Det er en løgn at påstå, at det kun er kvinder a la hende der Carrie Bradshaw fra Sex and the City, der kan have en syg træng til at fornye den private skotøjsafdeling med fede designer sko på ugentligt, hvis ikke daglig basis.

Om ikke andet kan jeg personligt sætte mig ind i, hvordan behovet for designer sko kan opstå. Jeg er nemlig lidt en mandlig udgave af hende, som snildt kan få et par timer til at gå med at browse rundt omkring på det der Google.

Måske har du det ligesom mig. Måske ikke. Uanset hvad kan vi ikke anfægte det faktum, at alle har brug for et par pæne sko i garderoben.

Og hvis du måske lige har fået løn på kontoen, kan du jo passende investere noget af den i dig selv.

Et par fede designer sko er nemlig ikke bare et par sko, der gør det behageligt at træde på grus og sten.

Et par designer sko bidrager til et bedre humør, bedre selvtillid og ikke mindst et skarpere outfit og dermed en mere classy udgave af dig selv.

Ja, sikken utrolig kædereaktion, men er det ikke bare en slimet salgstale, jeg forsøger at sælge dig?

Slet ikke.

Stilrene blå designer sko fra Tod’s
fede designer sko mænd

Tod’s / 2860,- / Find designer skoene her

Hvis jeg skal følge op på netop afsluttede salgstale, kan dette par blå slip-on sneakers fra Tod’s agere glimrende eksempel på, hvordan et par designer sko har potentiale til at forbedre dit liv.

For det første er dette design 100% unikt. Tod’s kan selv modellen for sneakers, men efter min mening er det mere en fortryllende hybrid af sneakersloafers og espadrillos.

Jeg vil altid være stor fan af Tod’s klassiske driving shoes, men hvor det dog dejligt at se, hvordan det italienske modehus også er i stand til at lave andre designs med succes.

Eksklusive brune pædagogsneakers

fede designer sko mænd

Tod’s / 3650,- / Find designer skoene her

Vi bliver lige et par mere ved Tod’s. Vi skal nemlig lige snakke om deres nye pædagogsneakers, som jeg ynder at kalde dem.

Som udgangspunkt hader jeg pædagogsneakers, da der er et eller andet “se-mig-jeg-slapper-af-i-behagelige-sko-som-en-anden-Steve-Jobs”.

Denne holdning deler jeg ikke, når det drejer sig om Tod’s nye pædagogsneakers.

Årsagen er, at de fremstår eksklusive i materialer, der er svære at overgå kvalitetsmæssigt, men også rent visuelt.

Denne model, som også findes i blå, er lavet af den fineste nubuck læder med en gummisål fra en anden verden. Man skulle ikke tro, at der kan være så stor forskel på gummisåle, men det virker bare helt utroligt lækkert, når man lader sine fingre kærtegne disse modeller fra Tod’s.

Unikke brune brogues med gummisål
fede designer sko mænd

Grenson / 2640,- / Find designer skoene her

Det er ved at være to-tre år siden, at brogues-sneakers-hybriden vandt indpas i modeverdenen.

Jeg var selv hurtigt med på vognen, da idéen om et par brogues, der er lige så behageligt som et par almindelige sneakers og samtidig mindre formelle i deres design tiltalte mig ganske meget.

Jeg var dog samtidig overbevist om, at det var en kortvarig trend, der hurtigt ville blive tacklet hård af de klassiske modeller.

Indtil videre har jeg taget fejl. Det er sjældent, jeg tager fejl, men i lige nøjagtigt dette tilfælde er jeg glad for det. Det er nemlig et behageligt friskt pust.

Muligvis verdens fedeste sneakers

fede designer sko mænd

Lanvin / 2940,- / Find designer skoene her

Jeg har endnu til gode at blive den glade ejer af et par Lanvin sneakers.

I know. Det er ekstremt skuffende, hvilket også kan fornemmes klart og tydeligt på min overordnede livskvalitet.

I og med at jeg er kæmpe fan af Lanvin sneakers og marineblå ligeledes er min yndlingsfarve, er det nemt for mig at gøre dette par til en oplagt kandidat til verdens fedeste sneakers.

Fede grå Lanvin sneakers i kornet læder

fede designer sko mænd

Lanvin / 2940,- / Find designer skoene her

Ikke overraskende er disse identiske Lanvin sneakers i sådan en grå udgave runner-up og/eller tilsvarende kandidat til den flotte titel som verdens fedeste sneakers.

Fede marineblå lædersneakers

fede designer sko mænd

Harrys of London / 3910,- / Find designer skoene her

Et af problemerne ved Lanvin sneakers er, at de er så forbandet populære. Man ser dem forbavsende ofte i gadebilledet trods det relativt høje prisniveau.

