Tiden er kommet til, at jeg føler mig nødsaget at give en lektion i, hvordan rigtige herrepunge skal se ud.

Det er med gråd i stemmen, at jeg kan berette om alt for mange herrepunge i bybilledet, der er tykkere end Ayn Rand’s mesterværk, Atlas Shrugged.

Det er en ganske udbredt misforståelse blandt mænd, at en pung skal være en rigtig hakkedreng med ekstra meget topping.

Hvis du lige tænker over det en ekstra gang, hvor meget af indholdet i din pung er rent faktisk nødvendigt? Er det nødvendigt at have fire forskellige benzinkort? Behøver du at samle ligegyldige kuponer fra restauranter og caféer? Og hvad er pointen i slæbe rundt på mønter og sedler?

I stedet bør du gemme benzinkortene i handskerummet. Drop kuponerne og smid de gamle kvitteringer ned i et rum, som ingen kender.

Hvis nogen skulle spørge, mener jeg, at en herrepung siger ligeså meget om ejeren, som hunden gør. En stor tyk pung med alt for meget indhold vidner om en person med rod i tilværelsen. Som altid mener jeg, man skal holde sig til mantraet “Less is more“.

En ting er, at det er unødvendigt at have en tyk pung, men en anden ting er, hvordan det ser ud, når du putter den i lommen. Navnligt hvis du er blandt de mænd, som bruger baglommen.

En rigtig herrepung skal være smal og må meget lidt gerne overstige en højde og bredde, der hedder 8×10 cm. Det skal være sådan, at den ikke kan ses, når du har den i forlommen.

Men hvad må rigtige herrepunge så indeholde? Det skal jeg fortælle dig.

  1. Kørekort (Kørekortet slår to fluer med ét smæk, da du samtidig har et all around ID)
  2. Visitkort (Du skal altid have et par visitkort i pungen. Jeg plejer at have mellem fire og fem i min)
  3. To kreditkort (Jeg har altid mit Visakort og Mastercard Guld. På den måde har jeg altid et kreditkort i baghånden, hvis der skulle opstå problemer)
  4. Virksomheds-ID (Mange arbejdspladser kræver, at man altid har et ID at fremvise, så det er naturligvis obligatorisk)
  5. Valgfrit kort (Personligt har jeg ikke flere kort end de fire punkter, men det er tilladt at have et enkelt mere)

Ja, vi nok ude i, at en rigtig herrepung faktisk bare er en visitkortholder.

Jeg har naturligvis fundet nogle rigtige herrepunge frem, der lever op til omtalte standard og denne gang er det i øvrigt nogle punge, der er til at betale, om end kvaliteten ikke fejler noget.

Billig sort herrepung fra Sandqvist

punge til herrer

Sandqvist / 299 / Hop til Shop

En herrepung behøver som allerede nævnt ikke at være sprøjtende dyr. I hvert fald hvis du går efter en af de punge, som efter min opfattelse er den helt rigtige. Og det må jo siges at være den klassiske kortholder. Og det er netop også, hvad udvalget af herrepunge primært tæller.

Svenske Sandqvist, som er kendt for sine kvalitetsprægede læderartikler, er et glimrende sted at starte, hvis du egentligt bare gerne vil have en prisvenlig herrepung uden dikkedarer.

Mørkebrun herrepung fra Oscar Jacobson

punge herre

Oscar Jacobson / 349 / Hop til Shop

Ligeså vel som Sandqvist er en solid leverandør af en ægte herrepung, er Oscar Jacobson også. Jeg holder meget af Oscar Jacobson. Det er et klassisk modehus, som har en altoverskyggende mission, nemlig at forsyne mænd med kvalitetspræget og klassisk herremode.

Det er formidabel lækkert, men det er altid til at betale. Det er sjældent, du kommer op i et prisleje, hvor man får lyst til at stå af. Det gør sig særligt gældende med deres jakkesæt, som er mine foretrukne.

Brun retro herrepung af læder

punge til herrer

Morris / 299 / Hop til Shop

Du får lige endnu en svensker med her i den spæde start af flotte herrepunge. Denne gang har vi dog fat i et noget anderledes, hvor hele layouttet er vendt på højkant. Det gør kortholderen særligt velegnet til at have i forlommen på dine bukser, hvad end det er jeans, chinos eller shorts.

