Når det kommer til jakkesæt, næsten idoliseres et skarpt blåt jakkesæt her på Stayclassy.dk, og det er der flere årsager til.

For det første findes der et utal af blå jakkesæt i forskellige nuancer og designs. Du kan få marineblå jakkesæt, der fremstår næsten sorte, og så kan du få blå jakkesæt, der er så stærke i farven, at du et øjeblik overbevises om, at du befinder dig på Neptun-planeten.

For det andet er et blåt jakkesæt ikke alt for formelt som et eksempelvis sort jakkesæt, hvilket gør du kan bruge det ved langt flere lejligheder.

Hvis du skal være helt ærlig, hvor tit bruger du så et sort jakkesæt? Med et blåt jakkesæt kan du med et par elegante håndsyede sko og en klassisk skjorte i en god farve skille dig ud som det klart skarpest klædte individ, hvad end du er til cocktaildruk på Ruby eller ude og spise lækkert på Bistro Boheme.

Elegant blåt Esprit jakkesæt
blåt jakkesæt mænd

Esprit / 2115 / Find jakkesættet her

Et blåt jakkesæt behøver ikke koste så meget, at du er tvunget til at tage hul på din boligs friværdi. Esprit har nemlig været så venlige at strikke et ret jakkesæt til en pris, der er ganske medgørlig, selvom det ser langt dyrere ud.

Billigt blåt jakkesætblåt jakkesæt mænd

Pier One / 999 / Hop til Shop

Jeg plejer altid at sige kvalitet over kvantitet. Det står jeg stadig ved, men hvis det ganske enkelt ikke er muligt at skrabe mere end en tusse sammen til jakkesættet, finder du ikke bedre løsninger end denne smuksak fra Pier One.

Slimfit jakkesæt i ternet mørkeblå

blåt jakkesæt mænd

Noose & Monkey / 1995 / Hop til Shop

Noose & Monkey laver jakkesæt, der er ekstraordinært slimfit, hvor det ekstraordinære kommer til udtryk i deres designs.

Tager vi dette belejlige eksempel, er det ikke svært at få øje på, at der er gjort noget ud af at gøre det slim, hvor reversen og den store åbning ved brystkassen adskiller sig fra gennemsnittet.

Udover at jakkesættet er nydeligt, er herren på billedet et glimrende eksempel på, at klassisk herremode og tatoveringer sagtens kan arbejde sammen.

Skinnende blåt Tommy Hilfiger jakkesæt

blåt jakkesæt mænd

Tommy Hilfiger / 3495 / Hop til Shop

Tommy Hilfiger er normalt ikke modehuset, hvor jeg ville finde mit nye blå jakkesæt, men ud fra ovenstående jakkesæt kunne noget tyde på, at jeg skal reevaluere min forestilling om, hvad Tommy Hilfiger jakkesæt egentligt er for noget.

Det er nemlig et røvelækkert jakkesæt, hvor der særligt er ramt plet med farven.

Ligesom modellen på billedet er det klogt at vælge et par brune sko, men gør dig selv en tjeneste at vælge et par i en lysere nuance.

Mørkeblåt jakkesæt med vest til brylluppet

blåt jakkesæt mænd

Lagerfeld / 4865 / Hop til Shop

Hvis du er så uheldig at skulle giftes (hi hi), skal du selvfølgelig have et blåt jakkesæt på, men ikke hvilket som helst.

Der er så at sige to godkendte blå farver, som en herre kan vælge imellem. Den ene blå er den, du så lige før på Tommy Hilfiger jakkesættet. Den anden er denne mørkeblå.

Det der gør dette mørkeblå jakkesæt velegnet til bryllupet, er jakkesættets skinnende detalje. Det at jakkesættet har, hvad der minder om hvid maling med glans 60 nede i Flügger, gør det perfekt til en begivenhed, hvor det med sikkerhed ikke handler om at være kedelig.

Jakkesættet er naturligvis ikke kun velegnet til brylluppet, men til fine begivenheder i det hele taget.

