Her på Stay Classy er det ikke nogen hemmelighed, at vi ikke tilbeder den populære hattetrend, hvor snapbacks er bedst kendetegnende. De hersens snapbacks passer simpelthen ikke ind i det, jeg beskriver som god stil, hvilket i øvrigt burde være øjensynligt for et hvert menneske, der ikke er blind.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan gå med nogen som helst hovedekvipering. Man skal blot holde sig til den lidt mere klassiske form, og det er lige præcis, hvad jeg har fundet frem. Menuen byder nemlig på 13 klassiske kasketter til mænd med stil, hvor udvalget er godt præget af Ralph Lauren, New Era og Nike.

Selv går jeg ikke så pokkers tit med kasket, men det sker da, at jeg beskytter mig fra solen på golfbanen eller ved poolen med en god Kindlebog. Det er den dårlige hårdags redningsmand, og derfor er det altid en god idé at have en kasket eller to hængende i garderoben.

Når det kommer til kasketter til mænd, så er der nogle rammer for hvor og hvornår, man har dem på. I og med kasketter må kategoriseres som værende særdeles casual beklædning, så er nytter det naturligvis ikke at have en kasket på til eksempelvist jakkesættet, men det er selvforklarende.

Kasketter til mænd bør anvendes i den afslappede kontekst. Dage hvor du slentrer rundt i gaderne uden det store på skemaet. Kasketterne er naturligvis også oplagt til de sommerlige udskejelser, hvor strandturene, roséarrangementerne og så fremdeles er glimrende eksempler.

Spiller du golf kan vi heller ikke komme uden om, at sådan en nydelig Ralph Lauren kasket kan fuldende et golf-outfit.

Bordeaux New York Yankees kasket

kasketter til mænd med stil

New Era / 249 / Gå til shop

Jeg ved ingenting om baseball, og amerikansk sport siger mig generelt ikke ret meget. Jo, måske NHL, men kun fordi jeg selv har spillet ishockey engang.

Dermed er det ikke en brændende passion for Yankees, som gør, at jeg elsker deres kasketter, selvom jeg faktisk har været inde og se en kamp på deres stadion i New York tilbage i 2013. Jeg synes ganske enkelt bare, at det er et fedt logo.

Som du kan se, er denne kasket udstyret med det klassiske logo i en mindre størrelse. Det kan jeg godt lide og less is more, som man siger.

Det nye design findes i en række forskellige farver, hvor denne bordeaux går under navnet Maroon.

Navyblå New York Yankees kasket

kasketter til mænd med stil

New Era / 249 / Gå til shop

Der er dog ingen tvivl om, at en New York Yankees kasket er fedest i den originale navyblå. Den passer til alt, og så er blå i øvrigt også min yndlingsfarve.

Plysgrå New York Yankees kasket

kasketter til mænd med stil

New Era / 249 / Gå til shop

Nogle gange kan blå bare godt blive en anelse triviel, hvorfor det er en fornøjelse at finde det nye New Era Yankees design i denne plysgrå variant, som med det samme flyttede sig op på min personlige hitliste over must-haves.

Det har også at gøre med, at jeg i øjeblikket er blevet helt syg med grå. Det er sikkert fordi, at jeg befinder mig i min minimalistiske æra, hvor alt skal være enkelt og stilrent.

Klassisk hvid Nike kasket

kasketter til mænd med stil

Nike / 119 / Gå til shop

Jeg er ikke ret meget i tvivl om, at Nike klarer sig bedre end nogensinde. Og jeg har en ret god idé om, hvad årsagen er hertil.

Det er selvfølgelig fordi, de designer produkter som er skabt til en classy livsstil frem for udelukkende at fokusere på sport. Det er også derfor, at alle går rundt i Nike sko, selvom de ikke er ude og løbe en tur.

Det ser bare godt ud.

Denne Nike kasket er ret allround og kan derfor bruges til en tur på golfbanen, en casual bytur og hverdagsbrug i det hele taget.

Klassisk blå Nike kasket

kasketter til mænd med stil

Nike / 119 / Gå til shop

Du kan også få den i blå, hvis du ikke er så god til det der med at holde hvid hvid.

Stilren grå Loro Piano kasket af kashmir

kasketter til mænd med stil

Loro Piano / 3720 / Gå til shop

Ikke at jeg tror, at du har planer om at bruge knap fire af de lange på en kasket, men du skal alligevel have tilbuddet.

