Hvis man fik pålagt en straf, der påbød, at man skulle gå i én bestemt skjortefarve resten af sit liv, ville mit personlige valg uden tvivl falde på en lyseblå skjorte. Den lyseblå farve slår det meste, når det kommer til både allround funktionen og den simple elegance ved en skjorte. Du kan bruge sådan en skjorte til hvilket som helst event, hvad end der er tale om jakkesættet, et par shorts eller måske endda et par badebukser. Farven kan være formel og afslappet på en og samme tid.

Jeg har i øvrigt lavet en lille kavalkade af stilede herrer, der kombinerer en lyseblå skjorte med forskellige outfits – alle sammen mere end nydelige. Den får du lige lynhurtigt her. Beskrivelse er ikke nødvendig!

De 6 varianter som du finder her i artiklen er ret forskellige. Du finder både fritidsskjorten og den lidt finere udgave, som egner sig bedre til den formelle sammensætning. Let’s get to it!

Ternet lyseblå skjorte

lyseblå skjorte mænd

Polo Ralph Lauren / 799 / Find skjorten her

Ralph Lauren laver skjorter som sendt fra himlen. Denne skjorte er blandt de lidt mere formelle udgaver og med sit ternede design, ville herren her passe rigtigt godt sammen med et marineblåt jakkesæt og et par nydelige brune herresko. Skjorten er naturligvis slimfit, således pasformen er tidsvarende. Jeg har tidligere nævnt det, og gør det gerne igen, men classic fit ser ofte sjusket ud, medmindre du er i stand til at fylde den ud med overflødige kilo. Dermed er det naturligvis også sagt, at skjorter i slimfit ikke passer til mænd, der kan udfylde skjorter i classic fit.

Rå lyseblå skjorte

lyseblå skjorte mænd

Polo Ralph Lauren / 1195 / Find skjorten her

Som sagt er serien af lyseblå skjorter ganske blandet, og af samme grund finder du denne udgave, der læner sig meget op af en klassisk denimskjorte, men det er rent faktisk bomuld nøjagtigt som de andre skjorter. Skjorten er perfekt til et afslappet outfit, hvor ingredienserne kunne være et par jeans, et sort bælte og et par loafers.

Klassisk lyseblå skjorte

lyseblå skjorte mænd

Polo Ralph Lauren / 799 / Find skjorten her

Jeg vil vove at påstå denne skjorte topper listen over verdens bedste skjorter, hvilket formentligt også er en af årsagerne til, at det er den mest populære skjorte blandt herrerne. Du kender skjorten, og du har den sikkert allerede. Hvis ikke skal du lige se at komme igang!

Lyseblå skjorte med brystlomme

lyseblå skjorte mænd

Filippa K / 699  / Find skjorten her

Filippa K står bag denne lidt alternative udgave af en lyseblå skjorte, om end resultatet er ganske positivt. Skjorten skiller sig ud med sine sorte knapper og den diskret fremhævede brystlomme, der tager toppen af det formelle. Skjorten kan forsvares både i jakkesæt- og shortssammenhæng. Dertil kan man i øvrigt ane, at skjorten også har striber.

Elegant lyseblå skjorte til blazerenlyseblå skjorte mænd

Morris Stockholm / 799  / Find skjorten her

Hvis du kører et casual outfit med jeans og blazer passer en skjorte som denne ganske glimrende ind. Fordelen med lyseblå skjorter er, at der stortset ikke er nogle farver, du ikke kan smide udenover, når det kommer til blazere. En blå, sort, rød og brun blazer er eksempelvis fine valg.

Lyseblå skjorte i afslappet design

lyseblå skjorte mænd

Marc O’Polo / 799  / Find skjorten her

Selvom skjorterne egentligt er meget forskellige, så læner de alle sig alligevel ret meget op ad hinanden. Sjette og sidste skjorte er fra Marc O’Polo, og den er jo på mange måder ligeså oplagt til et casual outfit som udgaven fra Morris Stockholm. Tag den ned i bukserne eller lad den hænge løst. Smøg ærmerne op over albuerne eller lad være. Det er op til dig!

LÆS NU:

81 fede skjorter til mænd