Jeg er i øvrigt ret tosset med det retroagtige design, hvor selv læderet har en patina fra det øjeblik, du modtager det med pakken. Og det bliver kun pænere med tiden, kan du være helt sikker på!

Elegant herrepung i dansk design

punge til herrer

Mismo / 499 / Hop til Shop

Mismo er dansk og dermed er det ikke nogen overraskelse, at de også er dygtige til det der med dansk design. Her har du nemlig en model, som meget vel kunne være herrepungenes svar på en smuk Hans Wegner lænestol.

Det er klassisk, elegant og linjerne spiller bare herligt sammen. Jeg er særligt begejstret for den mørke tekstilkontrast, som giver pungen et helt unikt design, der harmonerer forrygende med det, vi forstår ved dansk design.

Elegant pung fra engelske Smythson

punge til herrer

Smythson / 1099 / Hop til Shop

Engelske Smythson er noget af det mest fornemme, du kan komme i nærheden af, når det drejer sig om eksklusive lædervarer i designs, der ikke er til at spøge med. For at forstå dette, kan du tage et kig på deres sublime udvalg af notesbøger, som enhver kreativ sjæl altid bør have med sig rundt – og gerne i sin elegante skuldertaske.

Du får lov at betale, men sådan en herrepung holder resten af livet og for øvrigt adskillige generationer. Så hvorfor ikke give den videre til din søn en dag?

Flot blå Smythson pung

punge til herrer

Smythson / 1099 / Hop til Shop

Selvom Smythson helt sikkert startede med at være henvendt brune-, grå- og sortklædte herrer med fine bowlerhatte i galoperende hestevogne, som dengang i slutningen af 1800-tallet var svaret på en moderne Rolls Royce, så er Smythson ikke blege for at kaste sig ud i stærk farver som denne råbende fine blå, som jeg personligt er helt igennem tosset med.

Jeg kan godt lide, når de små elementer skiller sig ud på en pangagtig facon. Det er også derfor, at min samling af sko tæller en hel del spraglede modeller.

Stilfuld mørkegrøn herrepung

punge til herrer

Smythson / 1199 / Hop til Shop

Smythson laver punge til mænd i mange forskellige udgaver, men det er helt klart deres kortholder, som er deres bestseller. Og mere har en herre jo sådan set heller ikke brug for, vel?

Hvis du ligesom jeg er stor tilhænger af grøn, er du sikker også tilhænger af denne herrepung. Det er elegant, eksklusivt og enhver stilfuld herre værdigt.

Klassisk brun Ralph Lauren pung

punge til herrer

Polo Ralph Lauren / 699 / Hop til Shop

Gode gamle Ralph er altid på pletten med en klassisk og elegant pung til mænd, der foretrækker det helt sikre valg. Denne kortholder er udført af smukt kernelæder, hvor du har det ikoniske ikon, således ingen er i tvivl om, hvad dine prioriteter er.

Prismæssigt ligger sådan en Ralph Lauren på det, jeg vil kalde et sweet spot. Hverken for dyrt eller billigt!

Minimalistisk sort Montblanc herrepung

punge til herrer

Montblanc / 900 / Hop til Shop

Montblanc er blevet et tøjmærke, som jeg fornyligt er blevet helt forelsket i. Og det gør sig primært gældende inden for alle deres accessories. De har nemlig bare så mange voldsomt lækre ting og sager.

Særligt deres ikoniske kuglepenne står øverst på listen over deres stærkeste præstationer, hvor jeg i øvrigt lige har fået en i fødselsdagsgave. Dog har jeg ikke valgt den endelige Montblanc kuglepen endnu, men jeg glæder mig som et lille barn.

Nå, men som du nok kan regne ud, har vi at gøre med det ypperste inden for tekstilhåndværk. Hvad end det er ure, kuglepenne, tasker eller kortholdere, så har de styr på det. Og derfor er denne sorte model muligvis også den mest ideelle løsning til dig, der bare gerne vil have en helvedes fornem sort herrepung.

