En trofast læser kontaktede mig forleden og spurgte om ikke det var snart på tide, at der kom lidt inspiration op på Stayclassy.dk i form af nogle lækre vinterfrakker til mænd. Det måtte jeg erkende mig enig i. Frakker er nemlig i det hele taget ikke noget, der er gjort meget i.

Og det er en fejl. Frakker kan nemlig være skide flotte og de behøver ikke være i stil med Inspector Gadget, hvilket udvalget på i alt 12 vinterfrakker også bærer præg af. Jeg er nemlig ikke fan af Inspector Gadget frakker.

Selvom udvalget tæller 12 forskellige vinterfrakker til mænd, må jeg nok indrømme, at jeg har været flittig med at udvælge blå frakker, som nok minder lidt meget om hinanden. Dog tæller udvalget også sorte, grå og sågar grønne modeller.

Jeg har i øvrigt sørget for, at alle vinterfrakkerne ikke kun lever op til de æstetiske krav, men også praktiske. En flot vinterfrakke der ikke varmer er efter min mening ikke særlig meget værd. Derudover har jeg også været så venlig at samle et udvalg, hvor der er noget for enhver pengepung.

Klassisk grå vinterfrakke med ekstra for

lækre vinterfrakker til mænd

Banana Republic / 1995 / Find vinterfrakken her

Banana Republic står bag denne lækre vinterfrakke, som både er klassisk, elegant og varm. Sidstnævnte skyldes selvfølgelig den ekstra foring, som i øvrigt er aftagelig. Det vil altså sige, at du med denne vinterfrakke kan tilpasse dig klimaet ganske effektivt. Og så ser du ovenikøbet skide godt ud.

Kort vinterfrakke i meleret grå

lækre vinterfrakker til mænd

Joseph / 6195 / Find vinterfrakken her

I den helt og aldeles dyre klasse finder vi endnu en lækker vinterfrakke, men som denne gang er præget af en kraftig meleret grå. Netop det melerede aspekt gør vinterfrakken eksklusiv. Foruden materialer som uld, polyakryl og polyester består frakken også af 18% alpaka, som er et sydamerikansk lamalignende dyr med en fantastisk blød pels. Alpaka konkurrerer i øvrigt med kashmir om at være det mest eksklusive garn.

Marineblå vinterfrakke med fyld

lækre vinterfrakker til mænd

J. Lindeberg / 2995 / Find vinterfrakken her

Ligesom modellen fra Banana Republic har denne vinterfrakke også ekstra foring til et formål, du allerede er bekendt med. Derudover er frakken præget af et pæn og enkelt design, hvor der ikke er nogen finger at sætte. Det er i øvrigt også kendetegnende for J. Lindeberg.

Pæn vinterfrakke i meleret blå

lækre vinterfrakker til mænd

Selected Homme / 1195 / Find vinterfrakken her

I den lavere prisklasse har vi endnu en vinterfrakke i melert blå, som kommer fra det Selected Homme, der om nogen er kendt for sin store produktportefølge. Pris, kvalitet og design taget i betragtning gør vinterfrakken til et ganske fornuftigt value-for-money køb. Og så gør det i øvrigt heller ikke noget, at det tidløse design og den melerede blå kan matches med de fleste outfits.

Klassisk sort vinterfrakke

lækre vinterfrakker til mænd

JOOP! / 2295 / Find vinterfrakken her

Når det kommer til de helt klassiske vinterfrakker til mænd, er de som regel sorte og i et design, der er præget af stilrenhed. Nøjagtigt ligesom denne model fra JOOP!

Hvis vinterfrakken skal være sort og stilren bør du sådan set ikke lede videre. Den har det hele og så har jeg sagt det en pæn håndfuld gange, at JOOP! laver suveræne produkter.

Spraglet vinterfrakke i sort med to lynlåse

lækre vinterfrakker til mænd

D.GNAK / 6295 / Find vinterfrakken her

D.GNAK er kendt for at lave tøj, som man ikke just kan klandre for at være uden fantasi. Går man igennem deres klude er det ikke svært at få øje på, at der gøres noget ud af at skille sig ud og i det hele taget skabe innovative produkter. To ting jeg er tilhænger af.

