Fede solbriller til mænd (og faktisk også kvinder)

Jeg har det lidt med solbriller til mænd, som jeg har det med ure. Køb noget ordentligt. Med ordentligt mener jeg kvalitet og lækkert design, der kan spottes fra en god distance. Lad være med at gå på kompromis.

Det er klart, at du ikke skal rende rundt i fuldskab på festivaller eller strandture med et par 5000-kroners Thom Browne solbriller.

Der er det tilladt at bruge sine slidte backup-solbriller fra Ray-Ban, eller måske endda kopien du har købt af en gadesælgersmølf i Sydeuropa.

Runde solbriller i sølvfede solbriller til mænd

Thom Browne / 4460 / Hop til Shop

Jeg lægger hårdt, men elegant ud med artiklens klart dyreste par skyggeforstærkere. Det er Thom Browne der står bag herligheden. Thom Browne som jeg i øvrigt er dybt forelsket i. Forholdet er nyt, men jeg spår et langt og sundt forhold præget af opture. Det samme bør du overveje. Kigger vi på eksemplaret, røber billedet alene, at der er tale om eksklusivitet og design i verdensklasse.

Runde solbriller i børstet guld

solbriller

TBD Eyewear / 2299 / Hop til Shop

Et andet brand der gør det utrolig godt er TBD Eyewear, som har skabt denne smukke solbrille. Det minimaliske design giver dette par solbriller deres eksklusive touch, som jeg personligt er ret lun på. I øvrigt er dette design fantastisk alsidigt og kan både sammensættes med et lækkert jakkesæt eller blot et par badeshorts og stilfulde klipklappere.

RayBan solbriller med blå glas

fede solbriller til mænd

Ray Ban / 1295 / Hop til Shop

RayBan er efterhånden verdens største solbrillefabrik. Deres produkter er symbolet på mainstream cool og lækker kvalitet. Længe har folk rundt i verden gået rundt med det samme par aviators og lignet en lemmingekult, men de seneste fem år, har RayBan i den grad formået at skabe diversitet på tværs af deres produktportefølje.

Af fede solbriller til mænd fra RayBan har vi dette par med guldstel og blå glas. Godt nok er brillen populær i en grad, så de efterhånden er overrepræsenteret i gadebilledet, men alligevel synes jeg, at det er elegant solbrille, som fortjener en plads på listen og ikke mindst på dit ansigt.

Firkantede solbriller i guld med blå glas

fede solbriller til mænd

Thom Browne / 4050 / Hop til Shop

Forleden havde du mulighed for at se et par andre solbriller fra Thom Browne, der minder meget om dette par. Jeg roste dem til skyerne, og sagde sågar også noget i retning af, at det var de lækreste solbriller, jeg længe havde set. Derfor er det også svært at komme uden om, at dette par repræsenterer skønhed i sin reneste form. Jeg mener langt hen ad vejen det samme, som du kan læse i den linkede artikel.

Runde lyserøde solbriller fra Ray Ban

solbriller

Ray Ban / 1230 / Hop til Shop

Måske er Ray Ban ikke kendt for overdreven brug af hokus pokus, men i stedet deres evigt elegante og klassiske designs.

Alligevel synes jeg, at dette par lyserøde solbriller skal hyldes. De repræsenterer nemlig en hvis nytænkning.

Solbrillerne her er helt klart til dig med selvsikkerhed, som ikke er bange for at udtrykke kreativitet og leg i din personlige stil.

Runde, lyserøde solbriller med kant

solbriller

Emporio Armani / 1270 / Hop til Shop

Det samme gør sig gældende med Emporio Amarnis bud på et par lyserøde solbriller. Dette par har et mere maskulint udtryk, da den sorte kant står i kontrast til den sarte lyserøde farve, som brilleglasne er udført i.

De er en anelse funky, men de minimalistiske linjer bidrager stadig til deres seriøse finish.

