Hvordan skal sommerblazere til mænd se ud i år?

Det er nok mest et spørgsmål om humør, når det kommer til sommerblazere, for hvad er forskellen på en blazer og en sommerblazer egentligt? Ikke rigtigt andet end sommerblazere gerne er lidt mere spraglede eller mere afslappede i look.

En sommerblazer bliver først til en rigtig sommerblazer, når resten af outfittet er sommerligt. Et sommer outfit med sommerblazer skal være præget af enten dominerende lyse farver eller en pangfarve eller to, hvor særligt et par farverige sommersko er velanset.

Summa summarum må et sommer outfit ikke være præget af mørke farver. I modsætning til vinteren, skal tøjets farver gerne afspejle sommerhalvåret.

Blåhvid meleret sommerblazer
sommerblazere mænd herre

Patrizia Pepe / 2995 / Find sommerblazeren her

Patrizia Pepe har netop sendt denne blåhvide frækkert på gaden, som må siges at være en rigtig sommerblazer trods sit mørkeblå islæt. Blazeren er dejlig uformel med sit kraftige melerede stof, der lægger op til en hvid t-shirt, hvide chinos foldet et par gange op ved fødderne og et par hjernedødt lækre sko i form af eksempelvis disse italienske Fratelli Rossettis:

sommer outfit mænd

Billig dobbeltradet blazer i blå

sommerblazere mænd herre

Pier One / 649 / Find sommerblazeren her

Den ser noget dyrere ud end den er og det er sådan set også et af Pier One’s varemærker. De laver nemlig moderigtigt herretøj til overkommelige priser.

Sådan en dobbeltradet herreblazer er den ultimative ingrediens i et eksklusivt sommer outfit. Jeg ville igen vælge et par hvide chinos ligesom sidste outfit, men med et par lækre sejlersko i enten blå og hvid eller en sjov pangfarve som eksempelvis rød eller grøn.

Beige Ralph Lauren sommerblazer

sommerblazere mænd herre

Polo Ralph Lauren / 3695 / Find sommerblazeren her

Vi kan ikke komme uden om, at Ralph Lauren laver nogle flotte blazere. Hvis du virkeligt har mønt på kontoen og sætter pris på eksklusiv klassisk herremode, er det suveræn value.

Ralph Lauren er i særlig høj grad gode til sommerlige blazer, hvor vi kan bruge denne beige lækkerbisken til at illustrere hvorledes. Sådan en beige sommerblazer kan benyttes både af unge mænd og ældre herrer. Det hele afhænger af resten af outfittets karakter.

Jeg ville ikke hidse mig op over denne blazer i følgeskab med et par lyse jeans og hvide sneakers. Det er altid sundt at ryste posen og prøve nye kombinationer. Dog ville den optimale løsning selvfølgelig være et par nydelige chinos, en hvid skjorte og nogle interessante mokkasiner.

Afslappet marineblå sommerblazer

sommerblazere mænd herre

Pierre Cardin / 1295 / Find sommerblazeren her

Godt nok indledte jeg med at advokere for lyse toner og pangfarver, men en sommerblazer kan selvfølgelig snildt være marineblå og lignende mørke nuancer. Fordelen ved netop denne marineblå sommerblazer er, at pasformen er loose. Dermed fremstår blazeren mere casual og tilbagelænet end normalt.

Sådan en loose-fit sommerblazer ville være god med hvide shorts, hvid t-shirt og et par stilrene blå sneakers eller loafers. Husk også et par hurtige solbriller om hovedet.

Stilren hvid sommerblazer

sommerblazere mænd herre

Pier One / 649 / Find sommerblazeren her

Det er ikke tit, at du ser en herre på gaden i en flot hvid blazer. Jeg mindes i hvert fald ikke at have set nogen fornyligt, men nu har det selvfølgelig også været vinter og bælgravende mørkt. En hvid blazer er nemlig en sommerblazer, som kan være forbandet flot at kigge på, hvis den påklædt herre besidder en vis formåen inden for elegant herremode.

En hvid sommerblazer er skræddersyet til heldagsarrangementer i bragende sol med kold rosé ad libitum og eksklusive rammer. I forlængelse af din hvide blazer ville det være oplagt med et par beige chinos og en afslappet hørskjorte. Det gør ikke noget, at det er samme beige, men bedre ville være med en vis nuanceforskel.