Dermed går lidt af det unikke af designer skoene. Dog kræver det virkeligt, at du går op ikke at have tøj, som andre går i, før det skal være et problem.

I et sådan tilfælde kan du med fordel se i retning af et et par lækre marineblå sneakers fra Harrys of London.

Prismæssigt bliver det ikke meget mere pebret, men omvendt bliver det heller ikke meget mere lækkert.

Sorte Givenchy designer sko

fede designer sko mænd

Givenchy / 5585,- / Find designer skoene her

Det gode ved designer sko er, at man får noget for pengene. Det er ikke kun kvaliteten og mærket, man betaler for. Det er også unikke designs, du ofte aldrig har set før.

Hvornår har du for eksempel sidst set et par helt stilrene oxford sko komplementeret af runde kobbernitter?

Would never be an accurate estimate?

Givenchy er blandt mine personlige designerbrands, som jeg endnu ikke har ejet en klud fra. Det må der snart laves om på.

Futuristiske grå Y-3 sneakers

fede designer sko mænd

Y-3 / 2720,- / Find designer skoene her

Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke går særligt meget i kondisneakers fra hverken Nike, Adidas og hvad de ellers hedder, men det er måske snart på vej til at ændre sig.

Jeg synes nemlig, at der er begyndt at komme ret mange spændende designs, hvor særligt de her futuristiske designs betager mig.

En af de futuristiske modeller jeg har set mig varmest på, er dette grå par med rødder i det kreative japanske modehus, Y-3.

What’s not to love?

Nydelige cremehvide loafers i læder

fede designer sko mænd

J. M. Weston / 3425,- / Find designer skoene her

Et par designer sko behøver ikke være et tryllenummer hver gang. Der findes også mange klassiske eksempler, hvor det bare handler om tidløs elegance i fornem indpakning.

Og netop tidløse elegance samt fornem indpakning lever disse cremehvide loafers op til.

Sorte Thom Browne designer sko i kernelæder

fede designer sko mænd

Thom Browne / 8200,- / Find designer skoene her

Thom Browne er et af tidens hotteste brands, når det skal handle om den absolutte toppen af poppen.

Thom Browne er en amerikansk herre fra New York med en evindelig evne til at forene klassisk linjer med unikke træk. Ovenstående sorte designer sko er et glimrende eksempel herpå.

Man har taget et par klassiske brogues og klædt dem på i kernelæder med et resultat, der behager øjnene ekstraordinært meget. Blot på grund af det specielle kernelæder har man forvandlet et par trivielle sorte brogues til unikt fodtøj, der øjeblikkeligt fanger øjet.

Jeg skal så også hilse at sige, at du får lov at betale for det. Deres produkter er i det hele taget ubehøvlet dyre. Det har jeg måtte sande i forbindelse med et par nye Thom Browne solbriller, jeg netop er blevet den lykkelige ejer af.

Vil du se et billede?

Mørkebrune designer støvletter i kernelæder

fede designer sko mænd

J. Lindeberg / 2695,- / Find designer skoene her

Nu hvor vi er ved kernelæder, har du garanteret ikke noget imod at blive præsenteret for et par nydelige mørkebrune designer støvletter i en noget lavere prisklasse.

Det er svenske J. Lindeberg, som har designet de smukke støvletter, der gør sig velegnede til det uundgåelige efterår, vi snart går i møde. Og med snart mener jeg om under to uger.

Støvletterne er tæt ved universelle, hvad angår sammensætningsmulighederne. Faktisk kan jeg ikke komme i tanke om tøj, du ikke kan have på med sådanne støvler.

De vil se fede ud med et par chinos i valgfri farve. Eller hvad med et par slimfit jeans i blå eller grå? I know you like the sound of that.

Brune designer sko i velourlæder

fede designer sko mænd

Casadei / 4295,- / Find designer skoene her

Vi skal helt tilbage til 1958 for at se dørene åbne i den russiske storby, Moskva. For en sjælden gangs skyld har vi nemlig at gøre med et designermærke, som hverken er fra Italien eller Frankrig.

Det kan jeg godt lide.

Selve skoens design er en sjov blanding af det trivielle og det spraglede. Uden den sorte hæl ville skoen være for kedelig og uden det trivielle brune design, ville det blive for spraglet.

Jeg var faktisk ikke klar over, at russere var i stand til at finde en mellemvej, når det kommer til bling bling.

Lækre sorte designer støvler i læder

fede designer sko mænd

Casadei / 5395,- / Find designer skoene her

Casadei er ligeledes designeren bag dette par sorte støvler, som er beklædt med eksklusiv læder og en elegant kromdetalje, du kan spotte over lige over sålen ved hælen.

Det er altid svært ikke at blive begejstret, når der findes designere med evne til at balancere på den helt tynde mellemvej.