Runde solbriller i guldfede solbriller til mænd

Garret Leight California Optical / 2700 / Hop til Shop

Garret Leigh California Optical er et navn, jeg længe ikke rigtigt har været bekendt med. Det er jeg blevet nu, og kan derfor også stå inde for, at dette par kan kategoriseres som et par fede solbriller til mænd. Garret Leigh er en amerikansk virksomhed, der sætter en ære i at levere exceptionelle solbriller i alle facetter. Dette par runde solbriller i guld har en lang række detaljer, som gør at det har et vintage-præg. John Lennon kunne formentligt sagtens have været tilbøjelig til at bære et par som dette.

Sorte solbriller fra RayBanfede solbriller til mænd

Ray Ban / 1095 / Hop til Shop

De næste to par solbriller fortjener næsten ingen introduktion eller yderligere kommentarer. Det er nemlig et af de absolut mest berømte solskinsbriller i verden. Det er nemlig RayBan New Wayfarer, som repræsenterer tidløst design forenet med klassisk elegance. Af nyere dato er RayBan begyndt at lave en lang række forskellige udgaver af New Wayfarer-solbrillen.

Blå solbriller fra Raybanfede solbriller til mænd

Ray Ban / 1095 / Hop til Shop

Blandt andet denne sommerlige solbrille i blå. Personligt vil jeg i øvrigt ikke kunne nøjes med ét par solbriller, hvis det var i pangfarver. Man kan nemlig godt blive træt af sådanne farver i længden, men så igen har de fleste mænd også flere solbriller at vælge mellem hjemme i skuffen.

Transparente solbriller med blåt glas

solbriller

Ralph Lauren / 1299 / Hop til Shop

Hvis du er en af de mænd, som har nok i et enkelt par solbriller, er her et simpelt par, som passer til de fleste mænd.

Ralph Lauren går nemlig i Thom Brownes fodspor med deres gennemsigtige design. Dog er dette par solbriller mere simple.

Det er en lækker hverdagsbrille, som kan tåle lidt af hvert med de ridsafvisende blå brilleglas. Så vær ikke nervøs for at slæbe dette par briller med på stranden. Det kan de sagtens klare.

Solbriller i guldstel og skildpaddeskalfede solbriller til mænd

Barton Perreira / 2755 / Hop til Shop

Barton Perreira er i modeindustrien kendt som en banebrydende og innovativ virksomhed, og det indtryk får jeg i hvert fald også, når jeg kaster blikket på dette par pornosolbriller.  Ligesom Thom Browne’s solbriller er dette par også lavet i Japan, hvilket efterhånden er et større kvalitetsstempel end ‘Made in Italy’. Det kræver en vis portion selvtillid at rocke et par som disse, men hvis jeg fik muligheden, ville jeg gladeligt gøre det.

Solbriller i børstet stål

fede solbriller til mænd

Ray Ban / 1595 / Hop til Shop

De fleste kender denne RayBan-model, men materialet er sidste slag på trommen. Stellet er nemlig udført i børstet metal, hvilket smukt komplementeres af glasrammen og smådetaljerne i guld. Jeg må indrømme, at RayBans designerteam er sluppet meget godt afsted med dette par.

Brune pilot solbriller

fede solbriller til mænd

Persol / 1295 / Hop til Shop

For de af Jer som ikke er bekendt med Persol, så er det et historisk brand, der tilbage i 1968 oplevede stor popularitet, da Steve McQueen bar dem on set. Dette par må om nogen kategoriseres som et par fede solbriller til mænd. Hvem vil ikke gerne associeres med en af vor tids største helte?

Solbrillen er en Steve McQueen special edition, så du kan godt regne med, det ikke er et par du kan finde på de virtuelle hylder i særlig lang tid år. De fås i øvrigt flere forskellige farver, men jeg kan nu bedst lide den brune udgave.

Brune trapez solbrillerfede solbriller til mænd

Hentsch Man / 1595 / Hop til Shop

Tiende par solbriller kommer fra Hentsch Man. Hentsch Man leverer basal ekvipering til din garderobe, hvor fællesnævneren er ‘wearable elegance’. For dem som ikke kan gennemskue betydningen heraf, er det altså elegance, som ikke er formelt og som du ikke er bange for at gå i. Dette par solbriller afspejler meget godt, den elegance de selv nævner. Designet er inspireret af 1950erne, hvor glasset i øvrigt er grønne, hvilket er en meget fed kombination. Solbrillen er i øvrigt også håndlavet. Et sikkert vinderpar til sommerens udskejelser!

