Det sidste år hvor jeg har været ude og rejse, er jeg blevet en herre, der sætter høj pris på t-shirts. Det skyldes givetvis, at jeg primært har opholdt mig under varme himmelstrøg, men ikke desto mindre har jeg taget begejstringen med hjem til Danmark. T-shirts er nemlig ikke forbeholdt sommer og sol. Heldigvis har vi nemlig radiatorer, således vi ikke behøver have dunjakke og vinterstøvler på indenfor. Kort sagt, er t-shirts altså helårsekvipering i Danmark.

Det der gør t-shirts til en herre interessant er, at de findes i evigt forskellige udgaver. Du kan vælge en helt almindelig hvid t-shirt, men du kan også finde en t-shirt med en bazookaskydende elefant i psykedeliske farver. Hvor t-shirts kan tillade sig at være meget forskellig, skejer bukser, skjorter, trøjer, jakker og blazere sig sjældent ud på samme måde. T-shirten er altså i stand til at være den toneangivende beklædningsdel i et outfit. Det er ligesom sko. Dem kan du også få i en milliard forskellige modeller og det gør ikke noget, de er vanvittigt outrerede. Det er måske også derfor, at jeg har en fetish for sko.

Jeg har tidligere sagt, at en herre ikke må kombinere en blazer og t-shirt. Den opfattelse er jeg ikke af længere. Jeg er faktisk blevet direkte tilhænger af kombinationen. Det skyldes, at jeg så småt er ved at kede mig over den trivielle konstellation med blazer og klassisk skjorte. Med en spændende t-shirt er det muligt at skabe mange flere forskellige udtryk. Ikke at der er noget i vejen med en blå blazer med hvid skjorte, men forandring fryder. Det skader ikke at prøve noget nyt. Nu er det i øvrigt blot et eksempel med blazer og t-shirt. Det kan også være t-shirten sammen med en cardigan og så videre.

De 30 t-shirts jeg har håndplukket er ganske forskellige. Der er t-shirts fra både den klassiske, stilrene, spraglede og abstrakte genre.

Meleret grøn t-shirt med brystlomme
t-shirts herre

Tom Tailor / 149 / Find t-shirten her

Vi lægger ud med en rigtig sommerlig t-shirt, som ikke just matcher vintersæsonen, vi i øjeblikket befinder os i. Den melerede grønne farve gør t-shirten oplagt til varme strandture på en eksotisk græsk ø. Det kan naturligvis også være alle mulige andre eksotiske steder.

Selvom jeg indledningsvist sagde, at t-shirts er helårsekvipering, så vil der selvfølgelig altid være modeller, der passer bedre til den ene sæson end den anden.

Meleret sort t-shirt med brystlomme

t-shirts herre

Tom Tailor / 149 / Find t-shirten her

Nøjagtigt samme t-shirt fra Tom Tailor findes også i sort. Den melerede t-shirt i sort er modsat den grønne model langt mere oplagt til eksempelvis at have inden under en varm vintertrøje. Den nemmeste måde at beskrive det på, er vel at t-shirten er mere casual og klassisk. T-shirts med denne melerede tekstur er i øvrigt en tendens, der er kommet for at blive.

Mintgrøn t-shirt med brystlomme

t-shirts herre

Tom Tailor / 119 / Find t-shirten her

Tilbage i de mere sommerlige toner, har vi endnu en pæn t-shirt fra Tom Tailor, som denne gang er beriget af en flot mintgrøn. Man kan selvfølgelig argumentere for, at en mintgrøn t-shirt er særdeles velegnet til sommeren, hvilket den selvfølgelig er, men som jeg mange gange har advokeret, er stærke farver om vinteren en rigtig god idé.

Derudover burde alle mænd også have en samling t-shirts i alle regnbuens farver. Farver er nemlig nice.

Pæn rød t-shirt med v hals

t-shirts herre

Pier One / 89 / Find t-shirten her

Apropos regnbuens farver bør sådan en knaldrød t-shirt selvfølgelig indgå i samlingen. Igen er den melerede tekstur anvendt, hvilket ganske enkelt gør t-shirten pænere. Det er langt pænere med en meleret t-shirt end t-shirt i helt rene farver uden tekstur.

Undtagelsesvis har denne t-shirt v hals. Der er ikke noget i vejen med v hals, men t-shirts med rund hals er bare pænere og i øvrigt mere naturligt. Insisterer du på v hals er det vigtigt, at skæringen ikke er dyb, da du risikerer at ligne Brian 1, 2 og 3 nede i fitnesscenteret.