Her har du nemlig en kasket, der formentligt (og forhåbentligt) ikke kan fås dyrere. Den koster lige så meget som et godt jakkesæt.

Men hvorfor skal den være så dyr? Well, det er Loro Piano, som er skrædderen bag, hvilket i sig selv sætter prisniveauet højt. Derudover er kasketten lavet af exceptionelt lækkert baby kashmir, der samtidig er i stand til at modstå alle vejrforhold som følge af kaskettens patenterede “Storm System Treatment”.

Det ville da være meget fedt at have sådan en kasket, hva?

Genial Gucci kasket til vinterkulden

kasketter til mænd med stil

Gucci / 2600 / Gå til shop

Jeg tror, at vi er nået til min personlige favorit af de i alt 13 kasketter til mænd. Billedet taler næsten for sig selv, ikke?

Det er ingen ringere end Gucci, der har haft en særdeles kreativ designer sat på opgaven at lave en elegant kasket, der samtidig kan holde hovedet varmt, når vinterkulden står på.

Umiddelbart ville jeg ikke være i stand til at finde på en mere genial og classy løsning. Den er så kult, at den ville være perfekt sammen med en et blåt jakkesæt, brune brogues og en stilren blå vinterjakke.

Brun kasket fra Ralph Lauren

kasketter til mænd

Polo Ralph Lauren / 249 / Gå til shop

Hvis du godt kan lide det elegante look, men gerne vil krydre det med semi-rå linjer, er denne kasket super-duper. Den brune farve og det orange logo komplementerer de fleste farver, hvorfor det er en fin allround kasket.

Hvid kasket fra Ralph Lauren

kasketter til mænd

Polo Ralph Lauren / 249 / Gå til shop

Den klassiske hvide kasket fra Ralph Lauren er oplagt til den velhavende yacht-ejer, men hvis ikke du har en yacht, skal du ikke være ked af at have den på.

Retningslinjerne for at bære en hat som denne er blot, at man følger den elegante dresscode, som kunne bestå i et par marineblå shorts, lækre loafers og en hvid skjorte.

Det er et godt bud i hvert fald.

Blå kasket fra Ralph Lauren

kasketter til mænd

Polo Ralph Lauren / 499 / Gå til shop

Selvom jeg bedst kan lide Ralph Lauren kasketterne med det diskrete logo, får du alligevel udgaven med det store – nøjagtigt som man ser det på deres velkendte polo shirts.

Det betyder også, at prisen er lidt højere, hvilket jeg langt hen ad vejen altid har været noget uforstående over for. Er det store logo lavet af særligt dyrt bomuld?

Anyways, så kan jeg faktisk bedre lide kasketterne med det store logo if forhold til når poloerne har det. Den marineblå farve og det hvide logo komplementerer i øvrigt også hinanden ganske pænt.

Hvid Ralph Lauren kasket med logo

kasketter til mænd

Polo Ralph Lauren / 499 / Gå til shop

Vi bliver lidt i samme spor med denne hvide kasket, hvor det er de store tal, som er i spil – også velkendt fra deres polo shirts. Derudover finder man polohestene og Ralph Lauren med guldskrift. Jeg kan lige hurtigt afsløre, jeg ikke er så tosset med unødvendige gimmicks og overflødige detaljer, men af og til harmonerer det udmærket – også i dette tilfælde.

Sort Ralph Lauren kasket

kasketter til mænd

Polo Ralph Lauren / 249 / Gå til shop

Magen til kasket nummer 1 og 2 finder vi endnu et Ralph Lauren produkt. Denne gang er det bare den sorte farve med det lille logo i rød, der gør sig gældende. Sort passer til alt, så herfra får du alle de varmeste anbefalinger til denne kasket!

Blå Nike kasket

kasketter til mænd

Nike / 179 / Gå til shop

Som lovet indledningsvist var sjette og sidste kasket fra Nike. Selvom man nok har set lignende udgave før, så det er faktisk en nyhed fra Nike Sportswear, hvor man givetvis blot har skruet på et par knapper i forhold til det design, vi kender fra 80erne.

Kasketten minder i øvrigt ret meget om den klassiske New York Yankees kasket, men hvor er det egentligt forfriskende, at det ikke er Yankees-logoet, der pryder kaskettens front. Selvom Nike ikke umiddelbart repræsenterer klassisk elegance, mener jeg alligevel, den har de rette elementer rent designmæssigt, og så vil Nike’s ekvipering fra 80’erne bare altid være cool!

LÆS NU:

10 fede kasketter til mænd