Hvis du i øvrigt døjer med problematikken i forhold til solbriller og briller, kan du med fordel overveje, om ikke du skulle have et par solbriller med styrke. Det er ikke alle, der har kontaktlinser, men der er alle der har behov for at gå med solbriller. Profiloptik er specialister, når det kommer til at kombinere lækre mærkevaresolbriller og glas med styrke, så du uden problemer kan slikke sol samtidig med du nyder en god bog på stranden. Du kan selvfølgelig også bare anskaffe dig kontaktlinser, så du med ro i maven kan iklæde dig fede solbriller a la dem du netop har kigget på i denne artikel.

Minimalistiske solbriller i Brun

solbriller

Oliver Peoples / 2299 / Hop til Shop

Hvis din store udfordring er at finde et par solbriller, der ikke får din næse til at se for stor ud, er dette par fra Oliver Peoples et godt bud.

Deres matte finish og neutrale brune farve har nemlig en god effekt på store næser. Derudover er de minimalistiske uden at være så strømlinede, at man dårligt lægger mærke til dem.

Jeg synes, at de tilføjer noget ekstra til et hverdagslook, men kan også sagtens piftes op med en fed skjorte.

Stilfuld solbrille fra HUGO BOSS

solbriller

HUGO BOSS / 1799 / Hop til Shop

Selvom at det ikke er altid, at de store modehuse der har succes med at lave accessories, må man sige, at Hugo Boss har forstået at lavet en række populære solbriller.

Denne model er en af deres absolut bestsellers. Det skyldes måske, at de fremstår som et par helt igennem klassiske solbriller, men alligevel med et eksotisk twist i form af leopardmønsteret.

Klassiske solbriller fra Gucci

solbriller

Gucci / 2299 / Hop til Shop

Et andet modehus som har produceret deres andel af luksuriøse solbriller er modehuset Gucci, som absolut har success med at skabe unikke designs.

Generelt klarer Gucci sig rigtigt godt, så det er ikke for sjovt, at de er nogle af de førende trendsettere inden for modebranchen. Deres ikoniske grønne og røde striber er efterhånden noget, som alle genkender ved først øjekast, hvorfor de naturligvis indgår i dette design.

Runde Mykita solbriller i sølv

solbriller mænd

Mykita / 2940 / Hop til Shop

Mykita er tysk håndværk, når det er bedst. Solbrillefabrikanten, Mykita, er lynhurtigt blevet et internationalt anerkendt navn, der anses som et førende brand i kategorien for de allerbedste designer solbriller, der kan købes for penge.

Runde Illesteva solbriller i guld

solbriller mænd

Illesteva / 1490 / Hop til Shop

Håndlavet i Italien og designet i New York. Det er, hvad der gør sig gældende for solbriller, der kommer fra Illesteva, som blot har seks år på bagen.

Trods sin korte foreløbige eksistens er Illesteva allerede et velkendt navn, man forbinder med kvalitet.

Tager man et kig på Illesteva’s generelle udvalg af solbriller, er det svært ikke at lade sig begejstre. Der er nemlig rigtigt mange spændende modeller at vælge mellem, hvor stilen strækker sig fra det lige fra minimalistiske hele vejen til det spraglede.

Runde Garrett Leight solbriller med blå glas

solbriller mænd

Garrett Leight / 2080 / Hop til Shop

Garrett Leight er altid god for nogle interessante solbriller. En af trends der i øjeblikket udmærker sig i særdeleshed, er de hersens round-framed sunglasses, hvilket de seneste tre (inklusiv adskillige andre her i artiklen) har tilfælles.

Det er selvfølgelig også derfor, at jeg selv lader mig betjene af et par runde solbriller. Godt nok ejer jeg ikke denne Garrett Leight model, men jeg vil lyve, hvis jeg sagde, de ikke var noget for mig.

Valnødsbrune Thom Browne solbriller i ægte guld

Thom Browne  / 4599 / Hop til Shop

Såfremt du ikke genkender den flotte fyr, kan jeg afsløre, at det er yours truly. Og solbrillerne? De er fra Thom Browne.

