Tøjmærker der øger livskvaliteten

Som nævnt efterhånden en del gange, er materialisme en vigtig bidragsyder til livsglæde. Det er jo også en af årsagerne til, at vi holder så meget af tøj, for ikke nok med at et tøjkøb gør os i bedre humør, så får vi det også bedre med os selv. I hvert fald hvis tøjet ser pænt ud, hvilket bringer mig artiklens indhold, nemlig tøjmærker.

Der findes uendeligt mange tøjmærker, hvorfor det er svært at bevare et overblik over, hvilke der dur, og hvilke man skal holde sig fra. For ti år siden var det en håndfuld mærker som Ralph Lauren, Hugo Boss og Diesel der sad tungt på tøjmarkedet, men historien er en anden i dag, hvor internettet er blevet vores primære shopping platform. Pludselig er alle mulige små og ukendte tøjmærker kommet til, hvorfor udvalget er meget mere spændende end hidtil, men hvordan ved man, om en eller anden cool trøje nu også er i cool kvalitet? Og cool pasform? Og så videre?

Det kan man ikke medmindre, at man er rigtig god til online research. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg holder mig helst til en håndfuld mærker, som jeg er bekendt med. Det hænder, at jeg køber fra mærker, jeg ikke kender, men det er altså bare nemmere at have succes med tøjkøb, når man er godt bekendt med tøjmærket. Det er også derfor, at jeg køber alle mine chinos ved Tiger of Sweden. De passer, og kvalitet og design er, som det skal være. Hvorfor begynde at satse på noget andet?

Det betyder dog ikke, at Tiger of Sweden er mit evige chinos-go-to-tøjmærke resten af livet, men foreløbigt fungerer det for mig, men det kan ikke afvises, at jeg en dag støder på et andet tøjmærke, der kan trumfe det svenske tøjhus.

Nå, men lad os komme til pointen, inden det bliver for langt og kedeligt. I øjeblikket udgør følgende 9 tøjmærker en pæn del af min garderobe. Det jeg bedst kan lide ved de fleste af dem, er at deres klude er til at betale.

Kenzo

Kenzo online

Min forelskelse i Kenzo er af nyere dato, hvor det naturligvis er deres skotøjsafdeling, som har betaget mig. Godt nok ejer jeg ikke ovenstående par spraglede sneakers, men tjek dem lige engang. How mad are they, yo?

Kenzo har selvfølgelig mere at byde på end pædagogsneakers, der endeligt har fået sig et fedt design. Over den brede linje er der nemlig spændende sager at finde blandt kollektionerne. Nu hvor vi befinder os midt i sommeren, kan jeg passende fremhæve dette par møghamrende lækre espadrillos i hvide.

tøjmærker

Det som Kenzo gør rigtigt, er at de kombinerer det minimalistiske med det spraglede. Det gør sig måske ikke gældende på de vilde tigersneakers, men så vilde er Kenzo’s kollektioner generelt heller ikke.

Det ekstrafede ved Kenzo er, at deres priser er relativt lave, selvom det er designertøj fra Paris.

HAN Kjøbenhavn

HAN Kjøbenhavn online

HAN Kjøbenhavn har snart eksisteret et godt stykke tid, hvorfor de fleste også er bekendte med det danske hipstermærke. For ja, HAN Kjøbenhavn er et udpræget hipstermærke, men hvis man isolerer deres varer og eksempelvis kun vælger at have en af deres trøjer på, kan outfittet gøres ganske tiltalende.

Det jeg dog bedst kan lide ved HAN Kjøbenhavn, er deres solbrillekollektioner. De designer og producerer en hel masse spændende solbriller fælles for hvilke, at priserne er relativt lave.

Kiomi

Kiomi online

Kiomi figurerer ganske ofte her på siden, og det er på trods af, at Kiomi er et tøjmærke i den helt billige ende. Over hele linjen er der to ting, der gør sig gældende; design er på niveau med mange premium brands og kvaliteten er langt højere end det, der forventes af prisniveauet.

Altså er det muligt at finde fedt og kvalitetspræget tøj ved Kiomi til billige penge. Jeg er særlig stor tilhænger af deres t-shirts, skuldertasker og weekendtasker.

Rains

tøjmærker mænd

Rains online

Rains er et ret nyt og dansk tøjmærke, der specialiserer sig i at lave regntøj, der både er til at holde ud at se på og til at holde ud at gå i. Godt nok går jeg aldrig selv i regntøj, men Rains er et godt bud på et sted, jeg kunne starte. For mit vedkommende er det dog ikke regntøjet, der vundet min begejstring, men i stedet deres flotte kollektion af tasker.