Der er i øvrigt heller ikke noget i vejen for at bære sådan et jakkesæt på kontoret, men drop lige vesten, ikk’?

Ternet blåt jakkesæt til gallafesten

blåt jakkesæt mænd

Antioch / 1695 / Hop til Shop

Til brylluppet, lancier-festen, 50-års-fødselsdagen og lignende bør du ikke snyde dig selv for at overveje, om denne ternede blå herlighed var en mulighed.

Til 1695 kroner kan du være helt sikker på ikke at finde et mere classy og prisvenligt jakkesæt.

Formelt mørkeblåt jakkesæt med lyse dots

blåt jakkesæt mænd

Antioch / 1595 / Hop til Shop

Det er ikke alle, som føler sig lige meget tilpas i førnævnte blåternede jakkesæt. Det ved Antioch også godt, hvorfor de har været så elskværdige at lave en variant, som er en anelse mere neutral, om end den stadig besidder rigeligt med karisma.

Jakkesættet er ikke specielt hverdagsagtigt, hvorfor du bør holde dig til at have det på til særlige begivenheder inklusiv nytårsaften, som ellers altid ender med at være ganske uspeciel.

Marineblåt Gucci jakkesæt

blå jakkesæt herre

Gucci / 16370 / Hop til Shop

Der findes dyre jakkesæt og der findes ukristeligt dyre jakkesæt. Dette jakkesæt lægger sig tungt i sidstnævnte kategori.

Du skal nemlig have samme beløb op af lommen, som hvis du skulle købe en splinterny iMac 27″.

Jeg ved godt selv, hvad jeg ville vælge, men hvis man havde pengene til det, ville jeg ikke tænkte to gange før jeg købte sådan et Gucci-jakkesæt.

Ja ja bevares, man kan sagtens finde tilsvarende jakkesæt til en tredjedel af prisen, men det bliver aldrig helt lige så lækkert. Læg i øvrigt mærke til hvor glimrende et par hvide sneakers kan matche et blåt jakkesæt.

Casual blåt jakkesæt af twill

blå jakkesæt herre

Boglioli / 6250 / Hop til Shop

På billedet minder det meget om Gucci jakkesættet, men det er langt fra tilfældet.

Dette jakkesæt er nemlig lavet af twill, som er et specielt stof, der minder lidt om denim dog en del mindre råt.

Det forklarer også, hvorfor prisen er markant lavere. Twill er nemlig en del billigere end mikset uld, linnen og silke.

Boglioli jakkesættet er super casual, hvorfor det ikke er upassende at have det på til hverdage på universitetet, men kun hvis du bryder dig om at være helvedes nydeligt klædt på.

Klassisk marineblåt jakkesæt fra Lanvin

blå jakkesæt herre

Lanvin / 9630 / Hop til Shop

Lanvin er ligesom Gucci kendt for at lever kvalitet og design på allerhøjeste niveau.

Er du på udkig efter et klassisk marineblåt jakkesæt, hvor der ikke er sat en finger forkert, bør denne model være noget for dig.

Som du dog kan se, er vi igen i en prisklasse for sig, hvor det kun giver mening at betale så mange penge, hvis man går rigtigt meget i jakkesæt.

Blåternet slimfit Etro jakkesæt af uld

blå jakkesæt herre

Etro / 9190 / Hop til Shop

Uhh, hvor jeg er fan af Etro. De laver simpelthen noget af det lækreste herretøj, man kan komme i nærheden af.

Til tider kan det være lige i overkanten, men hvis man er i humør til fest og farver, er Etro altid et tøjmærke, der bør være plantet solidt i dit baghoved.

Hvad siger du til sådan et jakkesæt? Det fede ved jakkesættet er, at det sagtens kunne være noget Hr. Mortensen i Olsen Banden havde på. Alligevel skal der ikke mere end et par justeringer til for at blive taget alvorligt seriøst til festen.

Første skridt er at droppe hatten, men det burde ikke være noget problem. Andet skridt er at overveje, hvilke sko du bør have forneden. Igen tror jeg, at et par hvide sneakers ville passe genialt til jakkesættet.

