Mest populæreMode & Stil

Herrepunge – Sådan Skal En Rigtig Herrepung Se Ud

herrepunge - punge til mænd

Tiden er kommet til, at jeg føler mig nødsaget til at give en lektion i, hvordan rigtige herrepunge skal se ud. Det er med gråd i stemmen, at jeg kan berette om alt for mange  herrepunge i bybilledet, der er tykkere end Ayn Rand’s Atlas Shrugged. Det er en ganske udbredt misforståelse blandt herrer, at en pung skal være en rigtig hakkedreng med ekstra meget topping.

Hvis du lige tænker over det engang, hvor meget af indholdet i din pung er rent faktisk nødvendigt i hverdagslivet? Er det nødvendigt at have fire forskellige benzinkort? Behøver du at samle ligegyldige kuponer fra restauranter og caféer, du ikke kommer til at besøge foreløbigt? Og hvad er pointen i slæbe rundt på mønter og sedler?

I stedet bør du gemme benzinkortene i handskerummet. Drop kuponerne i det hele taget og i øvrigt også gamle kvitteringer. Det er kun amerikanere der samler på kuponer, og dertil kan du smide mønter og sedler i sparegrisen derhjemme. En mand har ikke behov for at bære kontanter på sig. I dagens Danmark er dit Visa eller Mastercard rigeligt, medmindre du selvfølgeligt insisterer på at sidde på bodegaer, der endnu ikke har samlet overskuddet til at anskaffe sig en kortterminal.

Hvis nogen skulle spørge mig, så mener jeg at herrepunge siger ligeså meget omejeren, som hunde gør. En stor tyk pung med alt for meget indhold vidner også lidt om en person med rod i tilværelsen. Som altid mener jeg, man skal holde sig til mantraet “Less is more”.

En ting er, at det er unødvendigt at have en tyk pung, men en anden ting er, hvordan det ser ud, når du putter den i lommen – særligt hvis du er blandt de, som bruger baglommen. Det ser dumt ud og skaber en disharmoni til dit overordnede udseende. Samtidig efterlader en tyk pung slidmærker, som i sidste ende ødelægger dit tøj.

En rigtig herrepung skal være smal og må meget lidt gerne overstige en højde og bredde, der hedder 8×10 cm. Det skal være sådan, at den ikke kan ses, når du har den i forlommen af dine bukser.

Men hvad må rigtige herrepunge så indeholde? Det skal jeg fortælle dig.

 1. Kørekort (Kørekortet slår to fluer med ét smæk, da du samtidig har et all around ID)
 2. Visitkort (Du skal altid have et par visitkort i pungen. Jeg plejer at have mellem fire og fem i min)
 3. To kreditkort (Jeg har altid mit Visakort og Mastercard Guld. På den måde har jeg altid et kreditkort i baghånden, hvis der skulle opstå problemer)
 4. Virksomheds-ID (Mange arbejdspladser kræver, at man altid har et ID at fremvise, så det er naturligvis obligatorisk)
 5. Valgfrit kort (Personligt har jeg ikke flere kort end de fire punkter, men det er tilladt at have et enkelt mere)

Og nej, jeg har ikke glemt NemID. I stedet for at ydmyge din herrepung med et NemID, tager du i stedet billeder af det med din smartphone og gemmer det i et album, som du døber “NemID”. Problem solved!

Jeg har naturligvis fundet nogle rigtige herrepunge frem, der lever op til ovennævnte standard, og denne gang er det i øvrigt nogle punge der er til at betale, om end kvaliteten ikke fejler noget. Som altid har jeg tilladt mig at bidrage med et par farverige herrepunge.