Fed Montblanc herrepung i blå og grå

punge til herrer

Montblanc / 1150 / Hop til Shop

Hvis du hooked på idéen om en Montblanc herrepung, men gerne vil have lidt mere smæk for skillingen rent farvemæssigt, kan du glæde dig over, at Montblanc selvfølgelig har lækkerier fra hele farvekortet.

Denne herrepung har en eksklusiv forside, hvor den er dyppet i en fornem kongeblå, som er blandt mine yndlingsfarver. På bagsiden har du så en grå farve, som agerer formidabel kontrast. Dog skal du klikke på ovenstående link for at få begge sider af sagen at se.

Skrigende gul Montblanc pung

punge til herrer

Montblanc / 1150 / Hop til Shop

Min klare personlige favorit er selvfølgelig denne skrigende gule herrepung, som også er signeret af Montblanc. Hvabehar, siger jeg bare!

Det netop den slags accessories, som jeg foretrækker. Der er smæk for skillingen, det er unikt, men uden at være plat og dumt. What’s not to love?

 

Sort Tiger of Sweden herrepung

punge til herrer

Tiger of Sweden / 399 / Hop til Shop

Tiger of Sweden kender du. Det er svensk, når det er bedst. Derfor er der heller ingen slinger i valsen her. Det er en ganske klassisk og elegant herrepung af sort kernelæder.

Og det bedste af det hele? Prisen er aldeles medgørlig!

Sort Paul Smith herrepung med London skyline

punge til herrer

Paul Smith / 1199 / Hop til Shop

Paul Smith har en særlig evne til at lege med en masse skægge detaljer, når det kommer til deres accessories. Det er som om de bare prøver en masse forskelligt uden at have helt konkrete retningslinjer. Og det er ment på en god måde, for når deres designere får frit slag, hvilket er ret tydeligt, jamen så bliver resultatet også bare bedre.

Paul Smith pungen er udstyret med en svag skitse af London’s skyline… eller det Big Ben og parlamentet? Det betyder ikke det store. Takeawayen her, er nemlig at denne slags herrepunge er helt igennem unikke. Du kan således være ganske sikker på, at du ikke støder på andre mænd, som har samme tegnedreng, når der skal købes Dom Perignon flasker fredag aften.

Sort Kenzo herrepung med tiger

punge til herrer

Kenzo / 999 / Hop til Shop

Mit yndlingsmærke Kenzo er naturligvis også på listen og herrepunge, som er de helt rigtige. Jeg har efterhånden fået skrabet en pæn solid Kenzo garderobe sammen. Og en ting jeg har lært er, at samtlige tøjdele fra Kenzo har gjort mig glad og tilfreds hver eneste gang, jeg har iklædt mig dem.

Nu ejer jeg dog ikke en Kenzo herrepung, men du kan være stensikker på, at den falder i god jord. Det er nemlig bare unikt og lækkert, hvor kvaliteten aldrig er til at tage fejl af.

Orange BOSS herrepung

punge til herrer

BOSS / 699 / Hop til Shop

Hugo Boss har langet op på disken med denne orange herrepung, som jeg ikke overraskende er begejstret for. Herrepunge i stærke farver dur bare! En lækker detalje er læderets imprægnering, hvor du har et diskret H og B, som går igen fra top til tå.

Det er en af de kortholdere, som er født i en tyk læder, som giver et ekstra luksuriøst feel. Og den slags kan vi ikke klage over, vel?

Gul herrepung fra Ted Baker London

herrepunge - punge til mænd

Ted Baker / 269 / Hop til Shop

Meget apropos det spirende forår lægger jeg ud med en gul herrepung fra engelske Ted Baker. Det er en af de herrepunge, der formår at kombinere simplicitet med et spraglet design.

Der er lige præcis plads til de remedier, du har behov for i din pung, såfremt du naturligvis følger den indledende tjekliste. På trods af sin sommerlige gule farve er den stadig relativt formel at se på, hvilket den brune læderkant kan tage æren for. Pungen står i 269 kroner og findes i øvrigt også i blå og orange.

