Her i starten af januar har vintersko til den stilfulde herre aldrig været mere relevant. Slet ikke når man tænker på, hvor mild efteråret og vinteren har været indtil videre. Det milde vintervejr er der til gengæld ved at blive lavet godt og grundigt om på. Derfor giver det god mening at købe vintertøj, selvom vi allerede er inde i det nye år. Januar og februar er nemlig årets koldeste måneder, hvor marts også plejer at være bidende kold.

Så vidt jeg husker, har vi de sidste 5-6 år først oplevet tocifrede plusgrader i slutningen af april. Der er altså fire måneder til, hvorfor en investering i vintersko slet ikke er nogen tosset idé.

Helt i tråd med titlen på denne side, Stay classy, er de 13 vintersko naturligvis bygget til at tilfredsstille den stilfulde herre. Det der er lidt anderledes ved denne samling af vintersko er, at de ikke officielt er bygget til vinteren, men uden problemer er i stand til at holde fødderne varme til et acceptabelt niveau. Derudover kan man samtidig glæde sig over, at vinterskoene er prægede af lækre designs.

Prismæssigt er vi lidt over det hele. Der er vintersko i den lave ende, midt i mellem og den helt dyre ende.

Sorte Versace sneakers i læder

vintersko herre

Versus Versace / 1795 / Find vintersko her

Det er korrekt, at sneakers ikke ligefrem er kendetegnet ved at være oplagte vintersko, men faktisk fungerer et par kvalitetsprægede sneakers ganske udmærket til formålet. Det er i hvert fald min personlige erfaring. Så sent som i går havde jeg et par solide Etro sneakers på, som var i stand til at holde fødderne relativt varme, trods temperaturen på hvad der føltes som minus 15 grader.

Hvis du kan holde varmen i et par sneakers, er der pludselig rigtigt mange muligheder for, hvordan et par vintersko kan se ud. Dette par fra Versace har et klassisk moderne look med sort læder og hvid sål.

Elegante mørkeblå vintersko

vintersko herre

Zign / 649 / Find vintersko her

Det er ikke nogen hemmelighed, at chelsea boots er populære som vintersko. Det er der heller ikke noget at sige til. Dette billige par fra Zign demonstrerer ganske udmærket, hvordan det er muligt at kombinere praktik med æstetik. Godt nok er det ikke jordens varmeste vintersko, men jeg vil vove at påstå, at du kan klare dig igennem det meste af vinteren med dem.

Derudover er det en rigtig fin løsning til hverdagen, når du skal på arbejde, hvor der måske er en relativ formel dresscode.

Sorte vintersko i velourlæder

vintersko herre

Zign / 649 / Find vintersko her

Hvis ikke det skal være det mørkeblå par, er denne sorte model måske noget? Læg mærke til sålen som er en smule anderledes end den mørkeblå model. Denne type vintersko kan du sagtens bruge til jakkesættet eller dit business casual outfit, som kunne være et par mørkeblå chinos med valgfri blazer.

Eksklusive sorte vintersko

vintersko herre

Wolverine 1000 Mile / 3095 / Find vintersko her

Måske er det nok i virkeligheden mere et par vinterstøvler end vintersko, men fordi designet er så nydeligt, tænkte jeg, at de sagtens kunne kategoriseres som vintersko og dermed indgå i mere almindelige munderinger.

Den primære forskel mellem vintersko og vinterstøvler er nemlig, at vintersko er mere oplagt til hverdagen på jobbet. Selvom det er hamrende koldt er det nemlig ikke helt optimalt at dukke op i et Alaska-outfit med moonboots, russerhue og skidragt.

Brune Ralph Lauren vintersko i læder

vintersko herre

Polo Ralph Lauren / 1195 / Find vintersko her

I forhold til sneakers er de høje modeller bedst egnet som vintersko af den simple grund, at de lukker bedre af for kulden ved at gå hele vejen op til anklen.

Dette par fra Ralph Lauren er i øvrigt skide pæne med brunt læder i en eksklusiv cognacnuance. Da jeg første gang så parret, blev jeg i øvrigt en smule overrasket over, at prisen ikke er højere.

