulør og samtidig er det fresh for lige at bruge et – kunne jeg forestille mig – Nik & Jay-term.

Meleret grå t-shirt

minimalistiske t-shirts

American Vintage / 399 / Find t-shirten her

Det er klassisk. Det er minimalistisk. Det er gråt. Og det er meleret. Sådan ser den perfekte grå t-shirt ud og hvis du er interesseret i fornem kvalitet, kan du passende vælge denne model fra American Vintage. Det er kram.

Minimalistisk grå t-shirt

minimalistiske t-shirts

Calvin Klein / 299 / Find t-shirten her

Til en hundredmand mindre kan du få tæt på nøjagtigt samme grå t-shirt, der endda er fra Calvin Klein, som vi alle kan blive enige om, laver nogle rigtigt fornuftige klude.

Eksklusiv lyseblå t-shirt

minimalistiske t-shirts

Selected Homme / 199 / Find t-shirten her

Selected laver rigtigt fine t-shirts i forbavsende god kvalitet. Det er også grunden til, at jeg netop har anskaffet mig denne t-shirt, dog i marineblå. Stoffet er relativt kraftigt, hvilket giver et kvalitetspræget feel.

Dog er der en enkelt hage ved t-shirts fra Selected. Ærmerne har det med at være lidt store, hvorfor de skal foldes op en enkelt gang eller to. Her er det en fordel at kunne træde en tråd eller i hvert fald kende en, der kan, så det lige fikses.

Meleret sort t-shirt

minimalistiske t-shirts

Selected Homme / 199 / Find t-shirten her

Det kan godt være, at jeg er en smule farveblind, men er jeg helt ved siden af, hvis jeg beskriver den som semi-blå? Ifølge produktbeskrivelsen er den sort, men måske er det blitzen på kameraet, der var lige stærk nok. Om den er blå eller sort, er sådan set heller ikke væsentligt for mig, så længe t-shirten er pæn at se på. Og det må man nok erkende.

Meleret marineblå t-shirt

minimalistiske t-shirts

Esprit / 129 / Find t-shirten her

Jeg har ikke erfaring med t-shirts fra Esprit. Til gengæld kender jeg Esprit som et modehus med generelt højt fokus på at kombinere tidløst design med fin kvalitet. Samtidig er Esprit også til at betale.

Cremehvid t-shirt med v-hals

minimalistiske t-shirts

Esprit / 99 / Find t-shirten her

Apropos billige t-shirt, kan vi ikke rigtigt komme længere ned. Og det er jo egentligt ret fedt. Fordelen ved at minimalistisk herremode er blevet populær er, at du kan finde et lækkert outfit til meget billige penge. Ved siden af sådan en t-shirt, kan du finde mange gode bud på et par billige chinos helt ned til 200-300 kroner. I samme prisniveau og endda lavere, kan du finde sneakers. Konkrete eksempler på sådan et outfit, må vente til en anden gang.

Til forskel for stort set alle andre t-shirts i artiklen og generelt her på Stay Classy, er t-shirten udstyret med v hals. På baggrund af sådan en markant underrepræsentation, kan du nok også regne ud, at præferencen hovedsageligt er rundhalsede t-shirts. Det er smag og behag, men generelt ser en herre pænest ud med rund hals. Alligevel er det ikke udelukket at hoppe i en v halset t-shirt som eksempelvis denne cremehvide model.

Det afhænger også en del af herren. Nogle mænd er bedst med v hals og andre rund. Min erfaring er, at v halse sidder bedst på fyre, der er opretholder en vis form og fysik.

Minimalistisk hvid t-shirt

minimalistiske t-shirts

Sisley / 149 / Find t-shirten her

En hvid t-shirt er ikke bare en hvid t-shirt. Som Jarlen siger, så er der sgu forskel på gederne. Godt nok er de fleste t-shirts lavet af nogenlunde samme materiale, men kigger vi et øjeblik på pasform, ærmer og længde, varierer det meget. Denne, i øvrigt billige, t-shirt fra Sisley har både lange ærmer og en løs pasform. Til gengæld går den højt om halsen, hvilket agerer glimrende kontrast.

Jeg ville sætte den sammen med mine elskede mørkeblå chinos og et par enten enkle sneakers eller pæne bilsko.

Meleret kongeblå t-shirt

minimalistiske t-shirts

Lyle & Scott / 299 / Find t-shirten her

Lyle & Scott er dygtige til at lave klude, der bygger på den her raffinerede minimalisme, som kan oversættes til enkelt, men karismatisk. En t-shirt behøver ikke være karismatisk, men forandring fryder, hvorfor det er fint at skifte imellem de mange muligheder, der gør sig gældende inden for de her minimalistiske t-shirts.

Abstrakt og minimalistisk t-shirt

minimalistiske t-shirts

Uniforms for the Dedicated / 499 / Find t-shirten her

Tyvende og sidste t-shirt er ikke bare minimalistisk. Den er også abstrakt. Det er i hvert fald, hvad jeg har valgt at beskrive den som.

Måske giver det ikke så pokkers meget mening, men det abstrakte består selvfølgelig i de stærke, men grynede og forskelligartede linjer og det minimalistiske i den sammenhæng og ensartethed, der samtidig gør sig gældende. Egentligt er det også skide ligegyldigt, for sådan en t-shirt kan indgå i ethvert outfit, afslappet som formelt; til pyjamas eller stofbukser og blazer.

LÆS NU:

10 irriterende vaner du bør vænne dig af med

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!