Jeg har aldrig rigtigt selv gået i frakker. Det har altid været jakker, som denne model fra Ralph Lauren. Egentligt er jeg ikke helt sikker på, hvad årsagen til det er. Måske har det noget at gøre med, at jeg ikke vil ligne en miniatureudgave af min gamle far.

Nå, men min historie er sådan set heller ikke så vigtig. Der er nemlig ikke noget at rafle om, når det drejer sig om frakker til mænd.

Det er skide elegant.

Fordelen ved frakker til mænd er, at de kan bæres året rundt. Bevares, nok ikke den samme frakke, men hvis du har en til vinter- og og en til sommerhalvåret, er du golden.

Rigtigt nok befinder vi os midt i vinteren, men der går ikke lang tid, før sæsonen hedder forår, og pludselig er det sommer, før vi har kigget os om.

Derfor tæller samlingen lækre frakker til alle årets sæsoner. What’s not to love?

Lækker mørkegrøn frakke med hætte

frakker mænd

Lyle & Scott / 1695 / Gå til shop

Jeg lægger ud med noget, som de fleste af os kender. Nemlig en frakke med hætte fra Lyle & Scott, som formår at forene elegance med det afslappede.

Lyle & Scott som er kendt for sin fornemme kvalitet og tidløse designs, er aldrig noget dumt sted at starte, hvis value and design for money er førsteprioritet.

Og hvornår er det ikke lige det?

Godt nok er den klassiske frakke ikke udstyret med en hætte, men du kan være helt sikker på, at den vil komme dig til gode i det danske klima.

Stilren Esprit frakke
frakker mænd

Esprit / 1525 / Gå til shop

Jeg kan godt lide enkle designs. Og denne begejstring deler jeg tilsyneladende også med designeren bag denne nydelighed fra velrenommerede Esprit.

Frakken er velegnet til overgangsperioder fra vinter til sommer og sommer til vinter. Den burde dog også kunne klare en håndfuld vinterdage, hvis temperaturen ikke er al for hård.

Frakken ville være fornem sammen med et par mørkebrune chinos og et par klassiske brune brogues. Indenunder kunne du overveje en klassisk rullekrave.

Minimalistisk mørkeblå frakke

frakker mænd

Only & Sons / 649 / Gå til shop

Når foråret begynder at spire, og solen er kommet et pænt stykke op på himlen, er det denne type frakke, du bør være interesseret i at have på.

Den har et minimalistisk design. En evigt relevant mørkeblå farve. Og så er den er til at betale. Svært ikke at være positivt indstillet.

Frakken ville indgå glimrende i et outfit bestående af blå chinos, hvide sneakers og en frisk stribet trøje. Og hvis foråret er ekstra regnfuldt, kan du overveje, om der ikke skal sidde en pæn kasket på hovedet.

Elegant beige JOOP frakke

frakker mænd

JOOP! / 2295 / Gå til shop

Dette elegante eksemplar fra JOOP! er indbegrebet på en frakke. Det er frakken as God intended.

Navnligt farven er medvirkende hertil. Der er bare et eller andet over en beige frakke, ikk’?

Hvis du skal have sådan en klassisk beige frakke, er JOOP! muligvis den bedste løsning. Du får nemlig både premium design og kvalitet, men uden at skulle have +3k op af lommen.

Kamelbrun Pier One frakke

frakker mænd

Pier One / 1115 / Gå til shop

Skulle de plus 2k være lige i overkanten, kan dette prisvenlige alternativ sandsynligvist friste?

Det er som altid Pier One, der sjældent skuffer med billige alternativer til de dyre modeller.

Denne gang er det dog et lidt højere prislag, end vi normalt ser fra Pier One, hvor forklaringen er en kvalitet, der er højere end vanligt. Et trade-off der giver god mening, da denne frakke er skabt til vintersæsonen.

Du skal dog lige huske et pænt halstørklæde. Her kan jeg henvise til disse lækre kashmirbanditter.

Klassisk sort Bertoni frakke

frakker mænd

Bertoni / 2495 / Gå til shop

Hvis du ikke helt kan bestemme dig for hvilken farve, din frakke skal være, kan du altid gå med det sikre valg. Sort.

En sort frakke er altid stilsikkert, stilfuldt, elegant og hvad du ellers kan finde på af pæne adjektiver.

Omend denne Bertoni frakke bestemt er klassisk, har den alligevel nogle alternativer detaljer i form af sine fremhævede lynlåse. Det er givetvis et spørgsmål om smag og behag, men jeg synes faktisk, at det ser fornuftigt ud.

Klassisk sort Tiger of Sweden frakke

frakker mænd

Tiger of Sweden / 3795 / Gå til shop

Hvor Bertoni frakken måske er 89% klassisk, er denne Tiger of Sweden frakke 100%.

