Hvordan ser et billigt jakkesæt til mænd ud? Og hvor skal man lede, hvis det billige jakkesæt ovenikøbet skal være i god kvalitet? Ja, spørgsmålene hober sig hurtigt op, når man står i den situation, at der skal købes et jakkesæt, hvor der samtidig er begrænset økonomisk råderum. 

Der er mange gode bud på billige jakkesæt til mænd, hvor kvaliteten er mere end acceptabel. Dog kan du lige så godt indstille dig på, at det selvfølgelig ikke bliver fra et af de lækre premium mærker.

Designmæssigt vil jeg i øvrigt påstå, at der ikke er den store forskel på de billige jakkesæt og de dyre. Udvalget du finder her er i hvert fald ganske klassisk.

Billigt mørkegråt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Selected Homme / 999 / Hop til Shop

Det mørkegrå jakkesæt er blandt de mest populære modeller, når det kommer til kontorbrug. Særligt inden for de store corporate businesses er det en sikker vinder. Personligt synes jeg mørkegrå er en hamrende kedelig farve, da det oser af kolde konferencerum og et sterilt arbejdsmiljø. Med andre ord er dette jakkesæt oplagt til herren, som skal ud og købe fem nye jakkesæt til sin nye arbejdsplads.

Billigt jakkesæt i blå

billige jakkesæt til mænd

Burton Menswear London / 999 / Hop til Shop

Modsat en mørkegrå model er dette blå jakkesæt helt igennem nydeligt. Navnlig den blå nuance rammer plet, hvorfor du bør gå efter denne model, hvis du er på udkig efter et jakkesæt som er allround. Du kan bruge det til kontoret, til festen, julefrokosten, brylluppet. Ja, hvad mangler vi af begivenheder?

Billigt marineblåt jakkesæt i klassisk design

billige jakkesæt til mænd

Selected Homme / 999 / Hop til Shop

Et marineblåt jakkesæt er ligeledes ganske allround, om end det er en smule mere formelt. Det marineblå jakkesæt ser man i højere grad på kontorgangene. Dog er der ikke nogen direkte parallel mellem et marineblåt og et mørkegråt jakkesæt. I den populære serie Suits, er det marineblå jakkesæt udpræget populært, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Derudover er et marineblåt jakkesæt dejligt nemt at style med et farverigt slips og lommeklud. Hvad angår skjorten har du også relativt frie rammer.

Billigt mørkerødt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Selected Homme / 1295 / Hop til Shop

Faktisk er dette jakkesæt ikke mørkerødt, men raisin rum. Det er altså en lidt speciel farve og med mine farveblinde øjne og begrænsede indsigt i unikke farver, var en mørkerød den bedste oversættelse. Uanset hvad er det dog elegant, men på den smarte måde. Samtidig er denne model også et glimrende bevis på, at unikke og specielle jakkesæt ikke nødvendigvis behøver at koste det hvide ud af øjnene. Dette jakkesæt egner sig bedst til de mere festlige begivenheder. Dog ville jeg have dyb respekt for at se en kedelig grå revisor møde op på kontoret i sådan et suit.

Billigt sort jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Lindbergh / 999 / Hop til Shop

Jeg har aldrig været nogen stor tilhænger af et sort jakkesæt. Det er sgu for forudsigeligt. Hvis du deler den holdning med mig, kan du derfor lige så godt efter en billig model. Hvorfor ikke? Lindbergh leverer ganske udmærket kvalitet og det er ikke just fordi en eventuel begravelse handler om fashionable detaljer eller skræddersyede jakkesæt i silke og kashmir.

This suit does the job!

Klassisk gråt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Pier One / 1295 / Hop til Shop

Hvor jeg var lidt hård ved det mørkegrå jakkesæt, vil jeg omvendt være rigtig venlig ved det klassiske grå. Det klassiske grå jakkesæt er ligesom et blåt altid en fornøjelse at style. Her er elegante brune herresko med pyntesøm naturligvis ekstraordinært velegnet. Vælg en spændende lommeklud og find din bedste hvide skjorte, som i øvrigt gerne må være formel.