Sidst, men ikke mindst, bør du overveje hvilken lommeklud, der skal komplementere blazeren. Der er rigtigt mange om buddet, og generelt er der ikke rigtigt nogen retningslinjer for, hvordan sådan en lommeklud skal se ud.

Blåt Saint Laurent jakkesæt af uld

blå jakkesæt herre

Saint Laurent / 14510 / Hop til Shop

Hvis hele min garderobe skulle være fra samme modehus, ville jeg formentligt vælge Saint Laurent.

Den franske modesnedker er efter min mening den med fleste fingre på pulsen. Det er så gennemført og lækkert hele vejen igennem, hvor niveauet af perfektionisme minder om noget fra en eller anden verdenskendt Michelinrestaurant.

Måtte du kun vælge ét jakkesæt, ville du gøre klogt i at vælge dette, but bring your credit card.

Blåt business jakkesæt fra Dolce & Gabbana

blå jakkesæt herre

Dolce & Gabbana / 11420 / Hop til Shop

Er du en rigtig business mand? Kører forretningen på skinner? Gider du så ikke lige hoppe i dette Dolce & Gabbana jakkesæt?

Jeg er ret sikker på, at Dolce & Gabbana er jakkesætleverandør til Harvey Specter og Mike Ross fra Suits. Det er i hvert fald tæt på.

Marineblåt Tiger of Sweden jakkesæt

blåt jakkesæt mænd

Tiger of Sweden / 3395 / Hop til Shop

Du går aldrig galt i byen med et Tiger of  Sweden jakkesæt. Så enkelt er det.

En anden ting du heller ikke går galt i byen med, er lige nøjagtigt denne model, som er en unik variant af den marineblå farve. Farven er nemlig en snert støvet, men samtidig eksklusiv og formel.

Jeg er fan, og det burde du også være.

Flot blåt Hugo Boss jakkesæt med vest

blåt jakkesæt mænd

Hugo Boss / 5495 / Hop til Shop

Jeg er ret sikker på, at Hugo Boss er nogle af verdens dygtige jakkesætsskræddere, og derfor bør du også overveje, om ikke det er på tide at eje et ægte Hugo Boss jakkesæt.

Det kræver lidt penge på kistebunden, men du kan være stensikker på at høste en hel del komplimenter, når du tropper op på kontoret, til festen eller lignende klædt i et sådant jakkesæt.

Med jakkesættet følger i øvrigt også en vest, som jeg personligt kun ville bruge, hvis jeg skulle til bryllup eller være en Extra i et afsnit af Suits.

Knivskarpt jakkesæt i marineblå

blåt jakkesæt til mænd

En sort skjorte til at komplimentere jakkesættet er et formidabelt valg.

blåt jakkesæt til mændSom Patrick Bateman i American Psycho ville have sagt: “Look at that subtle off-blue coloring; the tasteful thickness of it… Oh my God…”

Cinque / 2395 / Hop til Shop

I den helt klassiske afdeling lægger vi ud med knivskarpt jakkesæt i en nydelig marineblå.

Et jakkesæt i en god marineblå er uden tvivl det mest populære valg blandt herrer, fordi den ikke skejer sig alt for meget ud i forhold til en kongeblå af slagsen.

Et marineblåt jakkesæt som dette lægger sig direkte ind i kategorien for klassisk og elegant herremode.

Cuttet på dette jakkesæt fra tyske Cinque er naturligvis slimfit med lommerne placeret helt korrekt med en nydelig slank revers.

 Blåt jakkesæt i en støvet nuance

blåt jakkesæt til mændMasser af plads til den mobile garderobe.

Daniel Hechter / 2795 / Hop til Shop

Tredje i rækken af blå jakkesæt er denne sag, kreeret af franske Daniel Hechter.

Jakkesættet er hverken skinnende eller mat i farven. Jeg vil næsten kategorisere farven som en støvet blå, men uanset hvad er det et blåt jakkesæt, der repræsenterer høj kvalitet og udpræget elegance.

