Det behøver ikke koste det hvide ud af øjnene, hvis målet er at anskaffe sig et fedt ur til håndleddet. I dag findes der nemlig enormt mange urmærker, som ligger i den lave ende af skalaen.

Faktisk er der næsten gået inflation i dem, men det synes jeg, er en dejlig ting, for jo mere der er at vælge mellem, desto bedre chancer er der for at få fat i noget unikt, som kun få har.

Det handler om designet – ikke hvad klokken er

For mit eget vedkommende er et ur 90% design og 10% “hvad er klokken”. Når jeg har en iPhone i lommen – og det har jeg altid – er det nemlig ikke svært at finde ud af, hvad klokken er.

Derfor tillægger jeg heller ikke kvaliteten af selve uværket den helt store værdi, om end den bestemt ikke er lav, blot fordi uret koster under 2000. Sagen er nemlig den, at ure sjældent går i stå, hvorfor urværkets kvalitet sjældent giver anledning til bekymring. Det virker bare.

Følgende 10 ure til mænd (nogle af dem også til kvinder) har jeg nøje udvalgt efter kriterierne, at et ur skal være stilrent, unikt og allround.

Lad os scrolle nedad.

Stilrent guldur med flettet læderrem
ure til mænd

NorthTwentytwo / 1399 / Gå til shop

NorthTwentytwo er et svensk urmærke, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Svenskerne har generelt fingerne på pulsen, når det kommer til mode og stil.

Derfor er dette ur naturligvis heller ikke nogen undtagelse, hvor den stilrene hvide skive med et urhus af guld kombineres elegant med remmen af flettet læder.

Normalt fremstår ure i hvid og guld ret formelle, hvilket også gør sig gældende for dette ur. Til gengæld sørger den lækre rem for, at uret bliver mere laidback og casual. Det kan jeg ret godt li’.

Stilrent og unikt herreur af træ
ure til mænd

Original Grain / 1294 / Gå til shop

Original Grain laver nogle af de mest unikke ure, jeg har set i et godt stykke tid. Deres ure kombinerer nemlig de klassiske urmaterialer med træ. Helt præcist er det zebratræ. Jeg er dog ikke lige den store træsortekspert, men det vigtige er også bare, at det ser godt ud.

Og det gør det.

Lige fra den hvide skive til remmen og zebratræet er der sammenhæng på et niveau, der giver mig lyst til at eje uret, hvilket rent udgiftsmæssigt må siges at være en overkommelig opgave.

Små trettenhundrede kroner kan nemlig ikke gøres ret meget billigere.

Elegant sort Daniel Wellington ur med læderrem

ure til mænd

Daniel Wellington / 1495 / Gå til shop

Du kender Daniel Wellington urene. Det gør vi alle.

Det er nemlig et af verdens i øjeblikket mest populære urmærker. Faktisk er Daniel Wellington urene blevet så populære, at de næsten er blevet for synlige i gadebilledet.

Det kan have den lidt kedelige konsekvens, at man simpelthen bliver træt af at se på dem. Det er selvfølgelig kun, hvis man er rigtig kritisk, for urene vil altid være smukke.

Alligevel har jeg dog fornemmelse af, at Daniel Wellington også har indtryk af, at det er tid til at udvide kollektionerne med noget nyt. Og det har urfabrikanten så gjort.

Det kommer selvfølgelig til udtryk med den sorte skive, som giver uret et helt andet udtryk, som jeg er ret begejstret for. Jeg mener nemlig, at det er ret svært at sige noget negativt om denne konstellation med sort skive, guldhus og sort rem af krokodilleimprægneret læder.

Modellen med læderremmen passer særligt godt til jakkesættet og business casual outifts i det hele taget. Kunne du forestille dig et helt sort jakkesæt med sort skjorteelegante sorte brogues og en eller anden vild lommeklud? Det ville se ret genialt ud, ikk’?

Sort Daniel Wellington guldur med nylonrem

ure til mænd

Daniel Wellington / 1195 / Gå til shop

Daniel Wellingtons nye sorte ure findes naturligvis også med deres ikoniske nylonstrop, som gør uret let og behageligt at have på. Du får aldrig det der lag sved ved håndleddet, der nogen gange dukker op, når det bliver lidt lummert. Det er i hvert fald noget, jeg er glimrende bekendt med fra mit eget Breitling ur, som er udstyret med en tyk krokodillerem.