Står du også mangler et par støvler, der både kan holde fusserne varme og samtidig gøre dig til et omvandrende modeikon, bør du tage et kviklån lige nu og få købt dem.

Herregud, det er jo blot lidt mere end fem jern.

Høje Marc Jacobs designer sneakers

fede designer sko mænd

Marc Jacobs / 3095,- / Find designer skoene her

Jeg hader Converse, men primært fordi jeg er så mega træt af at se på dem. Alle går med dem, som var det en anden kult.

Skal vi ikke prøve noget nyt?

Hvad siger du eksempelvis til en Marc Jacobs-udgave af de trivielle Converse? Det er meget lækkert, ikke?

Jeg er dybt forelsket i kombinationen af hvid og flettet tekstil i en børstet kobberfarve.

Klassiske røde mokkasiner fra Bally

fede designer sko mænd

Bally / 2495,- / Find designer skoene her

Det er muligt, at sommeren er ved at gå på hæld, men der er altså stadig rig mulighed for at iklæde sig et par klassiske mokkasiner.

Du skal i hvert fald ikke høre et ondt ord herfra, og nu hvor vi er her, kan jeg lige så godt give dette røde par en varm anbefaling. Bally laver nemlig nogle af markedets mest solide mokkasiner.

Stilrene grå designer sko fra Bally

fede designer sko mænd

Bally / 2695,- / Find designer skoene her

Bally gemmer naturligvis på mere end klassiske mokkasiner. Dette par grå designer sko med oprindelse i sneakersgenren er et nydeligt eksempel på fodtøj, der kan bruges på daglig basis uden at fremstå for fine.

Gennemførte brune designer sko til jakkesættet

fede designer sko mænd

Franceschetti / 3095,- / Find designer skoene her

Det er længe siden, at jeg har set et par brune herresko, der har tiltalt mig i sådan en grad.

Hvis ikke det var for min kontorstols høje ryglæn, var jeg nær faldet bagover.

Jeg mener, se lige engang!?

Det er et kunstnerisk mesterværk, som man kan iklæde sig og vise omverdenen.

Jeg kunne i øvrigt ikke forestille mig dette par brune Franceschettis i en bedre konstellation end med et slick blåt jakkesæt med en lækkerbisken af en lommeklud.

Brune Cordwainer designer støvletter

fede designer sko mænd

Cordwainer / 2395,- / Find designer skoene her

Man kunne godt argumentere for, at dette par i særdeleshed egner sig til et ridekostume anno 1961, men det synes jeg ikke bør omfattes som nogen kritik.

I virkeligheden er det et par monkstraps, der har spist en masse gulerødder, og dermed gør sig glimrende som et par fine efterårsstøvletter, der sikkert også kan bruges lejlighedsvist gennem vintermånederne.

Åndssvagt flotte designer sko i espressobrun

fede designer sko mænd

Cordwainer / 1895,- / Find designer skoene her

Jeg plejer altid at favorisere brogues, men for en gangs skyld må jeg overgive mig.

Jeg er nemlig snublet over et par åndssvagt lækre oxford sko, som du jo nok kan se. Det er selvfølgelig skoens æstetiske anatomi, der har givet anledning til glade kemiske reaktioner i hjernen, hvor du har den fine polerede læder afbrudt af espressobrun ruskind.

Og det bedste af det hele?

Sådan et par designer sko vælter ikke engang  budgettet med sin pris lige under to af de lange.

Sorte Fratelli Rossetti monkstraps

fede designer sko mænd

Fratelli Rossetti / 4295,- / Find designer skoene her

Jeg tror ikke, at det er forkert at sige, at Fratelli Rossetti laver nogle af verdens bedste monkstraps.

Den italienske skotøjssnedker har hundredes års erfaring med faget, hvor der lægges stor vægt på en perfekt forening af håndarbejde og klassisk elegance.

Det bli’r ikk’ møg bej’re, kan jeg forsikre dig.

Sorte designer sko i kernelæder med høj gummisål

fede designer sko mænd

Alberto Guardiani / 2895,- / Find designer skoene her

Vi slutter af med et par alternative designer sko, der stammer fra italienske Alberto Guardiani, som vi roligt kan beskrive som værende unikke.

Spørgsmålet er så bare, om det er unik på den gode måde?

Der er nemlig et eller andet fodformet Ecco-fanatisk skolelærer over modellen. Omvendt har skoen også mere x-factor end Thomas Blachman kan håndtere.

Skoen bygger på den brogues-sneakers-hybrid, som vi talte om tidligere i artiklen, men fordi den er sort fra hæl til tå, fremstår designet en hel del anderledes.

Jeg hælder til at være fan af dem, men jeg har endnu ikke besluttet mig.

Hvad er din holdning til sådan et par designer sko?

LÆS NU:

20 billige jakkesæt i god kvalitet til mænd

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!