Mintgrønt jakkesæt med slips

billige jakkesæt til mænd

Opposuits / 549 / Hop til Shop

Som sagt behøver billige jakkesæt til mænd overhovedet ikke at være kedelige. Hvorfor ikke have et mintgrønt jakkesæt hængende derhjemme? Til herremiddagen, julefrokosten, polterabenden og lignende underholdende fester, er det vel mere end oplagt at skille sig ud fra mængden? Til 549 kroner er det heller ikke nogen forfærdelig risikabel investering. Jeg har i øvrigt selv to jakkesæt fra Opposuits og kan derfor stå inde for kvaliteten. Stoffet er ren polyester, hvilket giver et overraskende lækkert feel. Det føles ikke billigt og pasformen er lige i øjet.

Billigt jakkesæt med dollars-sedler

billige jakkesæt til mænd

Opposuits / 599 / Hop til Shop

Opposuits har et pænt udvalg af geniale jakkesæt til mænd. Var det mintgrønne jakkesæt for kedeligt? Jamen så vælg en model i en anden grøn nuance. Benjamins er naturligt navnet på denne grønne farve. Tager du sådan et classy jakkesæt på en lørdag aften i København, skulle der efter sigende være gode chancer for at samle en masse søde golddiggere op. Men det bliver sgu nok en pæn dyr aften.

Klassisk gråt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Esprit / 1595 / Hop til Shop

Esprit er begyndt at satse tungt på lækre jakkesæt til mænd, der samtidig er til at betale.

1600 kroner er selvfølgelig stadig en slat penge, men når investeringen hedder et moderne og stilfuldt jakkesæt, finder jeg det ikke svært at kalde det billigt.

Sådan et klassisk gråt jakkesæt kan bruges både i forretningsøjemed og finere arrangementer. Det er egentligt bare op til, hvordan du vælger at komplementere jakkesættet.

Jeg vil til hver en tid anbefale at se sig efter et par elegante brune herresko forneden og eventuelt en spraglet lommeklud.

Marineblåt Pier One jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Pier One / 999 / Hop til Shop

Et blåt jakkesæt er en sikker vinder. Altid. Og sådan en vinder behøver ikke koste det hvide ud af øjnene.

For en velholdt tusse kan du iklæde dig et visuelt eksklusivt jakkesæt fra Pier One, der er kendt for at lave prisvenligt, men kvalitetspræget herretøj.

Sort nålestribet Bertoni jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Bertoni / 1395 / Hop til Shop

Du behøver ikke hedde Gordon Gekko for at kunne iklæde dig et sort nålestribet jakkesæt.

Du behøver faktisk slet ikke være rig, bankmand eller højtstående bestyrelsesmedlem i en børsnoteret virksomhed.

I stedet behøver du kun at være dig selv sammen med en portion selvtillid. Det kræver nemlig selvtillid at gå i et nålestribet jakkesæt.

Hvorfor?

Jeg tror, at det har noget at gøre med netop de typer mennesker, man normalt forbinder med den slags jakkesæt. Det er dog på tide at gøre op med forudindtagede normer.

Billigt beige jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Pier One / 849 / Hop til Shop

Pier One har jakkesæt til priser endnu lavere end 999 kroner. Her er det et elegant beige jakkesæt, som er udstyret med linjer, syninger og pasform efter kunstens regler.

What’s not to love?

Billigt rødt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Selected / 1295 / Hop til Shop

Desværre er det de færreste mænd, der har et rødt jakkesæt hængende i hjemme i jakkesætsgarderoben, men det bør der laves om på.

Et rødt jakkesæt behøver nemlig ikke være spraglet og over the top, hvis bare det er en afdæmpet nuance.

Denne nuance læner sig op ad brunlige, hvilket gør jakkesættet bevendt til hverdagsbrug på kontoret.

Spændende mørkegråt jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Antioch / 1595 / Hop til Shop

Det hele behøver ikke være forudsigeligt med samme stof i de samme evindelige farver.