Sort Daniel Wellington sølvur med nylonrem

ure til mænd

Daniel Wellington / 1195 / Gå til shop

Du får lige et Daniel Wellington ur mere. Der er nemlig ingen grund til at snyde dig for deres sorte skive, der, i stedet for guld, er komplementeret af deres bekendte sølvdetaljer.

Det er svært at vælge en favorit af de ovenstående tre Daniel Wellington ure, men der er et eller andet ekstraordinært elegant over denne konstellation med sort og sølv. Det minder mig lidt om ure fra Georg Jensen, som til gengæld koster tyve gange så meget.

Gennemført MSTR herreur med romertal

ure til mænd

MSTR Watches / 2394 / Gå til shop

MSTR Watches er en tysk ursnedker, hvilket er ensbetydende med særligt én ting. Kan du gætte det?

Jep, du gættede rigtigt. Det er nemlig kvalitetshåndværk, som vores kære naboer er kendt for. Det er også derfor, at vi helst kører rundt i deres biler. De dur bare. Og så er det er også de nogle af flotteste, der er på markedet.

At kalde MSTR Watches både for de flotteste og mest kvalitetsprægede, kan nok ikke helt gøres på samme måde som med tyske biler. Til gengæld hersker der ingen tvivl om, at deres ure rummer disse egenskaber.

Det er lidt en vild sammenligning, men dette ur synes jeg har en del ting tilfælles med et Audemars Piguet. Du får liget et hurtigt billede.

mstr-watches

Kan du se de fælles træk? Forskellen er bare, at dette ur koster over 200.000 kroner.

Minimalistisk herreur med rå urskive

ure til mænd

REC Watches / 1999 / Gå til shop

Såfremt du ikke er bekendt med REC Watches, kan jeg oplyse, at det er et dansk urmærke, hvor deres designs er inspireret af ikoniske biler som Morris Mini og Ford Mustang.

Hvordan de forskellige inspirationskilder kommer til udtryk, synes jeg er op til dig selv at vurdere. Der er dog ikke lagt skjul på, at man har gået efter ure, der kombinerer minimalisme med det rå – ligesom Morris og Mustang.

Minimalistisk REC sølvur

ure til mænd

REC Watches / 1999 / Gå til shop

Ure fra REC Watches er et godt sted at starte, hvis man er på udkig efter et ur, som ingen andre har. Næsten i hvert fald. REC Watches tilbyder nemlig en bred vifte af forskellige urremme, som er en af de ting, der påvirker et urs design mest.

Du kan tage et kig på alle REC modellerne samt de forskellige urremme her.

Smukt MVMT ur i sort og guld

ure til mænd

MVMT / 1395 / Gå til shop

Det amerikanske urmærke MVMT, som næsten må stå for MoVeMenT, har lynhurtigt opbygget et sandt movement i form af international popularitet, der ikke bør kimses af.

Alene det faktum at have 1.6 mio følgere på Facebook siger en del om urenes popularitet. Navnligt når man tænker på, at de to amerikanere Jake Kassan og Kramer LaPlante første startede deres ursnedkeri i 2013. Ret imponerende.

Tager vi fat i ovenstående ur et øjeblik, giver deres popularitet også fin mening. Der findes nemlig ikke ret mange ure, der er udstyret med et så eksklusivt og unikt design, hvor prisen stadig ligger på et meget attraktivt niveau.

Elegant og stilrent ur med meshrem

ure til mænd

Tayroc / 1395 / Gå til shop

Personligt er jeg helt vild med meshremme. What’s not to love, kunne man også bare spørge?

Jeg har allerede haft dette ur oppe at vende én gang i en anden artikel omhandlende luksusure, og det må jo betegnes som et kvalitetstegn.

Det er vel også ret svært at sætte en finger på denne model, hvor overgangen fra meshremmen af stål til den matchende skive ikke kunne gøres meget bedre.

______

Nu hvor vi befinder os i juletiden, kan du med fordel tage et bredere kig på udvalget af luksusure, der er til at betale på Watchfelt.

Hvilket af de 10 ure er du størst tilhænger af? Jeg bliver sgu nok nødt til at vælge det unikke træur fra Original Grain.

LÆS NU:

15 billige accessories du aldrig bliver træt af