Der er langt til Bali i disse dage. Særligt fordi der ikke engang går direkte fly længere. Nu skal man igennem Jakarta og sågar i 14 dages karantæne, hvilket gør turen rimelig besværlig.

Jeg elsker Bali og savner at være der. Rigtigt meget endda, men ved nærmere eftersyn må jeg bare erkende, at tingene har ændret sig voldsomt meget de sidste 18 måneder. Jeg gik nemlig ind og tjekkede alle mine yndlingssteder, hvad end det er barer, restauranter, pool clubs og sågar hoteller, hvor stort set alle steder er markeret på “temporarily closed”, hvilket formentligt svarer til “permanently”, for hvordan skulle nogle af disse steder overleve halvandet år uden kunder i biksen?

Nå, men sådan går livet nogle gange. Heldigvis er der godt nyt til os, der savner Bali, men som ikke kan komme afsted. Rigtigt godt nyt endda, for der findes nemlig et alternativ, som endda ikke ligger 16 timers flyrejse væk.

Det er en lille ø, som ligger i det Atlantiske Ocean. Madeira er navnet. Og her bor mig og min kæreste, Amalie. Vi kalder det for Europa’s Bali!

Madeira har det hele!

… Dog finder du selvfølgelig ikke et klima med dry og wet season, men det gør blot øen endnu mere interessant. Ok, dry season på Bali er voldsomt behageligt, men wet season? No so much!

På Madeira finder du et varmt og behageligt klima året rundt, hvor temperaturen i sommermånederne befinder sig omkring 24-27 grader, hvor vintermånederne ligger omkring 19-24.

Det mest imponerende ved Madeira’s klima er, at du året rundt har varme aftenener. Det vil altså sige, at du kan sidde udenfor og spise, næsten, hver aften. Bevares, nogle gange kræver det lige en trøje og et par lange bukser, men det bliver aldrig rigtigt koldere end 15-16 grader – og så er det altså køligt! Netop disse varme aftener er en af de ting, som gør, at jeg elsker Madeira, og samtidig er tilbøjelig til at kalde det for Europa’s Bali.

Og det er naturligvis ikke kun klimaet, som er eneste reference til Bali. Madeira er nemlig, ligesom Bali, ustyrligt smuk. Uanset hvor du befinder dig på øen er du omgivet af vulkanbjerge, der rager så højt op som 1800 meter.

Den bedste måde at forstå Madeira’s skønhed er ved at tage et kig på en af vores mange videoer herfra. For eksempel denne, som er det tætteste du kommer på Paradise on Earth!

Ikke tosset, vel?

Jeg har stadig ikke fattet, hvordan Madeira ikke er blandt Europa’s mest overrendte steder. Det er det ENESTE sted i Europa, hvor du har varme temperaturer året rundt. Glem Santorini, Mallorca og de Kanariske Øer. Madeira er stedet!

Vi har boet på Madeira i lidt over et halvt år nu, men inden vi flyttede hertil, havde vi besøgt øen fire gange. Det mest imponerende, husker jeg, var da vi havde to uger i januar og februar, hvor vi var ude og sejle på en yacht.

24 graders varme og varmt badevand! Det er ret syret, når man kun havde taget flyveren halvanden time fra Lissabon, hvor der var 15 grader og havvand af samme temperatur.

Okay, Madeira er ikke komplet ukendt, men…

… hvis du sammenligner antal flyvere, der lander hver dag i forhold til Tenerife, har du cirka 7 gange færre ankomster. Ok, øen er kun halvt så stor, men der er hoteller, airbnbs og bed and breakfasts over hele øen!

Derudover har du en imponerende variation i natur på tværs af øen. Med andre ord er Madeira noget for dig, hvis du er tilhænger af den slags. Faktisk minder Madeira på mange måder om Hawaii, men blot med kultur, god mad og rimelige priser.

Den helt store fordel er bare, at du ikke er begravet i store mængder turister og grimme tourbusser med de der guider, der går rundt med en stang, så gruppen kan følge med. På Madeira kan du altid finde et smukt sted, som du har helt for dig selv!

Dét der gør Madeira til Europa’s Bali!

Hvis du har været på Bali og kørt rundt på scooter, kender du også den ultimative følelse af frihed. Eksotisk ø + scooter = Frihed! Og det samme setup finder du altså på Madeira, og hvis du ikke tror mig, har du beviset lige her: