Gentagende gange har jeg givet udtryk for, at brune sko generelt er den bedste farve, hvad end det er til et jakkesæt eller et casual blazer outfit. Et par brune sko har langt nemmere ved at skille sig ud i forhold til et par sorte. Derudover synes jeg også helt generelt at den brune farve er lidt mere spændende end en sort.

Særligt når det er den blå blazer der skal på, giver det rigtig god mening at kombinere den med et par nydelige brune sko. I denne omgang har jeg altså håndplukket fem brune sko til den blå blazer.

Det betyder egentligt ikke det store, om dine bukser er jeans, chinos, blå, grå eller sorte. Så længe blazeren er blå, er det altid en sikker homerun.

De brune sko i denne artikel er overvejende formelle, hvorfor det ikke er nogen sublim hverdagssko efter min mening. Personligt bryder mine fødder sig ikke om at gå i fine sko hver dag. Der er det bedre med variation, hvor jeg i hverdagen i højere grad hopper i et par pæne sneakers.

Elegante brune sko

brune sko

Franceschetti / 3045 / Find skoene her

Franceschetti laver håndsyede sko på niveau med de store engelske mærker som Church’s og Cheaney. Kvaliteten er der ikke en finger at sætte ved. Dette elegante par udmærker sig med kombinationen af en flot mønstersømning på snuden og et ellers strømlinet og stilrent design med sin glatte detaljefattige læder.

Klassiske brune sko med nydelig mønstersømning

brune sko

Oliver Sweeney / 1795 / Find skoene her

Personligt kan jeg bedst lide, når de brune sko er præget af mønstersøm fra hæl til snude. For det første er det et klassisk træk for fine brune sko. For det andet giver en god mønstersømning bare skoen lidt mere karakter. Dette par fra Oliver Sweeney opfylder alle kriterierne for et par særdeles godkendte brune sko.

Brune loafers til den blå blazer

brune sko

H by Hudson / 1695 / Find skoene her

Til den blå blazer kan man også sagtens bruge loafers som ovenstående par. Det er gennemført elegant og mindst lige så formelt som et par klassiske brogues. Der er rimeligt delte holdninger blandt herrerne i forhold til denne type sko. Nogen synes de er for feminine og andre synes de er for Hugh Hefner-agtige. Personligt synes jeg bare det er god stil.

Jeg ville i øvrigt anbefale et par mørkeblå chinos og en hvid skjorte udover den obligatoriske blå blazer.

Brune sko med alternativ mønstersømning

brune sko

Magnanni / 2535 / Find skoene her

Blandt de noget mere alternative brune sko, fandt jeg dette par fra Magnanni. Magnanni er et spansk modehus, der producerer klassiske herresko med sans for detaljer. Selvom man ikke har set sko før som dette par, kan vi vist godt bekræfte, at de har sans for detaljer. Den kurvede mønstersømning giver den brune sko et eksklusivt og i øvrigt dynamisk udtryk. Jeg kan li’ dem og jeg vil ha’ dem!

Hurtigt tip: Brune sko i de mørkere nuancer harmonerer bedst med mørkeblå blazere.

Nydelige Brune støvler

brune sko

Oliver Sweeney / 2695 / Find skoene her

Oliver Sweeney er designeren bag femte og sidste par. Denne nydelige brune støvle er knaldhamrende oplagt til det afslappede, men stilede outfit. Starter vi nede fra med denne støvle ville et par lyse jeans, brunt bælte, hvid skjorte og blå blazer være en fræk cocktail.

Husk naturligvis en god spraglet lommeklud til blazeren.

LÆS NU:

Marineblå blazer – 12 suveræne modeller

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!