Røde vintersko med lynlås

vintersko herre

Cayler & Sons / 1195 / Find vintersko her

Jeg har helt bevidst valgt en håndfuld vintersko i stærke farver, da vintermånederne er årets mindst farverige. Det er lidt ligesom at se sorthvid fjernsyn, når man går udenfor. Det er mørkt, gråt og af og til hvidt. Derfor skader det på ingen måde, at man smider nogle stærke farver ind i sit outfit.

Hvorfor ikke hoppe i et par røde vintersko som denne model? Resten af dit vintertøj er alligevel i mørke toner, så hvorfor ikke prøve lidt liv og glade dage forneden?

Røde quiltede vintersko i læder

vintersko herre

Michalsky / 2895 / Find vintersko her

Ja, jeg har rent faktisk fundet to par røde vintersko til den stilfulde herre. Dette par er fra Michalsky, som er en verdenskendt designer. Det kan man også se på prisen, men med kombinationen af kvalitet og design i baghovedet giver det nu også fin mening. Indrømmet, så er det et par hidsige sataner, men er ret overbevist om, at det ville blive skarpt med et par slimfit jeans, en sort rullekrave og vinterjakke.

Høje sneakers i sort lak

vintersko herre

Tiger of Sweden / 1595 / Find vintersko her

Og det fortsætter. Ikke i pangfarver, men derimod eksklusive vintersko i det hele taget. Tag lige et kig på dette par fra Tiger of Sweden. Som regel er det næsten kun ved laksko, man finder lakbehandlet læder. Ikke længere. Her har du nemlig et par høje laksneakers i sort. Det er forbandet nydeligt.

Stilrene blå sneakers med sort sål

vintersko herre

Tiger of Sweden / 1595 / Find vintersko her

Samme stilrene model findes også i en mat blå komplementeret af sorte snørebånd og sål. Begge modeller er værd af tilføje til garderoben, hvis altså økonomien tillader det.

Rå vintersko i blå

vintersko herre

Palladium / 699 / Find vintersko her

Det hele behøver dog ikke at være stilrent og minimalistisk. Er du mere til den rå genre, er dette par vintersko fra Palladium både et billigt og pænt alternativ. Selvom det er et råt par, ville jeg ikke have nogen problemer med at smide det ind i en klassisk konstellation med chinos, skjorte og så fremdeles.

Mørkegrå vintersko med pyntesøm

vintersko herre

Kiomi / 699 / Find vintersko her

Til herren som vil have et par klassiske vintersko, der ikke koster alt for meget, men hvor kvaliteten stadig skal være i orden, er det naturligvis ved Kiomi, vi søger råd. De har nemlig altid en nydelig løsning, hvilket dette par mørkegrå vintersko med pyntesøm indikerer. Trods den lave pris er det ægte læder.

Høje sorte vintersko i læder

vintersko herre

Michalsky / 3895 / Find vintersko her

De dyreste vintersko til den stilfulde herre er fra Michalsky, som du blev gjort bekendt med tidligere i artiklen. Dette par høje vintersko i læder er blandt den kendte designers signaturmodeller. Skoene er så kostbare, at der sågar følger en nøgle med, således du ikke kan blive røvet i en mørk gyde i Carrie Bradshaw-stil. Ja, jeg har set Sex & The City. Alle sæsoner. Adskillige gange.

Høje blå vintersko i læder

vintersko herre

Michalsky / 3895 / Find vintersko her

Det store spørgsmål er, om man skal vælge sådan en fornem vintersko i sort eller blå. Hvis det var op til mig, ville jeg vælge den blå model. Det er min yndlingsfarve, men samtidig får du også en guldnøgle med. Og så er det vist ikke noget at rafle om.

_________________

Helt generelt er de fleste af ovenstående vintersko i øvrigt anvendelige det meste af året bortset fra sommeren. Det vil altså sige, at du ikke bare køber et par vintersko, men et par allround sko.

LÆS NU:

12 fede dunjakker til den stilede herre

FØLGER DU VORES YOUTUBE VLOG?

Vi rejser rundt i hele verden og fyrer den af.

Du er velkommen til at subscribe på YouTube. Her er en smagsprøve!