Det kan der heller ikke herske tvivl om, når du tager et kig på den fra top til tå. Du har den klassiske revers, tre knapper og to lommer, hvor hænderne kan hvile sig, mens du står og venter på betjening i din lokale vinhandler.

Med den frakke er du nemlig ikke typen, der drikker hvilken som helst rødvin.

Svinefornem frakke i mørkeblå

frakker mænd

Joseph / 6095 / Gå til shop

Kender du Joseph? Eller har du hørt om det?

Det er nemlig et meget fint tøjmærke, som selvsagt også hører til i den fineste klasse.

Joseph er kendt for at lave moderne modetøj, der samtidig er tidløst i sit design. Med andre ord er Joseph et go to brand, når målet er den ypperste luksus, som aldrig bliver kedelig at se på.

Det får du selvfølgelig også lov til at betale for.

Stilren meleret grå frakke med hætte

frakker mænd

COS / 1680 / Gå til shop

Hvis jeg skulle vælge min personlige favorit i samlingen af lækre frakker til mænd, kunne jeg meget vel lande på denne formidable model.

Det skyldes kombinationen af den melerede grå farve, det minimalistiske design og hætten.

Ja, hætten, det sagde jeg.

Jeg har en eller anden prik med hættetrøjer i øjeblikket, og derfor skal frakken selvfølgelig også have en hætte.

Unik Scotch & Soda frakke i grønne toner

frakker mænd

Scotch & Soda / 2295 / Gå til shop

Scotch & Soda har efterhånden fået sit et rigtigt stærkt brand. På kryds og tværs af jordkloden udmærker de sig med dedikerede Scotch & Soda forretninger med et altid tiltalende udvalg af unikt herretøj.

Og apropos unikt herretøj, kan man vist roligt bruge denne frakke som vejledende eksempel.

De to grønne farver giver frakken et helt nyt indtryk, hvor det er svært overhovedet at sammenligne frakken med eksempelvis den mørkeblå fra Only & Sones, som ellers har nøjagtigt samme format.

Elegant mørkegrøn Hugo Boss frakke

frakker mænd

Hugo Boss / 3495 / Gå til shop

Den tofarvede frakke er dog ikke for alle. Til gengæld er denne klassiske Hugo Boss frakke skræddersyet til de fleste mænd, der sætter pris på den klassiske herremode.

Og hvem gør ikke det?

Den mørkegrønne farve er et behageligt alternativ til de sorte og blå frakker, som godt kan være lidt trivielle i længden. Sort og blå er altid the popular kids.

Formel sort Strellson frakke

frakker mænd

Strellson / 3495 / Gå til shop

Trivielt eller ej, må vi anerkende, at sort bare er pænt. Og hvis frakken skal henvende sig til forretningsmanden og formelle rammer i det hele taget, er sort et endnu bedre valg.

I forhold til tøjmærker er Strellson ligeledes et fornemt foretagende at vælge sin frakke fra. Strellson er nemlig specialister i den formelle klassiske herremode.

Sådan en sort frakke kan du derfor roligt have på med dit jakkesæt.

Pæn blå Tommy Hilfiger frakke

frakker mænd

Tommy Hilfiger / 2595 / Gå til shop

Tommy Hilfiger er begyndt følge med de hurtigste heste på markedet efter en længere periode, hvor deres kollektioner har været ret langsomme for at sige det mildt.

Så det er jo dejligt, da jeg dermed ikke har nogen problemer med at anbefale denne pæne og stilrene blå frakke, som du kan matche med næsten hvad som helst.

Blød blå NN07 frakke

frakker mænd

NN07 / 2980 / Gå til shop

NN07 er så småt ved at udvikle sig til en af Danmarks mange stoltheder som følge af deres stærke internationale image. Også selvom NN står for No Nationality.

I dag er NN07 nemlig et brand, der er anerkendt i de mest fornemme kredse. En af grundene hertil er deres stærke evne til at skabe minimalistisk herretøj, hvor det skandinaviske islæt skinner klart igennem.

Og det er jo noget, som udlandet elsker mere end noget andet i øjeblikket. Her i Melbourne, hvor jeg pt er bosat, er skandinavisk minimalisme talk of the town. Det er vitterligt det eneste, som folk vil have.

Nå, men frakken har ikke overraskende samme DNA, hvorfor den ikke behøver nærmere beskrivelse. Derimod vil jeg lige knytte et par ord til selve materialet, som går under navnet, Moleskin.

Moleskin er nemlig bomuld, der har fået en helt særlig behandling, der gør det unikt både i sit feel og udseende. Det minder en lille smule om velour, men mindre plysset.

LÆS NU:

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!