Og ved du hvad?

Dem er jeg enormt glad for. Faktisk har jeg aldrig været ejer af et par solbriller, der er så gennemførte både kvalitets- og designmæssigt.

Jeg er helt enig i, at lige under fem tusind kroner er fuldstændigt sindssygt for et par solbriller, men det er altså prisen, hvis man skal have fingrene i solbriller fra den absolutte verdenselite.

I øvrigt er solbrillernes næsebroer samt overgange beklædt med 12 karats guld. Det er der ikke mange solbriller, der er, kan jeg hilse at sige.

Mønstrede solbriller fra Hilfiger

solbriller

Tommy Hilfiger  / 890 / Hop til Shop

Tommy Hilfiger producerer solbriller, der er noget mere overkommelige prismæssigt, men her går du så også kompromis med materialerne. Der er nemlig intet guld at hente på dette pat funky solbriller.

Alligevel har det et unikt udtryk med masser sprawl og lækre detaljer, som kan pifte enhver mands strandoutfit op.

Vilde Versace solbriller med spejlglas i sølv

solbriller mænd

Versace  / 1980 / Hop til Shop

Ikke overraskende er disse solbriller fra den italienske og som regel ret outrerede modebiks, Versace.

Personligt ville sådan ikke blive hverdagsbrille nummer ét, men hvis man havde et stort solbrillebudget og ligeledes en fetish af Elton-Johnske dimensioner for denne accessory, ville det være en sjov tilføjelse, der snildt kunne se cool ud i et velovervejet outfit.

Spaceblå solbriller fra Gucci

solbriller

Gucci / 2299 / Hop til Shop

Igen har vi et par solbriller fra Gucci. Jeg er vild med dette design, da det på trods af sine ypperminimaliske linjer har masser af karisma og personlighed.

Den blå farve tilføjer sjæl til dette design og gør dem unikke. Det kan nemt styles til forskellige stilarter, uden at de bliver for meget, hvorfor de også egner sig som hverdagssolbriller.

Jordfarvede Tod’s aviator solbriller
solbriller mænd

Tod’s  / 3050 / Hop til Shop

Tod’s means business. Det er i hvert fald fart over feltet, når man kigger på deres forskellige operationer.

Det er ikke kun lækre køresko til mænd der enten har en Aston Martin eller bare drømmer om en. Noget kunne tyde på, at Tod’s er på vej til at lave produkter til garderoben fra a til z.

Og ved du hvad?

Det klager vi ikke over, for de har nogle af verdens dygtigste designere.

Stilfulde runde solbriller i verdensklasse

solbriller

Thom Browne  / 4999 / Hop til Shop

Fik jeg nævnt, at jeg er smask forelsket i Thoms Brownes solbriller? Jeg gentager det gerne igen.

Denne gang ved at vise jer dette nye og fuldstændig vanvittigt lækre par.

Den kunst som Thom Browne mestrer allerbedst er kunsten i at tilføje et tidsløst og simpelt design, noget kant og karisma. Dette par solbriller er et fantastisk resultat af denne egenskab.

Et unikt design der ganske enkelt udtrykker selvsikkerhed og power.

Igen har vi at gøre med den mest udsøgte luksus. Brilleglas fremstillet med nyeste teknologi samt 12 karat guldbelagte detaljer. Også i Japan!

Jeg er vild med det!

Mørkebrune Tod’s solbriller

solbriller mænd

Tod’s  / 1740 / Hop til Shop

Det fede ved Tod’s er, at du kan både få dyre solbriller og solbriller, der er til at betale. Denne model er mere klassisk og traditionel i sit design. What’s not to love, plejer jeg vistnok at sige.

Sorte Marc Jacobs solbriller af metal

solbriller mænd

Marc Jacobs  / 2730 / Hop til Shop

Er du fan af minimalistisk herremode og samtidig begejstret for udklædning af futuristiske proportioner, kunne jeg forestille mig, at dette par solbriller fra Marc Jacobs var noget.

Lavet af ren metal har du ligeledes god mulighed for at sammenligne dig med ham politimanden fra Terminator II.

terminator politimand

Det er ham her, jeg mener.

Godt nok har han et par spejlende aviators på i filmen, men mon ikke han har et par Marc Jacobs solbriller i inderlommen?

HAN solbriller med aftagelige glas

solbriller mænd

HAN Kjøbenhavn  / 1000 / Hop til Shop

Jeg har efterhånden gentaget mig selv nogle gange ved at påpege, hvorledes HAN Kjøbenhavn har forrygende evner til at lave fede solbriller til mænd, der samtidig er til at betale.

Denne model har en interessant feature, der gør det muligt at tage solbrilleglassene af. Jeg er ret sikker på, at idéen er, at du kan få smidt glas med styrke i.

Smart, ikke?

Militærgrønne Dolce Gabbana solbriller med spejlglas

solbriller mænd

Dolce & Gabbana  / 1475 / Hop til Shop

Apropos det her med futuristiske accessories kan vi nok roligt inkludere dette par Dolce Gabbana solbriller i kategorien.

Skulle du være i tvivl er stellet mat armygrøn, heldigvis uden kamouflagedelen, hvor glassene er spejlglas, som i stigende grad er til at få øje på i gadebilledet. Faktisk er det over alt.

Elegante Ray-Ban solbriller med kobbertonede glas

solbriller mænd

Ray-Ban  / 1490 / Hop til Shop

Der er altid svært at skrive om solbriller, uden at Ray-Ban bliver en dominerende del af udvalget.

Og hvorfor ikke?

Deres udviklerteam er tilsyneladende ikke blottet for kreativitet og fantasi, selvom solbrilleikonet har haft en længere periode, hvor det nærmest kun var aviators og wayfarers, der var til at få øje på.

Dette par er nærmest 8-kantede med et guldstel og et par geniale kobbertonede glas. Til herren der bryder sig om at skille sig ud af mængden, er solbrillen aldeles velegnet.

Firkantede solbriller med et farverigt twist

solbriller

 

Paul Smith / 1500 / Hop til Shop

Paul Smith har kant og det har de hele vejen igennem. Alt fra sokker, til skjorte og nu også deres solbriller udtrykker kreativitet og sofistikeret humor.

Paul Smith er brandet der tør gøre det modsatte af modebranchens idealer, fx som her, hvor de har designet et par markante solbriller med gule detaljer i en tid, hvor minimalistiske solbriller hitter.

Jeg kan godt lide det rebelske udtryk, som Paul Smith ofte kombinerer med charme, hvorfor dette par solbriller indgår i artiklens udvalg.

Brune Tom Ford solbriller med rosaguld glas

solbriller mænd

Tom Ford  / 2500 / Hop til Shop

Det kan godt være, at glassene er tonede med et rosaguld skær, men det betyder ikke, at det er et par solbriller kun for kvinder.

Det ved jeg nemlig, at mange af jer tænker. Det skal I lade være med. Det er nøjagtigt lige så tilforladeligt som at gå i en lyserød skjorte.

Derudover er det i øvrigt et ret lækkert og faktisk også maskulint design, hvilket måske behager de femininefarvefobiske herrer.

Brune Persol solbriller med blåtonede glas

solbriller mænd

Persol / 1395 / Hop til Shop

Persol har efterhånden etableret sig som et af verdens førende solbriller, der tilbyder både uovertruffen kvalitet og designs til priser, der ligger en del lavere end sammenlignelige modeller som Garrett Leight og Barton Perreira.

Det kan folk godt lide, for priserne på Persol solbriller balancerer lige præcis dér, hvor folks økonomiske smertegrænse går. Ikke særligt mange er indstillet på at betale over 2000 kroner for et par solbriller.

Og det er sådan set heller ikke nødvendigt.

Gennemsigtige solbriller med blå glas

solbriller mænd

Emporio Armani / 1095 / Hop til Shop

Gennemsigtige solbriller er blevet alvorligt populære.

Faktisk ser jeg efterhånden ikke andet lige så snart, jeg træder ned på Store Strandstræde, hvor slanke, sortklædte piger med Chanel-tasker og velsoignerede mænd i en brise af selvforherligelse gerne gerne hviler sig på spisestedernes udendørsarealer.

