Tiden er inde til at bringe en artikel med rigtige italienske herresko. Italienske herresko er naturligvis et rimeligt vidt begreb, men den følgende samling repræsenterer det, man forbinder med rigtige italienere, og når jeg siger rigtige italienere, menes der naturligvis gangstere og mafiosoer.

I og med der er tale om ægte italienske sko, hører det sig naturligvis også med, at kvaliteten er i højsædet, hvilket man selvfølgelig også får lov til at betale for.

Udvalget af skoene i artiklen spænder vidt, hvad angår farverne og detaljerne. Til gengæld har skoene det tilfælles, at det kræver et åbent sind at færdes i dem, da det i høj grad er adjektiver som spraglet og outreret, der beskriver dem bedst.

Du kunne formentligt godt fristes til at spørge, hvornår man skulle have nogle af disse herresko på, og det mener jeg da også er et legitimt spørgsmål, for man ser sjældent italienske herresko som disse i det danske gadebillede.

Hvis man køber et par italienske herresko a la de otte par her i artiklen, er det fordi, man godt kan lide at skille sig ud af mængden. Du behøver ikke nødvendigvis kopiere tøjstilen fra gangsterfilm, før det er godkendt at bære sådan et par. Du kan sagtens tage et par almindelige jeans og skjorte på, uden det ville ende galt. Ved at kombinere monderingen således, gør du blot skoene til fikspunktet.

Sådan kunne et outfit i øvrigt passende tage sig ud i kombination med nogle af skoene her i artiklen.

Sorte og hvide herresko

italienske herresko

Fratelli Rossetti / 3395 / Find skoen her

Dette sorte og hvide par herresko er vel nok et af de par, man forbinder bedst med gangstere og mafiosoer. Det er ikke svært at forestille sig Al Capone spadsere rundt i et lignende par med sin frakke og den obligatoriske fedorahat.

Elegante herresko i brune nuancer

italienske herresko

Franceschetti / 3085 / Find skoen her

Af de otte italienske herresko er dette helt klart det mest civiliserede og klassisk elegante par. Alligevel falder det på ingen måde ud af kategorien som værende spraglet eller outreret. Skoen repræsenterer nemlig en overdådig elegance, der for almindelige konservative jakkesætsmænd formentligt er en anelse i overkanten.

Hvis man skulle sammensætte sådan et par til de finere lejligheder ville et blåt jakkesæt være et spændende valg. Derudover ville et brunt jakkesæt også være hamrende gennemført.

To-tonet sko med nitter

italienske herresko

Etro / 4195 / Find skoen her

Etro er et de luksusmærker, som jeg er stor tilhænger af. Etro repræsenterer generelt herretøj, der er aldeles alternativt i forhold til det ensidige og lidt kedelige, som man kender fra eksempelvis Hugo Boss eller Sand. Man finder ikke mange produkter i deres kollektioner, som ikke skiller sig ud på den ene eller anden måde. Herunder er dette par to-tonet herresko ikke nogen undtagelse, hvor både pyntesøm og nitter bidrager til det alternative, men elegante resultat.

Spraglede herreskoitalienske herresko Melvin & Hamilton / 1095 / Find skoen her

Man kunne sikkert godt beskyldes for at være farveblind, hvis man bliver fanget i at traske rundt i en herresko som denne. Jeg ville derimod beskylde vedkommende for at have en fræk smag i herresko. Vælger man et sæt herresko som disse ville jeg dog alligevel anbefale, at man holder sig lidt igen med farverne ift. resten af outfittet.

Elegante blå herresko

italienske herresko

Melvin & Hamilton / 1175 / Find skoen her

Dette blå stykke ekviperingsfodtøj er ligeledes fra Melvin & Hamilton, og kan med rette puttes ned i det, man kalder for Peacock-it-out-kassen. Parret ville tage sig bedst ud i en business casual sammenhæng med et par jeans, skjorte og blazer.

Sporty herresko med pyntesøm

italienske herresko

Koil / 2095 / Find skoen her

Denne sko er en af de mere sporty udgaver i samlingen, hvor sålen er af gummi kombineret med en elegant detalje i form af kork, der følger skoens sål hele vejen rundt. Skoen kunne godt minde om et produkt fra Oliver Sweeney med det markante pyntesøm, der på elegant vis pryder skoen. Parret kunne snildt bruges som hverdagssko til et afslappet sæt tøj.

Brune italienske herresko med pyntesøm

italienske herresko

Moma / 2395 / Find skoen her

Der rundes af med to søskendepar fra Moma, der kun adskiller sig med et par detaljer. Ovenstående par er det, som jeg vil beskrive som klassiske italienske herresko. Skoen har de to toner, pyntesøm på snuden og langs syningerne. Dertil er farverne i øvrigt ganske mafiaagtige, hvis du spørger mig. Personligt ville jeg nok bare bruge dette par til min almindelige hverdagsmondering. I øvrigt overvejer jeg stærkt at anskaffe mig denne model.

Italienske herresko med spænde

italienske herresko

Moma / 2495 / Find skoen her

Følgende herresko er nøjagtigt samme par som førnævnte, hvor eneste forskel er læderpatinaen med tilhørende spænde. Personligt er jeg mere til den klassiske snøresko, men jeg ville alligevel ikke udelukke mig selv fra at hoppe i sådan et par.

Hvilken type kan du bedst lide af disse to par? Giv gerne din mening til kende i kommentarsporet.

LÆS NU:

8 billige jakkesæt i god kvalitet til mænd