Klassisk herremode – 8 elegante stykker tøj

Klassisk herremode – where to begin?

Det er et vidt favnende begreb, men i sidste ende er der nogle klare retningslinjer for hvad, der rent faktisk kan kategoriseres som værende klassisk. Selvom sommeren i øjeblikket står på, tænkte jeg, at det hele ikke skal gå op i stråhatte, badebukser og hawaii skjorter. Klassisk herremode gør sig nemlig gældende året rundt, men efter min mening er lange bukser, blazer og en luksusskjorte de helt klassiske grundpiller.

Derfor tæller udvalget af elegante stykker tøj selvfølgelig også disse grundpiller plus et par andre lækkerier. Når det i øvrigt kommer til klassisk herremode, er min personlige holdning den, at der aldrig gås på kompromis med kvaliteten. Det er selvfølgeligt også min generelle holdning til herremode i det hele taget, men jeg er nu ikke bleg for at købe en billig t-shirt eller et par prisvenlige sommersko.

Kigger jeg i øvrigt på den del af min egen garderobe, der repræsenterer klassisk herremode, er den generelle levetid for kludene ganske imponerende. Jeg har et pænt udvalg af skjorter og blazer der trods adskillige år på bagen fremstår glimtende nye. Det er værd at have med i ligningen, når der kigges på en blazer til 3000 og en til 799.

Klassisk jakkesæt i blå

klassisk herremode elegant tøj

 JOOP! / 3095 / Find jakkesættet her

Helt i trit med den klassiske herremode lægger vi selvfølgelig ud med et helt igennem nydeligt jakkesæt i en svineflot kongeblå, hvor netop den kongeblå farve velsagtens repræsenterer den moderne æra heraf. I forlængelse af et sådan jakkesæt ville jeg smide et par brune sutter forneden og eventuelt skifte slipset ud med en lommeklud, selvom slipset naturligvis altid har sin berettigelse.

Klassisk blå striktrøje

klassisk herremode elegant tøj

Patrizia Pepe / 939 / Find striktrøjen her

I et klassisk outfit indgår en klassisk trøje naturligvis. Et eksempel på sådan et trøje kunne være denne nydelige klud fra modefabrikanten Patrizia Pepe. Klassisk for sådan en trøje er, at der ikke er nogen særlige detaljer, sjove syninger og lignende. Den er stilren og pæn og naturligvis med rund hals.

Klassisk blå polo shirt

klassisk herremode elegant tøj

120% Lino / 999 / Find poloen her

Nu hvor sommeren rigtigt er kommet til Danmark, kan vi lige så godt tage enkelt sommerlig klud med på listen af tøj, der repræsenterer den klassiske herremode. Og det gør denne enkle blå polo shirt, der fremstår eksklusiv og ikke mindst; klassisk.

Klassiske brune herresko

klassisk herremode elegant tøj

Lloyd / 2595 / Find herreskoene her

Som jeg nævnte indledningsvist omkring det blå jakkesæt, ville det give mest mening med et par brune sutter forneden, og hvilket par kan løse den opgave bedre end denne klassiske brune herresko fra tyske Lloyd? Kendetegnende og klassisk for sådan en sko er pyntesømmene og den runde form, der gør sig gældende fra snude til hæl. Sådan en herresko bør ikke kun sættes i forlængelse af jakkesættet, men også et par klassiske chinos som følgende par…

Klassiske brune chinos

klassisk herremode elegant tøj

Marc O’Polo / 899 / Find bukserne her

… Nemlig dette par fra stilsikre Marc O’Polo, hvor der ikke tages nogen chancer. Det er selvsikker elegance, hvor navnligt den bronzebrune grundfarve harmonerer med det klassiske herremodebegreb. Der er i øvrigt ikke noget i vejen med at kombinere brune sko og brune bukser, så længe du bryder farven med en eksempelvis hvid skjorte og blå trøje.

Elegant grå blazer

klassisk herremode elegant tøj

Tiger of Sweden / 2895 / Find blazeren her

Og udenover denne hvide skjorte og blå trøje kunne du være frisk at kaste denne elegante grå blazer over skuldrene. Det der gør denne blazer særligt klassisk og elegant er den teksturerede karakter, der er mikset med den grå farve.

Klassisk quiltet overgangsjakke i blå

klassisk herremode elegant tøj

Hackett / 2895 / Find jakken her

Der er mange bud på en klassisk herrejakke. Et rigtigt godt bud på en lækker jakke der stemmer overens med klassisk herremode, er den quiltede overgangsjakke som denne model fra engelske Hackett. Det quiltede design går stort set med hvad som helst og samtidig er designet evigt tidløst.

Når du skal ud og købe en quiltet overgangsjakke, gør du klogt i at kigge på mærker som netop Hackett, men også Ralph Lauren, Brooks Brothers og Marc O’Polo leverer nogle fornuftige løsninger.

Klassisk blå skjorte

klassisk herremode elegant tøj

Brosbi / 949 / Find skjorten her

Helt i tråd med definitionen på en luksusskjorte slutter vi af med denne klassiske blå model fra det relativt nye modehus, Brosbi, der ikke har mere end godt tre år på bagen. Ikke desto mindre forstår de at levere klassisk herremode til UG med kryds og slange. Bortset fra skjortens klassiske design er det værd at lægge mærke til deres interessante logo på brystet, der altså er et lille rødt hjerte. Så bærer man altså bogstaveligt talt skjorten med hjertet.

LÆS:

17 modetips til mænd du aldrig skal følge

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!