Det mener Antioch i hvert fald, hvilket jeg på sin vis giver dem ret i, hvis vi et øjeblik lader blikket hvile på ovenstående jakkesæt, der er efter min mening fremstår aldeles elegant.

Jakkesættet er en blanding af sort og mørkegrå opdelt i små kvadrater fra top til tå. Denne kombination af farver og design gør, at jakkesættet ikke bliver for meget, men i stedet tilpas unikt og velegnet til kontorbrug og/eller fine arrangementer.

Blåt Kiomi jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Kiomi / 949 / Hop til Shop

Kiomi har naturligvis også billige jakkesæt at byde ind med og hvorfor ikke et blåt af slagsen?

Som læseren kan se, er der hård konkurrence om at afsætte billige blå jakkesæt til mænd, hvorfor det kan være svært at beslutte sig for hvilket tøjmærke, man skal købe fra.

Skal det være Pier One? Kiomi? Bertoni? Esprit? Burton?

Jeg ville altid anbefale Bertoni, men i sidste ende ligger jakkesæt fra disse mærker sig relativt tæt op ad hinanden, hvorfor det er svært at udpege en klar vinder.

Elegant gråt business jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Lindbergh / 1495 / Hop til Shop

Forretningsmænd elsker, til min store forundring, at gå i sorte jakkesæt. Jeg synes, at det er dødkedeligt, men dem om det.

Imidlertid vil jeg dog have lov at anbefale et smukt og klassisk alternativ i form af dette grå jakkesæt, hvor der ikke er en finger at sætte.

Igen er det vigtigt, at de brune sko forneden huskes.

Stilrent kongeblåt Bertoni jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Bertoni / 1395 / Hop til Shop

Som nævnt for et par sætninger siden, er Bertoni alvorligt dygtige til at lave billige jakkesæt, der ikke bare ser flotte ud, men også er flotte i kvaliteten, pasform and the whole shebang. 

Her er det en smuk udgave et kongeblåt jakkesæt, der i mindre grad er velegnet til kontoret, men i stedet fester, bryllupper og lignende.

Flot blåt Esprit jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Esprit / 1695 / Hop til Shop

Esprit har en hård konkurrent i form af ovenstående model, der selvfølgelig også er beklædt i en flot blå farve.

Modsat Bertoni jakkesættet er den blå farve lidt mere shiny, hvorfor den er særdeles velegnet til herren, der bryder sig om at blive noteret i gadebilledet og korridorerne på kontoret.

Ternet blåt gallajakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Antioch / 1695 / Hop til Shop

Skal du til galla? Vil du gerne skille dig ud af mængden? Har du begrænset med midler? Then look no further.

Det er igen Antioch, der er på banen med et spændende og ikke mindst alternativt jakkesæt, der ovenikøbet er til at betale.

Gallajakkesættet er ret genialt, og fordelen ved at investere i netop denne model er, at det ikke kun er til lanciers i gymnasiet, hvor det kan bruges.

Også til juleaften, bryllupper og særlige arrangementer er det velegnet.

Normalt koster denne slags jakkesæt en arm og et ben, hvorfor 1695 kroner bogstaveligt talt er et røverkøb.

Gråternet jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Bugatti / 2395 / Hop til Shop

Af billige jakkesæt til herrerne er dette i den lidt dyrere ende, men giv det alligevel en chance. Alle de andre jakkesæt har holdt sig under 1700 kroner, så hvorfor har jeg valgt at tage sådan et gråternet jakkesæt med?

Jeg kunne ganske enkelt ikke stå for designet og så mener jeg stadig, at det er billigt ud fra en relativ betragtning, da kvaliteten er på højde med jakkesæt fra Tiger of Sweden, hvor du hurtigt skal have fire af de lange op af lommen.

Hvis du allerede har en pæn håndfuld jakkesæt i de sædvanlige farver og designs, bør du overveje om ikke, det kunne være sundt med en tilføjelse af denne karakter?

Det tror jeg nok.