Om fødderne har du selvfølgelig et par solide cognacbrune monk straps eller brogues. Du kan toppe dit snorlige sommer outfit med en lommeklud, der gerne må have lidt farve på sig.

Klassisk blå herreblazer

sommerblazere mænd herre

Pierre Cardin / 1595 / Find sommerblazeren her

Hvis du skulle være i tvivl, er Pierre Cardin et modehus der stræber efter at levere designertøj i designerkvalitet, hvor prisniveauet til gengæld er noget lavere. Tager vi denne klassiske blå blazer som eksempel, ville den normalt koste omkring tre af de lange, hvis der stod Tiger og Sweden eller Hugo Boss i nakken.

Nå, men sådan en blazer er ikke bare en sommerblazer, men en allround blazer. Jeg mindes at have nævnt det nogle gange efterhånden, men hvis du skulle vælge én blazer og kun én til garderoben, er det rigtige svar altid en klassisk blå.

Hvad angår sommer outfittet kan den derfor også indgå i en milliard forskellige konstellationer. Der kan du inden for rimelighedens grænser slå dig løs.

Lækker grå sommerblazer

sommerblazere mænd herre

JOOP! / 2395 / Find sommerblazeren her

Samme gør sig egentligt også gældende for denne grå blazer fra JOOP!. Dog er blazeren lige så afslappet i design og fit, som den marineblå Pierre Cardin blazer vi kiggede på tidligere i artiklen.

Fordelen ved at have en grå sommerblazer hængende i garderoben er, at du kan tillade dig at kombinere den med mange forskellige farver. Du kan tage røde, hvide, beige, og ja, grønne bukser på. Så længe sommeren står på, kan du slå dig løs.

Mørkeblå sommerblazer med mønster

sommerblazere mænd herre

Ted Baker London / 2595 / Find sommerblazeren her

Nu hvor det handler om sommerblazere til mænd, er der naturligvis også et par emner fra den outrerede herregarderobe. Ted Baker London er altid god for spraglede indslag uden at tabe forbindelse til den virkelige verden.

Sådan en mørkeblå blazer med abstrakt blomstret mønster er den perfekte kombination, da det ikke bliver for vildt forstået på den måde, at du gider gå i blazeren mere end to gange.

Jeg har lavet fejlen minimum fire gange at købe for vilde blazere. Her kan jeg nævne en skriggul blazer fra Tiger of Sweden og en møghamrende dyr Kenny Nickelman-blazer fra Daniele Alessandrini. Trods en samlet nypris på 8000 har jeg nok ikke haft dem på mere end 10 gange samlet set. Den fejl har du sikkert ikke interesse i at begå.

kenny nickelman blazer

Jeg ejer en eksakt replika. Har sågar også en lignende sixpence.

Formel sommerblazer med blå roser

sommerblazere mænd herre

Noose & Monkey / 1495 / Find sommerblazeren her

Sommerblazere behøver ikke være afslappede med et loose fit. Det hænder jo, at man i sommermånederne skal til et af de finere events, hvor en vis dresscode forventes. Og der tager du din formelle sommerblazer i brug. Det er i hvert fald en mulighed.

Hvordan ser resten af et formelt sommer outfit ud, tænker du garanteret? Lige i dette tilfælde ville jeg vælge et par røde bukser og rød skjorte, men udelukkende for at lave en sjov reference til blazerens motiv. Hvis du skulle være lidt mere sober i munderingen, ville et par hvide jeans, hvid skjorte og brune herresko sidde lige i skabet.

Forbandet elegant sommerblazer Ralph Lauren i oliven

sommerblazere mænd herre

Polo Ralph Lauren / 4395 / Find sommerblazeren her

Ikke overraskende er det Ralph Lauren, der står for den mest pebrede sommerblazer i denne omgang. Heldigvis er det også tæt på den mest nydelige af slagsen, hvorfor de knap 5000 kroner jo ikke er mere end et greb i lommen.

Når jeg forestiller mig selv i sådan en blazer, anbringes jeg automatisk i en åben Morgan på vej hjem til min herregård i England efter at have gået en runde 3 under par på Wentworth Club. Det er en attraktiv forestilling, skulle jeg hilse at sige.

LÆS NU:

3 fede sommer outfits til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!