Kigger vi et øjeblik på frakken kunne man ved første øjekast godt få associationer til Wesley Snipes i Blade, og jeg har altid været tilhænger af Blade’s outfit, hvorfor det naturligvis er en god ting. Kaster man sig ud i et køb af denne vinterfrakke er det vigtigt, at man holder resten af outfittet relativt afdæmpet og stilrent. Ellers bliver det sgu for meget af det gode.

Billig sort vinterfrakke med hætte

lækre vinterfrakker til mænd

Kiomi / 1095 / Find vinterfrakken her

Kiomi er blandt de bedste modehuse, når det kommer til prisvenligt herretøj i ordentlig kvalitet. Derudover har Kiomi også ganske godt styr på de designeriske aspekter, hvilket den sorte vinterfrakke også bærer præg af.

Stilren blå vinterfrakke

lækre vinterfrakker til mænd

Calvin Klein / 3695 / Find vinterfrakken her

Af de 12 vinterfrakker til mænd tager denne stilrene blå vinterfrakke prisen som den lækreste. Man kan argumentere for at der er et eller andet kinesisk over vinterfrakken, men det kan jeg nu godt lide. Derudover kan frakken styles på forskellige leder og kanter i forhold til hvilket knapper der åbnes samt et eventuelt samspil med et halstørklæde.

Efter min mening kommer man ikke i nærheden at en vinterfrakke, der kombinerer elegance, kvalitet og minimalisme bedre. I’m lovin’ it.

Eksklusiv og elegant vinterfrakke i marineblå

lækre vinterfrakker til mænd

Morris Stockholm / 3095 / Find vinterfrakken her

Morris Stockholm er velkendte for at skabe elegant ekvipering til mænd, som slår hårdt på tangenterne indenfor klassisk herremode. Frakkens linjer, lommer, revers og så fremdeles er nøjagtigt som det skal være. Dog henvender vinterfrakken sig i overvejende grad til det ældre segment, men det er selvfølgelig ikke altafgørende, at man er 48 og bankdirektør.

Enkel og elegant vinterfrakke i blå

lækre vinterfrakker til mænd

GANT / 1895 / Find vinterfrakken her

Vi fortsætter i sporet med de blå vinterfrakker til mænd. For ved du hvad? De er sgu så pæne. Her er det endnu en enkelt og elegant frakke som kommer fra specialisten i klassisk herremode, nemlig GANT. Frakken minder en del om min favorit fra Calvin Klein. Dog er denne model mere klassisk og uden de kinesiske referencer.

Klassisk kort vinterfrakke i blå

lækre vinterfrakker til mænd

Noose & Monkey / 1495 / Find vinterfrakken her

Udvalgets sidste blå vinterfrakke kommer fra Noose & Monkey, som i øvrigt er et britisk modehus, der er kendt for at lave relativt spraglet herretøj. Lige sådan noget jeg kan lide.

Spraglet kan man dog ikke klandre lige netop denne vinterfrakke for at være. Det er igen de samme tangenter, der slås på indenfor genren af klassisk herremode. Prismæssigt befinder vi os i den lavere ende, hvilket i virkeligheden er hvad der gør frakken rigtigt interessant.

Eksklusiv mørkegrøn vinterfrakke med hætte

lækre vinterfrakker til mænd

Just Cavalli / 7295 / Find vinterfrakken her

Som der også blev nævnt indledningsvist tæller udvalget vinterfrakker til mænd lige fra den billige ende til den dyre ende. Og i den dyre ende må man vist sige denne eksklusive vinterfrakke fra Just Cavalli befinder sig.

Derudover må man også sige, at det er en af de mere alternative vinterfrakkedesigns. Men det er ikke nogen dårlig ting. Som altid er Just Cavalli god for nogle interessante designs, hvor det af og til har det med at kamme over, men netop denne vinterfrakke har efter min mening fundet en perfekt mellemvej. Vinterfrakken kan bruges både i formelle og afslappede outfits. Du kan have jeans og sneakers, men også chinos og brune herresko. Er det ikke herligt?

Det egentlige spørgsmål er dog, om du er villig til at smide over syv af de lange for sådan en vinterfrakke.

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!