Pæn t-shirt i meleret rød

t-shirts herre

Reiss / 499 / Find t-shirten her

Som du kan se er det de melerede t-shirts, der i den grad hersker. Reiss som er et premium mærke, har lagt deres personlige touch på denne model, hvor resultatet er blevet en pæn og stilren t-shirt med personlighed. Den minder lidt om billedet på et gammelt analogt fjernsyn, hvor der ikke er signal. Bare i rød og ikke sorthvid.

Sådan en meleret rød t-shirt ville fungere glimrende sammen med et par mørkeblå chinos, et par stilrene sneakers og en marineblå blazer.

Sort t-shirt med pige og skelet

t-shirts herre

LRG / 259 / Find t-shirten her

Jeg husker, at jeg for noget tid siden nævnte, at t-shirts bør være stilrene og enkle. Med andre ord burde t-shirts altså ikke have print, tekst og lignende. Det er endnu en opfattelse, jeg ikke længere er af. T-shirts må hjertens gerne have print, så længe motivet, billedet osv. er pænt at se på. At det ikke er barnligt, dårlig humor eller direkte grimt.

Denne model er et godt eksempel på, hvordan en nydelig t-shirt med print kan se ud. Det kan argumenteres, at motivet med pigen og skelettet ligefrem er kunstnerisk. Hvad betyder det? Er hun ved at drukne? Overvejer hun selvmord? T-shirten appellerer til nysgerrigheden, hvorfor du garanteret også ville kunne se frem til flere øjne hvilende på dig end normalt.

Derudover er t-shirten både enkel og stilren.

Sort t-shirt med skelethoved

t-shirts herre

Only & Sons / 149 / Find t-shirten her

Nu bliver det rigtigt godt. En meleret t-shirt med et abstrakt print, der minder om et skelethoved. Men er det halv skelethoved halvt levende menneske? Eller er det et skelethoved fra et dyr?

Okay, jeg skal nok lade være med at lave en billedanalyse af hver t-shirt med motiv, men det er mere for at vise, hvordan en t-shirt kan fungere. For mange er det sikkert bare en t-shirt, men ved nogen kan et spændende motiv vække undren og nysgerrighed.

Hvid Darth Vader t-shirt

t-shirts herre

Pier One / 149 / Find t-shirten her

I forbindelse med den nye kavalkade af Star Wars film, der løber fra 2015 og nogle år frem har sat gang i trådene. Sådan helt bogstaveligt. Man kan kalde det indirekte markedsføring fra Disney, men uanset hvilket mærkat man sætter på, så vil Star Wars altid være kult. Derfor er det helt i orden at have en t-shirt på fra det uendelige univers. Meget passende kunne man vælge sådan en hvid t-shirt med Darth Vader.

Hvid Death by Zero t-shirt

t-shirts herre

Death by Zero / 499 / Find t-shirten her

Denne t-shirt fra Death by Zero er en af de der t-shirts, man ikke rigtigt kan forklare. Den er bare “cool nok”. Pigen er tatoveret og godt skåret. Air-to-Air, ja, hvad betyder det lige? Who cares.

Hvid psykedelisk t-shirt med løvehoved

t-shirts herre

Paul Smith / 649 / Find t-shirten her

Jeg har som sagt rimeligt brede præferencer, når det kommer til t-shirts. Alt kan i teorien være pænt at se på. Dog har jeg en særlig svaghed for hvide t-shirts med farverige detaljer og motiver. Derfor er jeg selvfølgelig også begejstret for denne psykedeliske t-shirts fra kvalitetsskrædderen, Paul Smith.

I øvrigt ser man også bare bedst ud i hvide t-shirts. Armene bliver lidt brunere. Huden ser sundere ud. Am I right?

Hvid Star Wars t-shirt

t-shirts herre

Pier One / 149 / Find t-shirten her

En Star Wars t-shirt behøver ikke være en realistisk og direkte skildring af en given karakter. Det kan også gøres kunstnerisk og abstrakt som motivet på denne t-shirt. Bagved de forskellige Star Wars stikord kan det skarpe øje garanteret få øje på en Darth Vader.

Hvid surfer t-shirt

t-shirts herre

Loreak Mendian / 299 / Find t-shirten her

Jeg ved ikke helt, hvad dette motiv betyder. Det er også ligemeget. Kombinationen af den klassiske hvide t-shirt med den stærke røde farve og en oval sten harmonerer forbavsende godt. Det er sgu lidt svært at sætte ord på hvorfor, men lad os da bare blive enige om, at t-shirten er pæn.