Jeg kan godt vise et eksempel, hvis du måtte være interesseret.rains tøjmærker

Jeg er fan af rygsækkens stilrene design og netop dette stilrene design gør sig gældende på tværs af deres produktportefølje. Udover et tiltalende design er deres priser ganske lave, hvor denne rygsæk for eksempel står i 599 kroner.

Årsagen til taskens lave prisleje er, at det udvendige materiale ikke er læder, men en kombination af polyuretan og polyester. Og det gør i øvrigt ikke noget, da materialet både fremstår og virker eksklusivt og lækkert. Derudover er netop disse materialer også kendt for at være meget slidstærke. Jeg kan klart anbefale at tage et kig på hele deres kollektion.

Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe online

Indtil fornyligt skulle jeg helt tilbage til starten af gymnasiet for at få øje på Samsøe & Samsøe i garderoben. I forlængelse af at jeg har kastet mig over den minimalistiske stil, er Samsøe & Samsøe dog vendt tilbage på bøjlerne. Det jeg godt kan lide, er at de forstår sig på at lave tøj enkelt uden dikkedarer.

Deres t-shirts, både kort og langærmede, sidder perfekt, kvaliteten er i orden og så findes de i alvorligt mange farver og forskellige stofanretninger, hvad end man er til det helt clean, tekstureret, meleret og så videre.

Derudover er Samsøe & Samsøe også til at betale. Det er ikke mere end en måneds tid siden, at jeg købte et par shorts til 350 kroner og to langærmede t-shirts til 450.

Tiger of Sweden

Tiger of Sweden online

Jeg fik næsten udpenslet det i indledningen med eksemplet, at det var fjollet for mig at eksperimentere med chinos fra andre mærker end Tiger of Sweden, når deres modeller fungerer glimrende for mig. De har dem i alle farver de farver, jeg skal bruge, og så kan de holde til at blive brugt hidsigt.

Det er dog ikke kun deres chinos, der gør, at jeg er fan af Tiger of Sweden. Også deres fodtøjskollektion har en hel del at byde på, hvor deres minimalistiske designs i særlig grad behager mit åsyn.

Eksempelvis synes jeg dette par er skide lækre.

tøjmærker

Tiger of Sweden har helt klart oppet deres game henover de seneste par år, men det kommer også til udtryk i prisniveauet, hvor dette par sneakers ville slå dig for 1995 danske kroner.

Bertoni

Bertoni online

Der er én grund til, at jeg er fan af Bertoni, og den grund kan eksempelvis se sådan her ud:

Det er selvfølgelig deres blazere og jakkesæt. Min suveræne yndlingsblazere er fra Bertoni og det er på trods af, at der hænger nogle langt fingere og dyrere ved siden af.

Bertoni er fornem kvalitet forenet med et moderne design, hvor blazere og jakkesæt sidder nøjagtigt, som de skal. Der er absolut ingen grund til at smide 4-5.000 kroner efter et dyrt jakkesæt, når Bertoni er specialister i at lave dem til det halve.

Ben Sherman

Ben Sherman online

Ben Sherman er endnu et af de her tøjmærker, som er i stand til at tilbyde spændende design og høj kvalitet til fornuftige priser. Ben Sherman gør et stort nummer ud af at skille sig ud af mængden, og den måde de skiller sig ud på, er ved at spille lidt højere på de farverige tangenter. Lige fra skjorter, trøjer og sko til t-shirt, bukser og accessories er der fart over feltet. Og det går stærkt, men benzinen er heldigvis billig.

TOD’S

Søndagsshopping ved TOD’S ❤  #illum #tods #todsillum #marlins #sejlersko #boatshoes #cardholder #classclassclass

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

TOD’s online

Af de i alt 9 tøjmærker må jeg erkende, at Tod’s er min klare favorit, og denne tilstand af idolisering har stået på i snart to år, hvor der er blevet tilføjet intet mindre end syv par til skotøjsafdelingen.

Hvis jeg selv skal sige det, er det et godt stykke i overkanten, men omvendt er de en kilde til glæde, så hvorfor stoppe? Ovenstående par hvide hybridmokkasinloafers er en af mine to seneste tilføjelser, som jeg går i næsten hver dag. Jeg kan ikke stoppe.

LÆS NU:

Designertøj – den komplette guide til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!