Efterårets spæde starte har  budt på overraskende godt vejr. Faktisk endda bedre vejr end august, men lad os være realistiske alligevel. Om en uge er det slut, og så kommer kulden, vinden og regnen. It’s the circle of life!

På denne baggrund har jeg så småt været i gemmerne og fundet mine trøjer frem, selvom jeg dog allerede har haft et par stykker i brug, da vejret var på sit laveste i august. Nu hvor temperaturen begynder at falde jævnt, men relativt lineært, er det herrernes opgave at trække i en pæn efterårsdragt.

Det skrev jeg lidt om forleden i artiklen om 10 raffinerede blazere. Efteråret er højsæson for blazer, trøje og skjorte-sammensætningen uden det er nødvendigt at have en jakke på. Det betyder, at man kan forlade sin matrikel pakket ind i rendyrket elegance uden at dække det til med en kedelig jakke.

På menúen har vi 10 klassiske trøjer til mænd, som tjener dette formål særdeles godt. Alle trøjerne er tilpas tynde, således man nemt kan have en blazer uden over og skjorte indenunder.

Prismæssigt er vi generelt i den høje ende, men som altid koster kvalitet, og hvad vælger vi altid? Kvalitet frem for kvantitet!

Elegant mørkeblå trøje

klassiske trøjer til mænd

Just Cavalli / 2195 / Find trøjen her

Just Cavalli er verdensmestre i at smide vanvittige detaljer og gimmicks på deres kollektioner, men denne fantastisk elegante trøje i mørkeblå har de formået at strikke sammen uden at plastre den til. Trøjens farve er knivskarp og ville passe genialt sammen med en sort blazer og hvid skjorte. Trøjen er i ren uld, hvilket du skal være opmærksom på. Personligt har min hud det svært med uld, men det er selvfølgeligt forskelligt fra person til person.

Grå trøje med knappelukning

klassiske trøjer til mænd

Polo Ralph Lauren / 1295 / Find trøjen her

Det kan selvfølgeligt ikke lade sig gøre at lave en liste over trøjer til mænd uden at have en eller to med fra Ralph Lauren. Jeg har selv denne trøje, hvorfor jeg i høj grad kan anbefale den. Det ville jeg nu alligevel også have gjort, hvis det ikke var tilfældet. Trøjen er ret tynd, hvorfor den ikke er specielt varm, men omvendt er den så mega behagelig. Har du derudover en blazer på, er der vist ikke mere at rafle om. Den klassiske grå farve gør, at du har relativt frie rammer til sammensætning af blazer, skjorte, jeans og så fremdeles.

Lyseblå trøje med lynlås

klassiske trøjer til mænd

Gant / 1095 / Find trøjen her

Trøjer til mænd behøver ikke ligne hinanden i halsen, hvorfor en lyseblå sag som denne med lynlås også har sneget sig med på listen. Når du vælger en trøje med lynlås og eksempelvis kombinerer den med en blazer, får du efter min mening et nydelig og afslappet touch. Lynlåsen og den lidt høje krave tager lige toppen af det semi-formelle.

Koboltblå trøje med v-hals

klassiske trøjer til mænd

Polo Ralph Lauren / 1095 / Find trøjen her

Af de mere klassiske trøjer til mænd skal vi ud i noget a la denne koboltblå nydelighed, som minsandten også er fra Ralph Lauren. Hvis man kigger en ekstra gan,g kan man se den kornede tekstur, hvilket er en voksende trend blandt overdele, hvad end der er tale om en blazer, trøje eller sågar t-shirt.

Kornet blå trøje

klassiske trøjer til mænd

Gant Rugger / 1295 / Find trøjen her

På det noget mørkere farvekort finder vi denne rundhalsede trøje fra Gant Rugger, hvor den kornede tekstur er endnu mere iøjnefaldende. Gant Rugger er kendt for at sætte tingene lidt på spidsen, men det kan jeg nu også meget godt lide. En trøje som denne er ideel her til efteråret, og du behøver altså ikke have en blazer uden over. Det er stadig tilladt blot at have en trøje på.

Enkel grå trøje

klassiske trøjer til mænd

Filippa K / 1095 / Find trøjen her

Det er velkendt blandt de faste læsere her på Stayclassy.dk, at jeg sætter pris på et enkelt design, og det må man i allerhøjeste grad sige denne trøje lever op til. Det er en af de trøjer, du bliver bedste venner med og som vil følge dig rundt i flere år  – særligt denne trøje da Filippa K leverer solid kvalitet.

Brun trøje med lynlås

klassiske trøjer til mænd

Polo Ralph Lauren / 1295 / Find trøjen her

Trøje nummer to med lynlås læner sig meget op af den lyseblå fra Gant og den eneste forskel er egentligt også blot farven og producenten. Gant og Ralph Lauren leverer meget tæt på lige høj kvalitet, men jeg må nok erkende at Ralph Lauren vinder løbet med et bens længde.

Klassisk sort trøje

klassiske trøjer til mænd

Versace Collection / 1595 / Find trøjen her

Jeg går ikke meget i sorte trøjer generelt, da farver generelt tiltaler mig mere, men det betyder ikke, at sorte trøjer til mænd er uacceptabelt. Denne klassiske sorte trøje burde jeg nemlig selv anskaffe mig, da det ligesom den brune fra Filippa K, er en fremragende allround-trøje, og så passer sort til alt!

Grå striktrøje med kornet tekstur

klassiske trøjer til mænd

7 For All Mankind / 1795 / Find trøjen her

Godt nok skrev jeg indledningsvist, at der udelukkende var tale om tynde trøjer til mænd, men der har altså alligevel sneget sig en solid striktrøje med på listen. Striktrøjer er ikke specielt anvendelige til blazere af den simple grund, de simpelthen er for tykke. Denne grå trøje er blot en fin og nydelig supplering til din garderobes beholdning af varmere ekviperingsdele.

Klassisk brun trøje fra Gant

klassiske trøjer til mænd

Gant / 799 / Find trøjen her

Af respekt for den fattige læser har jeg taget en af de lidt billigere trøjer til mænd med på listen. Det er denne klassiske brune trøje fra Gant. Spøg til side, så det er faktisk en af mine yndlingstrøjer i det jeg selv ejer den. Jeg er nemlig selv fattig.

LÆS NU:

Quiltet trøje til foråret – 6 elegante varianter

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!