BONUS: 10 billige jakkesæt i den dyre ende

Jeg ved godt, at udvalget af jakkesæt skulle være billigt, men nu vil jeg altså lige have lov at vise dig en håndfuld jakkesæt, som måske ikke er billlige i traditionel forstand, men hvor du får en masse for pengene, og hvor sådan et jakkesæt vil følge dig mange år fremad.

For sandheden er jo, at de fleste af os mænd ikke har brug for mere end et eller to jakkesæt. Så hvorfor ikke smide lidt ekstra i posen?

Følgende jakkesæt ligger sig i den laveste ende af det, du betaler for et luksuriøst jakkesæt. Det er meget nemt at komme op på +6000 kroner for et jakkesæt, så når eksempelvist svenske Oscar Jacobson kan tilbyde et jakkesæt til under 3K, er det en seriøs overvejelse værd.

Eksklusivt mørkeblåt jakkesæt fra Oscar Jacobson

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 3998 / Hop til Shop

Hvis jeg kun måtte eje ét jakkesæt, skulle det være denne eksklusive, mørkeblå model. Hvorfor? Fordi den fungerer til alle lejligheder, hvor du skal have jakkesæt på. Dette jakkesæt fungerer til corporate arbejdspladser, 50-års fødselsdagens, bryllupper og, ja, sågar begravelser.

Svenske Oscar Jacobson laver nogle virkeligt lækre jakkesæt, hvor kvaliteten er voldsomt høj ift. den pris du betaler. Det er også derfor, at jeg har inkluderet så mange Oscar Jacobson jakkesæt her på bonuslisten.

Elegant beige jakkesæt til sommer

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 3998 / Hop til Shop

Det er generelt sjældent, at man ser danske mænd i jakkesæt, som ikke er sort, blå eller grå. Derfor har jeg helt bevidst inkluderet et par jakkesæt, som skiller sig ud.

Et jakkesæt må nemlig gerne være lyst og friskt. Det behøver ikke altid være mørkt og dystert, men jeg vil selvfølgelig gerne medgive, at det nok ikke lige er et beige jakkesæt, du skal investere i som det første.

Jeg ville elske at kombinere dette jakkesæt med et par Castañer loafers og en lys, spraglet lommeklud fra eksempelvist Etro.

Elegant jakkesæt af hør

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 4698 / Hop til Shop

Jeg har i en længere periode overvejet at investere i et jakkesæt som dette. Det bliver ikke ret meget mere elegant, og hvis du ikke rigtigt har brug for jakkesæt til mere end festlige arrangementer uden det skal være mega formelt, er det faktisk et jakkesæt, som tjener de fleste formål.

Det der gør dette jakkesæt så fedt er, at du kan kombinere med så mange forskellige sko og skjorter, hvor de traditionelle mørktonede jakkesæt er noget mere rigide.

Jeg ville eksempelvist ikke have noget problem med at smide en hawaii skjorte indenunder og et par flamboyante loafers forneden.

Flot marineblåt Filippa K jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Filippa K / 3798 / Hop til Shop

Som du kan se, er svenskerne en hel del dominerende, hvad angår udvalget af jakkesæt. Og det er ganske enkelt fordi de er skide gode til at lave dem.

Du kender helt sikkert Filippa K, og derfor er der heller ikke nogen grund til, at jeg giver nogen nærmere introduktion. Deres jakkesæt er meget i tråd med Oscar Jacobson, om end pasformen for deres jakkesæt generelt er meget slimfit med smal revers og helt stilrene linjer.

Til 3798 kroner får du her et formidabelt jakkesæt, som holder i mange år, hvis blot du tager dig godt af det. Og det gør du selvfølgelig, men pas på til de vilde fester. Den fejltagelse har jeg nemlig lavet!

Stilrent sort jakkesæt af uld

billige jakkesæt til mænd

Filippa K / 3798 / Hop til Shop

Filippa K gør sig primært i klassiske jakkesæt til den moderne herre. Det betyder, at pasformen er tætsiddende, men uden at du bliver kvalt.

Er du på udkig efter et sort jakkesæt og er du en moderne mand? Jamen, så er dette Filippa K jakkesæt sandsynligvis det eneste, du har brug for.