Man forventer selvfølgelig heller ikke mindre af Daniel Hechter.

Blåt jakkesæt fra J. Lindeberg

blåt jakkesæt til mændKnaldhamrende flot jakkesæt i en smuk blå. blåt jakkesæt til mænd

J. Lindeberg / 2985 / Hop til Shop

Dette blå jakkesæt fra J. Lindeberg rammer altså hovedet på sømmet, når det kommer til de flotteste blå farver et jakkesæt kan laves i.

I min verden er dette et klassisk blåt jakkesæt. Ikke klassisk blåt som jeg nævnte i forbindelse med det marineblå jakkesæt, men klassisk blåt som i en ægte blå farve.

Jeg synes, at det er sjældent, at man i København ser mænd i et ægte blåt jakkesæt som dette, og jeg kunne egentligt godt tænke mig at kende årsagen.

Er det for fancy?

Nålestribet mørkeblåt jakkesæt

blåt jakkesæt til mændPå afstand bemærker man ikke nålestriberne.blåt jakkesæt til mændNålestribernes diskrethed er tiltalende.

Oscar Jacobson / 4895 / Hop til Shop

På grund af nyhedsværdien er dette blå jakkesæt fra Oscar Jacobson næsten min favorit af de blå jakkesæt, jeg har udvalgt.

Den plyssede mørkeblå og de diskrete nålestriber skaber et gennemgående elegant jakkesæt, hvor det oser så meget af eksklusivitet, at man stadig kan se røgen fra sidste skud på stammen.

Ligesom til ethvert andet blåt jakkesæt til mænd, er et par brune håndsyede sko bare bongkammerat nummer ét.

Blåt jakkesæt i Ari Gold stil

blåt jakkesæt til mændDet er svært at finde en blå, der er skarpere. blåt jakkesæt til mænd

 JOOP! / 3995 / Hop til Shop

Her har vi endnu engang fat i et blåt jakkesæt fra JOOP! I den forbindelse bør det lige nævnes, at produkter fra JOOP! er høj kvalitet over hele linjen. Over de seneste år er modehuset blevet enormt dygtige til at lave fashionabelt herretøj.

Som jeg også skriver i jakkesætstitlen, minder jakkesættet meget om noget, Ari Gold kunne gå i.

For De af jer som ikke er bekendt med Ari Gold, kan jeg kort fortælle, at det er en karakter fra den amerikanske tv-serie Entourage, hvor han spiller den succesfulde agent, der ikke kan holde sin kæft.

Årsagen til jeg betegner det som Ari Gold stil, er på grund af et enkelt afsnit, hvor han har et lignende blåt jakkesæt på samtidig med, at han er et ægte dumt svin overfor tidligere kollegaer.

Jeg vil lige lynhurtigt påpege, at jeg ikke lægger op til,  du skal være et dumt svin. Heller ikke i et blåt jakkesæt.

Min pointe er i stedet, at et jakkesæt i Ari Gold stil giver dig en vis karisma og et vist format. Ligesom jakkesættet fra J. Lindeberg er dette et af de flotteste, du kan komme i nærheden af.

Det hersker der ingen tvivl om.

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

 

View this post on Instagram

 

It’s been 30 days of Keto dieting. I’ve lost 7 kg and been more productive than ever, but yesterday the misery had to come to an end, as we celebrated our rooftop terrace getting two new sunbeds that almost complete the whole outdoor area 😍! In the glass we had some marvelous wine from Cartuxa, a winery close to Evora (some of the best red we’ve had in Portugal)🍷 . . . #thegoodlife #cartuxa #zaltify #lisboa #portugalovers #portugal_lovers #portugal_em_fotos #portugal_gems #portugalalive #stayclassyvlog #stayclassy #instagramers #lisbon #lisboacome #lisboa #lisboaride #lisboalive #lisboa🇵🇹 #portugal🇵🇹 #portugal_lovers #portugal_em_fotos #lisbonlovers #lisbonportugal

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk) on

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!