Hvis du er blandt de tilbagevendende læsere her på Stay Classy, ville du være bekendt med artiklen, jeg skrev forleden, der omhandlede eksklusive læderjakker til mænd. Helt kort fortalt, så var artiklen en dosis inspiration til en alternativ efterårsjakke her i 2014. Dog er det ikke alle, der er tilhængere af læderjakker, hvorfor jeg følte mig nødsaget til at tilføje en række nydelige bud på lækre efterårsjakker her i 2014.

Efterårsjakker er i virkeligheden det samme som overgangsjakker, men i løbet af et år bruger man jo en overgangsjakke to gange, hvorfor der faktisk er en reel forskel.

Den første overgangsjakke tager man på, når man går fra vinterens milde afslutning til den blide begyndelse af foråret. Her vil man helst være typen, der går i en overgangsjakke, der læner sig mere op af en sommerjakke, for at markere sommeren er på vej.

Overgangsjakke nummer to tages i brug i forbindelse med overgangen fra sommer til efterår. Det er ikke nogen overraskelse, at de klimatiske ændringer rimeligt hurtigt tager fat, hvorfor den tages i brug relativt hurtigt. Her må overgangsjakken gerne signalere, at man bevæger sig mod koldere tider, hvilket samlingen her i artikler i øvrigt også bærer præg af.

Efterårsjakker skal være en light-udgave af en vinterjakke, og så skal farverne meget gerne være neutrale. Det ser forfærdeligt ud med en spraglet efterårsjakke i eksempelvis rød eller gul. Drop det!

Blandt de 8 efterårsjakker du finder her i artiklen, er det de mørke farvekoder, der dominerer billedet. Prislejet svinger mellem 999 og godt to et halvt tusind kroner. Min personlige anbefaling til hvad man skal lede efter i en jakke her til efteråret 2014, er, at man går efter det quiltede design.

Afslappet efterårsjakke i blå

efterårsjakker 2014

Chevignon / 2135 / Find efterårsjakken her

Franske Chevignon står bag den første efterårsjakke her i artiklen. Jakken besidder de fleste kvaliteter, jeg personligt leder efter i en efterårsjakke. Farven bærer præg af eksklusivitet, samtidig med jakken har en række diskrete detaljer, som giver karisma. Bliver efteråret et af de kolde, er det et glimrende valg, da den er forsynet med et interiør af varmt bomuld.

Stilren efterårsjakke i mørkeblå

efterårsjakker 2014

Designer: Ben Sherman x Pris: 999 x Find efterårsjakken her

Ben Sherman er kendt for at skabe herreekvipering, der repræsenterer det simplistiske, det enkle og det elegante. Denne efterårsjakke besidder alle tre egenskaber, samtidig med at prismærkets størrelse er overkommeligt. Egentligt burde alle mænd have en jakke a la denne, da den er evigt tidløs. Den går aldrig af mode og tjener hvilket som helst outfit.

Blå quiltet efterårsjakke fra Ralph Lauren

efterårsjakker 2014

Designer: Polo Ralph Lauren x Pris: 2695 x Find efterårsjakken her

Jeg kan lige så godt afsløre det med det samme, for naturligvis er denne sublime quiltede efterårsjakke fra Ralph Lauren ubetinget vinder blandt de 8 i artiklen. For det første er det quiltede design skide pænt, og for det andet laver Ralph Lauren de bedste jakker både fra et value-for-quality og et value-for-design perspektiv. Jeg har selv jakken, og skulle du være interesseret i at læse en artikel om den, kan du finde den her.

Outreret efterårsjakke i oliven

efterårsjakker 2014

Designer: Hilfiger Denim x Pris: 1395 x Find efterårsjakken her

Blandt de 8 efterårsjakker er denne outrerede sag klart den, der skiller sig mest ud. Personligt er jeg kæmpe tilhænger af designet, selvom det er lige på vippen til at være vulgært med de skimtende samlinger, man fornemmer ved i det quiltede mønster. Det der gør jakken fed er den eksklusive oliven farve og det quiltede design. I øvrigt harmonerer sådan en jakke i oliven fantastisk med lyse farver, hvor særligt en hvid skjorte ville bidrage til et nydeligt udseende.

Quiltet efterårsjakke i enkelt design

efterårsjakker 2014

Designer: JOOP! x Pris: 2295 x Find efterårsjakken her

Egentligt minder denne efterårsjakke relativt meget om Ralph Lauren-jakken, men den har nogle andre ganske interessante attributter, hvor de primære består i de helt rene design, som er komplet ugeneret af lynlåse, knapper og så fremdeles. Det finder jeg personligt ret tiltalende, hvorfor det ville være et fint valg her til efteråret. Skulle du være i tvivl, er JOOP! et sindssygt lækkert brand, der udelukkende står bag et højt niveau af kvalitet og design.

Mørkeblå quiltet efterårsjakke

efterårsjakker 2014

Designer: Pierre Cardin x Pris: 2395 x Find efterårsjakken her

Artiklens sidste efterårsjakke med et quiltet design er denne mørkeblå sag fra Pierre Cardin. Modsat den enkle jakke fra JOOP!, er den plastret til med lommer og lynlåse, der er til at få øje på, men det er ikke ensbetydende med, at den ikke er pæn. Faktisk er efterårsjakken ganske nydelig, hvor designet i det hele taget bærer præg af klassisk elegance.

Sort efterårsjakke fra Boss

efterårsjakker 2014

Designer: BOSS Orange x Pris: 1595 x Find efterårsjakken her

Tilbage i det helt stilrene segment finder vi naturligvis et produkt fra BOSS. Jeg har tidligere været ude med riven efter Hugo Boss i det hele taget, fordi jeg mener deres kollektioner bærer præg af manglende karisma, men hvis der er én ting, de er gode til, så er det at lave de helt stilrene produkter, hvilket denne efterårsjakke giver klart udtryk for.

Klassisk efterårsjakke i sort

efterårsjakker 2014

Designer: Polo Ralph Lauren x Pris: 999 x Find efterårsjakken her

Selvom det sjældent er tilfældet, så er Ralph Lauren indehaver af titlen for mest prisvenlige efterårsjakke i denne artikel. Jakken er helt igennem klassisk pæn og enkel. Hvis dit budget ikke strækker sig til mere end en tusse, ville jeg anbefale at vælge en jakke som denne. Du ved hvad du får for pengene, nemlig solid kvalitet og et fejlfrit design.