Gråt Oscar Jacobson jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 2998 / Hop til Shop

Et af de bedste eksempler på billige jakkesæt, der ifølge priskiltet ikke er helt så billige, er dette grå jakkesæt fra Oscar Jacobson. Den høje kvalitet og tiltalende design, som Oscar Jacobson altid er afsender af, kan du ganske enkelt ikke få til en bedre pris.

Tænk over det en gang. I stedet for at smide 1500 kroner efter et decideret billige jakkesæt, hvorfor så ikke spare lidt mere op og få et jakkesæt, som du virkeligt bliver glad for. Jeg har altid levet efter dette mantra, da kvalitet ganske enkelt korrelerer direkte med glæden ved at eje produktet.

Klassisk sort Hugo Boss jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Hugo Boss / 3498 / Hop til Shop

Gode gamle Hugo Boss er blandt markedets mest pålidelige modehus, når det kommer til velskabte jakkesæt uden pis. Hvis du skal have et klassisk sort jakkesæt i fornem kvalitet, men ikke har 7.000 kroner, bør du fuldende din søgen lige her.

Denne model er nemlig det bedste, du finder, hvis value-for-money skal hænge sammen med behovet for et lækkert jakkesæt, du kan bruge mange gange fremover.

Navyblåt jakkesæt fra Oscar Jacobson

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 2899 / Hop til Shop

Når snakken går på de klassiske jakkesæt til mænd, er der ingen tvivl om, at en smuk blå nuance er en af de vigtigste parametre. Efter min mening får sorte og grå jakkesæt ikke et ben til jorden, da et blåt jakkesæt er meget nemmere at gøre unikt. Sorte og grå jakkesæt kan godt fremstå en anelse konservative og bedemandsagtige, men det er selvfølgelig en smagssag.

Et navyblåt jakkesæt er en af de bedste investeringer, du kan gøre dig, da det, som bekendt, kan bruges til næsten enhver lejlighed. Og lige netop dette Oscar Jacobson jakkesæt, til lige under tre af de lange, er umiddelbart den bedste og mest prisvenlige løsning, du finder.

Royalt blåt jakkesæt fra Tiger of Sweden

billige jakkesæt til mænd

Tiger of Sweden / 3998 / Hop til Shop

Tiger of Sweden er selvfølgelig også med til jakkesætsballet. Faktisk er Tiger of Sweden det modehus, hvor jeg har købt flest jakkesæt og blazere.

De har altid passet mig perfekt og det er i øvrigt også en af de primære grunde til, at jeg altid er gået efter Tiger of Sweden. Der er nemlig ikke noget bedre end et jakkesæt, der bare sidder perfekt.

Og dertil kommer naturligvis den herlige kvalitet, som Tiger of Sweden altid er garant for. Det der i øvrigt er interessant ved Tiger of Sweden’s jakkesæt er, at deres priser har ligget på samme niveau i, ja, de sidste godt 15 år. Og det er jo interessant, når man tager højde for inflation, men det er en helt anden diskussion.

Summa summarum er, at Tiger of Sweden jakkesæt er forfærdeligt gode jakkesæt, som du med sikkerhed bliver glad for. Derfor bør du også gå en ekstra avisrute, inden du spytter penge efter et af de helt billige jakkesæt.

Blåt Oscar Jacobson jakkesæt

billige jakkesæt til mænd

Oscar Jacobson / 2899 / Hop til Shop

Sidste eksempel på et billigt jakkesæt ud fra et value-for-money perspektiv, er dette Oscar Jacobson jakkesæt, som er dyppet i den flotteste blå nuance, hvis du spørger mig.

Det er lige netop denne blå farve, som slår den helt rigtige balance mellem formel og casual. Du kan gøre det aldeles formelt med en hvid formel skjorte og sorte derby sko, men du kan også gøre det mere casual smart med en outreret skjorte og et par brune brogues.

Og nå ja, husk selvfølgelig en fed lommeklud. Det siger sig selv!

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!