Sko til jakkesættet er et ganske efterspurgt emne. Jeg får i hvert fald mange henvendelser fra læsere, som spørger interesseret til hvilke sko de bør vælge til deres jakkesæt. Det er et ret bredt emne, men i denne omgang holder jeg det simpelt med relativt få retningslinjer. I virkeligheden er det nemlig ret simpelt at vælge et par pæne sko til jakkesættet.

Regel nummer et er naturligvis, at dine sko til jakkesættet er præget af kvalitet. En mand med respekt for sig selv hopper ikke i et par sorte sko fra øverste hylde nede i den lokale Deichmann.

Der er et væld af modehuse, som leverer suveræne herresko i suveræn kvalitet, men hvis du kan slippe afsted med det, ville jeg anbefale italiensk fodtøj. Det er også derfor, at følgende udvalg i overvejende grad er præget heraf. Dog er klassiske engelske mærker som Church’s og Crockett & Jones naturligvis også mere end acceptable. Faktisk kan det ikke blive meget bedre!

Elegante italienske sko til jakkesættet

fede sko til jakkesættet

Franceschetti / 3195 / Find skoen her

Ovenstående model fra italienske Franceschetti er et glimrende eksempel på det perfekte par sko til jakkesættet. Designet er efter alle kunstens regler, hvor pyntesømmene fra hæl til tå og det eksklusive brune læder gør skoen til et stykke kunst, der næsten kan forsvares at have stående som kunst i entreen i dit hus.

Hvis du ikke går i jakkesæt særligt tit og derfor ikke har brug for mere end et enkelt par, bør du have denne model som en seriøs kandidat. Et par brune herresko passer nemlig til jakkesæt i stort set alle farver, hvor den bedste farvepartner selvfølgelig er det blå jakkesæt. Et blåt jakkesæt er i øvrigt den farve, som er klart mest populær i dag – og pænest. Er du derfor også på udkig efter et jakkesæt, bør du overveje et kongeblåt jakkesæt. Det bliver ikke meget skarpere!

Matsorte sko til jakkesættet

fede sko til jakkesættet

J. Lindeberg / 2305 / Find skoen her

Jeg er klart fortaler for brune sko til jakkesættet, men sorte sko går naturligvis også. Her er en lidt speciel model med sin matsorte farve. Et par matsorte sko er et interessant valg til det sorte jakkesæt, men det kan nemt blive for begravelsesagtigt. Derfor bør du i så fald kombinere det med et par farver i form af slips og lommeklud.

Brune Oliver Sweeney herresko

fede sko til jakkesættet

Oliver Sweeney / 1895 / Find skoen her

Engelske Oliver Sweeney laver moderne herresko, som er helt i trit med den klassiske herremode, vi kender. Med moderne herresko mener jeg sko, som er lavet til at blive brugt i højere grad til hverdag. De er lidt mere robuste end eksempelvis parret fra Franceschetti, som skal passes og plejes med skocreme, samtidig med der er en uskreven regel, hvor det hedder sig, at man ikke må have dem på mere end to dage ad gangen. Det er nemlig sådan at fodsved har en destruerende effekt, hvis skoen ikke får en hvilepause med jævne mellemrum.

Alternative sorte sko til jakkesættet

fede sko til jakkesættet

Magnanni / 2295 / Find skoen her

Har du et gråt jakkesæt? I så fald har du med dette alternative par fra italienske Magnanni en super kandidat. Faktisk matcher dette par også blå jakkesæt. Fordelen ved dette par er, at de besidder et vist niveau af spraglethed, som gør, at de indgår som et spændende element i en jakkesætskonstellation.

Klassiske brune sko til jakkesættet

fede sko til jakkesættet

Lloyd / 1995 / Find skoen her

Har du et brunt jakkesæt? Jamen så bør du smide et par klassiske brune sko som ovenstående par i forlængelse af dit jakkesæt. Det er korrekt, at jeg indledningsvist nævnte, at blå jakkesæt er hvad der hitter, men det forholder sig nu også således, at der findes mange fede brune jakkesæt. Og brune sko til et brunt jakkesæt hænger glimrende sammen. Faktisk kan du også bruge herresko i rød og bordeaux. Hvis du er i tvivl om, hvordan et lækkert brunt jakkesæt kan se ud, bør du tage et kig på følgende eksempel.

LÆS NU:

10 fede jakkesæt til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!