Gul herrepung fra Ted Baker London

herrepunge - punge til mænd

Herrepungen er fundet her

Meget apropos det spirende forår lægger jeg ud med en gul herrepung fra engelske Ted Baker. Det er en af de herrepunge, der formår at kombinere simplicitet med et spraglet design. Der er lige præcis plads til de remedier, du har behov for i din pung, såfremt du naturligvis følger den ovenstående tjekliste. På trods af sin sommerlige gule farve er den stadig relativt formel at se på, hvilket den brune læderkant kan tage æren for. Pungen står i 269 kroner og findes i øvrigt også i blå og orange.

Sort herrepung fra Michael Kors

herrepunge - punge til mænd

Herrepungen er fundet her

Ja, godt nok er jeg normalt ikke stor fan af Michael Kors. Der er noget nyrig japaner over deres kollektioner, og generelt er jeg heller ikke imponeret af deres design. Alligevel mener jeg nu, at de er sluppet meget godt afsted med denne simple herrepung i patineret læder. Det er egentligt et meget frisk pust med MK logoet, og det kan lige præcis accepteres, fordi den sorte farve er gennemgående. Det er i øvrigt en af de herrepunge, der er designet til manden, der ikke bærer mere end, hvad absolut nødvendigt er. Der er nemlig blot to lommer, men det kan naturligvis lade sig gøre at have mere end ét kort i dem. Pungen kan blive din for 499 og findes også i brun.

Grå herrepung fra Ted Baker

herrepunge - punge til mænd

Herrepungen er fundet her

Vi slår igen et smut forbi London ved Ted Baker med denne artikels mest klart mest outrerede herrepung. Det er naturligvis smag og behag, hvad man mener om denne sag, der godt kunne være noget, man så på en ung fyr i gothstil. Alligevel mener jeg altså ikke det ville være helt ved siden af at bære en pung som denne, så længe det resterende outfit er klassisk. Det kunne være backup-pungen til de glade dage. Uanset hvad lever den op til standarden, hvad angår størrelsen. Hvad mener du?

Sort herrepung fra J Lindeberg

herrepunge - punge til mænd

Herrepungen er fundet her

Denne sorte sag fra J Lindeberg kan ikke blive meget mere klassisk, når det kommer til simple herrepunge. Der er ikke meget mere at sige til det, end at den i særdeleshed er godkendt. Samtidig har den en aldeles attraktiv pris til den nette sum af blot 199. Føler du dig som en daredevil, kan du også vælge den i brun.

Sort herrepung fra Ben Sherman

herrepunge - punge til mænd

Herrepungen er fundet her

Femte og sidste skønhed i rækken af herrepunge til den simple mand, er dette læderprodukt fra Ben Sherman. Personligt føler jeg mig ganske tiltrukket af dette design, hvor den bordeauxrøde detalje harmonerer skide godt med det sorte skakmønster. Måske kunne Ben Sherman reklamesøjlen være en anelse mere diskret, men det kan jeg nu alligevel godt acceptere. Heller ikke denne pung slår budgettet i stykker. Den koster nemlig ikke mere end 299 kroner. Pungens bagside er i øvrigt kun bordeauxrød.

LÆS NU:

8 punge til mænd – sådan skal de se ud

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!

Joen Rude Falsner

Joen Rude Falsner

Monsieur Le Boss
Hej. Det er mig, der er ham der, der er ham, der startede Stayclassy.dk for et par år siden. Kan du li', hva' jeg skriver? Send gerne en virtuel krammer.

12 kommentarer

 1. Hey Joen. Fedt indlæg, og rigtig mange fine betragtninger ang. overfyldte punge generelt! Bliver sgu nok nød til at opdatere min garderobe med en ny pung nu 🙂

  1. Hej Felix

   Tak for dine venlige kommentarer 🙂

   Syntes det var på tide med et opråb til herrerne derude! 🙂

   Er der nogle af disse punge, der tiltaler dig?

   God weekend!

   1. Yes. Ben Shermans er – som du skriver – ganske lækker, men for meget præget af navnet, så min favorit er J. Lindebergs – den helt simple, og med den gule Ted Baker som en outsider.

Leave a Response