Til gallafesten eller de særligt festlige lejligheder er det ikke nogen vej uden om. Laksko til mænd er obligatorisk, når smokingen eller jakkesættet skal på. I øvrigt mener jeg ikke at laksko til mænd udelukkende er til de særlige lejligheder. Efter min mening er der ikke noget i vejen med sorte laksko til et par jeans, hvid skjorte og en farverig blazer. Det eneste der kræves, er blot en god portion selvtillid og en accept af, at man skiller sig ud af fra mængden.

Et par laksko til mænd skal være stilrene uden for mange detaljer. Det gør ikke noget, skoen har et sømmet mønster, så længe det ikke dominerer for meget. En laksko må heller ikke være firkantet i snuden, og det gælder i øvrigt alle typer sko.

Af disse fire par laksko til mænd er to af dem meget klassiske. De resterende er lidt utraditionelle, hvilket ikke gør noget, da vi her på Stay Classy sætter vi en dyd i at udfordre status quo, så længe design og kvalitet naturligvis hænger sammen. Prislejet svinger i øvrigt også ganske pænt fra den billige side af tusind kroner til den høje ende af et par tusinde. Det betyder naturligvis at kvaliteten ikke er helt proportionel. Dog kan jeg forsikre, at kvaliteten er høj på alle skoene.

Laksko fra Fratelli Rossettilaksko til mænd

Fratelli Rossetti / 2595 / Find lakskoen her

Første par i rækken er denne simplistiske og klassiske laksko, som har alle de rette elementer. Man kan roligt sige den har fulgt med i skolen. Skinnende blank sort og en ren linje fra hæl til snude. Lakskoen taler italiensk, så sørg for den kan kommunikere pænt med resten af dit outfit. Den koster i øvrigt 3000 kroner, så det er altså kram!

Laksko fra Zign
laksko til mænd

Zign / 699 / Find lakskoen her

Som den hurtige iagttager nok har bemærket, så er denne laksko blandt de to, der skiller sig ud i forhold til den klassiske standard, førnævnte sko eksempelvis besad. Godt nok er det en laksko, men i stedet for at være skinnende blank, aner man en kornet facet. Man kan enten hade eller elske dette par. Personligt synes jeg, at det er et frisk pust, der i høj grad kan godkendes.

Laksko fra Prime Shoeslaksko til mænd

Prime Shoes / Find lakskoen her

Par nummer to kan heller ikke anklages for at være en helt igennem klassisk laksko. Parret er fra Prime Shoes, som er en tysk skoproducent, der sætter en ære i at lave flotte håndsyede sko. Det der gør, at dette par skiller sig ud, er glansens lidt specielle styrke. Den lægger sig lidt imellem en skinnende sort og en semi-plastikagtig glans.

Samtidig er skoens vrist også lidt lavere end de andre laksko til mænd i denne artikel. På mange måder er den lidt mindre formel end de helt klassiske laksko. Prisen ligger på godt 2000 kroner, så du kan roligt regne med du fået en sko i høj kvalitet.

Laksko fra Sergio Morettilaksko til mænd

Sergio Moretti / Find lakskoen her

Vi slutter af med fjerde og sidste par, som er designet af Sergio Moretti. En designer jeg ikke er særlig bekendt med, men jeg kunne forestille mig, vi befinder os et sted i Italien. Dog kunne jeg meget hurtigt allierede mig med dette par, da skoen har de elementer, jeg selv leder efter i en klassisk laksko.

Skoen har et fint afbalanceret mønster, som billedet udmærket afspejler. Denne sko er i øvrigt god value for money med et prisskilt på knap 1100 kroner.

Elegante Magnanni laksko

laksko til mænd

Magnanni / 1995 / Find lakskoen her

Magnanni specialiserer sig i at lave eksklusive herresko, der samtidig er en anelse anderledes. Sidstnævnte gør sig dog ikke gældende i så høj grad for dette par.

Det er nemlig et par laksko, der både er klassiske, elegante og stilrene.

Spraglede laksko med røde snørebånd

laksko til mænd

Cordwainer / 1895 / Find lakskoen her

Et par laksko er stort set altid sorte. Det er svært overhovedet at støve laksko op, som ikke er sorte. Derfor er ovenstående par også sorte.

Er du interesseret i, at dine laksko skiller sig ud fra mængden, er det heldigvis stadig muligt.

Der skal ikke mere end et par røde snørebånd og en rød kant rundt langs åbningen.

Eksklusive Bally laksko

laksko til mænd

Bally / 3495 / Find lakskoen her

Det bliver ikke bedre end Bally, hverken i forhold til kvalitet eller design. For mit vedkommende er jeg ikke stødt ind i et par laksko, der kan overgå denne model.

Den virker voluminøs, men alligevel slick og slim. Et mysterie uden lige, men det kan altså lade sig gøre at blive den glade ejer.

Klassiske sorte Hugo Boss laksko

laksko til mænd

Hugo Boss / 2295 / Find lakskoen her

Hugo Boss er svære at konkurrere med, når det drejer sig om tidløs og helt klassisk herremode, hvorfor en herre ikke finder nogen bedre løsning, hvis problemet er et par nye pæne laksko uden dikkedarer.

Klassiske Lloyd laksko

laksko til mænd

Lloyd / 1695 / Find lakskoen her

Skulle der være en konkurrent til Hugo Boss, må det næsten være Lloyd. De har lige så megen ekspertise i lækre herresko som Hugo Boss, men er som regel en tand nemmere at have med at gøre ud fra et økonomisk standpunkt.

Mindre formelle laksko

laksko til mænd

Hugo Boss / 1795 / Find lakskoen her

Laksko er per definition formelt fodtøj, hvorfor det altid er en udfordring at gemme sig i sådan et par.

Det er alligevel lykkes mig at finde et par laksko, der fremstår en anelse mindre formelle.

De skinner ikke lige så meget som de andre, samtidig med at designet er relativt neutralt. Det er ikke frækt, men i stedet konservativt.

Er du til den slags?

Sorte laksko med rund spids

laksko til mænd

Doucal’s / 2395 / Find lakskoen her

Godt nok er dette par laksko fra Doucal’s ikke det eneste par i artiklen, som kan bryste sig af at være udstyret med en rund spids.

Alligevel bliver den fremhævet som følge af denne detalje, da vi ikke rigtigt har talt om rund spids versus spidse spidser.

Som udgangspunkt er jeg ikke fan af spidse sko, men der er altid en acceptabel mellemvej. Det vigtigste er, at skoene i et eller andet omfang er runde.

Det er selvfølgelig smag og behag, men et par sko med runde spidser giver bare en bedre harmoni. Ofte fremstår spidse sko også uforholdsvist store.

Sorte Versace laksko

laksko til mænd

Versace / 5795 / Find lakskoen her

Gode gamle Versace lukker ballet og selvfølgelig med et par sorte laksko, der skiller sig ud af mængden.

For det første har du den ganske iøjnefaldende gulddetalje med Versace indgraveret og for det andet har du et par helt blanke laksko uden syninger eller det der ligner.

Den her kombination af minimalisme og spraglede detaljer er Versace verdensmestre i, og jeg er sådan set fan.

LÆS NU:

10 fede jakkesæt til mænd