Sort herrepung fra Michael Kors

herrepunge - punge til mænd

Michael Kors / 499 / Hop til Shop

Ja, godt nok er jeg normalt ikke stor fan af Michael Kors. Der er noget nyrig japaner over deres kollektioner, og generelt er jeg heller ikke imponeret af deres design. Alligevel mener jeg nu, at de er sluppet meget godt afsted med denne simple herrepung i patineret læder.

Det er egentligt et meget frisk pust med MK logoet, og det kan lige præcis accepteres, fordi den sorte farve er gennemgående. Det er i øvrigt en af de herrepunge, der er designet til manden, der ikke bærer mere end, hvad absolut nødvendigt er. Der er nemlig blot to lommer, men det kan naturligvis lade sig gøre at have mere end ét kort i dem.

Grå herrepung fra Ted Baker

herrepunge - punge til mændTed Baker / 399 / Hop til Shop

Vi slår igen et smut forbi London ved Ted Baker med denne artikels mest klart mest outrerede herrepung. Det er naturligvis smag og behag, hvad man mener om denne sag, der godt kunne være noget, man så på en ung fyr i gothstil.

Alligevel mener jeg altså ikke det ville være helt ved siden af at bære en pung som denne, så længe det resterende outfit er klassisk. Det kunne være backup-pungen til de glade dage. Uanset hvad lever den op til standarden, hvad angår størrelsen. Hvad mener du?

Sort herrepung fra J. Lindeberg

herrepunge - punge til mænd

J. Lindeberg / 599 / Hop til Shop

Denne sorte sag fra J. Lindeberg kan ikke blive meget mere klassisk, når det kommer til simple herrepunge. Der er ikke meget mere at sige til det, end at den i særdeleshed er godkendt. Samtidig har den en aldeles attraktiv pris til den nette sum af blot 199. Føler du dig som en daredevil, kan du også vælge den i brun.

Sort herrepung fra Ben Sherman

herrepunge - punge til mænd

Ben Sherman / 299 / Hop til Shop

Sidste skønhed i rækken af herrepunge til den simple, men stilfulde mand, er dette læderprodukt fra Ben Sherman. Personligt føler jeg mig ganske tiltrukket af dette design, hvor den bordeauxrøde detalje harmonerer skide godt med det sorte skakmønster.

Måske kunne Ben Sherman reklamesøjlen være en anelse mere diskret, men det kan jeg nu alligevel godt acceptere. Heller ikke denne pung slår budgettet i stykker. Den koster nemlig ikke mere end 299 kroner. Pungens bagside er i øvrigt kun bordeauxrød.

Følg mig på Instagram – her går det stærkt!

 

View this post on Instagram

 

Did you watch our video from last night? We stayed at the new 5-star Savoy Palace in Funchal. I’ve stayed at many impressive hotels, but this one was the most impressive one for several reasons. The whole hotel experience has been completely revamped. For example, when you book a premium suite you get access to the “boutique experience” meaning that you are 1 of 44 rooms that can use this infinity pool along with the Jacaranda lounge where you enjoy 5 star breakfast with a view to die for. This is special because the hotel has 352 rooms, but with only 44 rooms with access to here, it suddenly becomes a small hotel. Every day we also had two free beers, 1 bottle of white wine and 1 bottle of red wine in the minibar free of charge. Additionally, you each get two free drinks in the Jacaranda lounge that you likely will enjoy next to the rooftop infinity pool. Then you have free parking, which hotels usually charge 25€ per night. You can also have in-room checkout so you don’t have to queue up in the lobby. Most importantly you get access to the spa and I gotta tell you, this spa is absolutely unbelievable! Just watch our video to understand why! 😍 . . . #savoypalace #savoypalacemadeira #funchal #fivestar #fivestarhotel #5starhotel #funchalcity #madeira #madeiralovers #visitmadeira #portugal🇵🇹 #portugalemclicks #portugal_em_fotos #portugal_lovers #visitportugal #portugal_a_gramas #stayclassy #stayclassyvlog #madeiramadeira #madeiraisland #madeira_islands #madeiraislands

A post shared by STAY CLASSY VLOG (@stayclassydk) on

Kender du i øvrigt min YouTube kanal?

Vi bor i Portugal, hvor vi laver videoer tematiseret omkring vores liv. Det inkluderer rejser, spændende restauranter, god humor og en masse sjov og ballade!

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!