Hvid t-shirt med abe i styrthjelm

t-shirts herre

French Kick / 219 / Find t-shirten her

Hvis du køber denne t-shirts, kan du med sikkerhed se frem til en evig strøm af morsomme kommentarer i form af, “hvorfor har du en t-shirt på med et billede af dig selv” eller “hvorfor har din bror styrthjelm på”. Vittige venner og bekendte vil garantere more sig hver eneste gang, du har t-shirten på, men det bør du abstrahere fra. For det er sgu en fed t-shirt.

Jeg ville eksempelvis have den inden under en stilren cardigan i blå. Den kunne også fungere med en kongeblå blazer. Du kan også bare have den på en dejlig sommerdag, så aben virkeligt bliver luftet.

Hvid t-shirt med Hawaii-panda

t-shirts herre

Japan Rags / 339 / Find t-shirten her

Er du ikke fan af aber, er der heldigvis mange andre søde dyr, du kan markedsføre på din t-shirt. Hvad med sådan en glad Hawaii-panda? Godt nok står der Miami på kasketten, men med sådan en hawaii skjorte er der ikke noget at rafle om. Det er ikke Kung Fu-Panda, men Chill The Fuck Out-Panda.

Hvid t-shirt med hipsterløve

t-shirts herre

Japan Rags / 339 / Find t-shirten her

Japan Rags som står bag Hawaii-pandaen, er også opdrætterne af denne hipsterløve, som i den grad har styr på garderoben med blå Ray Bans og denimskjorte. Derudover er det også tydeligt, at hipsterløven sætter pris på en dygtig barber med sådan en frisure.

Spraglet Versace t-shirt

t-shirts herre

Versace Jeans / 649 / Find t-shirten her

Versace er altid god for nogle interessante klude. Af og til kan det blive lidt for meget, men ofte rammer de sgu også plet. Denne spraglede t-shirt ligger på vippen. Jeg er fan af malerpletterne, men bliver skræmt en smule af det voluminøse Versace Jeans reklameskilt. Kaster man sig ud i sådan en t-shirt, er det vigtigt at resten af munderingen er stilren og neutral. Ellers kommer du til at ligne en af de der idioter fra diverse grinagtige fashionshows, hvor æblehatte og melonsko anses som værende trendy.

Klassisk blå Nike t-shirt med orange logo

t-shirts herre

Nike / 199 / Find t-shirten her

Vi bevæger os tilbage til de mindre karismatiske t-shirts, om end denne retro Nike t-shirt bestemt også har personlighed. Det er sådan en t-shirt, der kan bruges i fitnesscenteret, til et par jeans, et par afslappede shorts og strandturen. Altså en gedigen allround t-shirt.

Nike t-shirten fås i øvrigt i en del forskellige farver.

Stilren hvid t-shirt med rund hals

t-shirts herre

James Perse / 449 / Find t-shirten her

Der er ikke meget, som kan konkurrere med en æstetisk, hvid og stilren t-shirt med rund hals. Det er simplicitet på et meget højt niveau. En hvid t-shirt passer til i øvrigt til alt. Det er lidt ligesom vand. Du kan sgu drikke vand til alle slags måltider.

Dog er det vigtigt at pointere, en hvid t-shirt langt fra bare er en hvid t-shirt. Der er seriøs forskel på designs, selvom de måske umiddelbart ligner hinanden. Denne t-shirt fra James Perse er et godt eksempel på, hvordan en perfekt hvid t-shirt kan se ud.

Klassisk grå Ralph Lauren t-shirt

t-shirts herre

Polo Ralph Lauren / 399 / Find t-shirten her

En classy herre har naturligvis en Ralph Lauren t-shirt hængende derhjemme, hvis ikke adskillige. Selvom Ralph Lauren laver mange lækre t-shirt, er min personlige favorit dette eksemplar i meleret grå. Kvaliteten er sublim og den kan holde lige så længe, som du kan undgå møl i klædeskabet.

Stilren khaki t-shirt med brystlomme

t-shirts herre

Your Turn / 89 / Find t-shirten her

Denne khaki t-shirt fra Your Turn er et sjældent eksempel på den helt rene farve, jeg tidligere talte om. Der er spor af meleret tekstur, men det er meget lidt. T-shirten er ganske nydelig, men jeg hælder stadig mest til de rigtigt melerede modeller.

Meleret blå Ralph Lauren t-shirt

t-shirts herre

Polo Ralph Lauren / 399 / Find t-shirten her

Og her må man jo sige, at denne model fra Ralph Lauren rammer hovedet på sømmet, hvad angår en rigtigt meleret t-shirt. Puha, den er pæn.