Det skal selvfølgelig ikke opfattes negativt.

Jo. Faktisk, lidt.

Det er sgu for meget at se på i længden, men jeg kan ikke lave om på, at i hvert fald solbrillerne er godkendte. Jeg havde jo sådan set også et par næsten magen til, indtil forleden hvor de bogstaveligt talt ikke længere kunne klare presset.

I bunden af strandtasken.

Leopardbrune Dolce Gabbana solbriller

solbriller mænd

Dolce & Gabbana / 1995 / Hop til Shop

Godt nok har man set de her solbrilledesigns lige siden, at solbriller blev opfundet, men det er naturligvis fordi, det er evig tidløst og evigt klassisk.

Men uden at være trivielt.

Det fede ved et par solbriller a la dette denne Dolce & Gabbana model er, at de faktisk klæder de fleste ansigter.

Har du prøvet sådan et par?

Runde solbriller i grøn

solbriller

TBD Eyewear / 1299 / Hop til Shop

Her er endnu et par solbriller til den modige og stilsikre mand. De har på trods af deres grønne farve et sofistikeret look og en minimalistisk finish.

Det er nok ikke solbrillen man går med hver dag, med solbrillen man har på til specielle andledninger, med mindre du naturligvis mestrer et jordfarvet look til perfektion i dagligdagen.

Uanset hvad er det et pænt par solbriller.

Billige solbriller i lækkert design

solbriller

GEAR / 200 / Hop til Shop

Her har vi solbrillen til klodsmajoren, som gerne smider fire par solbriller væk i løbet af sommerhalvåret og ødelægger yderligere to par, selvom vinteren står på. Dette par solbriller fra GEAR er nemlig ikke billgie. De kan købes til den nette sum af 200 kr.

Det betyder, at du måske har råd til at købe et nyt par, hvis du taber dem i kanalen ved Nyhavn efter lidt for mange Beer Pong spil.

Runde skildpaddebrune solbriller

solbriller mænd

Persol / 1595 / Hop til Shop

Hvis du bedre kan lide skildpaddebrune solbriller, kan du som alternativ til D&G-parret vælge denne lækkerbisken, som igen er fra Persol.

Jeg er vild med sølvdetaljerne langs stellet.

Transparente solbriller i fransk design

solbriller

Saint Laurent / 2199 / Hop til Shop

Hvis du er en yderst minimalistisk herre er dette par gennemsigtige solbriller fra franske Saint Laurent en homerun. Du får nemlig et par super flotte solbriller udført i solide materialer og to år garanti.

Et par solbriller der egner sig specielt godt til os skandinaviskglødede mænd, som måske ikke ligner italienske fodboldstjerner efter et par timer i solen.

Med andre ord.

Har du lyst hår og svært ved at få en gylden sommerfarve, er de skræddersyet til dig. Det skyldes ganske enkelt, at gennemsigtige solbriller hverken fremhæver de røde pigmenter i din hud eller får dig til at lysere ud.

Ægte 80ér solbrille fra Giorgio Amarni

solbriller

Giorgio Armani / 2010 / Hop til Shop

Der er gået 80’er i den hos italienske Giorgio Armani, og min kæreste elsker det åbenbart. Jeg har indtrykket af, at de fleste kvinder synes at den klassiske James Bond-stil er en af de mest sexede i verden.

Derfor vil jeg anbefale dette par solbriller til dig, der skal ud og score i sommerens hede. Husk dog at fuldende stilen fx med en lækker kortærmet skjorte, et par chinos og nogle lækre stilfulde sommersko.

Stilrene grå Ray-Ban solbriller

solbriller mænd

Ray-Ban / 1395 / Hop til Shop

Ballets sidste plade bliver spillet af Ray-Ban, som har endnu et nyt hit på gaden.

Denne gang er det et par stilrene grå solbriller, som designmæssigt befinder sig et pænt stykke fra det, vi er vant til at se fra Ray-Ban.

Og det er dejligt forfriskende.

Hvad synes du om Ray-Bans nye linje eller i hvert fald nye kollektion? Er du fan?

LÆS NU:

10 Komono solbriller til at klare den stærke sol

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!