Meleret blå t-shirt med brystlomme

t-shirts herre

Minimum / 299 / Find t-shirten her

Vi har efterhånden været igennem en del eksemplarer af de melerede t-shirts og i øvrigt ofte med brystlomme. Men der er vel ikke noget i vejen med at gå igennem hele paletten af spændende farvekoder? Selvom denne t-shirt ifølge varedeklarationen er blå, er den jo sådan set hvid i lige så høj grad. Det er sådan set også ligegyldigt. Det vigtigste er, at den behager øjet. Og det gør den.

Grå Wood Wood t-shirt

t-shirts herre

Wood Wood / 399 / Find t-shirten her

Danske Wood Wood har efterhånden skabt sig et stærkt brand ikke kun i Danmark, men også internationalt. Selv har jeg aldrig rigtigt haft nogle af deres klude, men det er der sådan set ikke nogen speciel årsag til. Det er nemlig nogle ret pæne produkter, de laver. Det er enkelt og stilrent uden det bliver kedeligt, hvilket i øjeblikket er min foretrukne præference.

Hvad siger du eksempelvis til sådan en t-shirt?

Blå Wood Wood t-shirt

t-shirts herre

Wood Wood / 399 / Find t-shirten her

Eller hvad med denne her? Tager man højde for, hvor svært det er at få stablet en succesfuld virksomhed på benene her i Danmark, bør der gives kredit, when credit is due. And credit is due. Siden 2002 har drengene på Nørrebro kæmpet for succes. Det ville jeg ikke have noget imod at have stående på en t-shirt.

Grå Brooklyn t-shirt

t-shirts herre

Brooklyn’s Own / 149 / Find t-shirten her

Selvom jeg har været i New York tre gange, har jeg aldrig været i Brooklyn. Det er lidt pinligt. Derfor bør jeg næsten også undskylde i form af et tøjkøb. Det kunne eksempelvis være denne grå Brooklyn t-shirt. Sagen er nemlig den, at Brooklyn skulle være et skide spændende sted, men som den pølsedansker man er, er det selvfølgelig kun Manhattan, man gider besøge.

Jeg tager revanche næste gang.

Donkey Kong i New York t-shirt

t-shirts herre

Your Turn / 149 / Find t-shirten her

Jeg har engang talt i telefon med Billy Mitchell, da jeg besøgte hans restaurant i Floria. Det var et stort øjeblik i mit liv. Billy Mitchell er nemlig indehaveren af verdensrekorden i Pacman. Derudover har han også været rekordhaver af den højeste score i Donkey Kong. Derfor burde jeg selvfølgelig og investere i en t-shirt som denne. Donkey Kong vil nemlig altid være stærkt forbundet til legenden, Billy.

Fik jeg sagt, jeg også har et signeret billede af ham? Hvis du ikke kender Billy Mitchell, bør du med det samme sætte dig til at se dokumentaren King of Kong. GE-NI-ALT!

Cremehvid Hugo Boss t-shirt

t-shirts herre

BOSS Orange / 549 / Find t-shirten her

Selvom jeg fik nævnt at en hvid t-shirt er Gud, bør jeg også vise min respekt over for de forskellige nuancer, som eksempelvis denne cremehvide lækkerbisken. De cremehvide t-shirts finder jeg som regel frem om, når temperaturen når sommerlige standarder. Hvorfor den cremehvide lige præcis er mere sommerlig end normal hvid, kan jeg ikke sætte ord på.

Blå le coq sportif t-shirt

t-shirts herre

le coq sportif / 249 / Find t-shirten her

Whatever happened to le coq sportif? Måske er det bare gået min næse forbi, men jeg synes det er meget sjældent, man ser deres produkter, om det er i butikkerne eller i gadebilledet. Hvis denne t-shirt er toneangivende: then sign me up!

Abstrakt t-shirt med tyremotiv

t-shirts herre

Selected Homme / 199 / Find t-shirten her

Vi er ved vejs ende, hvor jeg selvfølgelig sørger for at slutte elegant af. Trods min generelle vage begejstring for Selected, må jeg anerkende, at denne abstrakte t-shirt er ganske nydelig. Et godt eksempel på de hersens blazer t-shirts, jeg har talt om. Og så i øvrigt til en solid lav pris.

Abstrakt hvid Versace t-shirt

t-shirts herre

Versace Collection / 999 / Find t-shirten her

Ikke overraskende er det Versace Collection, som lukker festen med en t-shirt til den særligt classy herre. Jeg er sikker på, at venner og familie ville sige, at det er på grund af mærket og prisen, at det er min personlige favorit. Det er det dog ikke. T-shirtens stilrene linjer kombineret med det symmetriske mønster af pangfarver går lige ind i hjertet.

LÆS NU:

9 billige blazere i god kvalitet og lækkert design

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!